Az ellenzék miniszterelnökjelöltje szerint Molnár Zsolt erős fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, a Jobbik nem száll be megfelelő mértékben a kampányba. Minderről Márki-Zay Péter a szabadeuropa.hu-nak beszélt.

Márki-Zay: rengeteg áruló van az ellenzékben – Gyurcsányról, Bigéről és a Jobbikról is elmondta a vélményét
Kép:Facebook/Márki-Zay

Az interjúban Márki-Zay kijelentette, hogy „rengeteg áruló van” az ellenzékben, ezért aztán a Fidesz nagy mértékben tudja befolyásolni az ellenzék politizálását. Az „árulók” közül szerinte vannak aktívak és kevésbé aktívak. „Sokszor úgy néz ki, mintha csak az ostobaság vagy az önzés, de az esetek jelentős részében szerintem valójában a Fidesz van a háttérben. Amikor valaki feltűnően az ellenzék ellen és a Fidesz érdekében politizál az ellenzéken belül, akkor mindig ott a gyanú, hogy a Fidesz mozgatja” – fejtette ki bővebben Márki-Zay Péter a szabadeuropa.hu-nak.

Márki-Zay kifejtette véleményét néhány, az ellenzékben és környékén szereplő politikusokról és pártközeli személyekről.

- Bajnai Gordonról: nem tartja táskás embernek, és feltette neki a kérdés, hogy miért tárgyalt a budapesti Városházáról orosz oligarchákkal, de számára megnyugtató választ kapott.

- Molnár Zsoltról: „hosszú múltja van. Én úgy látom, hogy most az ellenzék építésén dolgozik, ez pozitívum. De ő biztos, hogy nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik a Fidesz felé.”

- Gyurcsány Ferencről: „biztos vagyok benne, hogy ha látható helyen szerepelne az ő neve, akkor a választást elveszítettük”.

- Bige Lászlóról, ha igaznak bizonyulnak az ellene felhozott vádak: „Biztatom majd a hatóságokat, hogy lépjenek fel ellene.”

- a Jobbikról: „Évente 2,7 milliárdja van a Jobbiknak. De ebbe a konkrét kampányba alig szállt be. Egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar.”

Márki-Zay szerint felháborító, hogy akár nyerhető, akár nyerhetetlen körzetekből bárkit feltesznek az ellenzék közös listájára a pártok, akiknek a listával kapcsolatos húzásaival nem elégedett.

Volt olyan megkeresés, amikor valaki megkérdezte, hogy mennyivel kell támogassa a közös kampányt ahhoz, hogy rákerülhessen a neve a listára. Mondtam neki, hogy nincs az a pénz. Mennyibe kerül az, hogy ne váltsuk le a Fideszt? Nincs az a pénz

– tette hozzá az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter elmondta azt is, hogyan áll az ellenzék kampánybeli megjelenése.

Márki-Zay Péter elmondta a véleményét a 21 Kutatóközpont és az Iránytű Intézet belső felhasználású, az ellenzéki pártok számára készült, de a 444-en kiszivárgott kutatásáról, amely szerint a Fidesz 46-32-re vezet az ellenzéki tömbbel szemben.

Nem is hiszem el. Beszéltem azzal, aki készítette a felmérést, mert a 21 Kutatóközpont megbízott egy másik intézetet. (…) Ezek nyers adatok. A nyers adatokkal nekem régi, rossz tapasztalatom van. A telefonos felmérés önmagában hordoz bizonyos torzulást. Egy hosszú felmérésnél pedig általában csak a nagyon elkötelezett szavazók mondják végig a kérdéssort. (…) Ebben a felmérésben nagyon sok összehasonlítás is volt, ami a Fidesznek kedvez. (…)A HVG-ben jelenik meg most egy kutatás, ami sokkal megbízhatóbb.

Ezzel együtt Márki-Zay nem elégedett a pártok kampányával.

Márki-Zay Péternek feltették a kérdést: „Nem tartja valószínűnek, hogy mondjuk Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc majd januárban beállnak mondjuk Donáth Anna mögé, aki nemrég már nyilvánosan is kritizálta önt?”

Erre Márki-Zay Péter szó szerint a következőt válaszolta:

Láttunk ilyet Karácsony Gergelyt Budapest-jelöltségének idején, de az az előválasztás előtt volt, és nem után. És láttunk ilyet Botka László jelöltsége idején is, amikor hasonlóképpen megjelentettek egy nagyon tendenciózus közvélemény-kutatást – akkor nem kellett szivárogtatni –, és a sajátjai járatták le a jelöltjüket. Vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről.

Forrás: atv 
Címlapkép: Facebook/Márki-Zay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
még egy nagyon ellenszenves politikus nincs mint ez a markazay.. Rohadtul elszállt veled a győzedelmi zászló.
Tudod te szarházi ...Gyurcsány nélkül te egy hulla vagy. Veszítettél szavazatokat...Mivel Közölted Fletóval, hogy ne kampányoljon.
Gazella
Nos narancsra dobom a szavazatomat, hogy te kapj egy kurva nagy taslit tőlem.
Eladott Ország
@Gazella: ma, 20:19 ♦ Nincs igazad, ha most nem váltjuk le ezt a bűnöző rohadt, tróger bandát, négy év múlva, demokratikus úton az holtbiztos nem fog menni ( így is nehéz lesz) .Továbbá a bűnöző román cigánynak és bandájának célja az országot kivezetni a EU-ból, hiába pofáznak mást! Az pedig az ország ( nem nekik) katasztrófája lenne! Nincs tasli, menj el szavazni a KÖZÖS ellenzéki jelöltre!
Rockxy
mien érdekess, hogy minden ellenzéki a fideszt akarja kormányra juttatni.
legalábbis ezt kiabálják egymásra.
aszongya valamelyik, mindegy, melyik egykutya:
a zay, a fidesz embere!
másik kutya:
a jakab a fidesznek dógozik!
harmadik kutya:
a pornósgattyánt a fidesz futtatja!
és így tovább kavarva a szart, mer az ilyenkor megzavarja a sötétke lumpenokat.
jaaaaa!
ésa torockaji is a zorbán jobbkeze!
húbazmeg!
human
Állítólag az ország leggazdagabb vállalkozóinak egyébként jó a NER. Tudják hova kell fizetni a védelmi pénzt és nyugodtan ténykedhetnek. Ebbe gondolom beletartozik, hogy olyat is elnéz nekik a rendszer ami egyébként törvénybe ütköző lenne és ez a szemszögükből előny egy tisztességes, szabálykövető kormányhoz képest.
verőce21
Rájött, a kanadai, megélhetési gyerekcsináló...! :)

Háááááá…Háááááááááááá…Hááá…! :)
namihami
Mióta írom, hogy ez a pali az Orbán aknaembere. Lassan minden megszólalása felér egy Orbán melletti hűségnyilatkozattal. Valamit kellene csinálni vele, hogy az agya helyrerázódjon, mert több vele a kár, mint a haszon.
Vajon mit gondolhatott az esélyéről vagy mit tudhat a Karácsonyról, hogy ennyire fosott tőle és vonult vissza pánikszerűen a javára?
Nessy
Ez a manusz teljesen meghibbant az utóbbi időben. Ezekkel a nyilatkozatokkal rombolja az ellenzéki összefogást. Vagy az is a célja?Plusz még Gattyán, meg ki tudja majd hány kamu párt fog feltünni pár millióért.
Nessy
Ez a manusz teljesen meghibbant az utóbbi időben. Ezekkel a nyilatkozatokkal rombolja az ellenzéki összefogást. Vagy az is a célja?Plusz még Gattyán, meg ki tudja majd hány kamu párt fog feltünni pár millióért.
csak úgy....
@verőce21: ugye téged nem a családi kriptában fognak örök nyugtalanságra helyezni? ;) -még az öseid idegeire mennél a fura gyogyósságaiddal...
csak úgy....
-érdekes,hogy aki rendet akar teremteni az országban az nincs elfogadva...,persze a ti dolgotok csak az után ne sírdogáljatok..
kotos
@csak úgy...: "Én nem ilyennek képzeltem a rendet." Egy kamarillapolitika (nálunk ősi, nagy divat, lásd: Ellenzéki Kerekasztal) megszülte az ellenzéki Orbánnál is orbánabb Orbánt.
verőce21
@csak úgy...: Ne erőlködj, gyogyós...! :)
Clavigo
Asszem,,én hányok ettől a Markyzaytól...
csak úgy....
@Clavigo: legalább van választékotok hányingerböl, már csak azt kell kitalálnotok,hogy a következö 4 évet ,hogy gondoljátok!
csak úgy....
@verőce21: gyogyós ám az unokatesók lüke gyermeke,farkasom! :)
Clavigo
@csak úgy...: Nincs már időm átgondolni.. . De ez nem frankó, amit csinál.. ( mzp )
csak úgy....
@Clavigo: és honnan tudod,hogy mit csinál? vergödszke és durbincs mondta?
csak úgy....
@Clavigo: azt csináltok amit akartok..,tartsátok meg viktort!
simmering73
"Az ellenzéki összefogást hat párt hozta létre. Ezek között nincs Márki-Zay Péter, aki utólag akar létrehozni, ahogy ő mondja, egy “szép tiszta pártot”, olyan emberekből, akik már régen megbuktak, az egyetlen érdemük, hogy Orbánt támogatták, és felelősek azért, hogy az ország ide jutott. Az ellenzéki összefogás pártjai elfogadták egymást, amihez mindenkinek nagy kompromisszumot kellett kötnie, de megállapodtak, hogy tiszteletben tartják egymást, és egyenjogúak. Ezt rúgja fel utólag az előválasztást megpuccsoló Márki-Zay Péter, aki most meg akarja mondani, hogy ki maradhat.

Ami a kampányt illeti, az is sajátos jelenség, hogy az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje az ellenfél propagandájával kampányol. Orbán Viktor kampányának egyik tartóoszlopa az, hogy a gyurcsányellenességgel próbálja a szavazókat maga mellé állítani. Márki-Zay Péter ezzel a kijelentésével megerősíti a Fidesz kampányát, ugyanazt mondja, mint Orbán. A Fidesz démonizálja Orbán legnagyobb ellenfelét, mert a félreértések elkerülése végett Orbán legnagyobb ellenfele nem Márki-Zay Péter, hanem Gyurcsány Ferenc, akinek karaktergyilkolásával telt az elmúlt tizenöt év."
nepszava.us/marki-zay-kitenne-gyurcsanyt-a-parlamentbol-mert-szerinte-kulonben-elveszitik-a-valasztast/
kereső
Lakner tömören megfogalmazta: Gyurcsány nélkül nincs DK. DK nélkül nincs kormányváltás. Vagy ahogyan Bajnai fogalmazott: Magyarország 2022-ben nem a kormányváltásról dönt, hanem a sorsáról.
MZP a DK nélkül akar dönteni az ország sorsáról- és ennek egyetlen következménye van, orbán marad a tervezett időig: 2030-ig. Meggondolhatná, hogy mit mond nagy nyilvánosság előtt. Volt/ van??? egy hatpárti koaliciós szerződés- amely leszögezi , hogy a hat párt egyenrangú fél, és nem támadják egymást- ezt egyébként is az előválasztási etikai kódex is tartalmazza. Ehhez képest- MZP az előválasztás második fordulójja előtt is bőszen gyurcsányozott, és ezt a mmai napig folytatja. Hol van a hat párt, amely számon kéri MZP-n, hogy miért nem tarja magát ezekhez a szabályokhoz- miért rúgja fenéken folyamatosan őket, negligálva a koaliciós megállapodást.
simmering73
@KisTehen: Marhácskám te már nem leszel hülyécskébb, mert egy megvezetett ökör vagy.
ómió
Nafene! Vannak, akik az aljas hazudozásaidat "elárulják"?
Clavigo
@csak úgy...: Félre értettél.. Kell ez a stílus Orbán ellen,,az biztos. Viszont az un. összefogás " tisztogatását " intézhetné csendesebben is... Vagy pedig " ne lebegtessen ",,,hanem névvel- címmel együtt takaritsa el a fitymaszos téglákat...
fergeteg
Ez az ember maga a csőd. Ez nem politikus. Ide küldött ügynök.
fergeteg
Persze a buta suttyó vörösboros,lángosos orbánfóbiásaknak mindegy.
Eladnák az országot a hazát a nemzetet.
Belesüllyednének a migráció szarába,húgyába.
Fűtene falevéllel a mocsok barna műkatolikus.
MAJD AMIKOR AZ ÜRESEN ÁLLÓ TULAJDONODAT ELZABRÁLJÁK.
jesz
Gattyán nem véletlenül olyan magabiztos...ha nem szólal meg, akkor is nyerő...
kissé felnőttem
@sgl: hát pontosítanák egyetlen cél volt ( 12+1 mese a 12 találatról ) még hányan lesznek önjelöltek és eredmény???
lesz postázom egy nagy kudarc mint volt már évek óta mert mind okos szép bőlcs csak messze vannak a realitástól meg a céltól . 3 kONDÉRBA FŐZIK AZ EMBEREKET kettőnél fegyveres őrök a harmadiknál miért nincs fegyveres őr? hát mert ott a magyarok vannak, aki felér, hogy kijusson azt a tőbbi ugyis visszahuzza . Ez a jellemző valóság ezt a viktor is tudja ? biza igen.
Béla333
Eldöntötte az ország ellenzéki része: Márki-Zay legyen a közös jelölt!
Aki fanatizmusból vagy egyszerűen hülyeségből nem tudja elfogadni, arra most nyugodtan mondhatjuk, hogy a Fidesz kottájából játszik.
Így aztán végre kuss legyen és tolni azt a kib@tt szekeret, mert már nagyon unalmas amit az elmúlt 30 évben ezzel az országgal tett a politikusi "elit"!
Legyen eszünk! Ne húzzunk szét, toljuk azt a szekeret!
verőce21
Kár volt neki elmondani a véleményét a megbízóiról...! :-(
namihami
@Béla333: 11.31:. De ezt a szekeret éppen a M-ZP húzza vissza, azok köpködésével, akiknek a ""valakiségét"" egyáltalán köszönheti.
Nem neki van 6+(1??) pártja, hanem ő lett azok által teremtve. Ha nem egyeznek meg, sehol nem is lehetne, mi több--nincs.
Ha a 6-ból csak 2 kilépne mögüle, akkor lehetne keresztény és sokgyerekes, azonnal ismét ""senki""lenne.
Béla333
@namihami: 00.04
Egy másik olvasatban:
Márki-Zayt nem a 6 párt politikusai választották meg, hanem az ellenzéki érzelmű választók, akik között ott volt mind a 6 párt szimpatizánsa IS. (Ja bocs! DK-s nem volt köztük, hiszen ők Dobrevre szavaztak!)
Tehát nem a 6 párt teremtette Márki-Zayt, hanem a választók! És azért szavaztak rá ennyien, mert olyan, amilyen.
Nem fikázni kellene már, hanem hagyni, hogy had csinálja azt, amire megválasztották és ebben támogatni.
És igen, fordítva is igaz! Ha Márki-Zay lépne ki (vagy csinálnák ki) az ellenzéki együttműködésből, akkor nem lenne itt semmilyen kormányváltás!
Logogrif
@Béla333: Sajnos Ön egy túlzottan is jóhiszemű... egyre inkább igazolódik, hogy MZP csak egy "cager beaver..."- magyarul egy buzgómócsing.Nem való ilyen szintre...
Gazella
DK nem fogja a szavazoit arra buzditani, hogy te legyel a legmagasabb fej markzay.. te egy igen ostoba hazug narancsos vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.