Magyarnak lenni döntés is – jelentette ki a köztársasági elnök a Rákóczi Szövetség eseményén, a nemzeti összetartozás napi központi állami rendezvényen szombaton Sátoraljaújhelyen.

Novák Katalin: Nap mint nap igent kell mondani a magyarságraFotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a nemzeti összetartozás napi központi állami rendezvényen Sátoraljaújhelyen 2022. június 4-én. MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin azt mondta: a nemzeti összetartozás napján nem a veszteségeinket siratjuk, hanem a gazdagságot ünnepeljük, akkor is, ha nem mindenkinek egyértelmű, hogy nincs különbség határon innen és túl élő magyarok között. A magyar az magyar s pont.

Ahogy a házasságban is ki kell mondani az igent nap mint nap, úgy a magyarságra is nap mint nap igent kell mondani

- fogalmazott.

Az államfő azt mondta,

jó lenne, ha egyre több fiatal mondana igent a közös életre, egyre többen mernének házasságot kötni, családot alapítani. Ez így is van, hiszen ma már kétszer annyian kötnek házasságot Magyarországon, mint tíz évvel ezelőtt

- tette hozzá.

Szeretném, ha így lenne a magyarsággal is, nem csak a házasságkötéssel. Szeretném, ha egyre több fiatal merne igent mondani a magyarságra

- közölte Novák Katalin.

Hangsúlyozta: azt szeretné, hogy egyre többen legyenek, akik akarnak magyarok lenni, ehhez pedig bátorság kell. Felidézte, hogy ezt a bátorságot látta Gyulafehérváron a frissen felavatott Bethlen-szobornál, Magyarlapádon a templomszentelésnél és a Magyarvalkón meglátogatott fiatal lelkész házaspárnál.

Arra a kérdésre, hogy mi a dolgunk, hogyan tudjuk megőrizni a magyarságunkat, azt válaszolhatjuk: ismerjük, őrizzük, gyarapítsuk

- mondta.

Erről szól a szentendrei Skanzen új, Erdélyt bemutató tájegysége is, a gyarapításról, és megőrzésről. És erről a feladatról, bátorságról, gyarapításról, ismeretről szól a Rákóczi Szövetség három évtizede végzett szolgálata is, amelynek részeként a szövetség nem feledi el, hogy ezekből a találkozásokból lehet a valódi gyarapodás

- jegyezte meg.

A dolgunk nem más, mint ismerni, őrizni, gyarapítani

- nyomatékosította Novák Katalin, hozzátéve: ebben segít az, ha sokat találkozunk, hiszen minél többet találkozunk, annál jobban megismerjük és meg is értjük egymást.

Ha pedig mi, magyarok közelebb jutunk egymás megértéséhez, akkor mások is jobban értenek minket

- mondta, jelezve, ezért járt a közelmúltban Varsóban, Berlinben, és ezért utazik Prágába és Bukarestbe is; "segíteni abban, hogy a magyarokat értsék és megértsék".

Kiemelte:

ma ünnep van, a nemzetünk gazdagságát ünnepeljük, de ezt beárnyékolja a szomszédunkban dúló háború. Az ott élő magyarok is veszélyben vannak, és ez ránk is többletfelelősséget ró. Ezért is kell segítenünk, erőt adnunk, mindent megtenni azért, hogy mielőbb béke legyen Ukrajnában is.

A rendezvényen részt vevő Kárpát-medencei fiatalokhoz szólva a köztársasági elnök azt hangsúlyozta, hogy a feladatunk megőrizni az elmúlt évszázad zivataraiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Embernek kell lenni, Kati. Ez lehet nap mint nap tudatos döntés. DE: aki Le Pennel bratyizik, Orbánnal evez egy csónakban, az ugyan beszélhet, ám nem mond semmit. amit érdemes meghallgatni.
Örülnék, ha a magyar nép egyszer megint tiszteletre méltó lenne, de most, nem az. És ez nem ünnepelni való. Ez szégyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Felfoghatatlan miért Orbánt követ, de ha már követi miért a minden napi valami baromság mondásában. Mindketten a való magyar világon kívül vannak, de ez Novák esetében terhelő körülmény.
Nyírfa
Embernek kell lenni, Kati. Ez lehet nap mint nap tudatos döntés. DE: aki Le Pennel bratyizik, Orbánnal evez egy csónakban, az ugyan beszélhet, ám nem mond semmit. amit érdemes meghallgatni.
Örülnék, ha a magyar nép egyszer megint tiszteletre méltó lenne, de most, nem az. És ez nem ünnepelni való. Ez szégyen.
Toller Béla
Aranyom, beszélsz itt hülyeségeket ! Menj inkább, mosd le az ablakokat a papírzsepivel ! Érted ?
Giovanni Alba
Úgy emlékszem, az erdélyi látogatás után a román külügy kiadott egy állásfoglalást, miszerint Katica ne akarjon román állampolgárok életébe belecsacsogni. Nem tanult az esetből? Feltétlen muszáj szítani a feszültséget?
„A magyar etnikumú román állampolgárok önazonosságával kapcsolatos – etnikai, kulturális, vallási és nyelvi – jogok tiszteletben tartásának felelőssége elsősorban Romániára hárul, amelynek állampolgárai, rokon államként (anyaországként) Magyarország legfeljebb a kulturális kapcsolatok megerősítésében lehet érdekelt, miként arra a Velencei Bizottságnak a Nemzeti kisebbségek számára az anyaállamok által biztosított kedvezményes bánásmódról 2001-ben kiadott Jelentése, illetve az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa a Szuverenitás, felelősség és nemzeti kisebbségek című 2001-es nyilatkozata is rámutat” – olvasható a bukaresti közleményben."
24.hu/belfold/2022/05/21/roman-kulugyminiszterium-novak-katalin-kozlemeny/
tudode
Valahol a Volga mentén igazsága van köztársasági elnökasszonynak!
,
De vannak bökkenők, mégpedig:
.
--- A NAKI „hadicselei” következtében egyre kevésbé dicsőség „magyarnak” lenni, amelyre az is intőjel, hogy pl. többek között
.
------Nem szolgálják ki a magyarokat egy horvát étteremben
24.hu/elet-stilus/2022/05/13/nem-szolgaljak-ki-a-magyarokat-egy-horvat-etteremben/
.
„””Kiírták, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián.”””
-----------------/
.
a devizavesztesek számára épült ÓCSAI LAKÓPARKON kívül, talán a CSOK-ot vállalva komoly bírságot fizetnek a fiatal házasok ha nem születik meg a vállalt gyerek!!
Talán első kormánykerék forgatásakor elhúzta őfélesége a fiatalok orra előtt „is” a mézesmadzagot, a sportra stadionerdőkre költött közpénz milliárdok legalább feléből bérlakásra is kellett volna költeni. ami miatt 1989. március 15-én sinfelte az átkost:
.
---Orbán Viktor március 15-i beszéde (1989) - Ma is így gondolkozik?
www.youtube.com/watch?v=HHxK2i6Ci7M
-----------
----- Teljesül Orbán álma: három gyerek, három szoba, négy kerék. De ki nyer vele
hvg.hu/gazdasag/20190211_Teljesul_Orban_alma_harom_gyerek_harom_szoba_negy_kerek_De_ki_nyer_vele
-------------
.
---- Harminc felett mamahotelben: aki tehetné, költözne
fundamenta.hu/harminc-felett-mamahotelben-aki-tehetne-koltozne/
.
„””A huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada élvezi még a „mamahotel” vendégszeretetét, azaz lakik együtt a szüleivel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. „”” (..)
---------
.
Tárgyilagosan dióhéjban ennyi, mivel a részletekben bújik meg a kis-, és patásördög is!!!
.
!!!
Eladott Ország
Krotilla Katika: "ma ünnep van, a nemzetünk gazdagságát ünnepeljük" Don Vétó, a keresztapa. MEDDIG VEZETHETI EZ A "KERESZTAPA" HAZÁNKAT 2 MILLIÓ ELVTÁRS MEGGAZDAGODÁSÁHOZ , 7 MILLIÓ MAGYAR NYOMORA ÁRÁN?!
pbs.twimg.com/media/Eoush98WMAMTg2O?format=jpg&name=small
"Lehet bővíteni a felvett hitelek körét, tovább növelni az államadósságot. Az utóbbi időben 3 százalékot meghaladó kamatra kaptunk a szabadpiacról hitelt, míg Szlovákia ( ők már bevezették az eurót) 0,3 százalékra! . Államadósság 2021 végén 42.526.000.000.000 ( Negyvenkétezer-ötszázhuszonhatmilliárd) forint. Nem baj, mi meg Putyintól felveszünk majd újabb 620 milliárdot ezek mellé! Budapest-Belgrád vasútvonal, Paks-2 orosz hitel. Ès a legújabb kötvénykibocsátás 2022.02.18. A felsorolás nem teljes! Moszkvai látogatása alkalmával Putyin beígért Orbánnak egy kétmilliárd dolláros ( 620 milliárd forint) újabb hitelkeretet!"
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277782734_2497909743673641_2396633165571872284_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=78Ct-aT2-4MAX8geYgc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_Q91SSWpAUILc2eoy4YfzPIq0wT89Y8p4JKAQ6RbYl6Q&oe=62A04CAA
József Attila: „ Sziszegve sem szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat.” ...Én sem!
uploads.disquscdn.com/images/bb87914cfc7e9770d0196e7f04b3c40b62e7814a6ece80f2c2c65871f0abca7a.png
Eladott Ország
Bár a hazai magyarságra úgy gondolnának, mint a külhoniakra. Minket semmibe sem vesznek, a kintiek seggét nyalják a szavazataikért. Mi a fasorba sem vagyunk. Trianonra visszatérve megérdemeltük a sorsunkat, mivel szokás szerint rossz oldalra álltunk, ill. álltak az ország vezetői és nem csak az első, hanem a második világháború alatt is. Jelenleg is ezt teszik, az oroszok mellett állnak, hiába küldik a misebort Ukrajnába. A menekülteket is egy hónapig leszarták, csak a civilek és az önkormányzatok segítettek, csak utána vette át a kormány a segítségnyújtást. Igaz a menekülteknek csak nagyon kis része marad itt, a legtöbben tovább utaznak. Kár annyira fényezni magukat. Őket soha sem az emberek érdekelték, csak a hatalomba maradásuk.
alfahir.hu/sites/default/files/styles/article_node/public/indexfoto/orban_viktor322.png?itok=vSczoHPS
Lendkerék
Annyira nem gondolok a magyarságomra külföldön, hogy ha netalán kérdezik, azt mondom, hogy szlovák, ami nem is nagy kamu, mivel apai ágon rimaszombati vagyok.
Az új köztársasági elnökünk abszolút volltreffer, a szájába adott, megbékélést, harmóniát, szeretetet, együttműködést, hirdető mondatok kiváló hivatkozási alapok a brutál kormány brutál, kirekesztő, aljas, szószegő, megalázó, ... kommunikációját bírálók felé.
Novák egyetlen mondata sem őszinte. Nyilaskeresztes mosónő - ahogy egy blogban jellemezte egy tudásban, erkölcsben, emberi tartásban is messze felette álló kommentelő.
Macskaszem
Nem attól igaz magyar valaki, hogy naponta hangosan, melldöngetve óbégatja, hogy magyar vagyok... magyar vagyok...magyar vagyok...magyar vagyok. Nem is attól, hogy nagy Magyarország térkép van a falán, meg árpádsávos pólóban mászkál. Ezek külsőségek.

" Magyar az, aki bátran szembenéz a nép bajaival: a nemzet fejlõdésének akadályaival. Aki a szabadságot ma is minden téren meg akarja valósítani. Aki a népnek mûveltséget, egészséget, jólétet akar. Aki a földmívesnek földet, a munkásnak méltó hasznot, mindenkinek emberi bánásmódot kíván, egyéni érdeke ellenére is. Aki egy nyomorult, éhező vagy jogfosztott láttán saját magát is sértve érzi, emberi, magyari mivoltában. ...Ehhez elsősorban lelki tulajdonságok kellenek. Magyar énelőttem az, aki nem bírja a homályt, sem a börtönben, sem a gondolatban. Magyar az, aki az értelmet szereti, aki szenvedélyét csak akkor engedi szabadon, midõn a szó már nem használ az igazság elfogadtatására. Minden nép közösség. Jó magyar az, aki emberi, jó tagja a magyar közösségnek." Illyés Gyula, 1929
Nyírfa
@Macskaszem: Találtam egy magyart: Hadházy Ákosnak hívják.
ómió
Pedig az efftársak "Internacionalisztán felé igyekeznek"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.