Erre is a helyi fideszes polgármester nyert uniós pénzt.

A Facebookon jelentkezett Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő, aki a napokban rátalált egy tarvágott területen álló lomboronaösvényre Nyírmártonfalván, melyet uniós pénzből építettek – olvasható a hvg.hu cikkében.

Fák nélküli lombkoronaösvény mellé "töküres" vágóhidat is talált Hadházy Ákos Nyírmártonfalván

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A bejegyzésének az adta az apropóját, hogy a fák nélküli lombkoronaösvénytől néhány száz méterre rátalált egy egy vágóhídra, amelyet ugyancsak uniós forrásokból húztak fel, és amire Filemon Mihály helyi fideszes polgármester kapott támogatást, még egyéni vállalkozóként. 

"Lehet ezt még fokozni! A tarvágott lombkorona sétánytól pár száz méterre szomorkodik egy töküres „vágóhíd”, amire szintén a fideszes polgármester kapott EU-s támogatást. Még a megroggyant kilátóról nézve is sejthető, hogy semmilyen gazdasági tevékenység nem folyik ott, de ha közelebb megyünk, már teljesen egyértelmű, hogy minden zajlik ott, csak nem gazdaságélénkítés"

– írta a bejegyzésében Hadházy, aki 

A képviselő szerint az épület EU-s támogatásból épült, de erre semmilyen tábla nem utal a helyszínen, és az interneten is eltüntették szinte az összes nyomot erről. Viszont a beruházást maga Filemon Mihály mutatta be a helyi művelődési központban még 2015-ben, aminek megtalálta a meghívóját a képviselő.

Hadházy Ákos szerint a "vágópontot a kutya sem őrzi", a helyiektől pedig azt tudta meg, hogy az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött a létesítmény, de ezen kívül nem látták a helyeik annak nyomát, hogy ott gazdasági tevékenység folyt volna.

A képviselő a bejegyzése alatt egy kommentben elhelyezett egy linket is, mely a NÉBIH egyik listájára mutat, azon szerepel a mostani fideszes polgármester neve alatt a létesítmény.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már korábban is kérdeztem többször is, de sohasem jött érdemi válasz:
azokon a helyeken, ahol Hadházy feltárja ezeket a mérhetetlenül nagy és aljas visszaéléseket, köztörvényes bűncselekményeket, a közpénzek elherdálását - nincs a városi, községi önkormányzatoknál, közgyűlésekben egyetlen egy ellenzéki képviselő sem, aki világgá kürtölné ezeket az ügyeket?
Ha Hadházy nem hívja fel rá a figyelmet, akkor a helyi ellenzéki politikusok csak hallgatnak?
Hát hogy a fenébe van ez?
Az ellenzék tudtommal azért van, hogy ellenőrizze a hatalmon levőket és ha problémát lát, akkor arra felhívja a figyelmet!?
Nem azért tartjuk a politikusokat, hogy sumákoljanak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
a szörnyű, hogy ez ott sötét keleten egészen természetes...fideszkörnyék...
balos
@Philip Marlowe: Starjon sünt az ispánod!A szádba,csak hogy örülj!
namihami
@Philip Marlowe: 14.13:. De azért a ""brüsszeli pénzt"" ugye eltette!?!?!?
""Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!""---ami sose volt és eztán se lett. Csupán a pénz fogyott el.
Béla333
Már korábban is kérdeztem többször is, de sohasem jött érdemi válasz:
azokon a helyeken, ahol Hadházy feltárja ezeket a mérhetetlenül nagy és aljas visszaéléseket, köztörvényes bűncselekményeket, a közpénzek elherdálását - nincs a városi, községi önkormányzatoknál, közgyűlésekben egyetlen egy ellenzéki képviselő sem, aki világgá kürtölné ezeket az ügyeket?
Ha Hadházy nem hívja fel rá a figyelmet, akkor a helyi ellenzéki politikusok csak hallgatnak?
Hát hogy a fenébe van ez?
Az ellenzék tudtommal azért van, hogy ellenőrizze a hatalmon levőket és ha problémát lát, akkor arra felhívja a figyelmet!?
Nem azért tartjuk a politikusokat, hogy sumákoljanak!
Giovanni Alba
@Béla333: ma, 14:47
14:13-kor született meg a jellegzetes fideszes (csak fid, mert egyáltalán nem eszes) jellegzetes hozzászólása, idézem: "Eeegen???...Éééésss?"
Béla333
@Horizont: 15.18
Nem vagyok naiv: a most ellenzékben levő politikusok azért nem kiabálnak a közpénz lenyúlást látva, hogy ha majd ők lesznek esetleg irányító pozícióban, akkor az ő bűncselekményeiket se hozza nyilvánosságra az akkori ellenzék.
Kéz-kezet mos! Aki meg ebben nem vesz részt, azt kicsinálják, közösen.
A mi dolgunk lenne az, hogy ne azokat segítsük a szavazatainkkal, akik ebben az ország kifosztásban részt vesznek, hanem azokat, akik ez ellen tenni szeretnének.
Nagyon kevesen vagyunk, akik így is tesznek!
Péter2
" hullanak ki a csontvázak a szekrényből " Mennyi ilyen eset lehet még .
Béla333
@Péter2: 15.48
Mi lenne, ha az önkormányzati választáson annak a pártnak a jelöltjére szavaznánk, aki a körzetében a legtöbb közpénz lopást, hűtlen kezelést, köztörvényes politikusi bűncselekményt nyilvánosságra hozza és megteszi a szükséges lépéseket ezek ügyében?!
Kíváncsi lennék, hány ellenzéki párt jelöltjére tudnánk szavazni...???
kereső
@Béla333: Ugyan @Béla, amikor köztörvényesen elitélt embereket simán megválasztanak ismét polgármesternek, és azt is aki közpénzen qrválkokodott(Győr, Borkai), akkor mégis mit vársz? Az ország erkölcsi mentális állapotát hiven tükrözik ezek a dolgok- és ez teljes egészében az oldaltól független politikai "elit" búne! Mondjuk ez a törvényesitett szabadrablás az utóbbi hét- tiz év hozadéka. Egy nyikk nélkül le lehet nyúlni az egyetemi modellváltással ezer milliárdos közvagyonokat, az egyházaknak szabad préda a köz vagyona- szemezgethetnek, válogathatnak belőle tetszésük szerint, az "állami "pénzeken felújitott kastélyok immár gazdára várnak. Ott ahol a saját magántulajdonáért nem emelt szót gyakorlatilag senki- manyup, dohányboltok, szerencsejáték- ott a köz vagyona semmit sem jelent. Ezt az erkölcsi nihilt hozta a fideSS uralkodásának 17 éve. És ez nagyobb gondot jelent a társadalomra , mint a vagyonok osztogatása, a törvényesitett kisemmizés.
Béla333
@kereső: 15.56
Már bocs, de az ország kifosztása nem az elmúlt tét-tíz év év hozadéka (ahogy írod!), hanem az elmúlt 33 évé.
És igen! Amikor évekkel ezelőtt arról írtam, hogy a politikusoktól meg kell követelni, hogy ne lopják el közpénzt semelyik oldalon és ne az legyen az indok, hogy az egyik csak kicsit lop, az még megengedhető, de a másik már sokat lop, az meg már nem - akkor megkaptam az ide írogatóktól, hogy csak az a lopás, amit a másik oldal csinál.
Hát nem! Azért tartunk itt, ahol, mert relativizáljuk a politikusok bűncselekményeit: mi akarjuk eldönteni egy bíróság helyett, hogy mi az ami megbocsájtható és mi az ami nem.
Így nem megy!
Béla333
@Horizont: 16.25
Szomorú, hogy még most is ennyire naiv vagy...
Kéz-kezet mos... Ez neked mit jelent?
csipetke
Az eu-s pénzekből készült beruházásoknál az van,hogy 5 évig kell működnie úgy,amire a támogatást adták, pl itt vágóhídként. Lehet,sőt biztos,hogy papíron ez így is van. Az 5 év leteltével lehet belőle bármi. Esetleg átalakítás után akár óvoda,bölcsőde,idősek otthona,stb. De a fideszeseket ismerve valaki, (talán ez a polgármester) megszerzi saját magának fillérekért. Így működik a fidesz...
csipetke
@Béla333: 14:47 Hadházy ezeket felteszi a fészbukra, az instagramra és a twitterre is. Vagyis aki fent van bármelyiken, az láthatja. Sokkal több dolgot feltesz, mint amennyit a propi mutat.
Béla333
@csipetke: 17.02
Tudom, hiszen még LMP-s társelnökként is csinálta a Korrupcióinfo portált, 2016 óta!
A többi (magukat ellenzékinek mondó) politikus hasonló munkáját hiányolom! Nem csak Hadházy feladata a maffia disznóságait kideríteni és elénk tárni, hanem ez lenne a dolga a többi ellenzéki politikusnak is, szerte az országban.
Ha így tennének, nem itt tartanánk!
dr. prédikátor
@Béla333: ma 16,04 re Én meg azt nem értem hogy ez a kibaszott impotens tehetetlen béna ellenzék miért nem teszi a dolgát és segít Hadházynak!!!Hadházy egyedül több mocskos fitymasz mutyit derített fel mint az összes ellenzéki párt együtt!!!
csipetke
@Béla333: 17:08 Ebben teljesen igazad van. De talán beleuntak abba, hogyha pl a parlamenben azonnali kérdésekkel kezdenek,és hasonló témákra rákérdez az ellenzék, "Boldog Karácsonyt!" kaliberű válaszokat kapnak. A válaszokban egy kicsit Gyurcsányoznak,Sorosoznak, dollár-baloldalaznak,és ezzel ennyi. És mit tehet az ellenzék?Mindenféle erőszaknak ellene vagyok,de nem bánnám,ha az utcán történne valami, tuti hogy én is ottlennék. Ezektől másképp nem fogunk megszabadulni. És ameddig színen van poltpéter elsikálásügyi főizééé, addig ez a genyó maffiabanda bármit IS megtehet
Béla333
@dr. prédikátor: 17.19
Talán azért, amit Horizontnak 15.29-kor írtam!
Béla333
@csipetke: 17.34
Emlékszek a rabszolga törvény körüli tüntetésekre és az MTV székháznál történtekre?
Az emberek fel voltak háborodva, tüntetni is kimentek, aztán az MTV székháznál jött a pártok nagy összeborulása és sikeresen kioltották az emberek felháborodását. Szerintem ezekre az ellenzéki pártokra nem lehet számítani, hiszen a legfontosabb feladatuk a jelek szerint az, hogy levezessék az ellenzéki érzelmű emberek jogos felháborodását, hogy tovább menjen a politikai "elit" szekere.
verőce21
...egy vágóhíd a vegák örömére...! :)
jesz
eza polgármester miért nincs böriben?...egyáltalán, miért lehet még polgármester?...sokba kerülhet neki, hogy szabadlábon van...
kereső
@Béla333: A saját sértett egód nem engedi a tárgyilagos mérlegelést. A korrupciót összekevered. és egyenértékúvé teszed a törvényesitett kifosztással- azzal, ami elmult 13 év jellemzője. / most ne beszéljünk az antall kormány dilettáns vadprivatizációjáról/
És bocsáss meg , de azzal az országgal, amely az egészen botrányos, és gyilkos covid járványkezelés után, amelyet az uralkodó elit saját gazdagodására használt, és orbán fényezésére- mit lehet kezdeni bárkinek is?
Most meg az ukrán emberek halálát, szenvedéseit használja fel a saját céljai érdekében- és az emberekben nem éled fel az elemi feháborodás ekkorra erkölcstelen aljasság hallatán, hanem még nő a népszerúsége , ott mi a fészkes fenétől várható változás? Jöhetne ide akár Jézus is messiásként , az sem segitene. /sokan pedig arra várnak, messiásra/.
"Ember, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel"- orbanisztán 2023.
Béla333
@kereső: 18.18
A magyarok gondolkodása van kicsavarodva. Azt kellene magunkban tisztázni: a lopás, a korrupció elítélendő vagy megbocsájtható?
Összeghatárhoz kell-e ezt kötni, vagy sem?
Politikai szimpátia alapján kell-e ezt eldönteni, vagy erkölcsi érzék alapján?
Csodálkozol, hogy nihil van az országban, amikor másokat azért képes vagy elítélni, mert valamiről nem úgy gondolkodik, mint te?
Én nem vagyok megsértődve, szomorú az vagyok, hogy politikai vakság miatt képesek voltunk, vagyunk a lehetőségeink mellett elmenni.
kereső
@Horizont: Jogosan irta Béla, hogy múködött/múködik-e azt nem tudjuk, a kéz-kezet mos politikája, az mszp opportunizmusa miatt. Kicsinálták inkább 2002-2004 között Kellert, minthogy ügy legyen az Ezüsthajóból, a josip tot-éés kaja ibrahim cégek ügyeiből, a delawari cég által rendezett korona úsztatásból, és az ugyenezen cég által rendezett túzijáték költségvetéséből, . Most hirtelen csak ezek jutnak eszembe- ezek pedig húsz évvel ezelőtti árakon is 1000 milliókat kóstálnak.Akkor éreztek rá a hatalom izéra/1999-2002/, csak akkor még múködött a társadalom önvédwlmi képessége. Mára nincs...
kereső
@Béla333:Mi a lófüttyért gondolod, hogy én bármelyikkel egyet értek? Csak nem keverem a kettőt- mert nem mindegy a nokiás doboz húsz millája, meg völner 83 milliója, ami korrupció vastagon. Mig a közvagyon magánalapitványokba történő kiszervezése", az törvényesitett kifosztás- rablás, lopás,- amelyben a "köz" elvesziti köz jellegét. És ennek a kifosztásnak egyetlen oka van? a demokrácia hiánya. Sem az ellenzék, sem a sajtó/ már gyakorlatilag nincs is ujságirás/ ellenőrző szerepe nem tud érvényesülni- mert van a parlament, de ilyen körülmények között minek, hiszen egyetlen ember hatalmának letéteményese: orbáné.
A magyarok 1989-ben ajándékba kapták a "demokráciát", amiről azt sem tudták , hogy eszeik-e, bagy isszák. soha nem megbocsájtható a búne a rendszerváltóknnak, hogy nem tanitották a lényeget a tömegekkel- Fodor G. ultraliberális mondta anno," majd megtanulják." Ez már akkor is baromság volt- és itt a következménye.
Béla333
@kereső: 18.37
Ha valamivel nem értesz egyet, de azért nem szólsz, nem mondod meg, hogy ez így nem OK, akkor az olyan, mintha egyetértenél.
Márpedig az utolsó lehetőségnek az LMP/Szél Bernadett féle kormányra kerülését gondolom 2018-ban, amit az ellenzék gyalázott, ahol csak tudott.
Ez ellen te egy szót sem szóltál, de ezt hagyjuk.
A lényeg: ha nem egyenlő mércével mérünk a politikusok, az emberek között, akkor az téves út.
Ha a szomszéd Józsi bácsit elítéljük ha bármit ellop, akkor a politikusokat méginkább el kell ugyanezért ítélni. Ha Nokiás doboznyit lop, vagy ha egy komplett iparágat lop el, akkor is!
Nagyon szomorú, hogy értelmes embereket kell ilyen alap dolgokról győzködni...
kereső
@Béla333: Leirtam- ott fen, lehet, hogy szelektiven olvasol? Mindkettő elitélendő. - ez egy.
Kettő: Szél Bernadett kapcsán volt egy közös fogadalmunk- a választásig én nem kriitizálom bernit, te meg nem ekézed a dk-t/gyircsányt/ . Én tartottam magam ehhez, Te meg nem- na ennyit 2018-ról. és, mert már sohasem tudjuk meg, hogy mi is lett volna ha...ez a kijeletésed kategórikusan nem igazolható. Csak, mert Te igy gondolod- én meg , és sokan mások sem- NEM. De lépjünk tovább 2023-van, egy évvel vagyunk a választás után- és az ellenzék béna kacsaként kullog az események után, és inkább azzal van elfoglalva mind, hogy saját pártpolitikai céljait elérje, és ennek érdekében egymást is gyepálják a nagyérdemú előtt- ha kell, ha nem. A nép, meg az istenadta megunja, és hagyja a francba az egészet- "ezek egy kanál vizben megfojtanák egymást". Eh... ott van a tanárok. Létszámuk 140 ezer. Tüntet, sztrájkol néhány ezer. A saját jogaikért nem állnak ki- és mert "politika" mentes és CIVIL !!! ezért nem kérnek támogatást a pártoktól, azok CIVIL tagjaitól. Micsoda hülyeség- a sztrájk, a tiltakozás politikai tevékenység.Nagy baj van itt a fejekben- ezért mondom," hagyj fel minden reménnyel."
teuton
@KisTehen: Mit nezzen meg, Nagy Marha? Teged fognak a vagohidon ott levagni? Arra en is beneveznek, mikor lesz???
Béla333
@kereső: 19.02
Ítéld el a mindkét oldali korrupciót, visszamenőleg is és a jövőben is.
Lehet, hogy te önmérsékletet gyakoroltál az utolsó 1-2 hétben, miután előzőleg hónapokon át gyalultad az LMP-t, de rajtad kívül másik 20 DK fanatikus meg gyalázta az LMP-t, ahol érte, azokra meg muszáj volt válaszolni...
Na ennyit 2018-ról...
Ha azt nem érted meg, hogy nem lehet különböző az elvárásunk a maffia párt és a most ellenzéki politikusok között, akkor nem értesz semmit!
nemkati
A polgármester, Filemon Mihály szerint minden jogszerű volt, az erdő akkor is erdő, ha ki van vágva. Már akkor vágásérett volt az erdő, amikor a lombkoronaösvényre pénzt kért a polgármester. Azért kellett kivágni a beruházás helyén az erdőt, hogy finanszírozni tudják a projektet.

Erről eszelmbe jut egy novella, O. Henry: Háromkirályok ajándéka.
A novella egy fiatal párról szól, akiknek nincs arra pénzük, hogy ajándékokkal kedveskedjenek egymásnak karácsony alkalmából. A lány, a fiú tudta nélkül adja el a haját, hogy óraláncot vásároljon a fiú órájához, míg a fiú az óráját adja el, hogy fésűt tudjon venni a lánynak.
szegény hazám
Nagyon tetszettek ezek a kommentek. Jó volt olvasni mindet. No nem a tehenet meg shikari féléket, de ebbe nem is tudtak nagyon beleugatni. Képességeiket meghaladta, és nem kaptak hozzá utasítást, hogy hogyan reagáljanak.
Levonva a kommentek tanulságait ezt a hülye magyar népet az tenné helyére ha két párt volna. Az egyik a becsületesek, a másik a tolvajok pártja. Miniszter elnök meg az lehetne akinek a nyakába akasztanak egy bombát amelyik akkor robban fel, ha az ügyfélkapun a szavazó többsége nem ért egyet a működésével.
verőce21
Birka a többi is, aki nem tesz ellene semmit...!
Juhász István
@szegényhazám... Pontosan leirtad. A két fordulós választás, és mindösszesen max 3 párt a VÉGÉT JELENTENÉ a fidesznek. Tudták ezt pontosan a fiúk is, ezért VÁLTOZTATTÁK MEG a választási törvényt. Igy, ezzel a katyvasszal be van biztositva az ÖRÖKÖS FIDESZ 2/3.
ómió
És mi a külön ráhazudnivalód, Hullaházy efftárs!?
kereső
@Shikari: Ó, te orbánista hülye. Idegen ügynöközöl le magyar embereket , akik aggódnak a hazájukért- ezért a 93ezer négyzetkilometeres rántott hús alakúért, akit éppen az ilyen idegen hatalmat képviselők- ügynökök rántják egyre mélyebbre a mocsárba, a sárba maguk mellé. Nem titok kikre gondolok- orbánra , a kormányra -és min den őket kiszolgáló lakájra. És persze rátok, akik pénzért adták el a lelküket. Gyurcsánnyal meg a legfőbb bajotok, hogy túl modern, demokratikus-és nyugatos szellemű. amit ti ki nem állhatok, ezért aztán gyilkolni kell. Bele vagytok révedve az "úri" magyar millióbe- és hátrafelé mentek előre. Orbánnal az élen. Szóval ne ügynöközz, és főleg ne emlegesd trianont- ti orosz csicskák, fizetett bérencek.
Aki Én
@Philip Marlowe: Egész pontosan melyik része nem érthető számodra ennek a látványos közpénzrablásnak?
Hátha tudunk segíteni.
@ómió: @Shikari: @KisTehen: @Philip Marlowe: Milyen késztetést éreztek arra, hogy megpróbáljátok megmagyarázni ezt a gyalázatos rablássorozatot, ami a napnál is világosabb?
Mennyire ostoba balfasznak kell ahhoz lenni, hogy egyáltalán megpróbáljátok...
Toller Béla
@ómió: A saját szemednek sem hiszel, te nem vagy valami nagy kaliber ! Tarts ki most már, arra a kis időre !
kereső
@Shikari: Milyen mindennaps terror? Minden nap másik "terrorral" ijesztgette a nagyérdeműt? Elegem van a semmi konkrétumot, tényt nem tartalmazó "gyurcsányozásból", ami lehet hogy nektek a 10-es iq-val szellemi kielégülést okoz, de attól feljebb már csak undort-és röhejt, hogy ennyire vagytok képesek, és ennyire hülyének nézitek az orbánistákat.
Mit csinál orbán 2015 óta folyamatosan- mert előtte meg csak az "emmuttnyocév"+ gyurcsány volt a riogatás tárga.
Migrános- orbán megvéd. Covid- orbán megvéd, és mindenkit meggyógyit, aki elkapja, háború, atomháború, sőt . világháború- de orbán megvéd!!!. Ja, egy fehér lepedő és irány a temető. Nem mellesleg a "háborúpárti elllenzék"- az nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni usztitás tényállása. A háborúval való fenyegetés- meg megfélemlités, és terror, nem mellesleg ez is BTK. Na, várom, gyurcsány terrorát!
kereső
@Shikari: Nem mertél, te gyáva meztelen csiga? Az ellenzék- az ellenzék. orbán is vót ellenzékben- ezt nem tudja megbocsájtani az országnak( a -os zakót meg gyurcsánynak), és ha szabadna kérdeznem, akkoriban is ellenségként volt definiálva az ellenzék? Nem szabadott dudálni sem- mint, mostanság? Persze telibe lehett x@rni a Kossuth teret annyira, hogy altalaj cserét kellet végrehajtani- csupán milliárdba fájt az adófizetőknek a dzsembori, amelyen minden nap másik fideSS prominens szónokolt. Akkor , ha ennyire gyáva vagy, ne költözz mondjuk aFranciaországba, mert ottan a rendőrök nem cicóznak az ilyen felforgatókkal mint ti, kis nyilasok.
jáger laszló
And mit fognak a vágóhídon feldolgozni,ha a műszaki átadás +történt!!??
Na erre kíváncsi leszek!!!??
Csigát,tücsköt-bogarat,békát,ürgét,vagy egyéb vadat!!??
Már várom az üzembe helyezést!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Shikari: Bravo, bravo...felmondtad az unalomig ismert egyen szöveget a kockás papirról. Ti nem magyarok vagytok, hanem orbánisták- ő meg az oroszok és kinaiak ügynöke. Verheted a melled, ez akkor is igy van. Nektek aztán nem számit, ha fáj is- a magyar scheggbe, magyar lőf@x, csak nemzetinek legyen mondva.
ómió
@Aki Én: Miért, bolsi idióta!? A kép alapján úgy látod, "nem készült semmi", mindössze "rablás"!? Megkérdezni, esetleg, nem kéne, mire pályázott, milyen kivitelezésre, részletesen, hogy, ami látható, az milyen összhangban van, vagy lesz a pályázattal!? Számotokra a tetvesbolsi "előre meghazudjuk" a nyerő!?
ómió
@Toller Béla: Hazugságprófétaságodnak fáj valamije!?
Aki Én
@ómió: ...húúúú, de pusztulat ostoba barom vagy te, bbrrrr...
ómió
@Aki Én: Mi történt, bolsiék elmebetege!? "Sántít", amit előre meghazudtál magadnak!? És ilyen borzongató is!? Újabb és aljasabb kamu nincs az "efftársi tarsolyban"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.