Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országgyűlés szerdán fideszes képviselők kezdeményezésére politikai nyilatkozatot fogadott el a Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról 141 igen, 36 nem szavazattal és 4 tartózkodással.

Megjelent a nyilatkozat a Magyar Közlönyben: A Fidesz visszautasítja a német és holland parlament nyomásgyakorlását
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke videókonferencia keretében részt vesz a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén, a Karmelita kolostorban 2022. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A döntés előzménye – derül ki a dokumentumból –, hogy a német Bundestag 2022. november 10-én, a holland parlament pedig 2022. november 17-én olyan indítványt fogadott el, amely a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonta a megállapodás komolyságát.

A nyilatkozattal – amely visszautasítja "Németország és Hollandia zsarolását" – az Országgyűlés az unióval való tárgyalások folytatására és arra szólítja fel a kormányt, Magyarország érdekeit minden jogszerű eszközzel érvényesítse.

A Telex szúrta ki, hogy nyilatkozat csütörtökön meg is jelent a Magyar Közlönyben. A politikai nyilatkozat többek között úgy szól:

Az Országgyűlés visszautasítja a német Bundestag és a holland parlament indítványában foglaltakat, visszautasítja Németország és Hollandia zsarolását, továbbá kiáll a hatályban lévő uniós szerződésekben foglalt jogokat és hatáskörmegosztást sértő kezdeményezésekkel szemben. Az ilyen illegális állásfoglalások rendkívül kártékonyak a tagállamok közötti kapcsolatok és az Európai Unió közös érdekei képviseletének szempontjából.

Továbbá azt írják:

Ahogy a magyar országgyűlés sem szól bele a német és a holland emberek életébe, úgy fordítva is ezt várjuk el a két ország törvényhozó és más intézményeitől. A kölcsönös tisztelet talaján állva utasítjuk vissza a törekvést, hogy Németország és Hollandia rákényszerítse hazánkéval ellentétes akaratát a magyar emberekre.

Forrás: Telex, 24.hu, MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Ahogy a magyar országgyűlés sem szól bele a német és a holland emberek életébe"

Csak kilopjuk a jogerősen elítélt kormányfőt, meg milliárdokkal támogatunk külföldi pártokat választások előtt...
Nem, mi tényleg nem szólunk bele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,,Ahogy a magyar országgyűlés sem szól bele a német és a holland emberek életébe"

Csak kilopjuk a jogerősen elítélt kormányfőt, meg milliárdokkal támogatunk külföldi pártokat választások előtt...
Nem, mi tényleg nem szólunk bele.
Béla333
Nem a magyar emberek életébe szól bele a német és a holland parlament, hanem a saját kormányukat szólítottá fel, hogy ne hagyják magukat átbaszni a maffiózók hazug ígérgetéseinek ellenőrzés nélküli elfogadásával.
Magyarán: ellenőrizzék a pávatáncosunk totyogását!
És ez szerintem jogos igény!
Pálinkás Pál
fidesz...vicc...a történelem úgy fog emlékezni rá, hogy az a párt,akinek legtöbb tagját meglincselte a tömeg...
kulabombaafityiszre
A fidesz felnőtt tagozatos óvodája,csak sajnos miattuk szívunk átlagemberek.
Nessy
Mi nem szólunk bele! Nem a nyavalyát! Külügyérünk naponta szólít fel államokat, írná elő, ki, mit tegyen! Ahol lehet zsarol, vétóz Orbán és a kormány!
kereső
Van-e még lejjebb, ti gyalázotosok? Hollandia, Németország az Eu nettó befizető tagországai. Tisztességesen működő parlamentben- ahol a megválasztott képviselők az őket megválasztókat képviselik- nem úgy mint nálunk, ahol az orbán nevű maffiózót "képviselik"- , és gyakorolják ellenőrző szerepüket a végrehajtó hatalom (kormány) felett, ott igenis a z emberek befizetett adóinak védelmében jogos egy ilyen elvárás a kormányokkal szemben. Ez nem beavatkozás a magyar emberek életébe,és nem is külpolitikai kérdés. Ez Németország és Hollandia belügye. Jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar parléament(lófaszt parlament) kiván beleavatkozni más országok belügyeibe, és nyomást gyakorolni ezzel a nyilatkozattal a két ország parlamentjére és kormányaira. Meg a lónak a f@xát!!, ti búnsegédek a lopásban.
justhpeter
A 135 pribék szégyenteljes szervilizmusa már a Holdrólis látszik.
Dr. Proktor
@Aki Én: Na meg a negró alakú bombákról se feledkezzünk el...
Yoda69
O1G, nem kene az Unio, de talan egesz Europa legkorruptabb miniszterelnokenek lenni, es akkor nem lenne nyomas gyakorlas, sot az unios penzek is jonnenek maradéktalanul
simmering73
"Azt értem, hogy tizenhárom hónapba telt, ameddig a Karmelita kolostorban is megvilágosodtak az elvtársak, hogy a szocialista tervgazdaság nem működőképes, mert hiánygazdasághoz vezet, bár üröm az örömben, hogy mi nem tartozunk azon szerencsés országok közé, ahol a miniszterelnök ezt még az egyetem padjaiban megtanulja, nem több mint egy évtizednyi kétharmados kormányzás után jön rá, következésképpen, amikor megvilágosodik, akkor is mással igyekszik elvitetni a balhét.

Azt is értem, hogy aki csak a nevében kormányfő, de valójában kizárólag a saját hatalma fennmaradásában érdekelt, kizárólag ennek a célnak az érdekében ügyködő hatalomgyárat működtet, annak egyáltalán nem kell kormányoznia, ameddig Borsodtól Nógrádig propagandával is jóllaknak a polgárok, ha mindig tudják, hogy kit gyűlöljenek azért, mert nekik szar."
kolozsvaros.com/2022/12/09/az-orban-kiraly-erdekeivel-ellentetes-politikai-nyomasgyakorlasrol/
ómió
Pedig az efftársaknak ott a "művelt nyugaton annyi jó tippjük lenne"!
Alfa
ugye az UNIÓ pénze az kelleni... kibaszott korrupt kamukeresztények!
Edebácsi
A Magyar Közlöny nem pártlap! Semmi keresnivalója nincs benne pártnyilatkozatoknak!
Ez is bizonyítja, hogy a kormány nem Magyarország kormánya, hanem a Fideszé. Szemben mindennel, ami nem a Fidesz.
Jozefina
A Magyar Közlöny mára már egy pornó újság szinvonalán van??!! És csak az éjszaka leple alatt nyomtatják!!!??
Lepényleső
Vélhetően rögvest kiszaladt szájukon a frissen csapolt,- amiután csak felszabadult,kitörő röhögés volt?
Gyurka80
@Pálinkás Pál: Mi van avh-s leszármazott vagy?
Gyurka80
@Yoda69: Bizonyítékod is van, vagy csak hőb9lögsz?!
Yoda69
@Gyurka80: Hogyne lenne. Neked az normális hogy O1G penztaros lorince veszteseges vallakozasabol 10 ev alatt az orszag leggazdagabb embereve notte ki magat, ugy hogy meg Forbes 100-ba is bekerult?
Vagy normalis az O1G veje 20-on x evesen a 10 leggazdagg magyar kozott van? Hogy csak o tud EU-s tendereket nyerni? Es amikor nyakon csipik csalassal, akkor az aposka inkabb kifizetteti a magyar emberekkel a buntetest, csak ne vizsgalodjon az OLAF?
Vagy normalis az, hogy O1G apja is a 10 leggazdagabb magyar kozott van?
Es vegul normalis az, hogy O1G-nek nincs semmi megtakaritasa, de azert magan repulovel megy Katarba?

Ha neked ez mind normalis, akkor te nem vagy normalis. :)
Pálinkás Pál
@Gyurka80: nem...,de értetek nem kár...a fidesz szavazó az ország selejtje!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.