Magyarország az ukrajnai háború szempontjából békefórumként tekint a Türk Államok Szervezetére (TÁSZ) – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az üzbegisztáni Szamarkandban, a szervezet csúcstalálkozóján.

Orbán Viktor elmondta, mi a legnagyobb probléma
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kormányülésen vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. október 19-én. A Magyarország energiabiztonsága szempontjából kiemelkedő fontosságú témákat tárgyaló kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt a kormányfő vezetésével egész nap ülésezik Magyarország kormánya teljes körben, valamint az uniós ügyekben illetékes miniszterek részvételével külön is. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Felszólalásában hangoztatta, hogy a türk szervezetben megfigyelői státusszal rendelkező Magyarország az egyetlen Európában megmaradt keleti nép, és földrajzi elhelyezkedése folytán, Ukrajna közvetlen szomszédjaként, a háború hatásai óriásak és azonnal jelentkeznek hazánkban.

Több mint egymillió menekült érkezett, az infláció az egekben van, és soha nem láttunk még olyan magas élelmiszer- és energiaárakat, mint most

- fogalmazott.

Kijelentette:

Magyarország célja, hogy tűzszünet jöjjön létre Ukrajnában, és mielőbb béketárgyalások kezdődjenek. Csak ez tud véget vetni az energiaválságnak is

- szögezte le a miniszterelnök.

Úgy vélekedett:

a legnagyobb probléma, hogy Európában a békét akarók hangja sokkal halkabb azokénál, akik súlyosbítják a feszültséget. Az EU "eszkalációs spirálban" van, ráadásul a nemzetközi intézmények egyre inkább átpolitizálódnak, beszűkül a józan észre épülő, értelmes párbeszéd lehetősége

- mondta.

Nehéz helyzetet teremtett fogalmazása szerint az is, hogy

az Európai Unió súlyos szankciókat fogadott el, és ezek tovább rontják a terveket. Az eredeti terv az volt, hogy meggyengítik Oroszországot, és kikényszerítik a békét, de ennek az ellenkezője történt: a háború folytatódik, és nem Oroszország gyengült meg, hanem az európai gazdaság

- fejtette ki.

Hozzátette: meglátása szerint Európának nincsne önálló akarata, ezért arra kell számítani, hogy az Egyesült Államok külpolitikáját fogja támogatni, aminek következménye viszont, hogy az EU-ban több évre előre súlyos gazdasági helyzettel kell számolni.

A miniszterelnök külön köszönetét fejezte ki a TÁSZ-tag Törökországnak egyebek között az élelmiszerválság elkerülésében tett sikeres közvetítői lépéseiért, hangoztatva, hogy egy ilyen válság újabb tömeges migrációs hullámot váltana ki, és ez közvetlenül érintené Magyarországot, amely csak idén 250 ezer illegális határátlépési kísérletet állított meg déli határainál.

Orbán Viktor köszönetet mondott a Türk Államok Szervezetének mostani csúcstalálkozóján részt vevők béke érdekében tett lépéseiért és nyilatkozataiért.

Méltatta Törökországot a magyar energiaellátás biztosításában játszott szerepéért is. Magyarország az energiaellátás szempontjából már most magas árat fizet, és az ellátás biztonságának feltétele a Törökországon keresztül vezető földgázvezeték, amely az egyetlen, teljes kapacitással működő vezeték kelet-nyugati irányban – mutatott rá.

Köszönetet mondott Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnöknek is, hangoztatva, hogy Azerbajdzsán az egyetlen reális diverzifikációs lehetősége Magyarországnak a nem orosz forrásból származó gázhoz jutás szempontjából. Baku emellett támogatja azt a kezdeményezést, hogy Azerbajdzsánból zöld villanyáramt hozhassanak Európába azeri-grúz-román-magyar együttműködés keretében.

A miniszterelnök elmondta, Magyarország érdekelt a kelet-nyugati együttműködés fenntartásában, mert ha nincs ilyen együttműködés, "mi Közép-Európában mindig rajtavesztünk".

Hazánk ezért teljes mértékben támogatja a Türk Államok Szervezetének munkáját, és azon lesz, hogy a következő évtizedben "a türk víziót sikeresen végrehajthassák"

- tette hozzá.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarország csatlakozik a kereskedelem könnyítésére és gyorsítására irányuló javaslatokhoz, és támogatja a türk befektetési alap létrehozását.

A miniszterelnök megköszönte a résztvevők hozzájárulását ahhoz, hogy az aszálymegelőzési intézet Magyarországon jöhetett létre.

A Türk Államok Szervezetének tagjai Törökország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán, megfigyelőként pedig Magyarország mellett Türkmenisztán csatlakozott. A szamarkandi a 2009-ben alapított szervezet kilencedik csúcstalálkozója volt.

A magyar kormányfő felszólalását kommentálva a csúcstalálkozót rendező Savkat Mirzijojev üzbég elnök fontosnak nevezte, hogy hallhattak az európai helyzetről. Szadir Zsaparov kirgiz elnök pedig azt köszönte meg, hogy Magyarország aktívan részt vesz a türk világ integrációjának erősítésében regionális és nemzetközi szinten is.

Forrás: MTI

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

black n' gold
"Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek"

Orbán, te vagy a legnagyobb probléma !!!

Megrontottál egy egész országot,
létrehoztál egy beteg világot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"a türk víziót" :) lesték a szolgák köll e már kötözni...
Nessy
Mese, mese! Aki 26 szóban mondja el azt, ami hat szóban is elmondható, az egyéb gaztettekre is képes!
black n' gold
"Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek"

Orbán, te vagy a legnagyobb probléma !!!

Megrontottál egy egész országot,
létrehoztál egy beteg világot.
Fenyöfa58
ÉLJEN AKECSKE BASZÓK Szövetsége !!! ELŐRE AZ ORBÁNYI Utoon !!!
Fenyöfa58
A leg nagyobb probléma ,hogy a magzat vizedbe nem volt egy cápa!!!
Aki Én
,,Abban teljesen biztos vagyok, hogy az Orbán-kormány eredeti terve is ez volt első perctől kezdve: kivinni az országot az Európai Unióból. Kiszívni minden pénzt, amit csak lehet és a pénz fogytával kilépni. Logikusan nem is lehet más választásuk, mert az uniós szabályok egy csomó mindenben megkötik a kormány kezét. Arról nem beszélve, hogy amennyiben egy komolyabb vizsgálat elindulna, mindenki – aki az elmúlt évek során hatalomban, vagy hatalom közelében gazdagodott rogyásig, mehetne a börtönbe.

Azt pedig sem Orbán, sem az udvartartása nem fogják megvárni. Csukott szemmel merem állítani, tátva maradna a hívek szája, ha megtudnák, melyik külföldi bankban melyik kedvencüknek mennyi pénze ücsörög csöndesen. Tehát nem pálya egy bukás. A hatalmat hosszan – lehetőleg örökre – megtartani demokráciában nem lehetséges. Tehát nincs más opció, mint kilépni."

kolozsvaros.com/2022/11/11/az-o-vallalkozasa-az-o-tulajdona-es-azt-tesz-vele-amit-akar/
verőce21
Hülyeség az az elképzelés, hogy Magyarország azért ül a türk tanácsban, mert el akarja hagyni, vagy ki akar lépni az EU-ból.
A két lábon álló politizálásról az ilyen még semmit sem hallott...!
Qqberci
"Több mint egymillió menekült érkezett,"

De egy sem akart ittmaradni...
Nyírfa
Ha identitásában ma is keleti nép a magyar, akkor ne foglalja itt a helyet. Vannak nálunk érdemesebbek, akik felvirágoztatnák ezt a területet. Tessék szépen visszalovagolni a sztyeppékre.
A nemzetiségek, emelyek nem ezer évben mérik az európaiságukat, jól ellesznek itt.
Eladott Ország
Az a legnagyobb probléma, te idióta dagadék, hogy még mindíg szabadlábon vagy! Azért mert ilyen bosszuáló barom vagy, a magyar népet is lejáratod, mocskos szarházi! A fotót nézve a disznópatájú kezeddel még telefonálni sem tudsz a hagyományos nyomógombos mobiltelefonoddal, az okos telefon meg magas neked, mint nyúlnak a lórács.
Yoda69
@verőce21: Miert nem az Unioban adja elo az otleteit? Miert turk tanacsban? Ennyi erovel Azsiban, es Afrikaban is tolhatna a mannat.
black n' gold
@Maccska: Cinizmus, Maccska a neved!

Cinizmus: "Kikérem magamnak! Azért vannak határok!"
gina
Én is megmondom, az pedig te vagy szemét OV görény a nép vérszivója, mikor tünsz már el végre...???
verőce21
@Aki Én: @Yoda69: A ProstiSrácokban és a Vadhajtások hozzászólói között vannak ilyen bolondok mint ti, akik azt írogatják lépten-nyomon, hogy huexit, meg ki kell lépni az unióból de tüstént...! Ezért nem is szeretem olvasni őket...!
A lényeg ugyanaz, mintha ti azt írjátok, hogy ki kell lökni onnan a magyarokat...! Az, hogy a lakosság 70%-a nem ért veletek egyet, ahhoz mit szóltok?
gina
@Maccska: Te barom, akkor a magyar nép micsoda, egy szemét aljas irigy, gyülölö szemetek veled egütt...
Yoda69
@verőce21: Te barom, nem tudsz olvasni?
Ezt irtam:
Miert nem az Unioban adja elo az otleteit? Miert turk tanacsban? Ennyi erovel Azsiban, es Afrikaban is tolhatna a mannat.
Hol olvasol te ilyet prosti sracokban?
csak úgy....
@verőce21: érdekes véleménnyel vagy a fideszes efftársaidról, néha igazad is lehet! a gondolkodás nem az erösségük..,te meg velük egy klubban..,hmm
Eladott Ország
A mi nagy szónokunk dicső mondatai. Kétharmad avagy fideszország. Putyin gázzal kapcsolatban megszegte a szerződéseit, fenyegetett elzárással, elzára a gázt, megnyitotta, felvitte az árát. Orbán azt mondta 15 évre biztosítva vagyunk. Azt mondta amíg van orosz gáz, van rezsicsökkentés. Mi módon ez Brüsszel hibája?! ...
twitter.com/i/status/1556248774380494848
csipetke
A legnagyobb probléma maga orbán viktor(Corleone)...
Eladott Ország
@Fenyöfa58: ma, 11:36 ♦ fidesz szavazók! Az a szerencséjük, hogy nem jár ott a Szájer Józsi
i.pinimg.com/originals/0a/12/e8/0a12e864ccd892a5cf86a70a1d3ffcdb.jpg
Budapesten migránsok erőszakoltak meg egy fideszest.
csepel.info/wp-content/uploads/Csaba-P%C3%A9ter-07.jpg
Orbán Viktor birka szex. Két parasztgyerek beszélget a szexről! -A múltkor nagy ravaszan tolom a legelőn a Rozit, oszt egyszer csak észrevett az anyja! -És mit szót? -Nagy dumát nem ,csak annyit szólt, hogy beeee.
pctrs.network.hu/clubpicture/2/2/_/orban_viktor_birka_szex_2020283_7153.jpg
Istenakinincsen
Magyarország célja, hogy megszabaduljon 0rbántól és kondájától! Tűzszünet jöjjön létre jobb és baloldal között.
Legalább ebben a kis országban legyen béke és egyetértés. Emberek vagyunk akik szeretnének békében, boldogan, egyszerűen élni! Akinek több kell mint ami szükséges az menjen el innen!
Rockxy
"...a háború hatásai óriásak és azonnal jelentkeznek hazánkban."
megint hazudik a zorbán.
nem a háború.
és nem a zorbán vezeti az országot, hanem a mazsi hisz.
a családbarát kormány uralkodása idején pl. 1. kilakoltatják a magyar embereket az otthonaikból.
2. gyilkos vaxxinával oltják a magyarokat,
3. semmi nem indokolja a magas energiaárakat.
és satttöbbbi...
Nyírfa
@Istenakinincsen: Csak annyival egészítem ki: Akinek több kell mint az elég, az előtt nyitva van a kapu.
drrotf
Sajnos egyoldaló volt a tájékoztatás, magát mint minden baj okozóját elfelejtette megemlíteni!r
csak úgy....
@Nyírfa: és azokat ki fogadná be? -ezek örökre koloncok maradnak a nyakatokon, mert vannak annyira nyakatekertek, hogy a többségben lévö shikarikat símán elvarázsolják a nemzeti hazúgságaikkal!
Istenakinincsen
@Nyírfa: Igen ez igaz, de nem akarnak elmenni, inkább itt élősködnek a nyakunkon, mert tudják, hogy pofátlanul, röhögve megtehetnek bármit!
Nyírfa
@Istenakinincsen: Az eszem azt mondja: ki kell őket éheztetni, legyen elvonási tünetük, tisztuljanak meg, és építsék fel magukat újra.
A szívem azt mondja: ezek az emberek farkaséhesek, mert még életükben nem kaptak szeretetet. Ebben biztos vagyok. A kérdés csak az, hogy felolvasztható-e az a jég, amibe belefagytak az életük során. Hogy képesek vagyunk-e, akarjuk-e őket felolvasztani.
Nyilván vannak szép számmal, akiket már nem lehet. De a többiek? Éljék le úgy az életüket, hogy esélyt se kapjanak egy boldogabb létezésre? Számomra ezek fontos kérdések, bár, van, hogy elönt a harag, és elnyomom az együttérzésemet.
Nyírfa
@csak úgy...: 17.18

Hát, így hirtelenében nem is tudom. Brazília? Vagy ne akarjak nekik rosszat? :)
Argentína menedéket adott az összes nácinak, aki meglépett a felelősségrevonás elől. Van egy csomó hely a világon, ahol nem ismerik őket, Óceániában, Afrikában, ne én adjam az ötletet. Egy-egy kevésbé lakott szigeten úgy megtanulnák tisztelni a természetet, az ennivalót, hogy 10-20 év múlva, ha életben maradnának, és hazatérnének, egyenesen szociális munkásnak állnának. Végül is, miért is ne? :)
Istenakinincsen
@Nyírfa: Próbáltam megmenteni néhányat, de ez a lehetetlen kategória. Nekik kell akarni nem nekem...erőszakkal megmenteni valakit nem lehetséges.
csak úgy....
@Nyírfa: én megértem, hogy helyet keresel nekik , te nem értesz engem! -persze ezt tökéletesen megértem, én is így lennék a te helyedben! :)
Nyírfa
@Istenakinincsen: 18.28

Persze, isten ments megmentőként fellépni, és átkísérni a vak embert az úttesten, amikor az nem is akar átmenni.
Az esélyt megadni viszont feladatunk, aki él vele, az kapjon meg minden segítséget, ha szüksége van rá, aki nem, azt hagyni kell.
Családsegítőként megtanulja az ember, ki az, aki csak játszani akar velünk, és ki az, aki valóban rendezni kívánja a sorait.
Vagy a pszichiátrián. Ott is olyan alakításokkal találkozunk, hogy, ha nem vagyunk résen, rögtön bedőlünk az együttérzés kardjába. :)
Nyírfa
@csak úgy...: 17.18

Nagyon is értem, miről beszélsz, de, ha nem játszom egy kicsit, akkor túl komolyan fogom venni , pontosabban magamra veszem azt, ami nem az enyém. Én arról az asztalról eszem, amelyre nem szartak oda, szépen meg van tálalva, és ízlésem, egészségem szerinti a táplálék. Shikari-félékkel nem ülök le egy asztalhoz, az ő ételük nem az enyém.
És minél többen merik felvállalni , hogy a saját értékeik mentén éljék az életüket, annál kevesebb shikari fog kellemetlenkedni.
black n' gold
Én Isten embere vagyok, de ezt is elbasztam, mint mindent egész életemben!
Isten megbízott bennem, de Őt is cserbenhagytam.
Ez a videoklip rólam szól - azért tetszik qrvára:

www.youtube.com/watch?v=rH9AriEezeI

Sajnálom, hogy csalódást okoztam sokaknak, akik az hitték, hogy vagyok valaki.
Nem vagyok senki :(
black n' gold
Eddig volt dráma, most jöjjön a happy end.
Közben mégis vagyok valaki. Kiválasztott.
Közel nyolcmilliárd emberből a kevesek egyike...
Olyan ez, mint az öledbe ült gazdagság, nehéz feldolgozni.
Sajnálom, hogy rátok terhelem, és titeket használlak boxzsáknak, de az ember abból főz amije van.

Amúgy...

www.youtube.com/watch?v=AiYNF8qy8bw
Istenakinincsen
@Nyírfa: Nekem csak az a nagyon furcsa és érthetetlen, hogy a valóságban a környezetemben mindenkivel jóban vagyok, nincsenek ellenségeim mindenkit megértek és segítek nekik. Itt ebben a virtuális térben ismeretlen emberek támadnak meg alaptalanul és értelmes beszélgetések helyett meddő vitákba és trágárkodásba is belementem. Igaza van @sgl: -nek!
Nem érdemes válaszolni a kondatagoknak! Új taktikát választottam: El sem olvasom amit írnak, így elmarad a késztetés a válaszra.
Ha a homokba dugom a fejem és nem reagálok rájuk akkor lenyugszanak? Vagy az nekik már győzelem?
black n' gold
Ti nem vagytok kevesebbek vagy rosszabbak, csak nem ismertek (el) Istent.

Ha most megsértődtél, tedd a szívedre kezed!
Ugye, hogy ugye?! :)
Nyírfa
@Istenakinincsen: 19.57

Látszólag lenyugszanak, valójában azonban csak arról van szó, hogy nincs közvetlen ürügyük a támadásra. De készen állnak, ha egyszer mégis felvennéd a kesztyűt! :) Addig is azokon gyakorolnak, akiket fel tudnak piszkálni, illetve, akik örülnek egy kis közelharcnak.
Szerintem, az nem homokba dugás, ha nem vagy partner a bugyuta, agresszív hatalmi játékaikhoz. Ellenkezőleg, megéled a saját méltóságodat, az élet iránti tiszteletet. Ez az, amit nem értenek, mert nem kapták meg gyermekként az emberré váláshoz szükséges útravalókat. Tehát, látszólag békén fognak hagyni, de nagyon utálnak azért, ami te már vagy. A hallgatásodat ugyan megpróbálják győzelemként kommunikálni maguk felé, de tudják, hogy vesztesek. Hát, ez nem az önbizalmukat fogja növelni. :)
Ezek az emberek akkor tudnak változni, ha pozitív előjelű érzelmi sokkot kapnak.
Istenakinincsen
@Nyírfa: Köszi:) Akkor figyelmen kívül hagyom őket!...Ha Te is meg tudod állni azt az 1%-os dolgot akkor én is!
Nyírfa
@Istenakinincsen: Azt az 1 %-ot fenn tartom magamnak! :)
Amúgy szívesen!
Istenakinincsen
@Nyírfa: :)) Jól van, én sem mindig bírom ki szó nélkül!
verőce21
@Nyírfa: @Istenakinincsen: Van annak egy bája, ahogy - látszólag ugyanarról -, de akarnokokként végig el tudtok beszélni egymás mellett...! :)

Az főleg amikor azt írod @Istenakinincsen: - nek - "isten ments megmentőként fellépni"...!
black n' gold
Hű, baszd meg. Kitárulkoztam. Így utólag semmilyen érzés. Aszem tíz év után most már tényleg le kell akasztanom a szögről a Bibliámat. (félek, mert, ha leakasztom, semmi esélyem sincs Istennel szemben - Isten vonzása... mintha áramlattal szemben úsznék)
Isten akar engem... engem akar, de nem tudom, hogy miért.
Qrva sokszor megmentett - szó szerint, az életemet is, twice - és mindig vigyáz rám. Néha megbüntet - akkor boldog vagyok... akkor vagyok boldog - "Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad. Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, a kit meg nem fenyít az apa?"
Érted ezt?)

Elhagytam őt, de folyamatosan érzem a vonzását - Miért, hisz rossz vagyok?!

Na jó... "Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára"
Ugorgyunk.
Bele a sűrűjébe!
Nyírfa
@Istenakinincsen: tegnap, 22.16

Akkor ezt megbeszéltük! :)
Aki Én
@verőce21: azért most elég szépen rávilágítottál, hogy mennyire értetlen vagy.
Abszolút eu párti vagyok, nem is mondtam soha mást. Éppen azt idéztem, hogy a gazdád törekvései mutatnak az eu elhagyási szándékára. Épp az elvtársaid kiabálják itt is, hogy huxit.
Butuska, ennyi nem jött le?
Istenakinincsen
@verőce21: tegnap, 23:59 Szerintem nem beszélünk el egymás mellett, szavak nélkül is értjük egymást...ellentétben veled!
verőce21
@Istenakinincsen: Mesebeszéd...!

Valahogy így hangzott:
Kapitány a gépházhoz: - Mennyi...?
Válasz: - Harminc...!
K: - Mi harminc...?
V: - Mi mennyi...?
Istenakinincsen
@verőce21:ma, 04:56 Lehet hogy Te külső szemlélőként jobban rálátsz, de akkor elmondhatnád bátran, hogy miért gondolod így. Nekem a @Nyírfa: olyan mintha ezer éve ismerne és szinte átlátna rajtam. Szeretem olvasni amit ír, árad belőle valami megfoghatatlan pozitív energia, ami megnyugtat egy kicsit...
evacica
A baj az, hogy Orbán van! Ki akar háborút?! Senki te szerencsétlen senki!Te harcolsz állandóan!
Aki Én
@verőce21: ...megmosolyogtató, mikor értetlenségről beszélsz :)
Éppen te...
Éppen most...
verőce21
@Istenakinincsen: 21:21) Téged megnyugtat, mást idegesít ez az álszentség és maradiság...! Nem véletlenül szociális munkás...
verőce21
@Aki Én: Kommentjeid a legjobb bizonyítékok arra, hogy érdemes lenne legalább az általános iskolát elvégezned...! :)
Alfa
a legnagyobb probléma maga orbán,hogy egyáltalán létezik...hazudozik-lop-
fegyverkezik kibaszottul, mert ő békét akar...sajnos van aki elhiszi amit ez a zakkant putyin kutyája ugat
Az egész zakkant keresztény narkós pedofil fidesz-ner szekta és vezetője a probléma...
Istenakinincsen
@verőce21: ma, 14:57 Az alapvető emberi erkölcs legfontosabb tényezője az empátia, és a feltétel nélküli szeretet ami belülről fakad. Lehet hogy erre születni kell, mert nem tanítható (vagy ha mégis akkor csak harmóniában élő családon belül)Ritka mint a fehér holló és lehet hogy a mai torz ferdehajlamú, egymást taposó, élősködő társadalomban kihalófélben van, de ez inkább erény mint "álszentség és maradiság"
verőce21
@Istenakinincsen: Mindig is "egymást taposó, élősködő társadalom"-ban élt az ember, amióta világ a világ.
Lehet, hogy egy új "Jézussal" van dolgod?
Istenakinincsen
@verőce21: Igen(sajnos) az ősközösség felbomlása óta ebben él az ember. Esetleg nem látod, hogy ez "mindig is" ugyanoda vezet? Pusztulás, pusztítás, háborúk...Szerinted jól van ez így, vagy talán ennyi(évezredes) tapasztalat után már nem lenne ideje változtatni? 2022 van! Okos eszközök, okos civilizált emberek úgy viselkednek mint a vademberek/kannibálok.
Nyírfa
@Istenakinincsen: nov. 12. 22.03

Igen, ennyi. :)

@Istenakinincsen: tegnap, 17.54

Megboldogult, még erősen ateista koromban, amikor még nem tudatosult, hogy valójában csak az ember által favorizált istenképet utasítom el, miközben megvan és meg is volt a sajátom, csak azt úgy hívtam, hogy szeretet, később, hogy élet, szóval, ebben az útkereső időszakomban két ember hatott rám, mindkettő maga volt a megtestesült értelem: az egyikük egy kántor , aki az énekiskolában zongorakísérőnként dolgozott, a másik egy kozmetikushölgy, aki vásárlóként járt be a gyógynövényes üzletbe, amelyben akkoriban dolgoztam.
A kántorral folytatott sok-sok beszélgetésünkből csak a lényeget emelem ki, amely , részben megerősített a hitemben, részben további kutatásokra motivált: Isten bennünk van, mondta, és ez lett az az útravalóm, amely további megfigyelésekre, gondolkodásra ösztönzött, vagyis ugródeszka volt egy következő állomáshoz, amelyen a már említett kozmetikussal való találkozásom esett meg. Vele olyan szimbiózist éltem meg, amely a legfontosabb felismeréshez vezetett, megértettem, hogy voltaképpen mit is keresek. Egy beszélgetésünk alkalmával említett egy könyvet, amelyet még aznap be is szereztem, s amely olyan aha-élményt jelentett, amely leginkább az eufóriához hasonlítható. Ez a könyv a Beszélgetések Istennel címet viseli.
Ezt az istent kerestem , ízlelgetem a mai napig, hol magamhoz ölelem, hol durcásan elfordulok tőle, de tudom, hogy nincsen nála odaadóbb, önzetlenebb barátom. És milyen egy igazi barát? Végtelenül megértő, elfogadó, de soha, soha nem fog hazudni, nem fog áltatni, és nem fog helyetted semmit megcsinálni, amit nekünk kell megtennünk a saját fejlődésünk érdekében, akkor is, ha az fájdalpommal jár. De egyben biztosak lehetünk, hogy mindvégig támogatni fog minket, igazi őrangyalként van jelen az életünkben , és/de tiszteletben fogja tartani a szabad akaratunkat. Így lehetséges az, hogy a rossz, végletes döntéseinkben sem határoz helyettünk, csak figyelmeztet...
Nyírfa
folyt.:

a lehetséges következményekre. Nagy-nagy kár, hogy az emberek jó része legyint a belső hang, az intuíció jelentőségére, pedig az abban - a bennünk - rejlő tudás, információ az abszolút esély az erőszakmentes, elégedett életre.
Nem marad más hátra, minthogy neked éppenúgy, mind mindenkinek jó beszélgetést kívánjak a benne élő istennel! :)
Istenakinincsen
@Nyírfa: Nagyon jó!:) Így gondolom/érzem én is, csak nekem magamtól kellett erre rájönnöm:(
Aki Én
@verőce21: Tényeken alapuló kommentjeim meg nem értése annyit jelent, hogy buta vagy mint a föld, te vén suttyó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.