Az Európai Unióval történő megállapodás értelmében 2300 milliárd forint nyílik meg a helyreállítási alapnak köszönhetően.

Megállapodtak a pedagógusok béremelésével kapcsolatban

Fotó: 123RF.com

Ebből 70 százalék a megújuló energiákba, míg 30 százalék a digitális átállást segíti. 14.000 milliárd forint áll rendelkezésre az operatív programokra, ebből 4000 milliárd forintot már jóváhagyott a bizottság. 9-10 ezer milliárd áll a többi operatív program rendelkezésre. Ezekből a kormány a tanárok helyzetét is rendezni kívánja. 

Amint lesz pénz, lesz tanári béremelés

– jelentette ki Gulyás Gergely.

– A kezdettől fogva mondtuk, hogy nem kötjük össze a különféle ügyeket. Ha valóban így lett volna, és nem kötötték volna össze, már sokkal korábban jóvá lett volna hagyva a helyreállítási terv is

– mondta Navracsis.

A kormány megállapodott a bizottsággal a pedagógusok béremelésével kapcsolatban, ezért bízik benne, hogy minden ezek mentén zajlik majd

- mondta Gulyás Gergely.

Navracsics Tibor hozzátette, a szupermérföldkövekkel kapcsolatban a bizottságra hagyná annak publikálását. Szerinte több feltétel esetében értelmezési különbségről volt szó. Elárulta azt is, hogy összesen 25 új pályázat jelenhet meg a helyreállítási alappal kapcsolatban márciusig.

Forrás: Blikk.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
jól kibaxtak orbánnal, most kénytellen lesz emelni a pedagógusoknak..., egy csöppöt!
@rokker33: te egy kibaxott buta fax! a libsi labancoknak köszönheted az állítólagos jóléted,közben folyamatosan cikcakkban jár a maradék, gözön párol buta agyad!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Na most már nyugodjatok meg liberális majmok a tanárok is kapnak pénzt nem csak a nyuggerek :) Lehet tapsikolni vagy nektek ez sem elég???
csak úgy....
jól kibaxtak orbánnal, most kénytellen lesz emelni a pedagógusoknak..., egy csöppöt!
@rokker33: te egy kibaxott buta fax! a libsi labancoknak köszönheted az állítólagos jóléted,közben folyamatosan cikcakkban jár a maradék, gözön párol buta agyad!
human
@rokker33: 44%-os élelmiszer infláció mellett 15% nyugdíjemelésre vagy büszke? Hát nem teszed magasra a lécet.
Nessy
@human: Majd meglátjuk, mennyit kapnak a pedagógusok! Differenciáltan 15-20%?
csak úgy....
@human: nem érti,nála a vastag buksza jelenti a gazdagságot...,amiért szinte szart sem lehet kapni.
Nessy
@rokker33: Tapsikol az, aki hiányzott számtan órán, vagy bigott hívő! Miután az idei év 21-22 % éves inflációval szemben volt 14% nyugdíj emelés, ezt a -7-8 %-t átvisszük jövőre is! Tapsikolni 400-500 ezer forintos nyugdíj fölött lehet, nem az átlag nyugdíjasnak!
csak úgy....
jut eszembe,hogy a focistáknak is emelni kéne,hiszen a háborús infláció az ö millióikat is elizélta! :) -persze,ha euroban kapják...,ami több mint valószinü, akkor minden faxa!
0rbanisztán ,téged ki köne találni ha nem volnál...
Törölt Nick
@KisTehen: Egyelőre megállapodás van.
A lengyeleknél már egy éve megállapodás van, de még egy huncut buznyákot sem kaptak.
Ahhoz előbb teljesíteni kell, és nem tudom, a Geci képes lesz e rá, mert akkor kárba megy 12 éves aknamunkája, amit a demokrácia, a jogállam és a lebukás ellen vívott.
Gazella
Valamit kurvára benéztetek!!
A pénz csak akkor jön ha EU enged és csakis szigorú ellenőrzéssel jön. Magyarul ahogy a lengyelek sem ugy a magyarok sem kapnak zsetont.
Giovanni Alba
@Gazella: ma, 14:25
Ha ez így lesz (márpedig így lesz) akkor jönnek az igazi siránkozások meg ökölrázások, hogy a brüsszeli bürokraták megint átverték a jóhiszemű mimagyarokat, megígérték, de mégsem adják ide a pénzünket, ami a mimagyaroknak alanyi jogon jár!!!
Világvége, Armageddon, mindmeghalunk prüsszel miatt, mert csak kinevetik szabadságharcosainkat, és petiminiszter is hiába tette ki szívét-lelkét (bocs, kicsit gusztustalan a kép) annak érdekében, hogy ő is tegyen valamit az asztalra (a trágyás gumicsizmán kívül, amit szokott), de ezeknek semmi sem elég, még holmi ígéretek betartását is követelik!!!
rokker33
@csak úgy...: gondoltam hogy az ilyen kapzsi rohadéknak semmi sem elég még ha Orbán 500 ezret adna nektek patkányoknak az akkor sem lenne elég! Gyurcsány mennyit emelt 8 év alatt? Biztos hogy nem érte el a 15% ot szóval mehetsz vissza az általánosban analfabéta öregember a Gyurcsótányoddal együtt bunkó parazita!Orbán legalább végig viszi a válságot Gyurcsány elfutott 2008 ban az összes felelősség elől a gazdasági világválság kellős közepén,akkor ki is a jobb te féreg???Inkább 100x Orbán mint 1x Gyurcsány!!!
rokker33
@human: a Fidesz szint kb ez de nem az én bajom mert se Fideszes nem vagyok és még Magyarországon se élek hála az Istennek! Ausztriában meg 10=15% körüli az infláció a fizetésem meg 2000 szóval leszarom, ha 20 centtel drágább a sör,akkor is megveszem a rekesszel és még pénzem is marad!
Designer
Akkor a korábban nem rendezett túlórákat is kifizetik? Elrendelt helyettesítés, stb. ?
rokker33
@Nessy: mindig megszavazzátok a Fideszt ez már jó hülye magyar szokássá vált! Nem tudok senkit sajnálni megérdemlitek a 100% os inflációt! Ausztriában érdekes nem emelkedett ennyire és jól élnek az emberek!
fergeteg
Az a baj,hogy Dobrevéknak a méz is keserű.
S a sz..r is,az országunknak nutella.
kereső
Nem értem. Most már mindenképpen a kormánynál pattog a labda- a vállalások gyakorlatba ültetése. (a puding próbája az evés). Mert az Eu kiváncsi rá, hogy orbán mit cselekszik- nem azt nézik, amit mond( 2007- ben ő kérte ezt a nagykövetektől).Úgy gondolom, nem igazán jó ómen a beköszönő cselekvésre az ország költségvetésének kormány rendeleti útra terelése.
kereső
Ha, a kormány etekre az eu-s pénzekre már előfinanszirozott a költségvetésből- mészárosnak, tiborcznak, szijjnak...etc. akkor miért nem lehet inditani azonnal a pedagógusok bérrenedezését? Mikor fogja a kormány rendezni a béralapot, amely leragadt a 2014-es szinten???
Nessy
@rokker33: Ad1. A fidesz saját választási törvénye alapján 49% = 67% ( 2/3).
Ad.2 Választási kampány, osztogatás közpénzből, határon túli
levélszavazóknak milliárdok közpénzből
Af.3. A fentieket figyelembe véve törvényes úton lehetetlen a kormányváltás.
Örülj neki, hogy kívülről nézed ezt a káoszt, ami itt van. De talán stilust válthatnál a véleményed közlésénél.
csak úgy....
@rokker33: te buta pöcs,hányszor kell elmondanom még neked , hogy én orbántól nem kapok semmit,hiszen,- mikor oda baszott téged szabolcsba a gólya, akkor én már nyugat felé kiröpültem..
Jozefina
Szemét banda a ti horror fizetésemelésetekhez miért nem kellett várni az EU pénzekre???!! A pedagógusok még évekig várhatnak, mert egy szar nyilt meg és nem az EU pénzek, amig valamennyi feltételt nem teljesítetek!!!??
surdilloFUJT
@fergeteg: A q.rva nénikédről regélsz szellemi toprongya a fidesscsicskáknak!!!
surdilloFUJT
@Nessy: ...meg a halott román szavazók???,Meg a ravatalozóba bejelentett200 szavazó???
Aki Én
@rokker33: ettől nem fog változni a világszar oktatási rendszer.
Egyébként a ge-ci mindig csak annyit ad, amennyit nagyon muszály, amennyivel megtudja tartani a hatalmát.
Ennyivel még az adóbevétel is nőtt a brutál árak miatt, ami megintcsak az ő kontársága.
Vagyis abból nagyvonalú, amivel meglopja a magyarokat.
Gyurka80
@human: Légből kapott számokkal ne dobálódzál!
pacal
Miért van az, hogy az ide írogató orbánista fideszesek között nincs egyetlenegy normális sem?
De még mutatóban sem !!!
Ez minimum elgondolkodtató...
Gyurka80
@pacal: Ez elmondható a dk-sokról mint te!
pacal
@Gyurka80: Tévedsz, mint mindig.

Ja, a kurva anyád a DK-ás, utálom Gyurcsányt, mert miatta van ez az abnormális helyzet... szarhalom (és versel a köcsög... ez milyen már?)
Amíg van Gyurcsány, addig van Orbán is!
Gyurcsány elnyomja Dodrev Klárát - ez elmond mindent a már nem futó, hanem alkoholista és elhízó (zsírmáj) Gyurcsányról.
pacal
És akkor nézzük a szarhalom ellenzéki pártokat...

Azóta sem nézem a DK-TV-t mert nem keresem.
Érted, ez ilyen - ha nem keresed, nem találod.
Gyurcsányra, aki szétbaszta a magyarság jövőjét kb. 100 évre, qrvára nem vagyok kíváncsi !!!

Ha nem lettem volna elég világos, Gyurcsány a sátán bal keze. Orbán, Sátán jobb keze.

Mindent tudok Istenről, az emberiség jövőjéről, te fasz!

Ez a minden, az a minden !!!
Az ingyen foghatóval ez nem vetekszik - vágod!?
pacal
Gyurcsány egy ugyanolyan istentelen szarhalom, mint Orbán.
Németh István
Reméllem egy kibaszott fillért nem kaptak >> akik tüntettek alapvból kizárva, a kirzgottaknak eleve semmi! Akik teszik a dolgaikat, tisztességel, a bizonyítottak alapján majd a félév során kapnak emelést, ez természetes! ÉRDEMEK SZERINT!!!
ómió
A következő "tüncitek" mikor lesz, efftársak!?
rokker33
@Nessy: 2014 ben kellett volna cselekedni nem most! Már késő bánat az egész választási rendszert átírták már kedves szóval nem lehet ezeket elzavarni! @csak úgy...: Borsodi vagyok és leszarom hogy hol voltál mikor megszülettem!
rokker33
@Aki Én: össze kell fogni legalább 1 millió embernek és odakell állni a hazaárulók elé a többit nem részletezem mert elvisznek a tökösök :) Nem baráti beszélgetésre gondolok :)
human
@Gyurka80: Te ne jársz boltba? Vagy az ápolók vásárolnak helyetted :D

Itt a forrás:

"Egy év alatt 43%-kal nőtt az élelmiszerek ára idehaza, ezzel abszolút az első helyen van a magyar élelmiszer-infláció az EU-ban."
www.portfolio.hu/gazdasag/20221117/egyik-eu-s-orszagban-sem-dragultak-olyan-mertekben-az-elelmiszerek-mint-magyarorszagon-579730
Gyurka80
@human: Fog az még máshol is úgy alakulni. Azonban a távfűtés nem, a gáz és áram átlagos fogyasztásig 10 év alatt nem változott. A benzin 1 évi g 480Ft volt máshol 60%-al több , az élelmiszer árstop , ez neked semmi?
nyuggerpasi
"Amint lesz pénz" majd akkor kapnak valamit a tanárok. Az "amint" az lehet fél év,1 év,esetleg több év.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.