Gulyás szerint Orbán komoly befolyását mutatja az újabb uniós forrás megszerzése. Közben már kiderült, hogy jön majd 300 millió eurónyi forrás Magyarországra, de nem Orbán Viktor levele miatt.

Egyre kínosabb, ahogy a kormány fényezi magát az uniós források lehívása kapcsán, közben két teljesen eltérő ügyről van szó

Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2022. március 24-én.  Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök "komoly befolyását", a magyar érdekképviselet hatékonyságát mutatja, hogy Magyarország több mint százmilliárd forint szabadon felhasználható európai uniós forrást kap az orosz-ukrán háború miatt

- jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a közmédiának nyilatkozva az MTI beszámolója szerint.

Gulyás Gergely a megújult somlói vár átadóünnepsége után azt mondta, komoly sikert ért el a miniszterelnök Brüsszelben, mivel az országnak járó uniós forrásokon túl Magyarország még háromszázmillió eurót kap az Ukrajnából érkező menekültek ellátása miatt.

Kifejtette:

ezt a több mint százmilliárd forintot szabadon lehet felhasználni azokra a költségekre, amelyekkel ez a háborús helyzet együtt jár. Szerinte az összeg nagy segítség ahhoz, hogy ne a magyar embereknek kelljen a háború árát megfizetnie.

A miniszter közölte, alig több mint egy héttel a miniszterelnök által Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt levél után, máris sikerült plusz százmilliárd forintot szerezni.

Értékelése szerint "a határozott kiállás Brüsszelben is eredményre vezet", a magyar érdekképviselet Brüsszelben hatékony.

Hozzátette: a magyar miniszterelnök – aki rangidős tagja az európai unió állam- és kormányfői testületének, mivel a legrégebben hivatalban lévő kormányfő – komoly befolyással rendelkezik, ennek köszönhető, hogy újabb, jelentős uniós forrásokhoz juthatott az ország.

Gulyás Gergely azt mondta, a valóság cáfolja azt, amit a baloldal mond. A valóság ugyanis az, hogy Magyarország tárgyal a folyamatban lévő uniós költségvetésről, a tárgyalások "teljesen normális menetrend szerint" haladnak és a partnerségi megállapodást néhány héten, hónapon belül aláírják.

Kitért arra is, hogy az előző hétéves költségvetési ciklusból a legtöbb forrást Magyarország hívta le időarányosan.

A korábbi ciklus forrásainak felhasználása, és a most megszerzett uniós forrás ékesen cáfolja a baloldal állításait, amelyek a választások közeledtével egyre nagyobb valótlanságokat tartalmaznak – fejtette ki.

Mindeközben már kiderült, hogy nem azt az EU-pénzt kapjuk most, amit Orbán Viktor kért a levelében – írta meg korábban a Portfolio. Orbán Viktor egy hete a helyreállítási program hitelkeretének azonnali rendelkezésre bocsátását kérte az Európai Unió vezetőitől, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig a tegnap esti EU-csúcson azt jelezte, hogy a levél hatására máris pénzhez jut Magyarország. Valójában azonban egy ettől teljesen eltérő, támogatási jellegű forrás megszerzéséről van szó, amelyet egy e heti bizottsági javaslat tartalmazott.

Forrás: MTI, Portfolio, Telex

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha igaz is lenne,orbán a focira csoportosítaná át a lét...
" Szerinte az összeg nagy segítség ahhoz, hogy ne a magyar embereknek kelljen a háború árát megfizetnie." :) -és ezt a dumát még beveszi neki valaki?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Kínos akkor lesz a fideszeseknek amikor kiderül, a választás után az itthoni politikai menekülőkre nem vonatkozik ez az összeg.
evacica
Szörnyű, ezek képtelenek igazat mondani! Ez a pénz azért jön, mert miden olyan EU ország melyikek menekülteket fogadnak Ukrajnából kap segítséget, de kizárólag a menekültekre kell fordítani! Ez már akkor eldőlt mielőtt Viktor levelét megírta, ráadásul elég pökhendi követelőző stílusban! A jogállamisági feltétel továbbra is fennáll!
Medvepapa
@Nessy: Elvileg csak a sport híreket szirénem meghajlgatni, de addigra a hazugságok tengerén álomra szendergek.
Nessy
@Medvepapa: Ami azt illeti, az M4-n a F1-t szoktam nézni, meg az M5-n este, ha van értelmes színházi, vagy zenei közvetítés.
Medvepapa
@Nessy: Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánok.
Nessy
@Medvepapa: Köszönöm! Neked kellemes szundit,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.