Ezer éve közös vágy az Európához való tartozás, és erről az álmunkról nem mondhatunk le – hangoztatta Dobrev Klára EP-képviselő, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke az ellenzéki párt vasárnap Miskolcon megtartott országos nagyrendezvényén.

Dobrev Klára azt mondta, a nyelvünk és a történelmünk mellett a vágyaik, az álmaik is összekötik a magyarokat. Ilyen közös álom volt például már a rendszerváltáskor is, hogy a boldogulást, az előrelépést ne a pártállamhoz való dörgölőzés határozza meg, hanem a tehetség és a szorgalom.

Dobrev Klára: "az előrelépést ne a pártállamhoz való dörgölőzés határozza meg, hanem a tehetség és a szorgalom"

Fotó: PETER KOHALMI / AFP

Azt szerettük volna már akkor is, hogy a sorsunkról ne a fejünk felett döntsenek, vagy azt, hogy mi történik velünk, megbeszéljék a 10 millió magyar állampolgárral, az önkormányzatokkal, a kamarákkal, a szakszervezetekkel – mondta.

Dobrev Klára kiemelte: ezer éve közös vágy az Európához való tartozás, és ezért az álomért éltek, haltak a magyarok.

Európában mi otthon vagyunk, ezt nem lehet a magyar emberek gondolkodásából kitörölni. Az uniós és a NATO csatlakozással is egy tisztességes, kiszámítható, európai életet akartunk elérni. Az a feladat, hogy ezt a vágyat beteljesítsük – tette hozzá.

Véleménye szerint 2010 után megadatott a nagy lehetőség, hogy európai jólétben élhessünk, hiszen "annyi európai támogatás érkezett hazánkba, amiből két ország is meggazdagodhatott volna" – mondta. Bevezethettük volna az eurót, rendbe lehetett volna tenni az egészségügyet, az oktatást, vagy éppen fel lehetetett volna újítani a panelházakat – tette hozzá.

Úgy vélekedett, nincs szankciós infláció, "az Orbán-rendszer árát" fizetik meg a magyarok a piacon, a benzinkútnál.

Ez a rossz kormányzás következménye

- mondta.

Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy Magyarországnak van jövője Európában, van európai magyar köztársaság, még akkor is, ha a jelenlegi miniszterelnök úgy érzi, hogy elfogyott körülötte a levegő az Európai Unióban, és úgy érzi, hogy kívül tágasabb.

"Ő mehet, mi azonban maradunk Európában"

- mondta Dobrev Klára.

Az ellenzéki párt országjáró rendezvényén felszólalt a párt egészségügyi árnyékminisztere Komáromi Zoltán is, aki szerint a DK megtalálta a gyógymódot a magyar egészségügyet emésztő betegségre. Elmondta, hogy nem megszorítani akarnak, hanem befektetni. Újra vonzóvá kell tenni az egészségügyi pályát, és újra partnernek kell tekinteni az egészségügyi dolgozókat, a szakmai szervezeteket be kell vonni a döntések előkészítésébe. Lehet európai színvonalú egészségügyünk, mert megvan hozzá a szaktudás – hangoztatta.

A rendezvényen jelentette be Varga Ferenc országgyűlési képviselő, hogy átlép a DK-ba. A korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő az árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Előrelépés!!??
Hát az még várat magára,de reménykedünk!!!??,
csak ennyi
barátilag J.L.
Péter2
Van igaz , seggnyalásért Kossuth díj , ami sajnos mára, az ilyenek miatt elértéktelenedett , különböző posztok , kinevezések a szolgaságért, tudás nélküli személyeknek , ez rá is veti a sötét árnyát az országra , mint erkölcsileg , mint gazdaságilag , nem véletlen a hozzá nem értés kormányszinten juttatta többségében , ebe a nyomorult helyzetbe az országot !
justhpeter
Nem tudom mi a járható út 2022-ben, de azt nem hiszem, hogyaz az út amelyen Dobrev Klára és a DK elindult a sikeres Magyarországhoz vezet. Úgy gondolom nem lesz elég Orbántól és a bűnben fogant rendszerétől megszabadulni, mert az elképzelésem szerint az "árnyékkormány" öaszehozása és a különböző pártok távozni kívánó megélhetési tagjainak becsalogatása egy újabb kirekesztő rendszer alapjait rakja le, aminek igazolása, hogy az át- vagy belépők egyből valamiféle árnyékkormányi "stallumot" is kapnak. Erre biztosan nem szavazok. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a részvételi elv alapján, civil lakosság tudására alapozva a szakmacsoportokat és az ágazatokat bevonva egy minimumprogramot kidolgozni, annak minden irányával és költségével és azzal a parlament elé állni mint kiindulási ponttal. Ehhez szükséges begyűjteni a szakszervezetek, a kamarák és a civil szervezetek támogatását. Egy árnyékkormény által benyújtandó kormányprogram ma már kevés, a bizalom visszaszerzésére nem alkalmas.
Dr. Proktor
Nálunk ez mindig is így volt, legfeljebb a mértékben volt különbség!
simmering73
@Maccska: @KisTehen: Halljátok? Ne dörgölözzetek. HAHAHA
Csizmás Kond
"Azt szerettük volna már akkor is, hogy a sorsunkról ne a fejünk felett döntsenek, vagy azt, hogy mi történik velünk, megbeszéljék a 10 millió magyar állampolgárral, az önkormányzatokkal, a kamarákkal, a szakszervezetekkel – mondta."
...úgy hazudik mint a muzsikaszó...
milyen sorsunkról beszél amikor még azt a jogot sem pártolja és nem pártolta míg uniós alelnök volt sem, hogy az ország kormánya döntse el mit akarunk és mit nem...hogy unuiós bíróság határozza meg mit szabad és mit nem, hogy a beteges szexvágy szellemében nőjjenek fel a gyerekeink...ezt és a bandáját még szabadon sem szabadna engedni nemhogy kormányközelbe...ez a nő egy egy hataloméhes hideg érzéktelen törtető kappan.
kereső
@justhpeter: "Kirekkesztő"?? Tényleg? És ahhoz mit szólsz, hogy amikor a dk létrehozta az árnyékkormányt, akkor meghivta a többi ellenzéki párt képviselőit az árnyékkormányba- de azok nemet mondtak. Tiltották az árnyékkormányban való részvételt. Most meg az a "búnös", na meg a "Feri", akik felismerték, hogy az ellenzék céltalan politizálása, és nagyon is célzott gyurcsányozása hova is vezet- úgy döntöttek, ha jól meggondolom felnőtt emberekként!!!, hogy talán ellenzékiként illene is tenni valamit. Az ellenzéki létnek ma már kötelező eleme a "gyurcsányozás", amely mára szintet lépett- addig jutott, hogy egyenlővé teszi gyurcsányt orbánnal, és a dk-t a fideSS-el. A tárgyilagosság, és a jelen helyzet valós megitélése meg van tiltva az ellenzéki térfélen- a fideSS nagy örömére.
verőce21
Kiakadt a Jobbik, mert meglógott a cigányuk a pártból...!
DK úgy működik mint egy kutyasz@r porszívó...
Terminátor
Ha elintézi az EU ügyészséget, akkor kapja a szavazatomat, s nektek trolloknak szarabb lessz, de ne ijedjetek meg, javul a börtön helyzet!
ómió
Na, de Dobrev efftársnő! Akkor, miért dörgölőztök éppen ti az európai korruptbolsi brüsszeli pártállamhoz!?
ómió
@Horizont: Bolsiék fajkreténje! Ennyit se látsz? "Nem dörgölőznek"? Benyalnak Brüsszelnek a meleg szarig! Biztos, annak fejében jön a guruló dollár nekik! Ilyen rossz a "kilátásod" ott az elmeosztályon?
ómió
@Horizont: Mi van, efftársak szarkupaca!? Kifogyott a bolsi hazugságláda, hogy nyekkenni nem tudsz a valóságra és csak a bolsi mocskot, "mi lényeged", tudod tolni?
Terminátor
@KisTehen: De elkapták őket!
Nálunk még otthon b..sza a barátnőjét!
A két ügyészség közötti különbség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.