A Miniszterelnökség államtitkára szombati nyílt levelében arra kérte a polgármestert, vizsgálja felül „a vélemény- és szólásszabadságot, a sajtó szabadságát korlátozó” álláspontját, amiért nem nyilatkozik a Pesti Srácoknak.

Baranyi: "a Pesti Srácoknak nevezett oldal a szennymédia iskolapéldája.”

Fotó: Facebook

„A »vélemény- és szólásszabadság korlátozásának« vádját őszintén szólva egyáltalán nem értem: senkit nem akadályoztam meg véleményének artikulálásában, erre nem is lett volna lehetőségem. A sajtó szabadságát pedig – az Ön állításával szemben – éppen hogy megvédeni igyekeztem. És most ugyanerre biztatom Önt is”

- jelentette ki Baranyi Krisztina abban a nyílt levélben, amelyet vasárnap tett közzé.

Baranyi Krisztina ennek kapcsán megjegyezte, a kormánypárti nyilvánosságban különösen elterjedt nézet, hogy minden sajtótermék valamelyik politikai erőhöz tartozik, valójában mindegyik a politikai küzdelem eszköze. Ezt a narratívát hamisnak és megtévesztőnek tartja, „amely alapján Ön a sajtó és így a nézők, olvasók megsértését látja akkor, amikor úgy döntök, hogy pártpropagandistáknak és főleg szennymédiának nem nyilatkozom.”

A polgármester kijelentette,

„az ötvenhatosokat meggyalázó névbitorlással Pesti Srácoknak nevezett oldal a szennymédia iskolapéldája.”

Forrás: Népszava

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@CsipkeRózsa: Baranyi egy bunkó salgótarjáni!
human
@Gyurka80: De a saját táborodból való KESMA elnöknek csak elhiszeda mit mond, hogy a kormánypárti média olvashatatlan és még ő is inkább a független újságokat olvassa. Ennél tökéletesebb igazolása nincs is annak amit mondtam. Tessék minőségi újságírást folytatni és akkor nem fogkok rászorulni az állam csecsére sem. Sőt talán még ellenzékiek is elkezdenek olvasni titeket :)
Gyurka80
@human: Szerinted ez az igazi újságíró? Van nálad baj: index.hu/belfold/teller1027/
human
@Gyurka80: Nem figyeltél! Nem csak én szerintem minőségibb a független újságírás. Hanem a ti emberetek szerint is jobbak a független újságírók. Eléggé kerülöd, hogy erre reagálj.
Gyurka80
@human: Te nem figyeltél az ötvös muoszosssal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.