Gulyás szerint Orbán komoly befolyását mutatja az újabb uniós forrás megszerzése. Közben már kiderült, hogy jön majd 300 millió eurónyi forrás Magyarországra, de nem Orbán Viktor levele miatt.

Egyre kínosabb, ahogy a kormány fényezi magát az uniós források lehívása kapcsán, közben két teljesen eltérő ügyről van szó

Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2022. március 24-én.  Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök "komoly befolyását", a magyar érdekképviselet hatékonyságát mutatja, hogy Magyarország több mint százmilliárd forint szabadon felhasználható európai uniós forrást kap az orosz-ukrán háború miatt

- jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a közmédiának nyilatkozva az MTI beszámolója szerint.

Gulyás Gergely a megújult somlói vár átadóünnepsége után azt mondta, komoly sikert ért el a miniszterelnök Brüsszelben, mivel az országnak járó uniós forrásokon túl Magyarország még háromszázmillió eurót kap az Ukrajnából érkező menekültek ellátása miatt.

Kifejtette:

ezt a több mint százmilliárd forintot szabadon lehet felhasználni azokra a költségekre, amelyekkel ez a háborús helyzet együtt jár. Szerinte az összeg nagy segítség ahhoz, hogy ne a magyar embereknek kelljen a háború árát megfizetnie.

A miniszter közölte, alig több mint egy héttel a miniszterelnök által Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt levél után, máris sikerült plusz százmilliárd forintot szerezni.

Értékelése szerint "a határozott kiállás Brüsszelben is eredményre vezet", a magyar érdekképviselet Brüsszelben hatékony.

Hozzátette: a magyar miniszterelnök – aki rangidős tagja az európai unió állam- és kormányfői testületének, mivel a legrégebben hivatalban lévő kormányfő – komoly befolyással rendelkezik, ennek köszönhető, hogy újabb, jelentős uniós forrásokhoz juthatott az ország.

Gulyás Gergely azt mondta, a valóság cáfolja azt, amit a baloldal mond. A valóság ugyanis az, hogy Magyarország tárgyal a folyamatban lévő uniós költségvetésről, a tárgyalások "teljesen normális menetrend szerint" haladnak és a partnerségi megállapodást néhány héten, hónapon belül aláírják.

Kitért arra is, hogy az előző hétéves költségvetési ciklusból a legtöbb forrást Magyarország hívta le időarányosan.

A korábbi ciklus forrásainak felhasználása, és a most megszerzett uniós forrás ékesen cáfolja a baloldal állításait, amelyek a választások közeledtével egyre nagyobb valótlanságokat tartalmaznak – fejtette ki.

Mindeközben már kiderült, hogy nem azt az EU-pénzt kapjuk most, amit Orbán Viktor kért a levelében – írta meg korábban a Portfolio. Orbán Viktor egy hete a helyreállítási program hitelkeretének azonnali rendelkezésre bocsátását kérte az Európai Unió vezetőitől, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig a tegnap esti EU-csúcson azt jelezte, hogy a levél hatására máris pénzhez jut Magyarország. Valójában azonban egy ettől teljesen eltérő, támogatási jellegű forrás megszerzéséről van szó, amelyet egy e heti bizottsági javaslat tartalmazott.

Forrás: MTI, Portfolio, Telex

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha igaz is lenne,orbán a focira csoportosítaná át a lét...
" Szerinte az összeg nagy segítség ahhoz, hogy ne a magyar embereknek kelljen a háború árát megfizetnie." :) -és ezt a dumát még beveszi neki valaki?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ha igaz is lenne,orbán a focira csoportosítaná át a lét...
" Szerinte az összeg nagy segítség ahhoz, hogy ne a magyar embereknek kelljen a háború árát megfizetnie." :) -és ezt a dumát még beveszi neki valaki?
RonaGyuri
hiába no ahogy - a nem véletlenül moszkvai - vicc mondja; nem moszkvában, nem volvókat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! =))
puszt
5000 visszatartott milliárd helyett 100 milliárd... Hatalmas siker, a többit a NER majd kipótolja...
justhpeter
Semmi olyat nem mondott Gulyás, amit én már régóta ne tudnék. Tizenegynéhány éve tudom, hogy Orbánnak nagy befolyása van. Azt is tudom, hogy hol: a fejében. Ráadásul azt is tudom mi van a fejében: gyerekkorunkban csak úgy monmdták, hogy töklé, a mostani sznobok már orvosi néven agyvizenyőnek mondják. Pedig az csak egy langymeleg mocsár, ami testhőmérsékleten is jellegzetes tünetekkel jár azzal összefüggésben, hogy az agyi vízállásjelentés mekkora mértékű vizenyő magasságot jelez. Irreálisan magas esetekben a beteg hatalmasnak érzi magát, politikusok esetében ez a vélt, ráruházott vágyott vagy tényleges hatalom mértékét is jelentheti. Azokban a helyzetekben, ahol a vizenyősödék csak közepes méretű a hordozó csak speciális képességeket, tulajdonságokat tulajdonít magának, ám a betegség jele, hogy azokkal semmit nem tud kezdeni. A normális, hétköznapi ember esetében a páciens csak azt érzi, hogy ő is valaki.
csak úgy....
@Philip Marlowe: az fáj,hogy ismét másra baxxa el és nem arra költi amire kapta!
csak úgy....
@Philip Marlowe: különben,ha magyarország valóban európa húzó ereje,mint az orbán állítja,akkor miért szorúl koldusbotra,miért kell kéregetniük az uniotól?
kereső
@Philip Marlowe: Nem fáj. az fáj, hogy hazudnak róla. Mert ez a 300 milla, nem az a 300 milla, amire orbán levelet irt. Ez nem a helyreállitási allap pénze. Ez egy másik forrás, amelyet az európai bizottság azon tagállamok részére biztosit támogatásként, amelyek menekülteket látnak el. Szóval, nem kell ezért orbánt fényezni erről a támogatásról az előtt döntöttek, hogy orbán megirta a levelet. És ezért fényezni, és hirdetni, hogy mekkora befolyása van merő hazugság.Semmiféle fóbia nem kell a hazugság leleplezéséhez.
Emmersson71
Az ég kék, a fű zöld, a Fidesz hazudik.
Béla333
Mondtam: kinyitják a szájukat és már hazudnak is. Még csak nem is kell gondolkodniuk, jön a hazugság magától is...
Néro
Dehogy kínos ! Írt levelet a gonosz Prüsszelnek és azonnal küldtek pénzt. Na ugye.
Egybiteseit meg nem zavarja össze tánc közben a zene.
Botfülű falábuaknál ezt a természetes . Nem zavarodnak össze.
human
Bármennyire gáz és kínos, amíg a hívek kétpofára megeszik a kormány addig süketel.
csak úgy....
@Philip Marlowe: hol vetted a szar tükrödet olcsón ,hogy nem magadat látod benne?
Medvepapa
@Philip Marlowe: Már meg ne sértődjél, de Te sem panaszkodhatsz ha a gondolkodásod csak eddig tart.
csak úgy....
@Philip Marlowe: számodra gyógyír lenne ha orbán idézeteket olvasgatnál 1989 töl! :)
Medvepapa
@human: Hát ha még hallgatnád a Kossuth adó 22 órás krónikáját. De legalább könnyedén el alszom rajta. Már kívülről tudom, csodálkozni csak akkor szoktam ha véletlen új híranyaguk van.
Nessy
Pénz, pénz! Lehet osztogatni a haveroknak, egyházaknak. A civil szervezeteknek , önkormányzatoknak (Debrecent kivéve) majd a maradékból talán jut valami.Ugyanis ez a pénz arra érkezik, nem Orbán levelére. Két külön téma! Persze a híveknek mindegy, ők azt hallják, olvassák, amit a királyi média, meg a kormány szócséplői mondanak!
Nessy
@Medvepapa: Te ilyen mazochista vagy, hogy királyi rádiót hallgatsz? :-))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Orbánnak a „trükk” levélírásban is megy

avagy Orbán újabb hazugsága – azóta van még újabb is – kenterbe veri a sánta kutyuska effektust

Mint ismert – a derék matyar média győzelmi táncot ropott az okán, éltetvén a bölcs és találékony félistenünket, pl.: „Gulyás szerint Orbán komoly befolyását mutatja” – azzal dicsekedtek (pontosabban kampányolnak, hogy „a miniszterelnök által Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt levél után, máris sikerült plusz százmilliárd forintot szerezni”. Ezzel azt a látszatot keltvén, hogy sikerült az EP ellenére megszerezni a „neki járó” pénzt. Meg kell jegyezzem, hogy ha igaz lenne, akkor ez arra utalna, hogy Orbán megpróbálna legalább tisztességes hangnemben viszonyulni az EU-hoz akkor akár tovább lophatna.
Nos persze kiderült, hogy ez is egy újabb Moszkvában osztogatott Volvok esete. Nem arról, nem úgy és nem azért! A legfontosabb az az, hogy nem azokról a pénzekről van szó és a levélnek semmi köze a folyósításhoz – ami ráadásul nem is az elnökasszony kompetenciája - , már korábban jóváhagyásra került.
Ugye milyen ismerős? Legalább is módszer nagyon hajaz arra, mikor egy egzaltált fiatalember azon ordibált, hogy ki kell vonni a ruszkikat. Nem igazán zavartatva magát a ténytől, hogy akkorra már lényegében megtörténtek a csapatkivonások! =))
Ja talán (ma még nem olvastam mindent) a legújabb: Érdemes körbejárni azt a nyilatkozatát (pontosabban többesszámban, mert kb. 10szer annyit hablatyolt újságíróknak, mint a megbeszélésen) amiket a péntek este véget ért az Európai Unió állam- és kormányfői tanácskozása után összezagyvált. Pontosabban HAZUDOTT! =))
ómió
Hát, már ezt a "vékonyka 300 milliót" se bírtátok "elgáncsolni", efftársak!? "Hazaszeretet" egy szál se? Hát, mi lesz így a proli internácizmussal?!
sokanvagyunk
Kínos akkor lesz a fideszeseknek amikor kiderül, a választás után az itthoni politikai menekülőkre nem vonatkozik ez az összeg.
evacica
Szörnyű, ezek képtelenek igazat mondani! Ez a pénz azért jön, mert miden olyan EU ország melyikek menekülteket fogadnak Ukrajnából kap segítséget, de kizárólag a menekültekre kell fordítani! Ez már akkor eldőlt mielőtt Viktor levelét megírta, ráadásul elég pökhendi követelőző stílusban! A jogállamisági feltétel továbbra is fennáll!
Medvepapa
@Nessy: Elvileg csak a sport híreket szirénem meghajlgatni, de addigra a hazugságok tengerén álomra szendergek.
Nessy
@Medvepapa: Ami azt illeti, az M4-n a F1-t szoktam nézni, meg az M5-n este, ha van értelmes színházi, vagy zenei közvetítés.
Medvepapa
@Nessy: Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánok.
Nessy
@Medvepapa: Köszönöm! Neked kellemes szundit,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.