A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség döbbenten és értetlenül áll azon alaptalan és igaztalan nyilatkozatok előtt, amelyek szerint Orbán Viktor miniszterelnök idegengyűlölő és rasszista nézeteket vall – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A Lungo Drom kiállt Orbán mellett, szerintük nem rasszista a miniszterelnök

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Azt írták: a magyarországi cigány társadalmat képviselő Lungo Drom, mint Magyarország legnagyobb cigány szervezete visszautasítja ezeket a kijelentéseket.

Az Orbán-kormány eddig végzett rasszistaellenes és kisebbségvédelmi intézkedései, a társadalmi tolerancia és felzárkózás terén végzett munkája meghatározó Európában – tették hozzá.

Emlékeztettek arra, hogy a Lungo Drom több mint két évtizede szövetségese a Fidesznek és az Orbán-kormánynak. Felidézték, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hirdetett zéró toleranciát a magyarországi rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokkal szemben.

Orbán Viktor és kormánya adott lendületet nemcsak a magyarországi, hanem az európai roma felzárkózásnak, amikor az EU soros elnökségeként európai közösségi szintre emelte a cigányság felzárkózásának ügyét, Európai Roma Stratégiát alkotott, komoly szerepvállalásra késztetve a tagállamokat – hívták fel a figyelmet.

Hozzátették, ugyancsak a magyar miniszterelnök és kabinete tette eddig a legtöbbet a magyarországi gyermekéhezés felszámolása és a szegények iskoláztatása, oktatása és foglalkoztatása érdekében, amelynek keretében jelentős eredményeket értek el a cigány társadalom életében is.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Az MTI már vállalhatatlannak tartja Orbán külsejét, hogy fiatabbkori képet közöl mai hír mellé?
Vagy azt reméli, a decensebb megjelenés elfedi a hír tartalmának a vállalhatatlanságát?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Az MTI már vállalhatatlannak tartja Orbán külsejét, hogy fiatabbkori képet közöl mai hír mellé?
Vagy azt reméli, a decensebb megjelenés elfedi a hír tartalmának a vállalhatatlanságát?
csak úgy....
gondolom krumplis megeggyezéssel döntöttek így. :)
Apfelbaum
Mit tud a cigányokról!??
"...
Fura egy népség az biztos,de ha bajban vannak akkor össze tartanak.."
Részlet a Blöff című filmből,J.Statham monológja a helyi rendőrséggel.
Rockxy
"... szegények iskoláztatása, oktatása és foglalkoztatása érdekében, amelynek keretében jelentős eredményeket értek el a cigány társadalom életében is."

így van, kurva magas a roma bűnözők aránya.
a disznófejű nagyurak számára ez pozitív eredmény.
Giovanni Alba
@Rockxy: ma, 16:39
Még az idézetedhez kapcsolódóan
24.hu/belfold/2022/06/24/nyomozas-hid-a-munka-vilagaba-polt-peter-vademeles/
"A Híd a munka világába program ügyében 2015-ben indult nyomozás, a foglalkoztatásra szánt támogatások körüli szabálytalanságok miatt még Balog Zoltán minisztersége idején 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezték a roma önkormányzatot, de végül az ORÖ-nek csak 300 millió forintot kellett kifizetnie.
Az ügyben vizsgálódott az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF is, amely már két év vizsgálódás után elküldte megállapításait a Legfőbb Ügyészségnek. "
Igen, nagy lépések történtek, meg előrehaladás is, hogyne, és az eredményekekről se feledkezzünk meg.
Rockxy
a zorbán egyébként nem rasszista, csak a magyarok azok.
négynullra verték a zangolokat.
CsipkeRózsa
@KisTehen: 16:09

Ezt a képet az MTI rakta ki, l. a cikk alatt: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
drrotf
Egy igazi politikus tudhatná, hogy nem csak tisztességesnek kell lenni ,hanem annak is kell látszani.Maga Orbán mondta ma ,hogy előfordul hogy néha félreérthető módon beszél.Most a fajok keveredéséről szóló mondandója nem vitásan félreérthető volt, mert többen megbotránkoztak azon amit mondott.Azt hogy ezt akarta-e vagy nem, nem tudjuk, de maga az tény hogy nem egyből reagált a megnyilvánulásokra, azt mutatja, hogy igazán nem félreérthető volt a beszéde, azt mondta amit ő akart, csak később reagált az indulatokra.Szerintem meglepte a nagy felháborodás, és az hogy most látták az emberek, hogy vannak dolgok amiben teljesen járatlan és tudománytalan sőt a katolikus és a zsidó vallási alaptételekkel ellentétes nézeteket vall. Ha valamit nem tudunk arról nem beszélünk elvet nem tartotta be, az emberi fajról alkotott álláspontja teljesen tudománytalan és keresztény ellenes!Az ilyen tudással bíró ember ne oktassa másikat, és ne hirdessen tudománytalan nézeteket, ha fasiszta nézet az, hanem!Hitről meg ne beszéljen olyan akinek téves ismerete van a keresztény vallásról. A hit az egyházak dolga, s ők ehhez sokkal jobban értenek!
Pálinkás Pál
már hogyne állnának ki fajtársuk mellett?...
CsipkeRózsa
@Giovanni Alba: "A Magyar Közlönyben 2016. de­cember 20-án meg is jelent az egyes civil és egyéb szervezetek támogatásról szóló határozat. Orbán Viktor ebben felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy az 1,3 milliárd forint összegű költségvetési forrást egy összegben, még ebben az évben, december 30-ig fizessék ki az ORÖ-nek. Az 1,3 milliárd forintot speciális támogatásnak nevezték el."

Híd a milliárdok világába

magyarnarancs.hu/belpol/hid-a-milliardok-vilagaba-105502
nejlontacskó
Hogy a fenébe ne állt volna ki Orbán mellett, a Lungo Drom.
A Lungo Drom megvéd bármilyen fideszes érdeket, de pont a cigányságét nem!
Amíg Farkas Flóriánok ülnek az élén, és sikkasztják el, a cigányság integrációjára szánt pénzeket, addig ez nem is lesz másképpen!!!
CsipkeRózsa
@KisTehen: Mit csodálkozol?

A kormány támogatásából élnek, költenek, csak arra valók, hogy Orbán mellett kiálljanak szükség esetén.
nejlontacskó
@KisTehen: " Orbán Viktor és kormánya adott lendületet nemcsak a magyarországi, hanem az európai roma felzárkózásnak, amikor az EU soros elnökségeként európai közösségi szintre emelte a cigányság felzárkózásának ügyét, Európai Roma Stratégiát alkotott, komoly szerepvállalásra késztetve a tagállamokat."
Bizony ám, fel is zárkóztatta a cigányokat, a Lungo Drom élén!
A többit, nem hogy le, de telibe szarták!
Mindegy, csak a pénz forogjon!!!
balos
@nejlontacskó: A lungo dróm vajh a farkasflórin kívül kit támogatott milliókkal?Remélem,hogy az egy tucat név összejön!Ahogy az EU-s pénzek kiosztása is ilyen adatot mutat!
CsipkeRózsa
@KisTehen: Az írással együtt, miért kellett volna kihagynia a képet?
CsipkeRózsa
@KisTehen: És, a cikket is a propeller rakta be, a képpel együtt, ahogy az MTI -től átvette.
Baker
@KisTehen: a kevert faj, amikor muttid nagyapadék bikájával, majd jöttél te és...
justhpeter
Természetesnek tartom, hogy a Lungo Drom védelmébe veszi a testvért, mivelazonos területen érdekeltek. Mindketten a lopásra szakosodtak.
ómió
Pedig, ha valaki, ők biztosan éreznék a "rasszizmusát"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.