Kormányzati utasításra.  

A háziorvosok teljesen kikészültek! Jövő héttől gyorstesztet kell végezniük minden covid-gyanús betegnél

Fotó: MTI/Kovács Attila

A háziorvosok ledöbbentek a kormány döntésén, miszerint jövő héttől antigén gyorstesztet kell végezniük a Covid-gyanús betegeknél. 

A Népszava szerint aláírásokat gyűjtenek a háziorvosok, miután az operatív törzs elrendelte, hogy a felső légúti tünetekkel orvoshoz fordulók mindegyikénél végezzék el az antigén gyorstesztet a rendelőjükben. 

Az aláírást kezdeményezők szerint viszont a feladathoz se eszközük, se megfelelő körülményeik nincsenek.

A háziorvosi rendelők döntő többségében nincs lehetőség a fertőzésgyanús és nem fertőző betegek elkülönítésére. A biztonságos mintavételhez, az előírt infekciókontroll-szabályok betartásához pedig egy plexi arcvédő nem nyújt kellő védelmet. A járványügyi szabályok szerint ezeket a vizsgálatokat komplett védőruházatban lehetne csak elvégezniük, ám rendelés közben nincs idő arra, hogy az orvos akár napjában többször szabályosan beöltözzön, levetkőzzön és mellette párhuzamosan végezze a betegellátást, oltson a Covid és az influenza ellen.

A járványügyi protokoll azt is előírja, hogy amennyiben pozitív mintát találnak, akkor ezt követően el kellene végezniük a rendelő, a váró teljes fertőtlenítését. Azaz mindehhez ki kellene üríteni a rendelőt, ám ezzel ellehetetlenül a többi, más panasszal jelentkező betegek ellátása.

A Népszava úgy tudja: péntek éjfélig gyűjtik az aláírásokat a háziorvosok, és szombat reggel továbbítják azokat az Operatív Törzsnek.

Forrás: Népszava, Mfor.hu

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessen mondani, a mezei beteg, a covid gyanúsakkal együtt egy kis váróban várjon sorára, hátha rá is jut idő? A plexi álarc aztán mire jó? És ha pozitív egy eset, akkor mindenki hagyja el rendelőt, mert fertőtleníteni kell. Most már kereshetnének az EMMI-be legalább egy embert, aki látott már belülről működni egy kórházat, rendelőt, alapellátást.Nem csak protokoll látogatáson.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Elég ha a maffiaállam csak munkát ad és pénzt nem. A ( közpénz) lóvé csak nekik jár, a többieknek meg kuss van! Az orvosoknak a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a korrupcióval szembeni ellenálló képességének erősítése jár, pénz híján, meg legfeljebb a pofájuk.
csak úgy....
@Rockxy: @Pálinkás Pál: benneteket is csak a temetéseteket celebráló atya fog meggyözni..
Rockxy
szó sincs az emberek egészségéről, csak a pénzről, ami mindennél fontosabb:
veoh.com/watch/v142141358qnn9sKBH
division
@csak úgy...: Erősen túltolják a háziorvosok a témát. Abszolút jó a rendelet.
division
@Pálinkás Pál: @Eladott Ország: A háziorvosok zöme beteget sem fogad, telefonon lehet a panaszokat elmondaniuk a betegeknek. Ennyit a nagy túlterheltségükről.
Pálinkás Pál
@division: lehet hogy a te poros zsákfaludban igen...nálunk lehet menni a dokihoz...a telefonon való jelentkezést meg a hülye kormányod rendelte el../ mellesleg simén fogadnak telefon nélkül is../
csak úgy....
@division: te szívesen ücsörögnél covidosokkal egy váróteremben? szerencsétlen háziorvosnak hányszor kell majd naponta a védö maskarát cserélni?
ezt a gyorstesztet egy okosabb takarító nö is védö ruhában el tudja végezni, mire kell ehhez doki!?
Nessy
Tessen mondani, a mezei beteg, a covid gyanúsakkal együtt egy kis váróban várjon sorára, hátha rá is jut idő? A plexi álarc aztán mire jó? És ha pozitív egy eset, akkor mindenki hagyja el rendelőt, mert fertőtleníteni kell. Most már kereshetnének az EMMI-be legalább egy embert, aki látott már belülről működni egy kórházat, rendelőt, alapellátást.Nem csak protokoll látogatáson.
Eladott Ország
@division: ma, 14:47 ♦ A fideszes elit meg százmilliókért/év sem dolgozik, illetve életükben nem dolgoztak, lásd a bűnöző politikai prostituált román cigányt és környezetét. Az én körzetemre ez nem igaz, sőt az új háziorvosom ( a régi nyugdíjba ment, több évi hosszabbítás után ) bemutatkozott és kezet fogtunk egymással, amikor a jogosítványomat meghosszabbítottam és nem telefonon rendel.
csipetke
A gyerekrendelőkben van fertőzőbeteg-elkülönítő,de a felnőtt-beteg várókban ilyen nincs. Ennyire Mekk Elek emberminiszter,és tisztifőorvos még nem volt. Olyan elképesztően idióta rendelkezéseik vannak,hogy az embernek égnek áll a haja. Jó ez akkor,ha az a cél,hogy kidöglesszék a fél országot,és így se vagyunk sokan. A kormány arra se képes,hogy elrendelje a kötelező maszkviselést legalább a zárt helyeken.
division
@Pálinkás Pál: Mániád ez a poros zsákfaluzás, te tanyasi buckalakó?
division
@csak úgy...: Amikor bemegyek a váróba, honnan tudnám hány covidossal ülök együtt? Nincs ráírva senkire. A másik meg már bocsi, de nyúljon a te orrodba bele egy takarítónő, aztán majd megtudod mi a különbség.
Pálinkás Pál
@division: én drága környéken lakom,te meg valami alvégen...ennyi..
division
@Eladott Ország: Biztosan Fidesz ellenes mint te, jókat anyáztok közben:-))
division
@Pálinkás Pál: Igen? Honnan tudod? Jaj, persze, hiszen te Isten felett állsz...
Pálinkás Pál
@division: Isten felett nem is...de feletted...bőven...
division
@Pálinkás Pál: Nem vitatom, lehet hogy magasabb vagy, de az agyad max. borsónyi. A hülye oltatlanok miatt lesznek rövidesen tele a kórházak, nem tudják ellátni majd a beteg embereket, mert annyi nincs bennetek, hogy azt a két nyomorult szurit beadassátok. Semmi felelősség nincs bennetek, és sajnos sokan a gyerekeik felé sem tanúsítanak hasonlót. El kéne benneteket szigetelni egy távoli helyre, és legyetek ott boldogok.
Pálinkás Pál
@division: és ..mi van vele...visszanézed ,az elejétől mondtam hogy nem az életkor,hanem az immunrendszer állapota számít..csak sok hülye nem értette, így maradtam az öregeknél, azt talán fel tudjátok fogni..
tehát akkor leírom utoljára...mivel vírusfertőzésről van szó, amire nincs gyógyszer, így a gyógyulás teljes mértékben az immunrendszer állapotától függ...ami kortól függetlenül lehet szar, de általában az öreg, beteg embereké az,hiszen azért is betegedtek meg..így sokkal egyszerűbb csak az öreget leírnom, mintha állandóan ezt kéne bepötyögnöm ,teljesen feleslegesen ,mert jórészetek úgysem érti...aztán a vakcina...NEM GYÓGYSZER ...csak egy katalizátort, ami védekezésre bírja az immunrendszert ,előre felkészíti...nos akkor félkegyelmű barátom, akinek szar az immunrendszere, azt hogy készíti fel a vakcinátok?? akár a sógornőd is elküldheti nekem priviben, ugyan hogy vesz rá egy halódó, végét járó immunrendszert a tüskésfehérjék és egyebek kordinálására ,termelésére...kezded érteni miért mondom hogy a listán mostanában inkább oltottak vannak, ezért nem közlik!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Mi vagy te, vitorlázó repülő?
csak úgy....
@division: ok! a te orrod megérdemli,hogy ott csak dr. túrkáljon.. :)
csak háborúzz tovább palival,ti mind a ketten mindenhez értetek,
egyik jobban mint a másik...
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: ??...már kérdezni sem tudsz?..
Pálinkás Pál
@division: kérlek, arányosan osszuk el a javakat, aztán meglátjuk mi lesz, melyik csapatból kerülnek többen kórházba?..
division
@Pálinkás Pál: Hol van a cikkben leírva a gyerekek immunrendszerének az állapota? Valahogy nem találom. És akkor eljutott oda Pálinkás virológus, hogy haljanak csak meg covidban a gyerekek is, ha netalán az immunrendszerük nem a legerősebb, minek védeni őket az oltásokkal. Menj te innentől a francba, jobb lesz! Olyan dologba ütöd bele az orrod a covid óta, amihez sík hülye vagy, és még segítséget sem kérhetsz senkitől.
Pálinkás Pál
@division: mikor fogod fel buzi-...a védőoltás nem gyógyszer..és minden fertőzéses megbetegedést elsősorban az immunrendszernek kell legyőzni..szerencsére a baktériumok okozta fertőzésekre van gyógyszer, ami segít, vírusra nincs!!! más...te a portfolió cikkét teszed be ,mint tudományos bizonyítékot??? na ne röhögtess,. olyan súlyos az ukrán helyzet hogy még a digitális tanítást sem rendelték el!!! akadj le rólam seggfej, mondtam már, kutyát nem érdekli hogy fossátok össze a bokátokat a félelemtől, minket hagyjatok békén...olyan jó hogy az utcákon csak elvétve látok hozzád hasonló maszkos majmokat...
division
@Pálinkás Pál: Figyel te buzi, a védőoltás a vírusok ellen is véd, az nem elég ha kivédi a súlyosabb szövődményeket? A kötelező gyerekoltások elleni oltások szerinted csak a baktériumok ellen védenek? Ha már hülye vagy hozzá alapból, olvass legalább többet. Az immunrendszer önmagában nem képes ennyi betolakodó ellen védelmet nyújtani, segíteni kell neki, érted buzi? Remélem elkapod ezt a rohadt vírust, és végre megtudod mi ellen kellett volna beoltatnod magadat. Szerencséd hogy nem Pesten laksz, mert lassan kötelező lesz a maszk ott is, nyilván Borsodban nincs jelentősége...
Pálinkás Pál
@division: a pofádat befogod féreg...mondj egy olyan gyerekoltást amit hathavonta kell adni te köcsög!!! fingod nincs az egészről család barma...képzelem a tanult rokonaid hogy szégyellnek téged...te ostoba állat, hol írtam hogy csak baktériumra adnak védőoltást...?? ekkora marha vagy, szövegértésed sincs...nos látod az ilyen dumákból tudom hogy egy zsákfalusi suttyó vagy négy elemivel... és valóban nem pesten lakom, az a proli környék...én budai vagyok buzikám, mint mondtam,drága helyen lakom,nem az alvégen ,mint te...
division
@Pálinkás Pál: Mi van köcsög, kezdesz ideges lenni? Hepatitis B, HPV, Bárányhimlő oltások például, megint nem olvastál utána ha már fogalmad sincs róla? Ezeket pont félévente kell újra beadni. Egy dologban viszont igazad van, én lehetek csak ennyire hülye, hogy naponta egy ekkora tanulatlan, sötét virtuális parasztra szánok 1-2 órát a semmiért. Vajon van ennek értelme? Egy virológus, immunológus az első kommented óta hozzád sem szólt volna csak nevetett volna rajtad, nem ereszkedett volna le a szintedre. Én megtettem, de lehet utoljára. Szóval Budán laksz? Volt aki befogadott? Szegény házigazda, miket élhet át...
division
@Eladott Ország: A gyerekes mémjeidet vajon megnézi még bárki is?
Pálinkás Pál
@division: te húgyagyú barom...beálltál ma piálni a két alkesz melósod közé?...tudod, akik a kutyapiszkot szedik össze...jelentették hogy gyepmester vagy...sokra vitted...ja...patkány féle lény...nézzél gyorsan utána az általad említett oltásoknak, mire vannak...mellesleg nem kötelezőek, és nem is ugatnak miatta naponta
division
@Pálinkás Pál: Te tényleg minden kommentedben bizonyítani akarod mekkora sötét bunkó vagy? Felesleges, tudja itt ezt mindenki. A HPV az egyetlen ami nem kötelező (viszont ajánlott erősen), neked halvány lila fingod nincs erről az egészről, Isten barma. Azért megkerestem neked, nehogy hülyén halj meg (bár ez a táblázat ezen nem fog segíteni):
szuljtudatosan.hu/2019/09/30/kotelezo-vedooltasok-2019-2020/
Pálinkás Pál
@division: a hepát is beadják, azt a kettőt, a fostosoknak esetleg hármat, aztán vége...de ti covidhülyék már 4. oltásról pofáztok...
" 13 éves korban kötelező oltás, két adagot kapnak a gyermekek az iskolában "...hepa...látsz harmadikat,vagy negyediket, ?...vagy örökös oltást,mint ami veletek fog történni..
Pálinkás Pál
@division: te majom melyiket adják félévente életed végéig, mint ahogy a covid ellenit fogják a hülyéknek?..
csak úgy....
@division: @Pálinkás Pál: nektek marhára randa lehet az életetek párja ha már csak egymást izélgassátok..
division
@Pálinkás Pál: Hiába akarsz kihátrálni abból, hogy fogalmad nincs még arról sem, mik a kötelező oltások. Én csak a fél éves beadás miatt írtam le ezeket hogy léteznek, neked meg fogalmad nem volt még arról sem mik a kötelezőek. Buktad haver. A covid esetében sincs kőbe vésve amúgy, hogy félévenkénti oltásra lesz szükség, lehet egy is elég lesz évente, vagy eltűnik ahogyan jött. A Hepatitisből meg nem a fostosoknak adnak be hármat, de ezt már nem írom le hogyan működik, úgyis mindennek csak a neten vagy képes utánanézni, mert magadtól semmit nem tudsz.
division
@csak úgy...: Neked nem tanították meg kiskorodban, hogy mások beszélgetésébe nem rondítunk bele?
csak úgy....
@division: városi gyerek voltam,nem úgy mint te,aki maradtál is falusi! :)
division
@csak úgy...: Városokban is élt/él sok parasztgyerek, szóval simán felnőhettél ott is, igaz:-)
Pálinkás Pál
@division: látom,szövegértés nem az erősséged, mint általában orbán népének...
division
@Pálinkás Pál: Miért nem vagy képes beismerni, hogy nem tudod magadtól még azt sem melyek a védőoltások? Ez a visszatámadás csak ront a helyzeteden:-))
Pálinkás Pál
@division: ...te annyira jelentéktelen tétel vagy, miért kéne téged támadni?...te élő példája vagy a vidéki, magát értelmiséginek képzelő tajparasztnak... zsákfaludba még sokra viheted
division
@Pálinkás Pál: Egyre kínosabb amit művelsz:-)))
Pálinkás Pál
@division: nulla vagy,nem látod...? rajtam kívül senki nem áll szóba veled...én is csak szánalomból...
division
@Pálinkás Pál: Nyilván, hiszen mindenki veled ért egyet vírus és oltás terén:-)) Veled nem áll szóba senki otthon, különben nem itt lennél napi 24 órát. Bebuktad erősen a kötelező oltásokat, viseld méltóságteljesen, virológus úr.
Pálinkás Pál
@division: milyen kötelező oltásokat te homár?...
division
@Pálinkás Pál: "nézzél gyorsan utána az általad említett oltásoknak, mire vannak...mellesleg nem kötelezőek"
Ebben szerepelt a Hepatitis B és a Bárányhimlő elleni oltás, amelyek a virológus úr szerint nem kötelezőek. Nem érdekelnek a továbbiakban a fizetett kommentjeid vírus és oltástagadás terén. Jó PC szerelést a hétvégére, kiszálltam.
Pálinkás Pál
@division: hol szerepelt a bárányhimlő seggfej?
1999 Haemophilus influenzae b oltás bevezetése

Morbilli-mumpsz-rubeola újraoltás (morbilli helyett)

Hepatitis B elleni oltás bevezetése (VIII. osztály)
látod görény, mióta kötelező a hepa?...99-óta...de vazze...mi is felnőttünk nélküle...úgyhogy kussolj...

www.oltasbiztonsag.hu/?V%E9d%F5olt%E1sok-bevezet%E9se-%E9s-f%F5bb-v%E1ltoz%E1sai-Magyarorsz%E1gon&pid=121
fűre lépni szabad
Még sosem voltam Covid-gyanúsított.
Idáig.
Bakancslistán pipa.
ómió
A francba, tényleg! A sarki fűszeresre nem lehet bízni?
fűre lépni szabad
Nekem már sokszor mondták, hogy egy úr lehetnék. A "lehetnék" szón van a hangsúly.
division
@Pálinkás Pál: 2019 szeptember óta kötelező a bárányhimlő elleni oltás.
Pálinkás Pál
@division: és arról nekem miért kéne tudnom?...
Nyírfa
@fűre lépni szabad: Humorban nem szenvedsz hiányt. :)
kereső
@fűre lépni szabad: Jobb vagy, mint @division és Pálinkás. )))))))
division
@Pálinkás Pál: Mert te mindenhez jobban értesz mint más.
division
@Nyírfa: @kereső: fűre lépni szabad kb. ezer névvel van itt, és ugyanebben a stílusban nyomja mindegyikkel. Egy meg nem értett ember:-)
division
@Pálinkás Pál: Hiszed te...A gond az, hogy ahhoz is úgy gondolod jobban értesz amiről életedben nem tanultál, vagy senki nem magyarázta el neked miként is működik. Sok ilyen ember van, nejemnél az oviban is a 6 elemis anyukák gondolják magukról azt, hogy mindenkinél mindent jobban tudnak:-)) Két perc és már válaszoltál, te tényleg el sem mozdulsz a propi oldaláról a nap 24 órájában:-))
kereső
@division: De, amikor felcsillan a humora, az jobb, mint amit Ti adtok elő járvány ügyben Palival. Tudhatnád, hogy rögeszmésen ragaszkodik a teóriájához, a tagadás tagadásához- ezért aztán én már inkább átlépem, ha a covidról van szó.
division
@kereső: Pont az a baj, hogy nála ez nem humor, hanem valamiféle elmebaj. Istenről hadovál, meg hogy mindenkit megöl, miközben nagy eséllyel egy 40 kilós gyerek a fotelből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.