Az ukrán tárcavezető meghívása a NATO külügyminiszteri tanácsülésére sérti a szövetségesek egységének elvét, és Magyarország csak akkor támogatja Ukrajna integrációs törekvéseit, ha visszaadják a kárpátaljai magyar kisebbség jogait – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden közösségi oldalán.

Szijjártó Péter totál kiakadt az ukrán tárcavezető meghívása miatt

Fotó: Szijjártó/Facebook

Szijjártó Péter a NATO másfél napos külügyminiszteri tanácsülésének kezdete előtti bejegyzésben azt írta: Magyarország azzal a reménnyel jött ide, hogy senki nem kérdőjelezi meg annak a korábbi közös döntésnek az érvényességét, amely szerint a NATO nem részese a szomszédunkban zajló háborúnak és mindent meg kell tenni egy közvetlen NATO-Oroszország konfliktus kialakulásának megelőzése érdekében.

A tárcavezető kiemelte: az ukrán külügyminiszter meghívása sérti a szövetségesek egységének elvét a NATO-n belül, de a konstruktivitás jegyében Magyarország részt vesz az ülésen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: most is világossá fogja tenni, hogy Magyarország csak és kizárólag abban az esetben fogja támogatni Ukrajna bármilyen integrációs törekvéseit, ha az ukránok visszaadják a kárpátaljai magyaroknak azokat a jogokat, amelyekkel 2015 előtt már rendelkeztek.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Hogy lehet valaki ilyen embertelen???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Ne fogazzál,,ha eléje térdelsz,,bozgor..
Clavigo
@Shikari: Shikarescuuuuu..,te vagy kedvenc hülyém a propin.,kicsi migráncs. :):)
Nessy
@Shikari: Hogy lehet valaki ilyen embertelen???
jáger laszló
A Zelenszkij kormánytól!!
Azt ugyan várhatod pötyi!!::
Ehhez te kevés vagy!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Tesznek a magasból már arra ami felháborítja Szíjgyáróék Petikéjét!Nem vagy tényező, Papuskám!
kulabombaafityiszre
Ez a helyes út.Nem kell ezekkel a bugrisokkal foglalkozni,mint a röfi,meg a kakadu hanem átnézni rajtuk mintha nem is lennének,mert egy kis uszító csicska senkik.
nejlontacskó
" A tárcavezető kiemelte: az ukrán külügyminiszter meghívása sérti a szövetségesek egységének elvét a NATO-n belül "
Ó te hülyepeti, a NATO egysége veletek bukott meg!
És még, te ugatsz?
gina
Ez a csúcsfejü buzi mindenen fennakad, OV seggén is a hernyó
namihami
Mert mi persze bele nem ugatnánk mások dolgaiba!?!?! Ugye, Petyus?
Dr. Proktor
A formállogika alapján akkor az is sérti nemzetünk egységét, ha az ellenzéket levegőnek tekintik a parlamentben...
Vétójogot akkor az ellenzéknek is!
dr. prédikátor
@Shikari: HIMRINGYÓ!!!takarodj vissza a putridba te genetikai hulladék!!!
Péter2
Fidesz egész vezetése leírta magát , mint az európai unió területén , és a NATO -én is , már csak pattognak mint a gellert kapott pingponglabdák , hogy a híveknek legyen hangzatos mantra , csak a szégyent hozzák a magyar népre . Ezért fogják átalakítani az unióban és a NATO-ban a szavazás mechanizmusát , hogy ne legyen 1 személyes vétó , mert az illiberlisok , ezt a liberális , demokratikus lehetőséget zsarolásra használják nem egy példa van rá ebben a félévben , így majd a többségi szavazat lesz az irány , akiknek meg nem tetszik irányt vehetnek , kiléphetnek a rendszerból , aztán járhatják a magánútjaikat .
Pálinkás Pál
hiába kínlódsz kisbuzzancs...egy jelentéktelen ország../ idáig süllyesztettétek /..jelentéktelen szartasakja vagy...amit makogsz, az a kóbor kutyát sem érdekli...
Pálinkás Pál
@Maccska: hiába ugatsz kisköcsög...üdvözöllek amsterdamból...
Dr. Proktor
@Maccska: Édes Istenem, hogy te milyen hazug vagy! Hát hogy a csába kezdték volnba az ukránok? Már 2014-ben lerohanták a Szovjetuniót, akarom mondani Oroszországot, akarom mondani Putyíniát?
ómió
Na, de a nemzeti kisebbségek jogfosztása, az egy "NATO érték"! Látszik, hogy nagyrészt az Antantból (a bennünket országcsonkká tevőkből) áll!
kereső
Na, csak oda ette a fene a gaz brusselesbe, mert ma lesz a NATO külügyminisztereinek -és az ukrán külügyminiszternek a hivatalos találkozója. Megkapta parancsba a gazdától- hátha valami új hirrel fog szolgálni, a nato -és ukrán terveket illetően.

Ami meg az "egység" megbontását illeti- emlékezz pjotr: New York- az eu kérte, hogy senki ne találkozzon, és folytasson megbeszélést lavrovval(orosz külügyminiszter), de te rohantál-és meghosszabitottad Mosonmagyaróvárig. Azaz a kérés ellenére külön kétoldalú megbeszélést folytattál az oroszokkal, magyar érdekekre hivatkozva. Érdekes, hogy mindig ti vagytok azok akik szembe mennek az eu-ban 26 állammal, a natoban meg 30-al, és ők azok szerinteted, akik bontják az egységet. A hülye primitiv hiveitek meg beveszik, hogy mindez "magyar érdek"- holott ez kimondottan putyin érdek.
kereső
Azért megkérdezném ezt a senkiházit, hogy miért probléma az, ha egy ország lakóinak meg kell tanulni az állam hivatalos nyelvét az anyanyelvükön kivül? Miért probléma az, ha az adott ország hivatalos nyelvén el tudják intézni ügyeiket, közhivatali állásokat tölthetnek be. Mit szólna a magyar kormány, ha a romák követelnék, hogy csak a saját nyelvüket kelljen használni- csakis roma nyelven hajlandóak tanulni, az óvodától az egyetemig, és kommunikálni minden szinten. Vagy a románok, a németek, a horvátok, a szlovákok...etc. Na, mit szóltok az ötlethez?
kereső
@Dr. Proktor: Pedig-és ez a kreml narraitava, amit ezek a moszkoviták magukévá tettek: 2014-ben az ukrénok kezdték, a Majdanon, amikor is volt merszük elzavarni az arany vécékefés putyin bábot-.janukovicsot. Nekik volt merszük, a magyaroknak mikor lesz?Mert orbánék egyre inkább putyin bábként viselkednek- csak éppen mindezt "nemzeti érdekeknek" mondják.
Csizmás Kond
@Nessy: ...miért embertelenség az amikor valakinek a jogaiért harcol az illető...ezek szerint akkor az egész sorosfizette civil szervezet embertelen ?
balos
@szópó-ómió:nedveske!Miért nem a "házi-munkán" jár a kezed?Itt baszod a külhoni anyáidat,miközben a feleséged az ispánnal dúgja a répást!Az én befizetett tb-ből ne tartsanak ki a külhonba szakadt fajtádat!Lesülne a pofámról a bőr,ha elfogadnák olyan pénzt amit azért kapnék ,hogy támogassak tömeggyilkosokat érte!Ott élők ott "szenvedjenek" vagy jöjjenek át,ahogy erdélyből átjöttek a fideSSt támogató tetvek,akiknek büdős volt a munka!Megélnek a nemzethy lózungok mantrázásából!Szóval vegyél vissza az arcodból mert jön a nyár és leégsz a pincében,olyan sötét vagy!
Nessy
@Csizmás Kond: A zsarolás támogatása, a folytatásra való buzdítás jelen helyzetben!
Csizmás Kond
@Nessy: ...a jogvédelem mióta zsarolás ?...főleg egy nem uniós nem natos országgal szemben ?
Toller Béla
Hát, vazze, a helyedre lettél téve ! Csak nem gondoltad, hogy a vétó, az értelmetlen szembenállás, a hazug érvelés, a tiszteletlen és gőgös magatartásod bárkit is megállít ? Most aratod, amit vetettél. Sajnos, a nevünkben ...
Toller Béla
@Csizmás Kond: Ne jogászkodj, az itt nem vezet eredményre. A NATO-ban a kétszer kettő az négy ! És ezen a véto sem változtat !
Nessy
@Csizmás Kond: Hogy is van? Mi nem avatkozunk más állam belügyeibe! A mienkbe se szóljon bele senki! Ennyi.
Csizmás Kond
@Nessy: pontosan így kéne legyen...vagyis ha nem akarunk valamit azért ne vonjon senki kérdőre és kész...se ukrajna se a svédek és se más. ...és még érthetőbben csak akkor kérjenek ha ők is rendebtettek olyan dolgokat amit mi igényeltünk.
Csizmás Kond
@Toller Béla: A nato egy báb és ott kétszerkettő mindig annyi amennyit ámerika mond.
Dr. Proktor
@ómió: Nálad a point!
Nemzegti kisebbség - na pont ezért volt Trianon...
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 07:55
Nem a ruszki kezdték hanem az ukránok visszalőttek.
Edebácsi
A Fidesz lépten-nyomon parlamenti többségére hivatkozik, ezzel szembesít mindent. Hogy van az akkor, hogy Szijj-Ártó nem respekrálja a nem is 2/3-ot, hanem 29/1-et?
csak úgy....
@Csizmás Kond: egy báb és ott kétszerkettő mindig annyi amennyit a fidesz mond!
Nessy
Külügyérünk átment kakukkos órába? Arra szokták mondani, hogy kiakadt!
Toller Béla
Ha valakinek nincs ott helye, az nem az ukrán fél !
ómió
@Dr. Proktor: Látom, a magadfajta tirpák (vagy inkább rabló?) a színmagyar területek elrablásában is az "ezért"-et látja!
TASzSz
Tegyék össze a két kezüket az ukránok, hogy nem Sztálin, Hruscsov, illetve Brezsnyev van most hatalmon!!!
Dr. Proktor
@ómió: Tessék a színmagyar terület: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei
Remélem képes vagy értelmezni amit látsz! Habár, lehet hogy a vakhit erősebb nálad mint a tények...
ómió
@Dr. Proktor: Nafene! Már a színmagyar területeket - Székelyföld, Csallóköz, Délvidék - mind "sikerrel" lehazudtátok! Hát, ez sztahanovista "efftársi munka" volt!
Dr. Proktor
@ómió: Gondoltam hogy nem fogod fel a lényeget!
Nem komcsitársaid csinálták a térképet hanem az Osztrák-Magyar Monarchia elfogulatlan térképészei...
ómió
@Dr. Proktor: Már a tetvesbolsi komcsitársaidat is másra hazudnád, idiótája!? Tán még akkor is, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük?! "Sajátos"! Térkép!? A lényeg a rablás volt - kit érdekelt a térkép meg a valóság(?) - Habsburg "innovációval", bolsi koprodukcióval, Antant "vezénylettel"!
kereső
Mennyire fogsz "kiakadni' toporzék, ha Zelenszkij elnök megjelenik a júniusi NATO csúcson? Bár csak már látnám, hogy kardodba dőlsz e miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.