Kézre kerítették a Tarna-folyó utolsó cseppjeinek elorzóját. A „tettesnek” azonban a jelek szerint érvényes vízkivételi engedélye volt. Sőt szerinte egyáltalán nem hibázott abban, hogy gyakorlatilag az utolsó cseppig kiszivattyúzta a folyót, hiszen kellett neki a víz.

Megtalálták a Tarnát kiszivattyúzó vállalkozást: elképesztő magyarázattal álltak elő
Fotó: Blahó László, Kompolti Polgárőr Egyesület

Az egerhirek.hu írta meg, hogy aTarna folyó menti térség tisztségviselői és polgárai nyomozást indítottak, hogy kézrekerítsék azt, aki az aszály és szárazság miatt már amúgy is kis vízhozammal rendelkező folyó utolsó cseppjét is elorozta. Úgy látszik, most megtalálták a tettest, ám lehet, hogy nem is olyan gazemberről van szó, mint először gondolták.

Bóday Pál, környezetvédő elmondta, hogy megtalálták a vízvételre alkalmas eszközöket egy helyi mezőgazdasági vállalkozás közelében.

– Évtizedek óta érvényes vízkivételi engedéllyel rendelkezünk az illetékes hatóság részéről, tehát máris cáfolom, hogy lopnánk a Tarna vizét. Ez az elmúlt években eddig soha nem okozott gondot senkinek, más a helyzet most, amikor rendkívüli az aszály. A Tarna vízgyűjtő területén összesen 60-80 mm csapadék hullott idén, a folyó vízutánpótlása nem ellátott. Ha a mostani helyzetben a vízkivételünk gondot okoz valakinek, akkor megkérdezhetett volna bennünket is, ahelyett, hogy a sajtóhoz fordult volna. Röviden: a vállalkozásunk léte forog kockán

– nyilatkozta a Egyed László, a nevezett mezőgazdasági vállalkozás termelési vezetője.

Forrás: egerhirek.hu
Fotó: wikipedia

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most, hogy az utolsó csepp vizet is kiszivattyúzták, most nem fogja már a létüket veszélyeztetni a vízhiány?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Most, hogy az utolsó csepp vizet is kiszivattyúzták, most nem fogja már a létüket veszélyeztetni a vízhiány?
Peller Anikó
@Shetétzöld: "A vállalkozásunk léte forog kockán"

Akkor most már nyilván a nemléte mivel kifogyott a víz. Bizonyára oda a vállalkozás.

Vagy csak hazudnak, áh persze, mindig hazudnak.
balos
@sinkari: Anyáddal éljél nemi életet a téglafal két oldalán,hogy érezd a törődést!
Toller Béla
@Shikari: Inkább azt lásd benne, hogy a szabályozás mennyire hozzá nem értő. Nem lehet egy folyót kisajátítani, erre nem adhat felhatalmazást senki emberfia. Ugyanígy nem működhetne a parlament sem az 55 százalékkal kisajátított kétharmaddal ! Ha belegondolnál ...
Toller Béla
@Nessy: ..de legalább a szomszéd tehene is megdöglik ...
kisfalud
Ezzel csak az a baj, hogy aki a vízkivételi engedélyeket "gondozza", az állam, ennyire van képben a jelen helyzettel, és nyilván ilyen "hozzáértéssel" teszik a magyar állam, és gazdaság irányítását és a polgárok érdekeinek védelmét is.
jesz
a Tarna eredeti neve nem folyó, hanem Tarna-patak...
kisfalud
@Shikari: Igen az az engedély azt jelzi, hogy a "boltos", a magyar állam, eladott olyan árút ami nincs. A szakmaiságot, ahogy 12 éve a vizjogi díjak emelését, és az engedélyek kiadását illeti, pedig kár firtatni, ez a hozzáértés 1998-as finánctörvénytől a idén februári beszolgáltatási rendeleten át a húsvéti kamionstopon keresztül a nagy nyomású kutakon való tankolásig fényesen jelzi a szakértői, egyszemélyes kormány ténykedését. Sajnos a dilettantizmust még a fényes kétharmad sem tudja átfesteni hozzáértésre.
kisfalud
@Shikari: Eszemben sincs elátkozni őket, de ha én anno a vállalkozásomban ennyi hibát elkövettem volna, az első adóbevallást sem érte volna meg a biznisz. Az említett "hibák" miatt viszont huszonöt év alatt a mostaniaknak hála, önhibámon kívül kétszer küldtek padlóra. Igaz évekkel később módosított az aktuális hatalom, de az már az érintetteken nem segített. Sajnos a jelek szerin most is magukénak tudják a bölcsek kövét.
Peller Anikó
@Shikari: Csak azt. Egyébként a katásokat most itt a fideszbarmok közül többen csalónak nyilvánítják, de ugye a kata az törvénykezés volt ha jól emlékszem. Nemde? De.

"Amire engedélyt adtak, azt meg lehet tenni." Kata. Klizma.
kisfalud
@Peller Anikó: Ha ennyire nagy lehetőséget adott a KATA a csalásra, akkor azt a NER tuti, hogy házi használatra szánta. Aztán a törvény adta lehetőséget látva sokan rákaptak, feledve a nyugdíj járulék adta veszélyeket, (mert úgy látták akkor már úgyse lesz nyugdíj, vagy az öngondoskodás veszélyeit vállalták). Most pedig elég gusztustan, ami a fidesztől megszokott, adócsalónak nevezni azokat, akik éltek a törvény adta lehetőséggel. Persze az oszt meg és uralkodj ősi módszert naponta alkalmazza a nemzet egységét hirdető Orbán.
Dr. Proktor
Nincs itt semmi néznivaló ha már lopni is törvényesen lehet...
Dr. Proktor
Miért nem tisztítja és újra használja, hacsak nem a borhoz kell a víz?
Aki Én
@Maccska: És most? És mi van az állatok ezreivel, tízezreivel, akiknek tényleg az életet jelentette ez a víz ilyen aszály idején?
Olyan a világon nincs, hogy egy vállalkozás egyszerűen ellop egy életet adó folyót. Nyilván szar a szabályozás, az ellenőrzés, itt is. Azért ki a felelős?
Csizmás Kond
Nekünk évszázadokig víz használati jogunk volt egy patak vizéből, viszont már kétszáz évvel ezelőtt is úgy volt megfogalmazva a sajátfelhasználású víz mennyiség, hogy az akkor meghatározott patak víz mennyiségének fele kötelezően meg kell maradjon, a gát és a visszafolyás között is. Aszály idején amikor alább apadt a vízszint nem szabadott használni. Tehát ma sem szabad semmilyen patakot, folyóvizet kisajátítani senkinek.
namihami
Hogy a többi beledöglik? Hát istenem, Í.J,
De legalább az ő vállalkozása...
Sámannus
Ilyen erővel a Balaton is ki fog apadni.. A nertársak elmehetnek a falig is. Már korábban elhangzott, hogy a patakokat nem kiszivattyúzni kell, hanem duzzaszttani, és a talajvíz szintjét megemelni. Ezt még az előtt kell megteni, ahogy az aszályos idő bekövetkezeik.
Saját tapasztalatom szerint is igaz az állítás. A duzzasztás helyétólegészen távolra el jut a talajvíz növelve ezzel a földek víztartalmát, és későbbre halasztható a csapadék hiány a mezőgazdaságban, és az állatvilág pusztulását előzhetjük meg.
A háborúitt is elkezdődött. Kár, hogy nem jut embr a gátakra.. akarom mondani a frontra, mert ez is az csak a pénzes zsákok nem akarják ezt tudomásul venni.
vacsi
"egyáltalán nem hibázott abban, hogy gyakorlatilag az utolsó cseppig kiszivattyúzta a folyót, hiszen kellett neki a víz."
Ezek szerint, ha valakinek kell az a pénz, ami a bankban van, akkor nem hibázik, ha elveszi?! Érdekes!
vacsi
@kisfalud: " aki a vízkivételi engedélyeket "gondozza", az állam, ennyire van képben a jelen helyzettel"
Ehhez még hozzátenném, hogy bizony, az ügyintézői meglehetősen pénzéhesek...
kisfalud
@vacsi: Ez a rendszerváltás óta így van, Már az Antall kormányban is így volt, csak még kicsit szemérmesebbek voltak. Egy ismerős vezető panaszkodta, hogy egy államtitkárnál kellett bizonyos engedélyért a cégének folyamodnia, aki zsebbe 250 000 Ft-ot akart ezért kérni tőle. Mivel számla nélkül nem tehette , elhajtotta a kérelmezőt. Manapság öröm látni a komát, ahogy a tv csatornákon szakértőként osztja az észt. A történet másnapján Veszprémben az egyetemen Lengyel László az előadásában kijelentette, "minden miniszternek és államtitkárnak a kormányban kilóra megvan az árfolyama". Senki sem perelte be.
Gyurka80
@kisfalud: Az Antall kormányban sok volt a maszop elvtárs, lásd szilvási gyuri böszmeferiek átjátszotta öszödöt.
kisfalud
@Gyurka80: Na most rendesen melléfogtál, nem róla van szó. Egyébként volt ott olyan aki a Tucsek vérbíró írnoka volt, (Nagy Imre per), 98-ban királycsináló. Akkoriban kiabálta be egy suttyó a parlamentben, hogy "térdre imára csuhások"
Gyurka80
@kisfalud: 30éves beszólással jössz? Te 30 évvel ezelőtt is már ilyen hülye voltál mint most! Nemvet persze nem írtál, mert hazudsz!
kisfalud
@Gyurka80: Látom megint bevetted a gyorsítót. Hazudni te szoktál sorozatban akár egymásnak ellentmondóan is. Amúgy nem vetted észre hogy az elvbarátaid okossági sorrendben elpárologtak innen, Orbán új jótéteményei okán, de te maradtál.
Gyurka80
@kisfalud: Nem válaszolsz, csak terelsz.Hülye vagy!
Gyurka80
@Clavigo: Ideges vagy? Öntsd le magad egy vödör vízzel, mint falus elvtid!
kisfalud
@Gyurka80: Anyádat hülyézd, te tapló, mert ilyennek teremtett
Gyurka80
@kisfalud: Normális párbeszédre képtelen vagy!Idiótákkal nem foglalkozom! Dugulj el.
bence
Ez a vállalkozó megérdemelné , hogy üzemképtelenné tegyék a többet ártó mint segítő eszközeit !
Aki Én
@Gyurka IQ 80 mínusz: Neked még az aszályról is Gyurcsány ugrik be, te félkegyelmű?
Ijesztően ostoba ember vagy, ebből itt soha nem csinálunk titkot.
T-Boly
@Peller Anikó: Én azért megkérdezném a terület vízügyi illetékes hatóságától,hogy a faszi szivattyúzása közben ők mit csináltak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.