Magyarország mindössze a GDP 1,1 százalékát, vagyis 2,7 milliárd eurót költött rezsitámogatásra 2021 szeptembere óta, ez pedig a harmadik legalacsonyabb érték ez Európai Unióban – idézi a hvg.hu a belga Bruegel Intézet kutatását.

Orbán magyarázkodhat: Európában a sereghajtók között vagyunk rezsitámogatások terén
Fotó: Youtube/Orbán Viktor

A felmérés hét csoportba sorolta a rezsivédelmi intézkedéseket:

adócsökkentés,

kiskereskedelmi árszabályozás,

nagykereskedelmi árszabályozás,

rászorulók célzott támogatása,

állami cégek bevonása,

többletprofit megadóztatása,

cégek támogatása.

Ezek alapján Szlovákia lett a győztes, északi szomszédaink ugyanis GDP-jük 9,3 százalékát fordították rezsivédelemre. Az elköltött összeg alapján Németország az első, ott 268,1 milliárd eurót fordítottak ugyanerre, ami az ország GDP-jének, 7,5 százalékát jelenti. Nagyjából ennek az egyharmadát fordította rezsivédelemre Olaszország (99,3 milliárd) és Franciaország (92,1 milliárd).

Az uniós országok összevetésében Magyarországnál rosszabbul csak Ciprus és Finnország teljesít: Cipruson a GDP 0,9, Finnországban a GDP 0,6 százalékát fordították rezsivédelemre.

De a régióban is le vagyunk maradva: Bulgária a GDP-je 5,7 százalékát, Ausztria 5,3 százalékát, Szlovénia 4 százalékát, Románia és Csehország 3,8 százalékát, Horvátország 3,2 százalékát, Lengyelország pedig 2,2 százalékát költötte a magas energiaárak lakossági szintű kivédésére.

Forrás: hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Boldog, boldogtalan önkormányzatok, vállalatok fizették be a kötelező sarcot a "rezsi alapba". amiből egyes önkormányzatok támogatást kaptak. A többiből Orbán egy személyes döntése alapján 100 milliárdok kerültek "átcsoportosításra" egyéb célokra!
A kik meg spóroltak, miután előírás a 25% megtakarítás, azok meg plusz büntetést fizethettek az MVM-nek! Egyik bal kéz nem tudja mit rendelt el a másik bal f.sz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Maccska: Persze, aztan felebredsz es a kezed belelog a bilibe!!! A szamladat masoldd be, vagy a szolgaltato oldalat ezzel az arral es ne nezz mindenkit olyan hülyenek, amilyen TE VAGY!!! Azt hoszed, mindenki olyan analfabeta, mint TE,, hogy nem tud a neten utananezni???
teuton
@Maccska: En nem 100 forintot, hanem 1 fillert fizetek 1 m3 gazert!!! Ha te bebizonyitod a te 100 forintodat, akkor en is bebizonyitom az en 1 filleremet! Ha nem tudod, akkor egy hazug gyapjas vagy, mint orbanc gazdad, aki nem csak reggel, delben es este hazudik, hanem meg almaban is!!!
Alfa
no de azért büszke is lehet... a korrupcióban az elsők közt van a keresztényorgiás fidesz-ner szekta...erre büszke is viktor
fergeteg
Ott bizony ! A magyar lakosság tömegei a legolcsóbban fűtenek,világítanak Európában.
A többi meg kapja be és szívja a 150 m2-es lakásában.
Havanagi
@Nessy: Pl a vő is kapott 6,5 milliárdot a Waberers lenyúlásához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.