Magyarország mindössze a GDP 1,1 százalékát, vagyis 2,7 milliárd eurót költött rezsitámogatásra 2021 szeptembere óta, ez pedig a harmadik legalacsonyabb érték ez Európai Unióban – idézi a hvg.hu a belga Bruegel Intézet kutatását.

Orbán magyarázkodhat: Európában a sereghajtók között vagyunk rezsitámogatások terén
Fotó: Youtube/Orbán Viktor

A felmérés hét csoportba sorolta a rezsivédelmi intézkedéseket:

adócsökkentés,

kiskereskedelmi árszabályozás,

nagykereskedelmi árszabályozás,

rászorulók célzott támogatása,

állami cégek bevonása,

többletprofit megadóztatása,

cégek támogatása.

Ezek alapján Szlovákia lett a győztes, északi szomszédaink ugyanis GDP-jük 9,3 százalékát fordították rezsivédelemre. Az elköltött összeg alapján Németország az első, ott 268,1 milliárd eurót fordítottak ugyanerre, ami az ország GDP-jének, 7,5 százalékát jelenti. Nagyjából ennek az egyharmadát fordította rezsivédelemre Olaszország (99,3 milliárd) és Franciaország (92,1 milliárd).

Az uniós országok összevetésében Magyarországnál rosszabbul csak Ciprus és Finnország teljesít: Cipruson a GDP 0,9, Finnországban a GDP 0,6 százalékát fordították rezsivédelemre.

De a régióban is le vagyunk maradva: Bulgária a GDP-je 5,7 százalékát, Ausztria 5,3 százalékát, Szlovénia 4 százalékát, Románia és Csehország 3,8 százalékát, Horvátország 3,2 százalékát, Lengyelország pedig 2,2 százalékát költötte a magas energiaárak lakossági szintű kivédésére.

Forrás: hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Boldog, boldogtalan önkormányzatok, vállalatok fizették be a kötelező sarcot a "rezsi alapba". amiből egyes önkormányzatok támogatást kaptak. A többiből Orbán egy személyes döntése alapján 100 milliárdok kerültek "átcsoportosításra" egyéb célokra!
A kik meg spóroltak, miután előírás a 25% megtakarítás, azok meg plusz büntetést fizethettek az MVM-nek! Egyik bal kéz nem tudja mit rendelt el a másik bal f.sz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Nem lesz itt semmilyen magyarázkodás. A nemzethy matyar gyapjasok tudatáig ez a hír el sem jut. Ők csak a sikerpropagandára éhesek és azt meg is kapják. Közben éhen halnak? Na bumm, erre szavaztak.
amortizáltok
ez egy nagyon jó HUMBUKK szöveg nézd meg az élelmiszerek ÁRAIT aztán takarodjatok moszkvába akár.
kulabombaafityiszre
@Maccska:ma, 18:38
Talán a ha idebigyesztenéd a fizetéseket is és azt abból hány % a rezsi akkor valós lenne a kép.
Emmersson71
Pacal Sziszi elírt egy betűt a rezsiharcban - rezsiSarc!
Pálinkás Pál
@Maccska: no ..gyorsan tedd ide a nyugati fizukat is baromarcú...
Qqberci
Vikkancs, hol a lóvé? Lölő zsebében?...
lusta
@Maccska: Ez úgy nettó szemenszedett hazugság, de hagyjuk. Mit kezdjen az Ön szerinti olcsó gázzal az az országrész, ahol nincs vezetékes gáz, a hatósági áras palackos gáz meg nincs. Ha nincs, akkor szerintem ingyen is lehetne cserélni a palackos gázt.
Nessy
Boldog, boldogtalan önkormányzatok, vállalatok fizették be a kötelező sarcot a "rezsi alapba". amiből egyes önkormányzatok támogatást kaptak. A többiből Orbán egy személyes döntése alapján 100 milliárdok kerültek "átcsoportosításra" egyéb célokra!
A kik meg spóroltak, miután előírás a 25% megtakarítás, azok meg plusz büntetést fizethettek az MVM-nek! Egyik bal kéz nem tudja mit rendelt el a másik bal f.sz.
csak úgy....
@Maccska: nálad a sütnivalóval van probléma!
lusta
@Maccska: Erről ennyit. Fogalma sincs az életről, a háztartásokról. Már bocsánat, de van valamilyen köze a magyar valósághoz a magyar nyelven kívül?
drrotf
Nincs abban valami ellent mondás, hogy nálunk a legolcsóbb az energia, nálunk van rezsicsökkentési alap, magasan segíti a kormány azokat akiknek szüksége van támogatásra/mondják ez a kormány tagjai/ és mégis a GDP-ből az egyik legkevesebbet költünk a magas rezsiköltségek megfizetésének segítésére!Valaki itt nem mond igazat, valaki itt szédíteni akarja a lakosságot.Az EU-statisztikát nem hiszem hogy központilag valaki irányítja, és a számok nem a valóságot tükrözik.Akkor ki is vezetheti félre a magyarokat még abban is hogy a rezsi költségekben mennyire segít a magyar állam, a kormány?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: Magyarország az EU koldusházas/nyomortelepe lett, a barom dagadt cigány hibás gazdaságpolitikája miatt. Valóban, ehhez baromnak kellett lenni. Már megint mindenki hülye csak a fidesz a helikopter. Forrás: Bruegel Intézet.
public.flourish.studio/story/1567034/?utm_source=showcase&utm_campaign=story/1567034
Béla333
A hülyamagyar maffiahívőknek még ez is sok...
Eladott Ország
Tankolni Szlovákiába, Romániába, sőt, már Ausztriába is járunk, mert ott olcsóbb.
Eladott Ország
Tankolni Szlovákiába, Romániába, sőt, már Ausztriába is járunk, mert ott olcsóbb.
A magyaroké Európa legmagasabb élelmiszer inflációja, legnagyobb a pénzromlás etc...
Közben a 27 uniós tagország közül csak kettőben alacsonyabbak az átlagos bruttó havi bérek a miénknél.
És mi vagyunk az utolsó EU-tagország, amely Moszkvával barátkozik.
❓ Tényleg megéri ez a magyaroknak?
csak úgy....
@Maccska: tény,hogy te nem tudsz gondolkodni,te csak kötöd az ebet a karóhoz,közben hülyeségeket beszélsz! neked 0rbánék teljesen kicsinálták az agyadat,vagy ez nálad születési rendellenesség!?
Clavigo
@Maccska: Az összes " megnyilvánulásod "..
jáger laszló
Orbán nem, ,magyarázkodik
Minek?
A számok önmagukért beszélnek!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
csak úgy....
@Maccska: egy elmebetegnek mint te fölösleges érvelni, te akkor is lököd tovább a süketet!
@Maccska: shikari tibi, te csak a kecskékhez értesz!
Sámannus
@Maccska: Ahol százával fagynak meg, és hajléktalanok, aki szeméttel fűt az milyen rezsivel számolod?
Te azt nézed milyen kevés a kiadás , nem azt mennyi kéne a normális élethez, amihez támogatás nélkül sokan nem juthatnak hozzá. Látod milyen buta vagy? Vagy hanem vagy buta akkor pedig aljas.
simmering73
@Maccska: 19:16 Nem hallottál még a Siesta kályháról? Palackos gázzal működik. Sőt elárulom, hogy van palackos gázzal működő konvektor is. A szomszédunk azzal fűt.
Terminátor
@Maccska: Cicuskám!
Láttál már Siesta gázkályhát!
Benne egy palack, katalizátoron égeti a gázt.
Jól fűt!
Nessy
Menjünk vissza pár száz évet, még nincs villany, nincs semmilyen gáz (se gyárban készített, se földgáz, se PBgáz palack), és máris kevesebb a rezsi!
gina
Beteg barom, csak annyit tud mondani hogy mindenben a legjobbk vagyunk, ez a szemét alja tolvaj és az ilyen agyi sérültek mint Omio Maccska és a többi hiszi is,,, beteg idióták
Sámannus
@Maccska: Emberállat te nem fogod fel ahol nincs rezsi ott emberek halnak meg!
csak úgy....
@Maccska: a te dolgokhoz és személyekhez ragaszkodó idiotizmusod, az tény!
teuton
@Maccska: Kecskebaszo, a magyar energiaszallito MONDJA, hogy az ö arai legjobbak! Bizonyitsd be!!!
csak úgy....
@Maccska: a lmitig igen,ha az fölött akkor 747 ft! tibim, te a csöppnyi putridat könnyen kifüttöd de mi van azokkal akik rendes otthonban ,házban élnek!?
ómió
A "szent piaci energiaáraitokhoz" képest, efftársak, nekünk ez a "sereghajtás" is nagyon jól jön!
teuton
@Maccska: Persze, aztan felebredsz es a kezed belelog a bilibe!!! A szamladat masoldd be, vagy a szolgaltato oldalat ezzel az arral es ne nezz mindenkit olyan hülyenek, amilyen TE VAGY!!! Azt hoszed, mindenki olyan analfabeta, mint TE,, hogy nem tud a neten utananezni???
teuton
@Maccska: En nem 100 forintot, hanem 1 fillert fizetek 1 m3 gazert!!! Ha te bebizonyitod a te 100 forintodat, akkor en is bebizonyitom az en 1 filleremet! Ha nem tudod, akkor egy hazug gyapjas vagy, mint orbanc gazdad, aki nem csak reggel, delben es este hazudik, hanem meg almaban is!!!
Alfa
no de azért büszke is lehet... a korrupcióban az elsők közt van a keresztényorgiás fidesz-ner szekta...erre büszke is viktor
fergeteg
Ott bizony ! A magyar lakosság tömegei a legolcsóbban fűtenek,világítanak Európában.
A többi meg kapja be és szívja a 150 m2-es lakásában.
Havanagi
@Nessy: Pl a vő is kapott 6,5 milliárdot a Waberers lenyúlásához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.