Utak felújításáról és két új körforgalom építéséről döntött csütörtöki ülésén a Szombathelyi Közgyűlés, továbbá határozatba foglalták, hogy a jövőben sem támogatják a város közelében akkumulátorgyár esetleges létesítését.

A fideszeseknek nem volt véleménye az akkumulátorgyárról, az ellenzéki többség döntött SzombathelyenFotó: Facebook/Nemény András

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester úgy fogalmazott:

amíg ez a városvezetés lesz, nem épülhet akkumulátorgyár Szombathelyen.

Ezt a környezetvédelemért felelős tanácsnok javaslatára azonnal határozatba is foglalta az ellenzéki többség; a Fidesz-frakció tagjai nem nyomtak gombot.

A vitából kiderült, hogy Szombathelyt is megkeresték az elmúlt év végén a befektetési ötlettel, de a városvezetés egészség- és környezetvédelmi szempontokat, valamint a vállalkozás hatalmas energiaigényét mérlegelve nemet mondott.

Illés Károly, a Fidesz helyi frakcióvezetője ugyanakkor az ülésen leszögezte:

nem kellett dönteniük akkumulátorgyárról, hiszen nem került ilyen javaslat a testület elé.

Fenntartotta viszont azt az álláspontját: befektetőkre szükség van, a Szombathely északi részén fekvő iparterület elektromos ellátását pedig növelni kell ahhoz, hogy ott egy a város számára hasznos vállalkozás megtelepedjen.

A képviselők egy 461 millió forintos útfelújítási program beindításáról is döntöttek. Ezt az tette lehetővé, hogy a kormány nemrég visszautalta az önkormányzatnak azt a pénzt, amelyet több uniós fejlesztés kapcsán, az építőanyagárak további emelkedésének ellensúlyozására megelőlegezett.

Illés Károly azt mondta: a kormányzat többször is segítséget nyújtott Szombathelynek, amiért köszönet illeti. Szólt arról a több mint 632 millió forintról, amelyet a kormány az energiaár-emelkedés hatásainak enyhítésére adott, továbbá arról a 356 millió forintról, amit fejlesztésekre visszautalt.

Nemény Andás a felsorolást kiegészítette azzal, hogy a szombathelyi uszoda üzemeltetéséhez is érkezett támogatás, amiért szintén köszönetet mond.

Hozzátette: a kormányzati támogatások hátterében állhat az a 74 pontból álló megtakarítási program, amelyet Szombathely önkormányzata letett az asztalra, és amelyet azóta következetesen végre is hajt.

Szólt ugyanakkor arról is, hogy az önkormányzatot továbbra is sújtja az emelt összegű szolidaritási adó, amelyet adóerő-képességük alapján fizetniük kell.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Elvonnak 3 milliárdot,majd naaagy kegyesen visszaadnak 1et és elvárják a hajlongást a kézcsókot és a mérhetetlen hálát,undorító kormányunk van
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Akku gyárra szükség van,csak nem mind1,hogy hol épül és milyen környezetvédelmi garanciákkal!!!??
Hát ez az egésznek a rákfenéje és semmi más
csak ennyi
barátilag
J-L.
balos
@Shikari: Gondoltam,hogy nem ott laksz patkány!
izéke
Elvonnak 3 milliárdot,majd naaagy kegyesen visszaadnak 1et és elvárják a hajlongást a kézcsókot és a mérhetetlen hálát,undorító kormányunk van
Libbantölő
Szombathelyi tahómester megtíltotta a fejlődést. Gratulálok te nagy ellenzéki köcsög! Tiltsd be a közlekedést is,az is szennyez te ostoba, senkiszar!
szaboria1
Sajnos mára már a fideszes képviselőknek nem lehet saját véleménye, mert a felső vezetés utasítását kell alkalmazni.
Macskaszem
Azon azért el kéne gondolkodni, a buta fidiótáknak is, hogy ha az olcsó munkaerőről és a környezetvédelmet magasról leszaró Kínának megéri idehozni a gyárait, mert itt még olcsóbb, még kiszolgáltatottabb a munkaerő, és még jobban szarnak a környezetvédelemre, akkor mi lesz ebből az országból. Kína és Orbán pöcegödre.
simmering73
Na a félnótás mellé előkerült libatöcskölő is.
magyar1
Magyarország már egy akkumlátorgyár lesz lassan. Nem tudnak ennél jobb üzletet kötni a vezetők?Ennyire telik csak az észből?
Macskaszem
@Maccska: Ha kínai lennék én is azt mondanám, hogy vigyék a picsába Európába, vagy a pokolba. Másrészt Németországban építenek egyet. Nálunk már a sokadik épül ebben kis bolhafing országban.
Toller Béla
A fidesz szavazók és hivatalnokok már a pisiléshez s politikai engedélyt, mi több, utasítást várnak Nincs saját véleményük here mind ! A nagy nemzeti magyarok ! Mire számítanak, megint a bocsánatunkat fgják kérni ?
szaboria1
@Maccska: Megnézted már a németek hova engedték a gyár építését nem lakóházak közelébe.
Edebácsi
Üzemeket oda kell vinni, ahol már volt, és most nincs. Ahol még lehet megfelelő miunkaerő, ahol munkanélküliség van. Észak-kelet Magyarországról teljesen megfeledkeznek.
Baker
A fidesznyikek költözzenek Debrecenbe!
ómió
Hát, a bolsija máig is iszonyodik a munkától!
csak úgy....
@Shikari: te sokkal szorgalmasabb hülye,hiszen te már 04:41 kezdtél! :)
tibim,te egy buta proli!
jáger laszló
And NMP oldószert is kap Debrecen grátisz!!??
Mármint a talaj ivóvíz és a levegő?
csak kérdezem?
ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@m73: szellemileg csökkentett munkaképességü a mi tibink! ö mindíg ráér... :)
csak úgy....
@m73: akkor sem pihen a szentem, csak egy másik nick alatt "dolgozik" !
mióta kiderült róla,hogy menthetetlen, már nem jár dilidokihoz.
verőce21
@csak úgy...: te benne vagy az elmebeteg 3%-ba!
csak úgy....
@verőce21: mondja ezt a falu bolondja? :) akkor nem mondta senki...
Németh István
@izéke: @csak úgy...: @m73: A ti dumátok megdöbbentően az abszolút agyament, mi több valójában csak a nemzetérdekű folyamatok megtorpedózására irányul! A született hülyeségeiteken nem tudtok túlnőni, magatokba szippantottátok és szippantjátok is a bugris baromságokat amit a balliberálisok diktának, nektek ez a jó mer nem kell gondolkoznotok, - igaz ninics is mivel!
De csak ismételgessétek >> a moslék usa-nató armada takarodjon európából, az Eu. aljas moslék vezetése takarodjon a börtönbe - akasztásilag!
verőce21
@csak úgy...: 11:00) Ezt is mondja a falu bolondja! akkor nem mondta senki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.