Bejött a papírforma.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Juhász-Pintér Pál nyerte a Zuglóban, a 9. választókerületben tartott időközi önkormányzati választást, mindössze 83 szavazattal előzte meg az ellenzék közös jelöltjét, a párbeszédes Kökény Dalmát. A kormánypárt jelöltje 645 szavazatot (41,06 százalék), az ellenzéké pedig 562 szavazatot (35,77 százalék) kapott.

A Fidesz ismét győzött! Ezúttal Zuglóban nyerték meg az időközi választást

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság általános jogutódjának munkatársai, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság dolgozói teherjárművükkel zöldhulladékot szállítanak el Zugló Alsórákosi részéből. A lehullott falevelek, ágak komposztálás után újra visszakerülnek majd a talajba. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Zuglóban azért tartottak időközit, mert a szintén párbeszédes Szabó Rebeka áprilisban országgyűlési képviselő lett. Szabó három éve meggyőző fölénnyel győzte fideszes ellenfelét a 9-es választókerületben, most ez nem sikerült az ellenzéki jelöltnek – írta meg a Telex.hu.

Újbudán két választókerületben is időközit tartottak vasárnap. A XI. kerületben a momentumos Orosz Anna és Bedő Dávid helyére választottak új önkormányzati képviselőt. Az 5. választókerületben fideszes győzelem született, Jankó István 172 szavazattal előzte meg az ellenzék közös jelöltjét, a momentumos Devecseri Mátyást. Jankó 611 szavazatot (53,22 százalék), míg Devecseri Mátyás 439 szavazatot (38,24 százalék) kapott.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Tamics Rita lett a harmadik 78 szavazattal (6,79 százalék). Rajtuk kívül volt még egy független és egy munkáspártos induló is, ketten együtt 20 voksot szereztek.

Az ellenzék a 14. választókerületben vígasztalódhat, ahol a momentumos Lados Tamás csupán 50 szavazattal győzte le a kormánypártok jelöltjét, Elekes Tamást.

Forrás: Telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Piros lett a paradicsom nem sárga,
Újabb Fidesz nyereség a listára,
Magyarország előre megy nem hátra,
Leissza most Feri magát állatra...!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Itt is egy bolondházba kellett bejelentkezni a Fidelitasos aktíváknak?
Legalább nem mentek idegenbe vagy tőlük szokatlan környezetbe!
kotos
MZP "elhúzódó hatása" - ami sajnos még nagyon sokáig fog húzódni.
Nyírfa
Zuglót meg lehet köszönni a szociknak. Hogy miért nem tudnak már feloszlani? Csak a bajnak vannak.
Clavigo
@kotos: mzp. sikerrel " leváltotta az ellenzéket ".( karácsony hathatós segítségével ) ,,. Feladat kipipálva.
Sámannus
Menjünk Ukrajnába, ott legalább harcolhatunk a muszkák ellen. Itt má mindenki telefosta a bocskorát.
verőce21
Piros lett a paradicsom nem sárga,
Újabb Fidesz nyereség a listára,
Magyarország előre megy nem hátra,
Leissza most Feri magát állatra...!
lampa laz
2060-ig, de 2030-ig biztos, amíg a sok hülye ki nem hal.
Virág Árpád
@KisTehen: 150 embernek, ha végig nézted a videót! Nem több! Nép-köztársaság, ahol a "nép" előtag fosztóképző, vagy népi-demokrácia, ahol a "népi" előtag fosztóképző! Na, ez a fosztóképző csinált a nagyapjának, anyjának, férjének + neki karriert! Csak ezt elfelejti...
Pálinkás Pál
be kéne látni...ez a párbeszéd, momentum, lmp,...meg a többi ilyen selejtes alakulat csak árt annak az ellenzéki célnak,hogy orbán bukjon...ezeket a gittegyleteket el kell sűllyeszteni...
balos
@nyomi-barom: Mert agyad helyén a nemzethy sötét múlt lapul,meg a gyerekeid pofonja,hogy mekkora szart örököltek a felszopós apjuktól!
Emmersson71
@sgl: Ilyenkor csak két kérdésem van.

- Ki nem áll az ellenzéki jelölt mögé, ki az, aki baszik az ellenzéki jelöltre szavazni?
Mert nem a "programon" múlik, a választást "lábbal lehet megnyerni"..a Fidesz jelöltjének sincsen jobb programja!
- Ha ennyire kiábrándult az ellenzéki szavazó (általában nem az, csak geci lusta szardarab), akkor az anyja picsájáért nem alakít pártot és indul el, mutatja meg?!
Csak nem azért, mert ahhoz azért sok mindent fel kell adni, kibújni a biztonságos árnyékból, felvenni a kesztyűt és tűrni a többi szaros lusta tetű nyavalygását?!

Ezért ugatom évek óta, hogy kötelezővé kell tenni a választáson való megjelenést! Szabálysértés terhe mellett. Egy nem komoly, de szemmel jól látható bírság "ösztönző" volna! Ha pedig már ott van a szavazó, akkor nagy valószínűséggel voksolna.
Toller Béla
Meg kell nézni a bejelentkezéseket. És végre le kell ezzel számolni, Formálisan van itt még egy rendőrség !
ómió
Mi lesz itt, efftársak!? Már a veres Budapesten is!?
Emmersson71
@sgl: Nem a szavazást tenném kötelezővé!!! Csupán a részvételt.
Ma is adott a lehetőség, hogy bárki szavazhasson, vagyis nincsen indok, miért nem jelenek meg a választópolgár- nyilván a vis majort, egyéb előre nem látható vagy halaszthatatlan dolgokat tegyük félre -, mert átjelentkezhet, mozgóurnát kérhet.
Aztán aláírásával bizonyítja, hogy átvette a szavazólapokat...és ezután akár szét is tépheti, faszt rajzolhat rá - vagy akár voksolhat is.
Csak legyen kötelező odamennie! Akkor már a nagy többsége a mai lusta geciknek szavazna is.

A távol maradó persze ki is fizethet egy - per has - 10 ezres büntetést. Viszont soha nem lenne kevés szavazó miatt megismételt választás, ami spórolás.
Emmersson71
@sgl: ".. a választás sikere 90%-ban a kommunikáción múlik."

Persze, ez így van, ezért vannak kampányok.
Viszont lássuk már a jobboldali médiatúlsúlyt - hiába hazudják épp ennek segítségével az ellenkezőjét! -, ami akkora, hogy a Holdról is látszik! A KESMA 470+ médiumot - papír és netes újságok, rádiók és TV csatornák - állíthat szembe jó esetben 15-20 ellenzéki forrással! Hogy a döntési és ellenőrzési pozíciók teljes Fidesz lefedettségét ne is említsem...

Ellenszélben hugyozni nem érdemes, bringázni pedig nehézkes. Nem kéne azokat ekézni, akik mégis felülnek a kerékpárra..inkább tolni kéne azt! Ma az ellenzéki(nek csúfolt) polgár inkább kemping széken ül az út mentén, zabál, iszik és kiröhögi azokat, akik megpróbálják. Ha pedig hibáznak, elesnek..netán feladják, akkor jobban szidják őket, mint a Fidesz-KDNP politikusai :(

Kritizálták az összefogást. Az papíron, egyfajta szövetségben (mert nyilván nem lesznek barátok) mégis megvalósult. Aztán a lusta geci szavazók nem mentek el előválasztani!
A szerencsétlen szövetség nem tehetett mást, azt kommunikálta, hogy "Rekorddal ért véget az előválasztás, a második fordulóban még többen szavaztak"*, miközben egyrészt ilyen nem volt még, vagyis bármilyen szám rekord lett volna, másrészt pedig 662 ezer ellenzékit érdekelt az egész előválasztás, ami az összes választásra jogosultak kb 8,5%-a! Ez akkor is bolhafing, ha a Fidesz és egyéb szavazókat kivonjuk a képletből!
Nem csak és kizárólag az összefogás bukott meg - bár MZP feltűnése bebiztosította a választási vereséget -, hanem főleg az ellenzéki(eknek hazudott) polgárok, akik basztak elmenni szavazni :(

* index.hu/belfold/2021/10/17/ellenzeki-elovalasztas-reszveteli-adatok-szavazas-rekord-miniszterelnok-jelolt/

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Verstar-verstar-otven-kolto-osszes-verse-2/petofi-sandor-DFB2/1847-EFBB/pato-pal-ur-F4C5/
Emmersson71
@sgl: Trollsereg. A Fidesznél van pénz lóvéra!
rokker33
Ilyenkor mindig bebizonyosodik, hogy nem kérnek az emberek a gyurcsótány féle ellenség pártból és Gyurcsányné kamukormányára sincs szüksége a népnek! Ideje volna eltakarodni nem gondoljátok?
bencemacska
@Horizont: tegnap, 22:01
Nem is Zugló, hanem Alsórákos.
Persze a XIV. ker része, de ogy képviselőjük sem Hadházy Ákos, mert Választókerületileg a XVI. kerülethez tartoznak.
Nekik pedig fideszes ogy képviselőjük van. Sőt, lehet, hogy polgármesterük is, de ebben nem vagyok 100%-osan biztos.
Igaz, az MSZP nem csatlakozott a közös jelölthöz, de hogy a Civil Zugló miért ment át az MSZP-hez? Az ...okozta a fidesz győzelmét!
De erről vagy jót, vagy semmit!
bencemacska
@Nyírfa: Nem az MSZP okozta elsősorban, hanem a Civil Zugló. L. Horizontnak írtakat!
bencemacska
@Clavigo: tegnap, 22:45
Fején találtad a szöget. Ezt a választást tényleg a civilek b...ták el. Ők nyerték meg a Fidesznek. Fidesz:645, Összefogás:562 Civi(?):413. (Sajnálom a doktor urat, hogy így felhasználták!)
Nyírfa
@bencemacska: Keresem a neten, hogyan volt ez a szavazás Zuglóban - meggyőződésem volt, hogy a szocik cseszték el -, de nem találok hitelesnek számító cikket. Kész vagyok korrigálni a véleményem, ha utána tudtam olvasni, és bebizonyosodik az igazad.
bencemacska
@Nyírfa: ma, 12:48
Én is olvastam valahol egy újságcikket Horváth Csaba MSZP-s polgármester és V.László megbeszéléséről, de nem találom azóta. /Még a Papcsák elleni tüntetések korából ismerem a szereplőket, nagyon kedves, szimpatikus hölgy a párbeszéd jelöltje. Az elődje is párbeszédes volt!/
Viszont megjegyeztem a civil szervezet felhívását:
mandiner.hu/cikk/20220913_varnai_laszlo_civilzuglo_egyesulet_nyilt_level_parbeszed_ellenzek_baloldal
Nyírfa
@bencemacska: 13.15

Elolvastam. A civilek nyilván azért akarták a saját jelöltjüket, hogy szabaduljanak a kerület pártfüggéseitől legalább egy körzet erejéig. Értem is őket, ,meg nem is, az az igazság, hogy ott kéne élni, ahol éppen a dolgok zajlanak, vagy olyan belső forrásokból nyerni információt, amely alapján kimondhatjuk a tutit.
A kerület vezetése botrányokkal terhelt, lehetséges, hogy engedni kellett volna a Civilzugló Egyesületnek, és akkor fityiszt mutathattak volna a fidesz jelöltjének.
Én abszolút mértékben a közvetlen demokráciát képviselem, tele van a "lány"létemre nem létezőm a pártokkal. Zugló elesett, bár még többségben van az "ellenzék", de a fidesz a sikere hírét fellőtte a Holdra is, és szétkürtölte az EU-ban: győztek, mindig, mindenütt győznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.