A DK elnöke szerint régen egy havi diákmunka összege sok mindenre elég volt neki, a mostani fiataloknak viszont már nem futna sok mindenre a fizetéséből.

Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak: "Te tetted ezt, király"

Fotó: Gyurcsány/Facebook

A volt miniszterelnök vasárnap délutáni közösségi posztjában ezt írta:

 „régen volt, de annak idején felsőtagozatos diákként a Pápa melletti Vaszar községben szedtem nyaranta ribizlit és málnát. Egy havi kereset elég volt arra, hogy vegyek egy íróasztalt, hogy felruházzam magam őszre, hogy megvegyem a tanszereket és még maradt is valami.

Ma egy diákmunkásnak nem futja ennyire. Kisebb értéke lett a munkának. Kevesebb becsülete lett a munkásnak, a nyugdíjasnak.

Te tetted ezt király.

– mondaná Arany János, de királyról szó sincs. Egy alkalmatlan kormányfő tesz bennünket tönkre. Menekül a felelősség elől. De nem Brüsszel, nem a háború a hibás. Orbán miatt élsz rosszul”

– fejtegette bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Forrás: Blikk.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ferenc, te most összehasonlítottad a Kádár-érát a rothadó magyar fasiszta diktatúrával. Én tudok választani, látom, te is.
Ideje lenne belátni, mekkora árulást követtetek el, amikor szemétre hajítottátok a múltatokat. Azt nem szégyellni, hanem a hibákat kijavítva, méltatni kellett volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Hát azért a gecit királynak nem nevezném,legfeljebb 1 muszka kitartott kurvának!
Nyírfa
Ferenc, te most összehasonlítottad a Kádár-érát a rothadó magyar fasiszta diktatúrával. Én tudok választani, látom, te is.
Ideje lenne belátni, mekkora árulást követtetek el, amikor szemétre hajítottátok a múltatokat. Azt nem szégyellni, hanem a hibákat kijavítva, méltatni kellett volna!
Clavigo
Ez nem király .. ( ez a csúzliszájú dagadt senki ?? )) Ez egy szimpla falhuggyozó görény,,a felcsuti vályog- quarterből...( győri gábor )...obsitos besúgó...
Istenakinincsen
Igaza van és nem az a lényeg hogy ki mondta, hanem az hogy mit mondott!
csizkiv
Ezt a történetet már előadta 15 éve akkor még másképp hangzott:

Tudni kell, hogy én elsős általános iskolás korom óta minden nyáron dolgoztam. Egy faluban, a Pápa melletti Vaszar községben. Málnát szedtem a téeszben. Kettő forint ötvenért a ribizlit és háromért a málnát. Augusztusban kimentem, és szedtem. Tíz-tizenöt kilót meg lehetett szedni naponta, s a hónap végén hazavihettél ezerkétszáz forintot. Nem volt az kevés pénz. Abból meg tudtam venni a tanszereimet, és vehettem magamnak még egy nadrágot meg, mondjuk, két inget.
dr. prédikátor
Király??? ez egy mocskos szemét geci cigány LÓKUPEC!!!
FLETÓ
El kell menni ma kukoricát címerezni!
simmering73
@KisTehen: 17:55 Te viszont sose mondtál igazat.
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 17:55 Ez a ribizli ügy elég kispályás:)) Hazudozó ezért?...Lehet hogy így volt, lehet hogy nem, vagy ott voltál és láttad? Arra hogy ki a megrögzött hazudozó van ám egy rakás videó! Kéred a linkeket vagy megtalálod?
Péter2
Van igaza , ha valaki kételkedik lehet a pénz vásárlóértékét hasonlítani , a számok makacs dolgok .
balos
@fideszes gyökér: Egy gondolat bánt engemet...
FLETÓ
@KisTehen: Nekik nem maradt más! Ez jutott osztályrészül...
jesz
65 évvel ezelőtt én is szedtem ribizlit..egy kilóért 80 fillért adtak..nemhogy a házat nem tudtam berendezni, sem biciklit venni, fagyira alig futotta...

Viszont gyerek voltam...ma meg öreg fasz.
csipetke
Csak a címre:--Király??? Na ezt kár volt mondania Gyurcsánynak..Így is el va magától szállva orbán, most meg az ősellensége királyozza?Bár az is igaz, hogy orbán inkább mindenhatónak képzeli magát, így ebben az esetben a királyozással ledegradálta őt Gyurcsány...
csipetke
@Maccska: 20:56 Kicsit se izgatom magam,ne aggódj...
@Maccska: 20:58 Tévedésben vagy, ha orbán átnézne Gyurcsányon, akkor nem Gyurcsányoznának ezerrel. Amióta egy tv-vitán Gyurcsány felmosta a padlót orbánnal, ezt azóta se tudta orbán megemészteni
Sámannus
Puha vagy Ferenc te sokkal fölényesebb voltál a csüngőhasúval szemben, Azért veszted el a bizalmat mert nem tudod kiforgatni a kisgömböcöt a nyugalmából nem tudod nevén nevezni a begyepesedett megkövesedett myomort, mert nem fejted ki, hogy a fidesz vidékpolitikája a fidesz hűbéreseinek kistafírozása, és nem a vidéki közösségek feltámasztása, megnyerése. Te max azokat győzködöd, akiket még nem fosztottak ki teljesen, nem a vesztes nemzetet.
Több hazafiasságot ha kérhetnénk mi is, nem csak elkúrást.
Istenakinincsen
@Maccska: ma, 19:25 :))))) elárultad magad, te vagy a gyurka80 is?
Istenakinincsen
@durbincs: ma, 19:24 Figyelj már bányarém! Egy értelmes tőmondatban is leírhatnád a vágyaidat...
Akik a gyűjteményedben szerepelnek mind normális emberek. A bérköcsögök főnöke te vagy...arról nincs feketelistád?
Téged fizetnek ezért a szarakodásért és az alattvalóid nem is tudnak róla?...Vagy csak némi aprópénzt adsz nekik???
emerencia
Nem minden fiatalnak fizették meg a munkáját. A hetvenes évek első felében minden ősszel gimisként az őszi szünet helyett ingyen szedtük az almát szovjet exportra a mezőgazdaság megsegítésére címen. A buszra felszállásnál ellenőrizték, hogy nehogy vigyünk haza néhány szebb darabot. Ez Magyarország keleti részén történt. Az egyik évben kivételesen fizettek érte: 10 napi munka béréből épphogy venni tudtam magamnak egy nejlon harisnyanadrágot. Az viszont igaz, hogy a nyári szünetben végzett diákmunkát valamivel jobban fizették de az elment a szüleim iskolakezdésre szánt pénzének a kiegészítésére. A nyaralás pedig csak álom maradt.
jáger laszló
Gyurcsány Ferenc képzelete már-már Arany János költői magaslatokban szárnyal,de végül visszatér a földi valósághoz!!!??
Te tetted mindezt velünk Feri...
csak ennyi
barátilag
J.L.
karma1
@Nyírfa: Nem ertelek! Hogyhogy Gyurcsany dobta ki a Kadar korszak ertekeit? Hiszen o volt az mszp elnoke - akkor szaladt is a szeker - szerintem orban dobta ki a baloldali ertekeket, es folyamatosan szidja a Kadar korszakot emlegetoket, es kommunistazik, holott abban az eraban o az egyetem KISZ titkara volt, kover laszlo mszmp-ben dolgozott, es sorolhatnam. Es igen, KELL parhuzamot vonni, mert kulonben az emberek maguktol nem gondolkodnak. Gyurcsany nem a Kadar rendszert sirja vissza: egyszeruen egymas melle allit tenyeket es kereseteket - hat akkoriban en is meg tudtam keresni 5.-es koromtol a nyari munkaval tobb mint feleves zsebpenzemet! Meg amit ezenkivul kislanykent meg akartam venni magamnak! Hol vannak mar ezek az aranyok?
szegény hazám
@Maccska: Ember... maga vagy nem látta azt a TV-vitát, vagy már akkor felvételét kérte a birkák közé. A kolostor malac azóta sem mert vitatkozni, de állítólag jó sok időt töltött utána olyan helyen, ahol a Napóleonok szakszerű kezelést kapnak. 1962-ben dolgoztam gyerekként először. Első diplomám megszerzéséig ez minden évben így volt. A többi diplomámat a munkám közben szereztem, és nem a bolhapiacon vettem. Teljesen igaz amit Gyurcsány leírt a munkáról, és kereseti lehetőségről. Minden nyáron megkerestem az iskola kezdéshez az induló tőkét, segítve ezzel szüleimet. Nem Gyurcsány a hazudozó, hanem a zsírosbödön. Megnyilvánulásait olvasgatva egyre inkább az a véleményem, hogy Ön egy nagyon kevés szürkeállománnyal megáldott tagja a bégető nyájnak. A bocit meg figyelembe se kell venni, válaszra méltatni. Önnel is utoljára tettem így, nincs értelme a szeméttel foglalkozni, azt tanítani nem lehet, hiszen szemét, el kell felejteni, ki kell dobni.
NKF
Fletó már bizonyított! Hiába Orbánozik a többi seggfejjel együtt!
Eladott Ország
@Pegero: Üzenjük Brüsszelnek és Strasbourgnak, hogy a fidesz egyik bölcse Pegero profilt váltott... hadd cuppanjon a felcsúti dakotára.
i.pinimg.com/originals/c7/7a/55/c77a55e807af24492b4b7b2a5e771e24.jpg
szegény hazám
@sgl: Kösz! Így teszek, elfogadom a tanácsod.
jáger laszló
Javul Gyurcsány szimpátia indexe
már kevésbé elutasított ,mert +értették a cselekedeteit!!Rájöttek z emberek,hogy nem is akar rosszat a Feri!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Maccska: te idióta,te még mindíg gyurcsányra koncentrálsz, mikor már több mint 13 éve 0rbán&fidesz baxxa át a buta fejeteket és lopja szét az országot?
tibi,te normális vagy?
szegény hazám
@Maccska: Emberke: Ön nem fogja fel, hogy itt mindenki szív. Még ön is. Csak a malac holdudvara nem. Úgy látszik a nyájnak ez a jó, meg az ezer forint feletti kenyér, hiszen nekik az nem kell, mert legelnek, legelik a zsírosbödön agymenéseit. No most már tényleg befejeztem önnel a társalgást, hiszen az agya helyén egy malac van.
balos
@Maccska: nedveske!a szappany amivel sikosítottál használd a pofádra is,mert a szád széle szaros a józsitól!
csak úgy....
@Maccska: igazad van idióta, neked a lerágott csont való,gyurcsányon csámcsogni, közben fideszék rabolnak! :) tibim,hol a tökömbe voltál mikor az észt osztották?
balos
@KisTehen: Anyád meg a putyinét!Zakson!Ja annak az öse ölte a 56os felkelőket!Nedveske így szereti a nemzethét!Még a türköket is hozzáveszi,mert azok 150 évig terjesztették a kultúrát tűzzel vassal az országban!Szóval előre a sztyeppére köcsögi!
Nyírfa
@karma1: Nem Gyurcsányt tettem eyedül felelőssé, többes számot használtam. Hogy Ferenc az utóbbi 10 évben többször is utalt arra, hogy a Kádár-érában könnyebb és vidámabb volt az élet a fidesz által uralt rendszerhez képest, ez tény, csak vissza kell keresni egy-egy kampánybeszédét.
Nem azt mondtam, hogy visszasírja a múltat, hanem azt, hogy az összehasonlításban felmutatott különbségtétellel azokra az értékekre hivatkozik, amelyeket '89-ben pártszinten , önként leköptek. Soha senki nem fogja tudni nekem bebizonyítani, hogy nem ezt tették.
Az MSZMP és a KISZ vezetőinek kellett a leginkább tudniuk, hogy Kádár milyen reformokkal akarta a szociális piacgazdaság felé irányítani a gazdaságot, felpuhítva magát a néphatalomnak nevezett egypártrendszer szerkezetét is.
Csak meg kell hallgatni Aczél György, nem sokkal a halála előtt adott utolsó interjúját.

Azt a rendszert kommunistázzák ők is, amelynek nemcsak haszonélvezői, de aktív alakítói is voltak, majd '89. után sietve diktatúrának kikiáltva, szabadságharcosok lettek - ahogy a magyarok szokták, pragmatikusan.
30 évig bizonygatták, hogy '56 ellenforradalom volt, de a rendszerváltozás után hősként ünnepelték a "forradalmárokat".
És csodálkoznak, hogy hazugnak érzik, tartják őket, és az első adandó alkalommal, amikor rajtakapják valamelyiküket valótlan állításon, képmutatáson, az ellenfeleik cunamiként zúdulnak rájuk. Nem is tiltakoznak, állnak a sarokba, ahogy azt elvárja tőlük az aktuális politika. Ezért volt nagyon nagy hiba , nem az ősződi beszéd , hanem az, hogy hazudtak.

Mindettől függetlenül elismerem, hogy Ferenc intellektuális képességei, haladó nézetei messze felülmúlják nemcsak a regnálók szellemi kvalitásait, hanem a vele egy úton haladókét is. De politikusnak csapnivaló.
Az én szememben ő is és a szocialisták is csak akkor fognak kiegyenesedni, ha rehabilitálják Kádárt, a , szerintem mai napig egyetlen embert, aki megérdemli az államfő megtisztelő titulusát.
Csizmás Kond
...mongyuk azért ha már annyi sokat keresett nem csak tanfelszerelést kellett volna vásároljon hanem diplomát is mert azt ugye nem találja...
Az pedig sose felejtsük, hogy az akkori diákmunka értékét pártunk és kormányunk szabályozta, ma pedig az a munkáltató aki alkalmazza...és azt is illik észbetartani hogy a diákmunka eredménye olyan mint a munkája...ami csak arra való, hogy lehetőséget biztodítson némi pénzkeresetre de bele se szakadjon a munkába...
szegény hazám
@sgl: Oké, oké Oké, oké Oké, oké Oké, oké Oké, oké... Igazad van. Megfogadom, de nehéz, mert nagyon hülye!!!
szegény hazám
@Nyírfa: Igen! Ő volt az egyetlen igazi kommunista!!!
kereső
Na, kérem jelentkezzen az, aki egy 15 évvel ezelőtt megjelent könyvben elmondott szavait, vagy akáár egy kommentben leirt szavait szó szerint vissza tudja mondani. Erre alapozni egy ember "hazug" voltát arra csak a kiképzett fideSS trollok képesek.

imigyen:miután finkeilstein úr befejezte oktatását a gyúlöletre, a karaktergyilkolásra, és a valóság elhajlitására, hazautazott az USA-ba, a férjéhez és a gyermekeihez.
FideSS NER hülyéi -ennyi(ke).

Ja, orbán nem dolgozott a nyári szünetekben- mint a korosztályához tartozó nagyon sok gyermek, ő focizott...és odavágta az iskolai menzán az ételt a falhoz.
Nyírfa
@szegény hazám: 11.01

Megrendítő volt az utolsó beszéde. Rá akarták fogni, hogy elborult, pedig egy, a plénum előtt tett vallomásban vállalta a felelősséget azok helyett is, akik elárulták, s tette mindezt alázattal, méltósággal.
kereső
@KisTehen: Na, álljon már meg a nászmenet, ismét pöcse van a menyasszonynak. Mi is volt "öszödön"??? Kihelyezett frakcióülés- ollan, amilyet a fideSS is szokott tartani, nem sajtónyilvánosan, és a résztvevőktől még a telefont is elveszik.
Jellemző egyébként, hogy orbán a "lesező" focista , egy árulásra alapozta a jövendő hatalmát.
Ha, a fideSS frakcióülééaséhez nincs senkinek köze, akkor az mszp- szdszéhez sem volt, van , még akkor sem, ha azon gyurcsány ott és akkor a hazugságok kapcsán az egész poliitikai elit, és benne az mszp hazugságairól beszélt- és azt támadta. Funkcionális analafabéták "magyarázzák" funkcionális analfabétáknak Gyurcsány Ferenc szövegét. És, hogy ti még mindig csak itt tartotok, az mindenképpen mutatja a szellemi , értelmi képességeiteket. És ezek akarják megmondani, hogy mi a demokrácia. Moszkvából.
szegény hazám
@KisTehen: HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, VHÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE, HÜLYE,
ómió
Régen még nem Czeglédy efftársad "vezényelte", (lopta szét!?) a diákmunka intézményét, Böszme efftárs!
szegény hazám
sgl. Megfogadtam a jó tanácsod.
Nem méltatom válaszra a sok barmot.
A nyájban a tehén bőg, a macska nyávog,
A sok szerencsétlen szemén ott a hályog.
Kevés a juhász, ki mind ezt rendbe tegye,
a malac mindet nagyon megfertőzte.
Ráadásul finom a malac segge,
ezt nyalja mind versenyezve.
Jut minden nyalni akarónak jó falat,
kordon védi karmelita malacunkat.
Lehet nyalni szépen sorba,
bejut mindenki a kolostorba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.