Európában egyedül a magyar kormány védi erős árkorlátozással a családokat – emelte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Hozzátette, az áremelkedések szinte minden európai országban közvetlenül a családokat terhelik.

Dömötör minden szava arról árulkodik, mennyire előkészítetlenül akarják megszüntetni a rezsicsökkentés rendszerét

Fotó: pixabay.com

Dömötör Csaba kifejtette: a most meghozott kormányzati döntéseket a háború, és az egész Európát sújtó energiaválság indokolja – írja az MTI.

Elmondta, a háború mindent megváltoztatott, évtizedek óta nem látott mértékben emelkednek az árak, és emellett egyre markánsabban felvetődik az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán elég gáz Európában.

Közölte, az Európai Unió, amely pár hete még gázszankciókkal fegyelmezte volna Oroszországot, most elegendő készlet nélkül maradhat. Ilyen az, amikor a realitásokat nagy ívben elkerülő politika találkozik a keserű valósággal. Eljutottunk oda, hogy "a háború most Európának fáj a legjobban", ebből a helyzetből kell kitörni. A kezdő lépés az lehet, hogy Brüsszelben belátják, hogy nagyon félremérték a helyzetet – mondta az államtitkár.

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy az új rezsivédelmi szabályok kidolgozása során minden élethelyzetet,

speciális életkörülményt igyekszik megvizsgálni az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon már évek óta hatályban van a rezsicsökkentés. "Európában egyedül a magyar kormány védi a magyar családokat" – jegyezte meg.

Az államtitkár azt mondta: a cél változatlanul az, hogy a lehető legnagyobb mértékű védelmet biztosítsák a magyar családoknak. A rezsicsökkentést úgy tudják fenntartani, ha azt az átlagfogyasztásig biztosítják.

Az új részletszabályokon jelenleg is dolgoznak a szakemberek. Ezeket az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesíti majd, a vonatkozó rendelet is hamarosan megszületik – ismertette.

A részletszabályok az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd. Külön foglalkoznak továbbá azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset, továbbá kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosok védelmére is – emelte ki Dömötör Csaba.

Az államtitkár azt mondta: a magyar kormánynak egyszerre kell gondoskodnia a családok védelméről és arról, hogy legyen elegendő gáz télre. Utóbbi biztosításával Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is foglalkozik, a gáztározók feltöltése ütemesen zajlik – mondta Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyarországi parlamenti pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP tartott ki mindvégig a rezsivédelem mellett. Egyedül a kormánypártok képviselik azt, hogy a családok védelmét a lehető legnagyobb mértékig fenn kell tartani – nyomatékosította.

Dömötör Csaba reményét fejezte ki, hogy Brüsszelben is felismerik: az elmúlt hónapok politikájának már mostanra is súlyos következményei lettek. Az áremelkedések miatt ugyanis – mint fogalmazott – Oroszország "a pénzénél van", leginkább Európát sújtja a háborús helyzet.

Az államtitkár szerint bármikor lesz vége az ukrajnai háborúnak, "a gazdasági következményei velünk maradnak".

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: "kemény időszak következik", ezért is mindent meg kell tenni a magyar családok és a munkahelyek védelméért.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Igen, mégpedig mindjárt három okból is...
1) mert hülye vagy
2) mert az átlag NEM EGYENLŐ a SZÜKSÉGES mértékkel! ...és mivel tudom, h nem érted, magyarázom: egy család, négy gyermekkel, nappali, plusz 3 (viszonylag kis, 12nm) szoba fűtése, a villany SZÜKSÉGES használata, fogyasztása már egészen biztosan nem jön ki az átlagból!
3) az általány fizetőpaneles gázfogyasztókkal, a paneles közöshelységek világításával mi lesz? A közösképviselő lakáshasználatához nem járt eddig sem rezsicsökkentés... a KATA is megszűnik. Velük, a házakkal mi lesz?!
Bonusz... Mennyire élvezetes hülyének lenni?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Az átlagra szűkités, az efftársilag már "megszüntetés"!?
puszt
Igen, mégpedig mindjárt három okból is...
1) mert hülye vagy
2) mert az átlag NEM EGYENLŐ a SZÜKSÉGES mértékkel! ...és mivel tudom, h nem érted, magyarázom: egy család, négy gyermekkel, nappali, plusz 3 (viszonylag kis, 12nm) szoba fűtése, a villany SZÜKSÉGES használata, fogyasztása már egészen biztosan nem jön ki az átlagból!
3) az általány fizetőpaneles gázfogyasztókkal, a paneles közöshelységek világításával mi lesz? A közösképviselő lakáshasználatához nem járt eddig sem rezsicsökkentés... a KATA is megszűnik. Velük, a házakkal mi lesz?!
Bonusz... Mennyire élvezetes hülyének lenni?!
Eladott Ország
"Az épületek energetikai minősítése alapján egy C kategóriába sorolt 100 négyzetméteres ház fűtési energiaigénye 20 ezer kilowattóra, egy köbméter gáz pedig mintegy 10 kilowattóra előállításához elegendő. Ennél a háznál csak fűtésre éves szinten 2000 köbméter gáz fog elmenni, és persze ekkor még nem volt szó arról, hogy a gázzal melegvizet állítunk elő vagy főzünk. Tehát a 3000 köbméteres gázfogyasztás még egy ilyen jó besorolású, egy C kategóriás háznál is könnyen elérhető." Azaz 250 köbméter havonta. A házak többsége C besorolásnál rosszabb.
www.dehir.hu/debrecen/vigyazzon-konnyen-on-is-nagyfogyasztova-valhat/2012/10/31/
Eladott Ország
Ha támadják a megszorításokat, akkor meg kell hosszabbítani a miniszterek fizetését 650 ezerrel. Ez mondjuk annyira nem vicces. Orbán addig marad hatalmon, amíg vannak mögötte miniszterek, képviselők, választók. Orbán úgy gondolja, hogy a propagandára plusz forrásként megítélt pénzzel, a miniszterek, államtitkárok fizujának emelésével, magyarul pénzzel mindenkit meg tud venni. Előbb-utób elválik, hogy mi lesz. Futnia kell, vagy röhög a markába?! Ki kell menni az utcára kicibálni ezeket a férgeket a parlamentből és vagyon elkobzás a család minden tagjától és mindjárt rend lesz!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293657503_2135752593296130_8385659534012765910_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-S0m0PYYtpEAX-tyAUf&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-SOKSpURtsKIfngfdEotVXxWmH9YQwbr8HfZmPbNfbgw&oe=62D7D314
Vajon most a sárga csekken fel kell tüntetni: A rezsicsökkentés önnek huszon harminc ezer forintot eredményezett. Magyarország kormánya. Majd ráírják, hogy "ön, pazarló életmódot folytatott, ezért a piaci árral növeltük rezsijét, hogy mi többet tudjunk lopni."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/292730074_2135465766658146_7634240272687097121_n.png?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ZKL_ZcmTcWIAX9b6gd8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-7G9_7uZi59QaD-K1HQ2qeiail3DvUufp_wJMnxoCu4g&oe=62D90ED6
fergeteg
Hülye balosok !
Saját asztalotokra szartok !
Eddig élveztétek a normális árakat. Egyébként most dolgozik a kormány a jogszabályokon.
Qqberci
Se-hall se-lát Dömötör, buta ez, mint hat ökör...
Nessy
@fergeteg: Jobb későn, mint soha! Két hét múlva augusztus, de még semmi konkrétum.
colibri
Dömötör, aki egyébként a nagytudású megmondóember holliknak a sógora(!) és hasonló adottságokkal rendelkezik! meg sem kell szólaljon, mert akkor is tudjuk, hogy ez a döntés elkapkodott, nagyon előkészítetlen rossz döntés lett. Mint szinte minden, az utóbbi időben. Reméljük, hogy - a rendőrségnek beígért kétszeri béremelés ellenére is - a tömeg megmozdulása, ellenkezése jobb döntésre kényszeríti orbáncékat.
Néro2
A kötélre készüljetek. Tudjátok a ruhaszárítóra. Meg a szennyeskosaraitok kiborítására.
Szemét tolvaj hazug banda.
Sziszifusz
@fergeteg: 10:18
" Eddig élveztétek a normális árakat." Tehát ami most következik az már nem normális !

".. most dolgozik a kormány a jogszabályokon."
Ez jellemző a pánik kormányzásra.
Ilyen az amikor valaki a gombhoz varrja a kabátot.
puszt
@fergeteg: akkor vajon mit jelentett be?
Gazella
A jó k@va anyádat dömötör cunci mókus!!
Egyik országban sem drága az euró mint nálunk!! €1=420 ft.
Ezt ti csináltátok kurványoddal!
Gazella
A gáztárolóinkban cirka 28% gázolaj van...
Ti rohadt demenssel teli narancs kurvány, nem telepítettetek más alternativát az országban. Pl napelem udvarok, szélkerekek, központosítva!!! A falvak meg rá tudtak volna csatlakozni..
A gázolajból hány km3 adtatok el más országnak?! Pénzéhes rohadt hazug banda vagytok!
relatív
A regnáló magyar kormány egyedül a hozzánemértésben világelső !
Ez tükröződik minden ' intézkedésében ', melyek rendre gyorsak (?), és nem a megoldásra-, hanem a minél nagyobb saját körben lecsapódó pénzéhes haszonszerzésre fókuszál.
Ennek megfelelően magyarűzataik IS ezeket a sémákat követi rendre, így gondolkodniuk sem kell bármely értelmes kérdés kapcsán !!!
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 10:18 ♦ Elmész te a jó qrva anyádba, te fideszes f*szszopó barom! Egy ilyen horderejű jogszabályt előzetes társadalmi hatásvizsgálatnak kellene megelőzni! Nem utólag amikor óriási felháborodás övezi! Egyébként az
"az energia átlagos fogyasztási küszöb" olyan alacsony szinten lett megállapítva amelybe a lakosság többsége belerokkan és társadalmi robbanáshoz fog vezetni, mert egy elmebeteg, idióta, tolvaj geci banda, maffiaállam vezeti az országot. Ideje elzavarni a őket ...
orsos vendel
dörmögö dömötör !!! te hulye vagy !!!
lampa laz
"AZ ATOMERŐMŰ UGYANIS NETTÓ 11,5 FORINTÉRT TERMEL EGY KILOWATTÓRA ÁRAMOT, AMINEK AZ ÁRA A REZSICSÖKKENTETT SZÁMLÁKON NETTÓ 12-13 FORINT."
Hogy lesz akkor ebből kb. 250 Ft-ra drágulás? Lopják a különbözetet ahogy eddig is mindenből amit túláraztak.
Csizmás Kond
Szerintem is meg kéne szüntetni...hogy legyen miért vonyítson aki amúgy is vonyít
Tonyróma
Államtitkár úr felhívta a figyelmet,hogy Magyarországon évek óta,rezsicsökkentés van.Esetleg arra is felhívhatná a figyelmet,a szavazóiknak,hogy a 110ft/m3 rezsi csökkentett árat,egy közbeiktatott cég segítségével,legalább 20%-kal jobb áron szerezték be,de 110ft adták.Az éremnek két oldala van,a teljes történet így kerek.De ha ezt elmondaná a szavazóinak,akkor is csüngenének az ajkán.
magyar1
Egy az egyben át kellene venni amit anno a szocik csináltak, az jó volt és nem ajvékolna senki. Az normális, hogy nem az úszómedencék fűtését támogatják. Most lett viszonylag jó a támogatás.
Németh István
Hülye libernyák és főképpen balos kommunista csökevények gyúrcsány-seggnyalók a baromságaitok megdöbbentő! A tesótok, vezéretek már rég megszüntette volna a rezsi-csökit, akkor ti már éhen döglöttetek volna! DE ez nem is téma, a téma az, hogy a butaság eldorádóját éli bennetek és szennyezitek a környezetet! Csak azt mondjátok meg mi akadályoz benneteket abban, hogy távozzatok mondjuk a szemét aprítóba, mert máris intézkedek!
balos
@puszt: A fideSSes kitűzőn a szöveg változik:Mert hülye azért vagyok!
Tonyróma
Azt,hogy ki szüntet meg,ezt azt, már nem tudjuk meg,mert tizenhárom éve nincs hatalmon,ez így egy nagy lózung.De a nagy rezsicsökkentéssel megnyert választás után,ki fog ezen változtatni,azt már most tudjuk.
jesz
..."A kezdő lépés az lehet, hogy Brüsszelben belátják, hogy nagyon félremérték a helyzetet"...

A második lépés az lehet, hogy brüsszelben a semmire nem jó vezetők lelépnek a francba, minél kevesebb kárt okozva a 27 ország adófizetőinek?..
Eladott Ország
@Németh István: Keresztény gyökerek, nemzeti alapok, családközpontú jövő. Ezeknek kell meghatározniuk a magyarok jövőjét. Gyökérnek ugyan gyökér, csak keresztény nem volt soha a bolsevik megyei agit-prop Kommunista Ifjúsági Szövetségi iskolatitkárából lett csuhásozó, Soros-ösztöndíjas libsiből lett fasiszta nagytőkés. És ugye a kormány sárba tapossa a vélemény nyilvánítást és a sajtószabadságot!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/181620543_1102378730242033_5717249607989662895_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=PNTR6ReviMMAX9Kv2wv&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_eWBGdZm1ZVxQ15RKXfOUzG8T6SxAxRSaD6WWpAfj6Og&oe=62F9EC3E
Orbán: Olyan hogy liberális olyan nincs. A liberális nem más mint diplomás kommunista.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/182647538_1103575116789061_3373848388813451952_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=W6XKMvqZJ9QAX-FbSdx&_nc_oc=AQmbhqRlEP7PGD77fFxm-QDrGqc5FtIpKSqjB5uuGXDJAYhlP4K4rsrh6l2Xa2C7Svc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-MfRMmRgScjJVvP8iLJacxYVGWhdnNFbKTfYHEGacNeQ&oe=62F7A88F
Orbán. Az ember aki kitart elvei mellett. A fiatal KISZ titkár, az EU párti liberális, a keresztény polgári, a szélső jobboldali. A kommunista időkben nemcsak KISZ titkár volt, hanem besugó, KGB ügynök is. Filmszerepe is volt. Abban egy olyan kisebbségit játszik, aki más tulajdonát a sajátjába helyezi. Ma már jobb (?) dolgokat talált ki, a közvagyon más (környezeti, családi ) kezébe helyezésére .
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273142244_2009429595928431_4964783598847533752_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=iSubtu84LfYAX9DUaZP&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8X9HVyTfhepHvqT6s67asrq5WWXrzPD3621jr0fHx1OQ&oe=62D8D491
volvós
Na már a dörögődömötör is alakított aperitív törzset a orális szobájában...mi lesz még ???
nejlontacskó
@Németh István: Jaj Pista!
Te, tökéletesen hülye vagy!
De nyugalom, probléma igazából, nem tőled eredeztethető.
Szülői felelősség állhat az antiszociális viselkedésed hátterében.
De sajnos ez is, többrétű problémát sejtet.
Alkoholista, debil, iskolázatlan szülők ( ez azért, sok mindent megmagyarázna ) által nevelt, már eleve az ősök hibás örökítő anyagának köszönhetően, kevés humán jellemzővel született fehérjehalmaztól, nem vár sokat a társadalom, de ne aggódj, fideszesnek megfelelsz!
Egy ilyen, segítség nélkül, életre képtelen zigótától, már az is szép, hogy egyáltalán önálló légzésre képes.
Éppen ezért, nem haragszik rád senki, simán elnézzük a fröcsögésed, mert tőled ennyire futja.
Gondolom, nem vagy természetvédő mert, az nagyon meglepne, azok után, ahogy veled elbánt.
Németh István
@puszt: @nejlontacskó: Ha értelmeset nem tudsz mondani akkor ne szólalj meg akkor még esetleg nem néznek hülyének! A rezsi-csöki megvonása még várat magára!
De ugye végtére is, mert ez hiányzik nektek; több mint 10 éve > moslék szarok, gyurcsányista- zayista barmok ezt akarjátok > Hülye nemzetgyilkosok vagytok!! De az átlagfogyasztás felett már fizethetitek a tényleges NEM TÁMOGATOTT REZSIÁRAKAT! Ez benneteket érint gecikék a nagy ház, nagy lakás, nagy medencével, szaunával és máris sírtok mint a fürdős kurva!Az hogy meghazudtoltok kormányzati felelős embereket az benneteket nem zavar!
TE figye?! a gyurcsány időszak nyolc évét vesd már össze a 2010-től mostanáig aztán beszélgetünk sperma söpredék!
csetere
@jesz: Brüsszelnek ehhez semmi köze. Nincs vészhelyzet csak a kormány szerint. Válaszoltak, csak el kellett volna olvasni.
nejlontacskó
@Németh István: Alátámasztottad a véleményem.
Köszönöm szépen.
Ha érted.
Németh István
@csetere: Ha nem akkor spórolsz és húzod meg a gatyaszíjat amíg van akkor bizony bajba kerülsz! A van-ból lehet tartalékolni és felkészülni a mostani bizonytalan jövőre de aha folyamatosan ürítjük a tartalékokat lehet hogy éppen jól pofára esünk! Ezt gazdálkodásnak hívják és ezt alkalmazza a gondolkozó kormány -ez nem a gyúrcsányi, lenyúlom a népet kategória és gondolkozás mód!! Aztán a brüsszel mit mond és mikor van vészhelyzet az egy dolog! A brüsszeli szemetek miatt van az energiaválság, nincs kibontakozási remény se! A németek padlót fogtak már most és jön a tél! A brüsszeli korrupt vezetésnek elég lesz a jövedelme, hogy vidáman ellegyen, nagyon leszarja a hülyébbnél hülyébb nemzetek polgárait akik hagyják hogy a kormányaik a hülye brüsszeli vezetés seggét nyalják és besétálnak soros-bíden építette globalizációs csapdába!
Ezt magyar honra is lefordítva > a gyurcsány vezette balliberális csőcselék a kormányunk kiváló előrelátó gazdálkodási és nemzetvezetési programját mindenáron; a hazaárulástól kezdve az aljas hazudozásig és még aljasabb kifejezett károkozásig (szórvány gyújtogatások, migránsok bujtatása, stb) gátolják, hogy az Eu. vezetésének eleget tegyenek >> anarchiát keltve kiszolgál-tassák országunkat a nyugati - Eu-s akarnokoknak! akár nato felvonulási területként is! stb.
@nejlontacskó: szóval hiszem, hogy te is érted, mint kilyukadt stanicli!
csetere
12.Ft-os paksi áramból, hogy lesz több mint 900.-Ft? Miért kaptak a miniszterek 650 ezer Ft emelést, a tanárok semmit? Medence fűtésre?
Aki Én
@fergeteg: @Németh István: Na, ti is tuti tesók vagytok.
Két ilyen ostoba, aljas, suttyó faszkalapot, mint ti...
puszt
@Németh István: "Ha értelmeset nem tudsz mondani akkor ne szólalj meg" mert lehülyéznek!
Németh István
@csetere: @Aki Én: @puszt: Ha netán nem értesz egyet a valósággal az nem baj, lehet hülyének lenni és maradni! De a tény akkor is tény marad! a "puszt"-ulásod folyamatban!
nejlontacskó
@Németh István: "de ha folyamatosan ürítjük a tartalékokat lehet hogy éppen jól pofára esünk"
Nagyon jó helyzetértékelés, szépen összefoglaltad a választás előtti és a jelenlegi helyzetet!
Jól pofára estetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.