Nincs Fidesz-nagyrendezvény és budapesti Orbán-beszéd október 23-án. Orbán Viktor csak szűk körben mond ma beszédet Zalaegerszegen. Tömeges megmozdulás viszont lesz a fővárosban: délután 4-től a hetek óta demonstráló tanárok, illetve a velük szimpatizáló diákok és szüleik fognak gyülekezni a Kálvin téren, ahonnan a Műegyetem rakpartra, mint történelmi helyszínre vonulnak majd. A Facebook-esemény alapján több ezer, a korábbi tüntetések alapján viszont akár több tízezer ember részvétele is várható. Míg a diákok és tanárok Budapesten, a Momentum Mozgalom pedig az Orbán-beszéd színhelyén, Zalaegerszegen demonstrál október 23-án.

Országszerte és a határon túl is tartanak megemlékezéseket

Országszerte és a határon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulóján.

A központi programok Budapesten és Zalaegerszegen lesznek. A zalai megyeszékhelyen, a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján vasárnap mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök.

Indokolatlan intézkedéseket tesznek Zalaegerszegen Orbán látogatása miatt

Az RTL Híradójának beszámolója szerint Zalaegerszegen utcákat zártak le, így az ott élők is csak lakcímkártyával közelíthetik meg az otthonaikat Orbán Viktor beszéde miatt

– írja a 168.hu. A lap szemléje szerint már szombat reggel kitiltották a forgalmat több utcából. De kiderült az is, hogy vasárnap gyalog is csak személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával lehet közlekedni a környéken. Sőt, azt tanácsolták az ott élőknek, hogy lehetőleg a hátsó bejáraton hagyják el vagy közelítsék meg az otthonaikat.

Tüntetés várja Orbánt Zalaegerszegen, ahol csak szűk körben mond beszédet – Demonstráció lesz Budapesten is – Ez várható október 23-án Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vasárnap, október 23-án a hagyományoknak megfelelően reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással. Az Országházban 10 és 16 óra között idén is meg lehet tekinteni a Szent Koronát.

Ingyenesen lesz látogatható a Terror Háza Múzeum, ahol a Hősök falánál bárki gyertyát gyújthat. Egész napos protokollmentes megemlékezés lesz az Új köztemetőben a 301-es parcellánál.

Vasárnap is fényfestéssel díszítik a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a műszaki egyetem és a Terror Háza épületét.

A központi rendezvényeken kívül országszerte és a határon túl is tartanak koszorúzásokat, megemlékezéseket helyi önkormányzatok, civil szervezetek, pártok és politikusok.

A rendezvények miatt a fővárosban számos forgalmas útszakaszon, különösen a belvárosban lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni.

Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit az alaptörvény is megerősített.

Szolidaritási tüntetés a tanárainkért

Szolidaritási tüntetés a tanárainkért – ezzel a címmel szervezett megmozdulást október 23-ra az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Az előzetes tervek szerint a gyülekező 16 órakor kezdődik a Kálvin téren, majd a következő útvonalon vonulnak a résztvevők: Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Műegyetem rakpart. A rakparton beszédek és koncertek is lesznek.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke is utcára szólította az embereket:

Vasárnap vegyük birtokba az utcákat, tereket.

Aki tud, tüntessen, akinek ez nem lehetséges, menjen ki az utcára sétálni és beszélgetni, barátokkal, idegenekkel. Beszélgessetek az országról, közügyeinkről. Hangosan tiltakozva vagy csendben, de elszántan. Keressétek meg és csatlakozzatok a hozzátok legközelebbi tüntetéshez, vagy csak menjetek ki sétálni, beszélgetni a közterekre.

A Momentum Mozgalom Orbán Viktor városba érkezésének idejére, Zalaegerszegre szervezett tüntetést.

A rendőrség viszont nem engedélyezte a demonstrációt, „a Momentum zalaegerszegi szervezete ezért sürgős tüntetést jelentett be a rendőrség elutasító határozata után, így várunk mindenkit, pedagógusokat, diákokat, rezsikárosultakat, civileket, hogy tartsanak velünk”.

Forrás: Index, 24.hu, MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
@fergeteg: 10:21 - Korrekt definíciója a Békemenetnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
valaki mondja már el,milyen tüntetés az, amit engedélyeztetni kell?...megmondom, szart sem érő majális...
Galway
@Pálinkás Pál: Nagyjából olyan, mint amit Ceausescu elvtárs engedélyezett annak idején. Aztán valahogy fordulat állt be az események menetében...
Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy '56-ban is egy "engedélyezzük vagy nem a tüntetést" vacillálással kezdődött az egész, amikor a gdanski munkástüntetés támogatása volt az eredeti cél, ám a fordulat ott sem váratott magára.
csak úgy....
remélem vitt magával alsógatyát rendesen...
Sziszifusz
@csak úgy...: 10:06

Még az is lehet, hogy ott sem lesz.
fergeteg
Rohadék utcai bolsevista proli söpredék.
Jozefina
Addig, amíg a magyar-magyar ellen van jó orbánnak és azon van, hogy kis hazánkban az emberek egymásnak essenek, addig sem tudnak összefogni egy közös ügy érdekében!!?? Valamennyien szégyelhetjük magunkat!!?? De Ő nem???
24.hu/belfold/2022/10/23/oktober-23-nemzeti-unnep-1956-2006-2016-video/
ómió
Összecihelődött ott is a bolsevik tagozat?
Baker
@fergeteg: 10:21 - Korrekt definíciója a Békemenetnek!
Peller Anikó
@Baker: A Békemenet egy rohadék utcai bolsevista proli söpredék?

Ja értem, hogy a Békemenet egy rohadék utcai bolsevista proli söpredék, ahhá há há.

Tiltakozom a proli degradáló jelző ellen :))
bence
Remélem olyan fogadtatásban lesz része mint amilyen embertelen , kilátástalan helyzetbe sodorta emberek millióit választása után ! (hétszeres gázárdí+ tízszeres áramdíj" Mi nem töröljük el a rezsicsökkentést ! Hát ha még eltörölte volna mennyit fizetnénk ?!
karma1
@csak úgy...: Egy permanens pelus is megteszi
karma1
@Peller Anikó: Tegnap neztem vegig egy eddig nem latott nemet filmet ceausescu eleterol, meg hogy hogy kapaszkodott fol a rangletran, na meg az egesz utolso targyalasarol, kivegzesukrol. Hat baromira kemeny volt. Es szinte lepesrol lepesre megegyezett az eletutja a puhoseval! Egyszeruen ijeszto volt a parhuzam! Igaz, oellene is csak 25 eves uralkodasa utan lazadt fel a nep, addig birta, de azert ahhoz kellett valamit tennie, hogy meg azok a rendorok, katonak is mosolyogtak, akik megkotoztek oket, es vittek kivegezni! Erdekes modon egyaltalan nem akartak a "fonokuket" megmenteni, pedig nem volt biztos, hogy a karpatok geniuszanak halala utan lesz-e meg nekik munkajuk? Lepesrol lepesre mutatta be, hogy hogyan valt el a valosagtol, hogyan kezdett el rettegni az emberektol, es amikor az utolso bszedet tartotta az erkelyrol, meg onnan is bargyun mosolygott meg integetett a tomegnek, azt hitte, hogy a nepszerusege miatt zug a nep, nem hitte el, hogy epp elkuldik a redvasba!
Pági
A magas ívű beszédet csak a kiválasztottak hallhatják.Ezek szerint nem Magyarország miniszterelnöke mond beszédet,hanem a fidesz nagyfőnök. A mazohisták csak hallgassák!
dr. prédikátor
MORE LÓKUPEC,TAKARODJ A SZABADSÁGHARCOS KURVA ANYÁDBA TE GYÁVA PATKÁNY FÉREG!!!
laja70
A nemzeti önrendelkezés vágya ma nem tankokkal találja magát szembe, hanem a kordonokkal...Zalaegerszeg.
Eladott Ország
A dagadt, debil, despota, gecinek alig maradt hangja a zalaegerszegi, Putyint dicsőítő, ünnepi beszéde, illetve süketelése végére. Rohadj meg, te mocsok gané!
balos
Azt ünnerplik,aki felhergelte az embereket aztán,elbújt a,most elátkozott amerikaiak "seggében"!Érdekes,most a geci a muszka seggéből vizíónál 1 szép új világot!
Aki Én
@fergeteg: @ómió: két ilyen koszos, ostoba, elmebeteg kotorék komcsi csicskát, mint ti ketten. Elképesztő, de még fideszesek közt is kiemelkedően buták, egysíkúak és aljasak vagytok. Okádék két féreg.
telegdilaci
@m73:Mekkora pofája van milyen bátor egy Emberek elől elzárt védett helyen úgy hazudnak folyamatosan ahogy elő van nekik írva, arra a kérdésre hogy Miért nem a Fővárosban mond beszédet,Orbán Viktor Gulyás Gergely azt válaszolta hogy vidéken is nagyon sokan élnek Emberek ez szerintem ócska hazugság,azt sem értem hogy Magyarországon a Megvédjük Magyarországot utcai szájhős harcos miért nem mer úgy Emberek közé beszédet mondani mint Tusványoson a két seggnyalójával az oldalán ,mitől fél hogy Saját hazájában saját népe előtt hermetikusan lezárva meri fosni a hazugságokat,herrgelni,uszítani az Embereket olyan elmebeteg beszédekkel,amiknek semmi köze az 56-os eseményekhez éppen a hőseinkről nem esik szó akik életüket adták a Szabadságukért neki fontosabb gyalázni a Baloldali ellenfeleit és szidni Brüsszelt akitől térdre rogyva várjuk a pénzt! Szánalmas és Szégyen hogy ilyen Miniszterelnöke van Magyarországnak!
Németh István
Tudják a moslékok, hogy miért is tüntetnek? Jobb volt a gyurcsány-bajnai terror diktatúra, most kéne a gyurcsány -dobrev-hazaáruló banda diktatúrája! Persze; talán jobb lenne a gázelzárás, a világpiaci árdömping a régi nyugdíj és a bérek!? Mit akarnak a geciládák!???
Erik567
@Németh István:
Nem volt diktatúra (az most van), a terrort a fideszes csűrhe csinálta, és igen, jobb volt.
A hazát pedig orbán árulja az putyinnak.
Németh István
@Erik567: te tényleg hülye vagy! a diktatúrában gyülekezési tilalom működött!! ma ki tiltja meg neked vagy bárkinek, hogy szidalmazz bárkit büntetlenül, pláne állami választott vezetőket, vagy gyülekezz akárhol?? te barom állat, te melyik elme-gyogyiból kerűltél elő!?
lusta
@Németh István: 80 ezer embert csak úgy lemoslékozni, akik nem törtek, zúztak, nem semmi.
Németh István
@lusta: Az a 80 ezer, az csupán alig 50 ezer, de akármennyi is volt és lesz a közeljövőben aljas szart trógerok, szar moslék banda akik nagy számban azt sem tudják miért vannak jelen, nagy részüket anyagilag lefizetik a tanárokat a szakszervezeteik félrevezetik, etetik a hazugságaikkal, mert nem a bérkövetelés a lényeg hanem a politikai zavarkeltés >> a diákokat a tanárok vezetik meg ÉS elmondom neked, hogy pl. a nyuszet a nyugdíjasok kommunista szövetsége rongyos kommunista bérenc banda, akik eladták magukat az szdsz-mszp rablóbandának - az iskolából kikerűltek alapvető számtan ismeretekkel nem rendelkeznek a magyar irodalom és történelem náluk fogalom! Az aki az 1956-ot ellenforradalomnak veszi és így is kezeli az mit tanult az iskolába! Ja azt, hogy a Szovjet hadsereg meghozta a várva várt diktatúrát a magyar honba!
Te @lusta: te takarodj abba a hülye lusta agyú kurva anyádba aki neveletlenül engedett ki a nagyvilágba! barom!
balos
@tégejpityú: tégedet olyan helyre kéne "rakni" ahonnan a fideSSes fasz erdőtől látnád a való segget!Sajnos a csúti törpe segge már kitakarja a valóságot,persze ez tegedet nem zavar a tísztára nyalásában!
Aki Én
@Németh István: Nagyon látványosan épülsz le ta agyhalott barom, pedig ez már olyan valószínűtlen volt régebben is. De megcsináltad.
Aki Én
@Németh István: ...egyébként téged sokat bántottak fiatal korodban, ugye? Már akkor is utált a környezeted, ugye?
lusta
@Németh István: A 80 ezret a szlovák és más külföldi médiában mondták.
˝A stílus maga az ember.˝
"The style is the man himself."
"Le style c`est l`homme meme."
Georges-Louis Leclerc de Buffon
Németh István
@lusta: Te tényleg nagyon lusta vagy agyilag is!!! te ÍRTAD A 80-at baromka!
@Aki Én: magadról beszélsz, magadból indulsz ki, nagyon tudlak sajnálni, azonban egy cseppet sem csodálkozom!
Németh István
Igazából a Magyar nép - úgy 1/5-alatti része amibe tartoztok ti szar-ganajok meg sem érdemlitek a Miniszterelnökünket az Orbán Viktort aki képes volt, (lett) a nemzet polgárainak jobb sorsra fordulását megvalósítani! Igen megvalósította a moslék ellenzéknek mondott, valójában belső ellenség, hazaáruló és mindenben akadályozó tevékenysége mellett! A moslék Eu. aljas hozzáállásai ellenére is!!! A többit már tudjátok, ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.