Korábban már írtunk róla a szlovákiai Új Szó cikke alapján, hogy a gyenge forint miatt olcsóbb üzemanyag miatt Szlovákiából már sokan járnak át tankolni Magyarországra.

Egy magyar benzinkutas a tömeges szlovák benzinturistákról: „Napról napra egyre többen jönnek, elkeserítő a helyzet”

Fotó: BORIS HORVAT / AFP

Mivel Szlovákiában a 95-ös benzin ára 1,53 euró körül van, nálunk pedig 480 forintban húzták meg a hatósági árat, ami nagyjából 1,36 eurónak felel meg, ezért bőven megéri átjönni hozzánk tankolni. 

A 444 most egy balassagyarmati benzinkutast megszólaltatott az ügyben.

„Sokkal nagyobb a forgalom. Napról napra egyre többen jönnek. Elkeserítő a helyzet. Már annak drukkolok, hogy tankoljál inkább máshol. A fix áron nem éri meg ennyi benzint eladni. Csak remélni tudom, hogy túléljük ezt az időszakot”

- fogalmazott a benzinkutas. Azt ugyan nem látta, amiről az Új Szó beszámolt, miszerint utánfutóval, több hordó üzemanyagot visznek át Szlovákiába, de a teletankolás egyértelműen gyakoribb lett. Ő is fél attól, hogy becsődöl a benzinkút.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Németh István: Olyan szomorú látni, hogy valaki ennyire nem érti mi történik.
Alma, meg áfonya, meg lángos...
Jesszus ember.
Nem tudom feltűnt-e, hogy a kormány és a MOL semmit nem adott ehhez a dologhoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Milyen nagyker áron kapják a kutasok a benzint? Ezt senki nem tudja és nem közlik?
Toller Béla
A kormány dolga lenne intézkedni ...Mellesleg, ha nem a kis kutasok bőrére menne, nem szólhatnánk egy szót sem, jártunk mi is eleget a szomszédokhoz tankolni !
division
Nocsak, nálunk olyan drága a benzin, hogy hozzánk járnak tankolni?:-)
Galway
@Toller Béla: Az a gond, hogy a kormány intézkedett. Elintézte a 360 forintos eurót meg a rögzített üzemanyagárat.
Már csak akkor tehetett volna többet, ha a magyar honvédségből betyárokat képez!
justhpeter
Ezt teszi a kormány a hazai kisvállalkozókkal.
Németh István
Kérem semmi gond!! ha van eszetek rájöttök!@Galway: @justhpeter: @division: @Toller Béla: @magyar1: Az üzemanyagárak valós értéke valójában NEM haladja meg a jelenlegi árnak az 50%-át! Utána lehet nézni! A rárakódott másik 50 % sajnos az adókból és haszonkulcsokból tevődik össze! Miért ne engedné a kormány a különben igen magas adótartam és profit megfarigcsálásával lejjebb az árakat! (befagyasztás) Ez az egyik, de ide tartozik a MOL igen magas évi nyeresége, amelyet bizony lejjebb kell venni! MÁR NE IS HARAGUDJATOK >> a piacon az egyik árus 1200 Ft-ért adja az almát, 4200-ért az áfonyát a másik 450 Ft-ért adja az almát > ugyan olyan árus másik standon, az áfonyát 3200-ért! Nincs különbség a minőségben!
Miről tetszenek beszélni??? nem szükséges a balatoni lángosos módjára egy szezon alatt milliomosokká válni! Ez a helyzet a bige forgalmazta műtrágyával is! felverte az árat erre az állambácsinak lépni kell és elvenni a gyárat! Volt és lesz is, KELL lenni ilyennek! Senkinek nemkötelező birodalmakat vásárolgatni, meg helikópáterrel röpködni luxus autókkal száguldozni! lehet jól élni egyszerűbben is >> Ez különben egy kifejezetten BALOLDALI szemlélet! Hogy tetszenek lenni macskajancsik, fel tudjátok fogni???!!! De azért megjegyzem, hogy a bige nem a Mészáros, aki több ezer embernek, családnak ad kenyeret, megélhetést és jótékonykodik, hanem egy szarrágó tróger, mert foglakoztat alig 100 főt, úgy hogy, minden kiegészítő vállalkozásához hatalmas haszonkulcsokat érvényesít! Egy élősködő szar, ganaj, senkiházi! DE MÁR JÖN A KUTYÁRA DÉR!! a románok megkezdték!
Aki Én
@Németh István: Olyan szomorú látni, hogy valaki ennyire nem érti mi történik.
Alma, meg áfonya, meg lángos...
Jesszus ember.
Nem tudom feltűnt-e, hogy a kormány és a MOL semmit nem adott ehhez a dologhoz.
Pálinkás Pál
@Németh István: te büdös majom...sorold, mennyit engedett a kormány a benzin adójából, áfájából, vagy a MOL a haszonkulcsából?..a teféle barmok miatt volt szükség anno a Lenin-fiúkra...
ómió
Hát, alkalmazzatok "előnyös árfolyamot", efftársak!
Németh István
@Aki Én: @Pálinkás Pál: Ha azt hiszitek, hogy a kormány nem ad hozzájárulást az un.korlátozott árakhoz akkor tévedtek! Aztán ez a kormány azt fogatja vissza a polgároknak, a népnek, a nemzetnek amit a korábbi kormány és vezetői elloptak amiből aranybányáik vannak amiből utazgatnak a külhoni és nem a nevükön lévő villákba! Mit tudtok ti kisstílű nyomott agyú gazemberek!? Aztán mit locsogtok baromságot a piaci helyzetről és a hasonlatról ??? Barmok akik nem tudtok gondolkozni csak bambán éltek a nagy világban csőlátással! Inkább hallgassatok !!! Hú de setétek vagytok!
CsipkeRózsa
A bírósághoz kellene fordulniuk, hogy miért nekik kell állni a költségek egy részét az Orbán helyett. Az élelmiszer árak esetében a kereskedőknek szintén ezt kellene csinálniuk.
CsipkeRózsa
@magyar1: A nagyker napi áron adja át a kutaknak, ők nem károsodnak, pedig jobban elbírnák az árból-engedést.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: orbanisztán így müködik!-mire a bíróság ítéletet hozna a szerencsétlen kutas már éhenhalt ,föleg ha ügyvédje is volt..
magyar1
@CsipkeRózsa: Nem tudod mennyi kb. a nagyker ár?
Sámannus
Ez semmi, de a csirkeferhátkóbászbúl lesz a kerítés is ám!
CsipkeRózsa
@magyar1: 7:38

Nem találtam ilyen lapot, ahol írták volna.
Emmersson71
A tótok nemsokára felvásárolják a magyar nyugdíjasok elől a farhátat is! Na..akkor talán kitör a parasztgyalázat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.