A riporteri felvetés az volt, hogy a magyar kormány az azonnali tűzszünet és a béke mellett van az orosz-ukrán háborúban, de adott esetben a háborúra is fel kell készülni – számolt be róla a 444.

Élőben hamisította meg a történelmet a honvédség új vezérkari főnöke: Hagyni kellett volna Hitlernek, hogy lerohanja Európát
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Gondoljunk bele a második világháborúba, 1939-ben a német-lengyel háború lokális háborúnak indult, és mi lett a vége? Nem fogták meg – ha fogalmazhatok így – időben békefolyamattal azt az eszkalációt, és elvezetett a második világháborúhoz.

- mondta Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke az m1-en kedd reggel.

A történészek szerint azonban ebben a pillanatban mindenki tudta: kitört a második világháború. Még akkor is, ha az első napokban a pápa mellett Benito Mussolini olasz fasiszta vezető is a béketábort gyarapította.

Az Egyesült Királyság és Franciaország ugyanis már korábban megállapodott abban, hogy Lengyelországot minden áron megvédik, így a szövetségesek szeptember 3-án ultimátumot, majd hadüzenetet küldtek Németországnak, nem volt már visszaút.

Böröndi logikája alapján tehát a korabeli franciák és britek voltak a rossz fejek, mert nem engedték meg Hitlernek Lengyelország lerohanását, hagyni kellett volna, hogy a nácik egyesítsék Európát.

Oroszország 2014-ben a náci Németországhoz hasonlóan minden nemzetközi egyezményt megsértve robbantott ki háborút Kelet-Ukrajnában és csatolta el a Krímet. A világ a harmincas évekhez hasonlóan reagált. Moszkva hódításait lenyelte, a minszki egyezménnyel be akarta fagyasztani a konfliktust, de Putyin 2022. február 24-én immár totális támadást indított Ukrajna ellen.

Forrás: 444

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
A nukleáris elrettentéseddel meg a szittya lélekkel mi van ?
Meg a véééér meg verejtékkel.
Az miatt bizton tömött sorokban fogják kérni a fiatalok , hogy alád rendeltjeid lehessenek.
Vagy nem ő mondta ? Akkor egy másik fidióta.
A franc se tud követni minden fityma-köpnömkő marhát , húúúúgy mikor mit mond.
Ezekből percrekésznek kéne lenni mert másképp követhetetlenek.
Mondjuk a lopásaik nem percesek ott folyamat van 13 éve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Ezt a kretént is a fitymasz,okos_ szekciójából válogatták ki..
Havanagi
Túlteljesítette a tervet.Az elvárás: hazudj.Na,de ekkorát?
Néro2
A nukleáris elrettentéseddel meg a szittya lélekkel mi van ?
Meg a véééér meg verejtékkel.
Az miatt bizton tömött sorokban fogják kérni a fiatalok , hogy alád rendeltjeid lehessenek.
Vagy nem ő mondta ? Akkor egy másik fidióta.
A franc se tud követni minden fityma-köpnömkő marhát , húúúúgy mikor mit mond.
Ezekből percrekésznek kéne lenni mert másképp követhetetlenek.
Mondjuk a lopásaik nem percesek ott folyamat van 13 éve.
Nessy
@Havanagi: A hülyeség kis hazánkban állampolgári jog, és sokan élnek ezzel a jogukkal,ez a jótét lélek sem kivétel!
kereső
ajánlom a vezérkari főnök úrnak a Spectrum-ot, a History channelt, mindkét csatornán látható a 2. vh. történelmi feldolgozása- csak azért, hogy legközelebb ne kelljen baromságokat mondania.. És ez "NATO" kompatibilis főtiszt!Milyen a többi???
simmering73
Ennek a baromnak se volt a kedvenc tantárgya a történelem.
Qqberci
Jó elvtárs! Hazudik, mint a vízfolyás...
C_3PO
- Tíz legszebb magyar szó?
- Eszkaláció, ...
kereső
@Horizont: Pedig "orbán halála" a derékban veretes katona!A "fej" mérete ezek szerint nem követelmény.
Tunes1106
Ha valakit érdekel az érem másik oldala annak ajánlom ezt a filmet! Magyar felirattal van ,nagyon más szemszögből mutatja a 2, vh kitörését! indavideo.hu/video/Hitler_haboruja_amit_Guido_Knopp_elhallgat_teljes_film
jesz
hogy a faszban szerzett ez a katona ennyi díszes fityegőt, meg mindenféle izét, ha csak a fingreszeléshez konyít(egy cseppet)...
...az lesz a vége, hogy a mai gondolkodó zsoldosaink ozsonnaszünetben eltűnődnek, hogyhogy ez vezeti a hadat, ez ad ki parancsot lődözésre?...nehogy ebből morgolódás támadjon...
jáger laszló
Böröndi nem 1 történész!!
1XŰ szittya katona aki olyanba üti az orrát mi nem rá tartozik!!
Felejtsük L az lesz a legjobb!!
csak ennyi
barátilag
J-L.
Istenakinincsen
Vezérkari főnök úr! A béke hangja nem a gripen és nem is a leopárd! A fűnyíró hangja békésebbnek tűnik...bár ha a szomszédok haragban vannak és nem tudják megbeszélni a problémájukat értelmes emberi módon, akkor ők is háborúznak csak kicsiben, pártoktól függetlenül. Érthetetlen ez így is, de ha pártfüggőségük miatt háborúznak emberek jelentéktelen dolgok miatt az már durva. Ez a Magyar eszkaláció!
balos
@Tunes1106: Szerintem a novák jucus párt keres!Azt sem tudja hol találhat új babát a játékához!
balos
A böröndbe darabolni és portósan feladni putyinkának ő majd tudja kinek tálalja reggelire!
gina
Na ez is egy nagy agy, primitiv 1 Bites idióta,,,,ez a banda a világ szégyenei !!!
drrotf
Ez a pali egyszerűen katasztrofális!Hagyni kell az agresszort , szerinte, mert ha az országok összefognak és nem engednek, ellenállnak az agresszornak , akkor abból világháború lehet!Nem az agresszort kell jobb belátásra bírni a vezérkari főnök logikája szerint, hanem a szabadságukért harcoló országot kell rászorítani arra, hogy védelmük érdekében ne kössenek szövetséget senkivel, ha szabadságot akarnak harcoljanak azért meg egyedül!Ez az ember nem tudom hol él,úgy gondolja hogy az a legjobb ha úgy teszünk mintha nem történne semmi, mintha csak az erősebb kutya b.szik elv lenne az államok közötti együttműködés alapja.Szégyen ez az ember, hogy így gondolkodik!Mi lenne ha minket támadna meg valaki, akkor is ez lenne az álláspontja, senkitől nem kérne segítséget, mert a magyar hadsereg olyan erős hogy minden támadást kivéd, megtorol, és győz?Böröndi Gábor!Hol állsz Te a szövetségesek gondolkodásától?Szerinted hiba volt szövetséget kötni ezeknek az országoknak, mert úgy gondolod, hogy Hitler megelégedett volna Lengyelországgal, és a többit ,Nyugat Európát, a Szovjetuniót nem akarta volna elfoglalni?A szövetségesek bosszantották fel Hitlert és gyújtotta fel egész Európát?Gondold, vagy így tudod, mert ha így tudod, rosszul tudod, olvass történelmet!?
ittott
végtelenül buta. igazi fideszes majom
kissé felnőttem
a baj az hogy a vezérkar dáridózik a baka meg halott lesz mert azokat küldik maguk helyett ez évezredes hiba marad mert megmutatni már gyávák ám
Félix
Milyen érdekes a történelem! Hitler maratoni tárgyalássorozat után 1939.09.01.megtámadta Lengyelországot! Ahogy ő
mondta ,,ma reggeltől visszalövünk!,, Anglia és Franciaország rövid hezitálás után válaszként hadat üzent Németországnak!
De a Szovjetuniónak aki gyalázatos módon hátbatámadta a kivéreztetett lengyeleket a Molotov-Ribbentrop paktum alapján senki nem üzent ezért hadat? Aztán a háború végén Mr Churchill egy sajtcetlin oda dobta Sztálinnak nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után azt a Lengyelországot aminek a szabadságáért hadat üzent a németeknek!
Elég különös logika.
kereső
@drrotf: tegnap 19:58 Nagy valószinűséggel még csak nem is halott a hitleri németország és a szovjetúnió között létrejött meg nem támadási egyezményről. És, láss csodát bekövetkezett 1941.junius 22- a barbarossa terv(amely történészek szerint már akkor készen állt, amikor az egyezményt megkötötték).- amikor is hitler hadüzenet nélkül megtámadta a szovjetúniót- októberre egészen Moszkváig jutva.

Valószinűleg nem figyelt oda 2014-re- és következményeire, amikor is a "nyugat"/merkel összehozta a Minszki "békemegállapodást"- tudomásul véve Ukrajna 20%nyi területének megszállását, és a Krim annektálást.
Mindezek ellenére putyin 2022 február 24.-én totális megszállási "különleges hadműveletet" inditott Ukrajna ellen- hadüzenet nélkül, mert ez "nem háború".
Ahogyan 1938-ban a müncheni egyezménynek nem volt hatása- amikor is a nyugati!!! nagyhatalmak tudomásul vették először a szudéta vidék megszállását, majd egész Csehszlovákia megszállását- úgy a minszki "béke" megkötésének sem volt semmi hatása a diktátorok viselkédésére. Az látható volt, aki figyelemmel kisérte az eseményeket, hogy a minszki béke arra volt hasznos moszkvának, hogy kidolgozza a "különleges hadmúveleti" tervet, és felkészitse seregét Ukrajna megszállására- az ukrán nép kiirtására.
"A történelem az élet tanitómestere"- mondta szép emlékú történelem tanárom. Úgy túnik, hogy a gaz brusseles, a "nyugat " megtanulta a leckét- a diktátort el kell taposni, és nem lehet "békét" kötni, mert az csak igazságtalan béke lehet, amely újabb erőszakot szül. A magyar elit nem tanult, nem tanul- nem ir, nem olvas- ezért aztán ismét csak az agresszor oldalán találta magát az ország.
kereső
Nem tudom, hogy mit szólnak mindehhez a szövetségeseink, mert az egy dolog, hogy a fideSS meghamisitja a magyar történelmet, (magánügy!!!) de amikor ezt a világtörténelemmel teszi- azt nem hiszem, hogy szó nélkül fogják hagyni.
ómió
Pedig, hát, a történelemhamisítás, az egy vitathatatlan "efftársi privilégium"!
Aki Én
@ómió: Az. Erről szól a cikk, te buta bolsi :)
pacal
Kőagy őrnagy tökéletesen beleillik Orbán elfuserált El Qrmányába.

"Ezért a legnagyobb valószínűsége annak van, amit Vadai Ágnes mondott, hogy az új vezérkari főnök személyében egy újabb futóbolonddal állunk szemben, aki kirúgása után a magyarságkutató intézetben kaphat állást Kásler Miklós mellett, ahol a lipótmezői bezárást követően a mentális kihívásokkal küzdőket gyűjtik össze (jó páran hiányoznak még a csapatból, mint Kövér, Kósa, stb.).

Súlyosbító körülmény, hogy a szittya vezérkari főnök mellett a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke éppen Kósa Lajos. Ennek a bizottságnak kellene ellenőrzést gyakorolnia a nukleáris elrettentésre készülő szittya magyar hadsereg fölött, amely láthatóan minden erejével háborúra készül. Ezt mi régóta tudjuk, a magyar hadsereg arra készül, hogy orosz támogatással bevonul Kárpátaljára (ha tud) és a Nagy-Magyarország térképek mutatják, mi a végső cél. Orbán ezért fegyverkezik, elmebetegek kezében van az ország. Ha ezt megpróbálják, a magyaroknak vége."

nepszava.us/a-szittya-gondolkodasmod-magyarazata-hulyebb-mint-gondoltuk/
C_3PO
2024. március 15: hadseregtábornok!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem ismered fel a magadéit, gyagyás!? A buta bolsikat?! Fajkreténséged az összes beléd ültetett donor kutyaagyat hatástalanítja!?
Aki Én
@ómió: Ma megint itt fogsz hazudozni, te elmebeteg csicska?
gina
A sötét panoptikum szereplöi ,,,egy idióta hitler szemét jött még hozzájuk,,,gratulálok
bencemacska
@Shikari: tegnap, 19:26
Nevezd már meg, ki volt az, aki csak úgy világháborúba tudta "rángatni" Hitlert?
kereső
@Shikari: Osztán mondjad csak te nagyon okos! A szovjetúniót miért is támadta meg hitler- hiszen meg nem támadási szerződést is kötöttek. A molotov- ribbentrop paktum alapján a szovjetúnió szeptember 16-án szintén megtámadta lengyelországot. A két lator felosztotta maguk között Lengyelországot.
Bizonyitott tény történelmileg, hogy hitler már a main kampfban leirta , hogy a németeknek "élettér" kell, és ehhez kell teljes Európa- a szovjetúnió európai területei az Uralig. Történelmileg bizonyitott tényeket hazudtoltok meg.
Fidesztetűirtó2.0
Rég nem jártam erre, de mint látom, a degenerált baromállat fideszbaromférgek nem tűntek el innen, és még mindig ugatnak. Miközben az anyukájuk várja őket a boncasztalon hogy megint jól megtúrják.
Fidesztetűirtó2.0
@Shikari: Te tényleg ennyire degenerált hülye vagy, vagy csak a gyogyószered ugat a pofádból?
pacal
Sztem hallgassuk meg az érintett felet, a lengyeleket is ez ügyben - mert van nekik.

Nem kellene a háborús agresszor oldalára állni – kiakadt a lengyel nagykövet a magyar vezérkari főnök „békepárti” történelemhamisítása miatt (már a cikk címe is odaüt, ahova köll)

"Sebastian Kęciek nyílt levelet írt Böröndinek, amelyben úgy fogalmazott: a magyar vezérkari főnök szavai az 1939 szeptemberében

"a náci Németország agressziójának áldozatául esett hazáját egy globális konfliktus eszkalációjáért teszik felelőssé, valamint bűnrészességgel vádolják."

Ez Lengyelország számára

„"a történelem elfogadhatatlan elferdítését jelentik, és nem szabadna elhangozniuk, különösen nem egy szoros szövetséges ország képviselője részéről.""

Ennyit kőagy őrnagyról, az Orbán-qrmány új bohócáról.

(Ja, az életmentő beavatkozás sikeres volt és még a vécécsészét sem kellett lecserélni. Szombaton kezdem az értisztítást [30dkg fokhagymát kell áztatni 10 napig tiszta szeszben - ősi kínai recept], ami feloldja a plakkokat. Vigyázni kell vele és pontosan betartani a használati utasítást, mert bele lehet halni. Ezért sem írom le, nehogy bárki is az én lelkemen száradjon... Már ha túlélem ez a életmentő beavatkozást is.
De már keresem a következő, halállal végződhető életmentő beavatkozást. Ha egyszer ráérzel az ízére...)
simmering73
@Shikari: Valld be, hányszor buktál történelemből?
Clavigo
@Shikari: Valld be, hogy csak lopni jártál az iskolába,,te über- muzsik .
kereső
@Shikari: tegnap 19:53 Na mesélj még, ó nagy belföldi vadász. Prevenciós támadás? Hülye!- akkor miért is kellett a kölcsönös "megnemtámadási" szerződés??? És "prevenciós" céllal ki volt aki felrúgta? Mire a barbarossa terv (kidolgozva 1938-1940) életbe lépett- akkorra hitler náci csapatai megszállták a benelux államokat, Franciaország egy részét, légi csapásokat mértek Angliára, hadszintér volt Afrika- az olaszokat segitendő(a koncért), ázsiában a japánok nem álltak meg Mandzsúriában- kellett egész kelet ázsia . Miről hadoválsz kiscsira? Az bezzeg nem jut eszedbe- hogy cáfold amit irtam.
Méghogy hitler a "béke" embere volt? Bezzeg a háborúpárti "nyugat-franciák, angolok), akik 1938-ban a "béke" -hitler kedvéért odadobták egész Csehszlovákiát a "békének". Na, mesélj még erről a "békéről"- te agyatlan.
kereső
@Shikari: 19:53 Miután sztálin lefejezte- szó szerint- a szovjet hadvezetést, és bizott hitler szavában, és az aláirt szerződésben- nem volt az ország felkészülve a háborúra.
kereső
@Shikari: Ha már magyar , akkor megelőzés- a prevenció, preventiv minndkettő idegen szó, És mindkettő ugyanazt jelenti.

Milyen demagóg szöveg?? Történelmi tényeket hamisitotok meg, hogy hitlert mosdassátok- és igazoljátok putyin agresszióját.
Nem szeptember 16- hanem szeptember 6 . Az 1938-as müncheni "béke megállapodás" ellenére miért rohanta le hitler Lengyelországot??? Hm...??? Mire alapozzátok, hogy hitler megállt volna ottan, ha a franciák -és angolok ismételten félre néznek, mint a cseheknél??? Minden bizonyiték, amely eddig napvilágra került- az mind azt igazolja, hogy nem állt volna meg. Ennek ellenkezőjét, csak ti szajkózzátok- olyan "úgy gondoljuk alapon".
kereső
@Shikari: Ami meg a meg nem támadási szerződést illeti: ez amit irtál, egy nagy ocsmányság- mert talán éppen azért kötik, hogy ne következzen be háború- te hitleri békegalamb.. Ja, és ebbe a magyar horthy is beleugrott a Vajdaságban.
A szószegés, a szerződések felrúgása ezek szerint a fasiszták, nácik privilégiuma, amit igazol putyin is.
Clavigo
@kereső: Olyan vagy ehhez félkegyelmű @Shikari: - hoz,,,mint jó atya a hülye gyerekéhez. Van türelmed,,az biztos.
Alfa
ha valaki hülye , az az is marad...mint a kecskebaszók...@Shikari: és társai
kereső
@Shikari: "Ami tény, hogy az orosz hadseregek a határ mellett helyezkedtek el koncentráltan, készen arra, hogy rátámadjanak Európára! A háború párti angolok, franciák, amerikaiak tüzelték az oroszokat, fegyverezték fel és szövetkeztek vele"- ugye te sem hiszed komolyan ezt a blődséget, azok után, hogy a szovjetúnió hátba támadta a lengyeleket, akik a franciák és angolok szövetségesei voltak? A "háború párti franciák, angolok" nem voltak abban a helyzetben, hogy fegyvereket szállitsanak a szovjetúniónak. Azt csak Amerika tudta megtenni- miután 1941. december 6.-án őket is elérte a háború.
Az USA ezt megelőzően csak az angolokat segitette- fegyverekkel, amelyet hitelként tartottak nyilván.
Ugye tanárként nem történelmet tanitottál?
kereső
@Shikari: Milyen 100 millió áldozatról prédikálsz a "kommunizmus" kapcsán??-ha bővebben kifejtenéd!, nem mellesleg mi köze van ennek a 2.vh kirobbantásához?Elméleti lehetőség fejtegetése - mert a 2.vh, már múlt idő, és ebben az esetben nincs helye- a "mi lett volna ha", és mit gondolok én erről ...cimű fejtegetéseknek- Szóval ne handabandázz- hanem tén yekkel igazold, az én "demagóg" szövegemet- amely tényeken alapul.

A preventiv, a prevenció mindkettő ugyanazt jelenti= megelőző. Szerinted miért nem azonos a megelőzés- és a megelőző? Mi a különbség??: " megelőző célzattal"- "megelőzés céljából"??? Mindkettő azt a cselekvést fejezi ki, amely egy baj, probléma, megelőzését, elháritását szolgálja. Kekeckedsz nagy vadász?
kereső
@Shikari: Mond mi a lófüttyért tereled el a témát- a 2. vh kirobbantása a téma, nem a háború folyamata.
kereső
@Shikari: Nem melléknév- megelőző: melléknévi igenév, amely egy folyamatos cselekményt jelöl.
Megelőzés: ige, jelen idejű cselekmény-ha már ennyire nyelvtankodunk- egyszersmind egymás szinonimái.
A 100 millió áldozatra kértem konkrétumot,és válaszként nem propaganda lózungot akartam olvasni( a kommunizmus- mint olyan társadalmi rendszer nem létezett még a Földön, sehol sem- csirái az utópista szocialistáknál jelentkezett/Madách Ember tragédiája- falanszter jelenet/. A sztálini(lenini) "kommunista" államnak valójában semmi köze nem volt a "kommunista" eszméhez- érthetetlen módon mégis azzal azonositják. Magyarországon meg senki nem volt "kommunista."még rákosi sem, A "Népköztársaság" olyan messze állt a kommunizmustól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Na, elő a farbával- a 100 millióról.

Jó, legyen- "későbbi vh", hiszen a párizsi békeszerződés - nem zárta le a "nagy háborút"- az kvázi folytatódott 1938-től.
kereső
@Shikari: Te vetetted fel- akkor virits...
kereső
@Shikari: Nem tagadom- csak éppen nem ismerem ezt a 100 milliós számot. persze tudok a sztálini /brezsnyevi/putyini gulágokról. A kinaiak "átnevelő táborairól"( mao ce tung), a vörös khmerek rémtetteiről, észak koreáról...na de ennél konkrétabbakról nem
kereső
@Shikari: Menj a 3,14csáb a, már tényleg. Dobálózol itt nagy számokkal, meg ideológiai magyarázatokkal(tele van velük a hócipőm), de semmi konkrét, semmi tény...most már csak az hiányzik, hogy el kezdj rikoltozni, hogy győztél...
kereső
@Shikari: A holokauszt a "kommunizmus" bűne?? Na, mesélj még...
Sakk Matt
@Mirabilis: Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D
Szerintem a te apád Orbán, Kósa és Rogán, anyád pedig Szájer..ő szart a világra téged :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.