Jobbközép irányultságú néppártot akar létrehozni a vásárhelyi független polgármester, az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán jelentette be hétfő reggel, hogy létrehozza a civilek pártját – olvasható a Telex cikkében. 

Márki-Zay Péter: Létrehozzuk a civilek pártját

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Rosta Tibor

A lap szerint a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt is leírta a Facebook-oldalán, hogy a pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) május végi tisztújításán fognak pontot tenni. 

Márki-Zay a bejegyzésében leírta, hogy a mozgalom, és az általa képviselt civilek nagyon sok hátrányt szenvedtek a választ során az ellenzéki együttműködésben amiatt, mert az érdekeiket nem tudták egyetlen párton keresztül érvényesíteni. Ezért döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy civileknek szóló pártot.  

"Egy valódi politikai alternatívát szeretnénk kínálni. Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot építünk, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is. Örülünk, ha sok szakember és tapasztalt politikus mellénk áll, de azt is szeretnénk, ha ez a párt a fiatalokra épülne"

- olvasható a bejegyzésben.

A Telex összefoglalója szerint Márli-Zay még április első napjaiban jelentette be, hogy nem veszi fel a mandátumát és nem lesz országgyűlési képviselő, hanem marad Hódmezővásárhely polgármestere. De emellett már a választás másnapján arról beszélt, hogy nem adta fel pártalapítási szándékát, mert szerinte ezzel tartozik az őt támogató fiataloknak és jobboldaliaknak. Már tavaly ősszel, az előválasztás után is előkerült egy új párt megalakításának ötlete, azzal kapcsolatban idén márciusban beszélt arról Márki-Zay, hogy már elndult a szervezés, amely két pártra épül majd: a Gémesi György-féle Új Kezdetre és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppártra. Később aztán kiderült, hogy Gémesi és Pálinkás nem csatlakozna az új párthoz.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Létrehozzuk a civilek pártját. A Mindenki Magyarországa Mozgalom, és az általa képviselt civilek nagyon sok hátrányt...

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2022. május 15., vasárnap

Forrás: telex.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kellene még egy "Párton kívüliek pártja" is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Kellene még egy "Párton kívüliek pártja" is...
Toller Béla
Van ennek a fszinak egyfajta karizmája ...Van neki ?
Sámannus
Ideje van a cselekvésnek, ideje van hogy higgyünk egy győzelemben. Hajrá Péter!
Clavigo
Elmehetsz a halál f@szára,,,,a Karácsony haveroddal együtt...
Uriel
MZP, a párt vezetőjeként, nem civil. Ha létrehozza a pártot, akkor már nem lesznek a civilek civilek, hanem pártagok lesznek. Az irányultság is meg van: jobbközép néppárt.

Egyébként MZP-nek szó szerint van mire szerénynek lennie. Akkorát még nem bukott az ellenzék, mint MZP irányítása alatt.
Eladott Ország
Hiába , nagy a család. Egyébként nem politikus jólétre lenne szükség, hanem a civilek (polgárok) jólétére. Egy újabb párttal a fidesz nem váltható le, egyébként is kérdéses, hogy demokratikus úton leváltható - e a fidesz hibrid diktatúrája. Véleményem szerint, jobban teszi MZP a ha beáll a fideszbe, az kevésbé macerás, kövesse Győzike és Kis Grofó útját.
kereső
Oximoron!!!, kedves Péter. Ha civil- akkor nem párt, ha párt akkor nem civil!! És még egy dolog: a pártok tagja,szimpatizánsai, támogatói- mind,mind civilek!!- ezért sem értettem soha a "civileket", hogy a pártok!!! ne. És akkor ne!!-és nem a pártok civil tagjaira sem. Ja, és minden pártot "civilek" hoztak létre.
Hogy lehet három diplomával+Phd. ennyire hülyének lenni?
simmering73
Ez lesz a következő képződmény ami Orbán szaárnyai alatt kinő. Körvonalazza a 2026-os fidesz győzelmet.
jesz
jaaaj neeee...MZP nem fér a bőrébe?A Vásárhelyiek mit szólnak?
Csizmás Kond
...szerintem az a mozgalom vagy mi a lószar aminek tagja az a vereségükkel szétment, így onnan nem jön a pénz és ezért kell egy másik pénzforrás.
Emmersson71
@Maccska: Óó..már mikor! KDNP-nek nevezik, állítólag politikai tényező, koalíciós partner ;)

Egérke és Jumbó, az elefánt ballagnak át a hídon...
- Figyu, Jumbó!
- Hm?
- Hallod, mennyire dübörgünk?
Csizmás Kond
@Horizont: Azt nem tudom hogy megy az ilyen de azt igen hogy mozgalomként nagyon nagy összegeket mozgattak a választásokkor. Ami meg a pártokat illeti, ott a lényeg az alakító és még néhányan akik a beszedett hozzájárulásból részesednek. Ma minden a pénzről szól.
sokanvagyunk
Bajban lesz... - civilekből nem hatféle van.
Gazella
@Sámannus: nahát!!! Pont ezt az ingyen élő faszt akarod az ordzág élére??
Eladott Ország
Amikor miniszterelnök jelölt volt azt hangoztatta, hogy azért ő a legjobb jelölt, mert el tudja hozni a fideszes szavazókat is, de megbukott, mert eltűnt kb. 800 ezer szavazó. Az lenne a legjobb, ha te is eltűnnél a közéletből , felébrednél és a tükörbe néznél wazze! Ezzel az új pártalakítással a bűnöző kolostordisznó és politikai prostituált bandája esélyeit növeled! Jó lenne ha mérnök létedre, rájönnél a magyar választási rendszerre és nem Győzike aggyal gondolkodnál, feltéve, ha nem a fidesz téglája vagy! A pártoknak fuzionálni kellene, az USA-ban is csak két nagy párt van, pedig ők elbírnának pénzügyileg akár egy tucatra való pártot is. Ismétlem nem pártjólétre, hanem népjólétre lenne szükség, mert 30 évvel a rendszerváltás után mi lettünk Európa Bangladese, nyakukban egy posztommunista rabló csürhével! Nem ilyen lovat akartunk!
justhpeter
@Maccska: A fából vaskarikát most akarja kiönteni gipszből egy civil szobor érdekében, de Uriel felvilágosította a civilség mibenlétéről.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 11:09 ☻ Akkor Magyarország végleg elsüllyedt...a fidesz az ország tragédiája, melyet az utókor fog megfizetni! Én már mint nyugdíjas leszarom az egész tolvajbandát!
ómió
@Shikari: Magam se "szemléltethettem" volna érthetőbben!
lampa laz
Etetheti tárgyává a gombákat, h tábort szerezzen a pártjának.
szaboria1
Márky jól át vert mindenkit. Jól megtanulta Amerikába, hogyan kell taktikázni.
amaramaistanna
Nem tudom, hogy mi ebben a hír? Már a választások előtt bejelentette. Az MMM mozgalom és a Kossuth - körök biztos alap hozzá. Az első olyan párt lesz, ahol még a korrupció gyanúja sem merül fel. Követem a Facebook-on és a Twitteren, nagyon sok fiatal csatlakozott hozzá.
Sámannus
@Gazella: Az összes aki most az országot vezeti szarházy munkakerülő, aki életében egy kalapszar értéket sem állított elő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.