Az Európai Bizottság és az Európa Tanács szerint aggasztó, hogy a politikusok alulképzett családtagjai és barátai fontos tisztségeket tölthetnek be a bírói rendszerben.

Guardian: Orbán Viktor "alulképzett haverjai" lepik el a bíróságok felső vezetését

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Polt Péter legfőbb ügyész a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország – Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. MTI Fotó: Beliczay László

Orbán Viktor kormánya „folyamatosan túllépi” a hatáskörét és a bíróságok megingatására törekszik, írja a The Guardian egy magas rangú magyar bíró elmondása alapján. Vasvári Csaba a Fővárosi Törvényszék (FT) csoportvezető bírája szerint kollégáival éveken keresztül „külső és belső befolyásolási kísérletek tanúi voltak”. A tekintélyes brit lapot a Szeretlek, Magyarország idézi.

A 18 éve bíráskodó Vasvári ugyanakkor megjegyzi, hogy a túlkapások a politikai spektrum minden oldaláról érkeztek, de túlnyomórészt a 12 éve hatalmon lévő Fidesz érdekkörei próbálták befolyásolni a döntéseket. Vasvári „egyértelmű belső befolyásolási kísérletként” említette Völner Pál ügyét, amikor a korrupciós ügyben nyomozó bírát elbocsátották, miközben másokat a munkahelyükön hoztak „kényelmetlen” helyzetbe. A fideszes politikus ügye még tavaly év végén robbant ki, amikor kenőpénzek elfogadásával vádolták az azóta tisztségéről lemondott igazságügyi államtitkárt.

Az Európai Bizottság és az Európa Tanács szerint aggasztó az is, hogy a politikusok alulképzett családtagjai és barátai tölthetnek be fontos tisztségeket a rendszerben. A lap birtokába jutott dokumentumok alapján júniusban a Legfelsőbb Bíróság elnökének feleségét, Kovács Helga Mariannt annak ellenére nevezték ki a Fővárosi Ítélőtábla politikailag kényes ügyekkel foglalkozó bírói testületének élére, hogy feleannyi szavazatot sem kapott, mint riválisa.

Címlapkép: MTI Fotó: Beliczay László

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Már csak a civilek és a bíróságok akadályozzák abban, hogy végérvényesen a segge alá gyűrje Magyarországot" a bűnöző többgenerációs román cigány és politikailag prostituált bandája!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
10 évig nem is tudtátók sok okos Salamonka?
amortizáltok
megtollasodott változatukat kéne megnéznétek.
Gazella
Szirháj seggnyaló kerül minden legmagasabb pozicióba
csak úgy....
az ispánoknak köllenek a hübéresek...,hülye eu. nem tudja,hogy orbánék föltalálták az idögépet? :)
Shikari
Magyarországon nem alkalmaznak senkit képzettség nélkül. Itt nem lehet politikus a pedofil, mint a zsidó Kón bandita, vagy érettségi nélkül vezető, mint az aBrüsszelben szokás.
Helgának meg van a végzettsége és nem kineveztetni akarták velük, csak véleményeztetni. Ne legyünk már szerepté esztésben. Az Eu, akinek nagyon súlyos változásokat kéne bevezetni.
csak úgy....
különben orbánnak az m.lölö volt az elsö és akkoriban leg drasztikusabb alulképzettje...,pesze andi az angol nörsz alatt ,kicsit kikupálódott...,
-mondom,csak kicsit!
csak úgy....
@sgl: ilyesmikröl csak a fideszes shikariknak vannak adataik!
csak úgy....
@Shikari: ezért is mentél el bánatodban a propellerre bohócnak,mert neked csak erre van képesítésed! :)
Nyírfa
@csak úgy...: Ez az ispán-vármegyeakció már nem a freudi elszólás állapota, hanem a megvalósult mentális leépülésé. Akár gumicsont, akár nem, én biztos vagyok benne, hogy Orbán vágyik ezekre a titulusokra, annak a kornak a szellemiségére - maradiságára -, amelyben születési jogon lehet valaki nemes, rendelkezhet földek, rangok, emberek felett. Ő itt tart. Hogyan is tudná érteni az uránuszi sebességgel haladó világot? Bukdácsol az ismeretek között, vesz egy kicsit innen, egy kicsit onnan, saját gondolata nincsen, másokéból él, összerakosgatja magának a vágyai szerint, gyermetegen. Orbánnak nincsen identitástudata. Csak szeretne valaki lenni, aki befolyásos, akit számon tartanak, aki nélkül nincsenek döntések. Hogy ennek a valakinek milyen a személyisége? Nem tudja. Azt is plagizálja, innen is egy kicsit, onnan is egy kicsit.
Igazából sajnálni kéne.
Maccska
A bíróságok tele vannak még így is komcsikkal,meg az ivadékaikkal.
A lengyelek is ezzel küzdenek.
sgl
@Nyírfa: Sok éve írtam:
"Ez a bunkó, elsőgenerációs uborkafáról leesett fideszférgekből álló hatalom, ahol tud árt, a nemzeti vagyont saját magánvagyonnak tekintik, a népet saját szolgáiknak.
...Azt akarják bebizonyítani, hogy képesek a szájuk íze szerint felépíteni egy olyan társadalmat, kultúrát seperc alatt ami 20-30 év alatt se alakul ki, de a mozgató rugó a mindent ellopni, minél jobban gazdagodni, ehhez alakítani a társadalmat hogy rájuk szavazzanak és ezzel fenntartsák a bűnös hatalmukat.
.. Erkölcs-etika nulla, esküjüket megszegik, csak a mindent legázolni, hatalmukat fitogtatni, akik valaha is jótevőjük volt, támogatta őket azt hátbaszúrják, a múlt örörkségét lenézik, megsemmisítik, átalakítják.
... Elfelejtik honnan jöttek, mikor és kinek a segítségével tanultak, hatalmukat kinek, kiknek köszönhetik.
idolokat építenek fel legfőképp bűnös náci, fasiszta elődökből.
Hazaáruló gazemberek ezek, nem országvezetők, pláne nem államférfiak, hanem maffiózók
...Felépítettek - az ellenzék hathatós , tesze-toszasága és gyáva hozzáállása segítségével egy fideszmaffia országot, de ezt, hogy elfogadhatóvá és látszólag megalapozottá és belakhatóvá tegyék ezért felépítenek maguknak "hősöket, nagy magyarokat " akiket aztán maguk fidesz szekta vallásához ideologizálnak amivel azt akarják bizonyítani, ők valójában egy rendszer folytatói.
..HATALOMRA JUTásuk után felépítettek egy velejéig korrupt, hazug, emberek egymás gyűlöletére alapuló társadalmat, a közvagyont saját gazdagodásuk érdekében soha nem látott mértékben szétlopják.
Meddig tehetik??""
csak úgy....
@Nyírfa: 16:56 egyre dózsásabb a faxi,aki a buta parasztjainak köszönhette a sorsát...,reménykedjünk, azon nincs áfa!
Nyírfa
@sgl: A kérdésre: már nem sokáig. Éppen azért, ami te is írtál, hogy fel akartak építeni egy világot, egy régmúltra hajazó , művi társadalmat, amiben ők lehetnek az istenek, ellenőrzés, számonkérés nélkül, a bukásuk törvényszerű. A természetben semmi nem alakul ki ripsz-ropsz, minden hosszú fejlődés eredménye: az élet nem ötletel, nem plagizál, hanem teremt, időt, energiát, munkát nem sajnálva. Ezt a törvényt nem vették figyelembe. Mint a kártyavár, úgy omlik össze a rezsim. Nincsenek gyökerei, nincsen tartalma, nincsen gerince, nem tart sehová. Orbán és társai meg akarták úszni a fejlődést, de nem lehet. Így jártak.
csak úgy....
@Maccska: hiszen orbán és kövér is született komcsi,te elmebajos! -a többiekröl nem is beszélve..
verőce21
Áldottak a posztok írói, többségében a Kádár-rendszer visszaálmodói...! :)
Maccska
@csak úgy...: Egyik sem volt komcsi.Ráadasul egyik sem bíró.
sgl
@csak úgy...: egyetlen kormány volt eddig amelynek minden tagja komcsipárti volt, sőt vérkomcsi volt, a 2010-es fidesz kormány. és ezek a bélférgek komcsiznak.
A geczi komci bölcsőbe született, 30 éves koráig komcsi elveket vallott aztán kezdett elhajlani és forgolódni és ez a gazember komcsizik és nem gyűrik vissza szart pedig belefulladna annyi van!
Maccska
@sgl: az eddigi legjobb kormány az első fidesz kormány volt.
csak úgy....
@Maccska: még a torockai öregapja is komcsi volt,te bivaj! -aki vérbíró volt !
Maccska
@csak úgy...: A vérbírókat fel kellett volna akasztani.
Eladott Ország
"Már csak a civilek és a bíróságok akadályozzák abban, hogy végérvényesen a segge alá gyűrje Magyarországot" a bűnöző többgenerációs román cigány és politikailag prostituált bandája!
Maccska
@Eladott Ország: rossz idők járnak a fajtádra az biztos.
De ez nem baj.
csak úgy....
@Maccska: sokszor azon gondolkodok,hogy miért is állok szóba egy elmebeteggel,-mint pld. te és az ikertesód a shikari.. :) -persze az óvodás tehetségü,hisztis @verőce21: sem okosabb és szórakoztatóbb! :)
ti,fideszesek mind ennyire kukák? -szegény orbán,mi lesz vele ha ti egyszer rájöttök ,nagy nehezen a turpisságára..
csipetke
Sőt, orbán egész kormánya ilyenekből áll. Mindenki valakinek a valakije. Soha nem volt még ennyi államtitkár, miniszteri biztos, és fene tudja,hogy még milyen posztokat csiholtak a rokonoknak. A miniszteri biztosok úgy szaporodnak, mint a tehénszaros pocsolyában a baktériumok. Ide egy komoly szakértői kormány kellett volna, de orbán megint csak pofára válogatta össze a bandáját. Ezért van az ország a béka segge alatt, és ezzel a bagázzsal nem is fogunk onnan kikeveredni, mert ezek mintha arra gyúrnának,hogy még lejjebb kerüljünk.
Eladott Ország
@Maccska: ma,17:30 ☻Ha érdekel a véleményed, onnan fogod majd észrevenni, hogy megkérdezem.
i.pinimg.com/originals/a4/26/94/a4269414128bba688650bd709dadec38.jpg
Kedvenc idézetem: Mindig az osztja az észt, ...
i.pinimg.com/originals/d9/df/e6/d9dfe6347c8b6360b28c815418def692.jpg
Maccska
@Eladott Ország: szerintem te lehetsz a Hócipő egyetlen előfizetője.
Vagy te vagy a Teddy.
csak úgy....
@Maccska: szerintem te meg nagyon buta,- szerintem,nem csak szerintem! :)
csipetke
@Nanya: 18:35 Ne foglalkozz vele, ez a szerencsétlen itt lakik a propin. A fidesznek trollkodik, elég alantas kenyérkereset, de van akinek mindent elbír a gyomra...
Horizont
"a politikusok alulképzett családtagjai és barátai tölthetnek be fontos tisztségeket a rendszerben"
Az a baj, hogy nem csak a családtagjaik alulképzettek hanem maguk a fideszes politikusok is.
Lásd: Kósa, Németh Szilárd.
Nessy
@Horizont: Ez a lényeg! nem értenek hozzá, van az a pénz, amiért lojálisak, azt csinálják, amit mondanak nekik, úgy döntenek, ahogy elvárják tőlük, gondolkodás nélkül!
Dr. Proktor
Rákosi elvtárs boldogan forog a sírjában...
Az elvetett mag szarba szökkent!
Dr. Proktor
Rákosi elvtárs boldogan forog a sírjában...
Az elvetett mag szarba szökkent!
Borsó
@Shikari: “ Itt nem lehet politikus a pedofil,”
Kaleta Gábor és Bus Szilveszter puszikálja a kisbabád pocikáját. Meg mást is, amit csak hagysz nekik.
gina
Becstelen mocskos cigány,,, várt valaki mást???
Emmersson71
„A szakértelem olcsó bolsevista trükk!”
/Csurka István/
Maccska
Az elvtársi bíróság még nem tudta elítélni Simon Gabort MSZP és Czeglédi Csaba Dk
bűnözőket.Nem érnek rá
Maccska
@Maccska: Nyolc éve robbant ki az MSZP akkori elnökhelyettesének, Simon Gábornak a gazdasági ügye, ami belpolitikai botránnyá fokozódott. Simon ellen hat éve kezdődött a büntetőper, egyebek mellett több száz milliós költségvetési csalás miatt. A per a minap harmadszor kezdődött újra ismételt bíróváltás miatt.
Maccska
@Maccska:
Czeglédy Csaba
. A vádiratban az szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc jobbkeze és ügyvédje adhatott ki minden utasítást a Human Operátor Zrt. körül kibontakozó bűnügyben.

Gyurcsányék mentelmi jogot és pénzt is adtak Czeglédynek
A Czeglédy Csaba ellen zajló eljárás 2017 óta húzódik. A volt MSZP-s, most a DK támogatását élvező politikus ugyanis

Gyurcsány Ferenc pártjának jóvoltából először EP-képviselőjelöltséget szerzett, amivel mentelmi joghoz jutott, majd szombathelyi önkormányzati képviselő lett.
Közben Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint nem csak pozícióval, de pénzzel is kisegítette Czeglédy Csabát és az általa működtetett Humán Operátor Zrt.-t, amikor családi cége, az Altus jelentős kölcsönt adott.
Eladott Ország
De szarul tetszik kinézni drága doktorminiszterálnokúr’, csak nincs valami baj?- Úgy érzem. hogy már csak hányni’ jár belém a lélek. Csak reméljük, hogy hamar ki száll belőle. A látványa bennünk is. Én is sugárban hányok tőle. Már én is keresztet hányok, ha látom . Kár , hogy nincs rászegezve .
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298157957_509544484307082_8954196087706982927_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=l6lnBF-eqcYAX_65mSI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT80Dg1GOAclL5ck4vy_2i-gmUk92eiDqDUVpmYnmSRsgA&oe=62FD44B1
Shikari
@Borsó: Kaleta mikor volt politikus?
m73
@Maccska: ítéljék el őket,ha bűnöztek. Senki nem védi őket. Gyurcsány miért nem lett elítélve? De polt,se orbán nem mer bele állni. És mi van josip tottal és kaja ibrahimmal? Ezüsthajó,budacrash,questor? Emlékszel? Vagy simonka,boldog,völlner,soroljam meg?
drrotf
@Maccska: Akkor most egál, és minden úgy van jól ahogy van?Nem stupid felfogás ez? Ha te ezt csinálod, akkor én is egyenlíthetek?Ez egy demokrácia felfogás, a független bíróságokra ez a jellemző, ugye?Akkor miért van a bírák szavazása? Csak a hecc kedvéért, vagy más jelentősége is lenne a dolognak?Nem azért történt Gyurcsány leváltása mert azt hittük hogy ami következik az jobb , igazságosabb lesz, és ahogy Orbán beígérte a törvények fognak uralkodni?E helyett Orbán és bandája uralkodik úgy hogy maguknak csinálnak törvényt maguknak, például az Alaptörvényt is, és most már a családból megnevezett bírák bírálják el a vitás kérdéseket.Már csak az hiányzik, hogy a büntetéseket Orbán börtönében kelljen letölteni!Ez a magyar demokrácia lényege!
Maccska
@drrotf: a magyar bíróságokat nem a fidesz irányítjaPolitikust még nem nagyon ítéltek el se jobb se baloldalról.
Ez alapján Magyarország mindig is mentes volt a korrupciótól..Ez alapján.
Szerinted hány bírónak lenne . börtönben a helye?Mi lenne ha egyet is lecsuknának?
Mirabilis
orbánnak nem képzett haverok kellenek, hanem orbáni hitvallású lefizetett nyomi haverok, akik kritoka nélkül elfogadják uruk agymenéseit
Edebácsi
Az alulképzettség fontos követelmény, hiszen egyik famulus sem lehet okosabb a Főnőknél!
Műrpedig Orbán, - a maga jogi végzettségével, - egy jobb ügyvédi irodában legfeljebb az iratok rendezésére lenne alkalmas!
sgl
@Edebácsi: Többször bizonyította a geczi saját tanult végzettségéhez is hülye.
Prejudikál, szakmai baromságokat mond, törvénytelenségre buzdított többször ellenzékben stb.
Maccska
@sgl: nem a jogot kell ismerni,hanem a bírót.
Valószínűleg téveszméink vannak a bírói függetlenségről.És ez politikától független
Shikari
Megint a libsi hazudozás, uszítás, a magyarellenesség! Kivágni a rágalmazó patkányt az utcára és bizonyítsa ak, ha bajuk van. Ha nem tudnak, karanténba zárni az uszítót, kitenni a közösségből és ne vegyék fel sehova.
ómió
A Guardianes efftársaknál így "píszí" hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.