Adam Michnik, a lengyel Szolidaritás korábbi politikusa keményen bírálta Orbán Viktort. 

A lengyel politikus kíméletlenül beleszállt Orbán Viktorba: "Megalomániája katasztrófába viszi Magyarországot"

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lengyel Szolidaritás mozgalom korábbi politikusa úgy véli, Orbán Viktor vissza akarja kapni Kárpátalját. Szerinte ez volt az oka, hogy a magyar miniszterelnök Oroszországot nem marasztalta el teljes mértékben a háború kirobbantásáért – írja a Blikk.

"Orbán Viktor megalomániája még katasztrófába viszi Magyarországot" – mondta ki Adam Michnik, a lengyel Szolidaritás korábbi politikusa.

A Gazeta Wyborcza lap főszerkesztője úgy gondolja, Orbán Viktor lesz az egyik áldozata egy jelenségnek, amit "történelmi mítoszteremtésnek" írt le. Úgy tartja, vannak olyan képzetek, miszerint a magyar miniszterelnök igényt tart a trianoni békeszerződés miatt elcsatolt területekre – vette át a cikket a hvg360.

Michnik azzal egészítette ki, hogy szerinte amennyiben Ukrajnát felosztanák, akkor a Orbán Viktor Ungvárt szeretné megkapni, és nem szeretett volna éles véleményt alkotni a háború elején. A szerző úgy vélte, ezzel a lépéssel "azonban Orbán Viktor csak gusztustalan módon kirakatba tette, mennyire szégyentelen" – mondta a Szolidaritás mozgalom korábbi politikusa.

Forrás: Blikk.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Európa valamennyi politikusa látja hogy kicsoda a cigány lókupec!!!Csak mi nem, mert nem teszünk ellene semmit!!!Hagyjuk hogy még jobban tönkre tegye az országot!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nem vonzódom a sci-fi irodalomoz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Nem viszi ,mert már megtette ez a skizofrén nárcisztikus tolvaj !!
namihami
Már ezek is? Vitya, Vitya--szorul a hurok!
Pedig ezek voltak azok, akik, ha fizetetten is, de évekig adták neked a klakkot!
dr. prédikátor
Európa valamennyi politikusa látja hogy kicsoda a cigány lókupec!!!Csak mi nem, mert nem teszünk ellene semmit!!!Hagyjuk hogy még jobban tönkre tegye az országot!!!
Nessy
@TASzSz: Nem. Sajnos kis hazánkat. Teljesen bele vannak szerelmesedve a Nagy Magyarország térképbe.
izéke
@Maccska: persze,direkt neked mondták. Jól nyomod a ruszkipropagandát öcsike. Megkapod a jutalmad ne félj! Rubelt ne fogadj el,jó neked a mongol tugrik
Csizmás Kond
...ilyen aki kibicpolitikus...a zunióba nem lehet senkinek területi igénye egy másikkal szemben ...na de az ilyen fizetett hőbörgők akkor is csak a kelekótyaságot tudják fújni.
kereső
@Csizmás Kond: Az eu-ban nem.De Magyarország gyakorlatilag már csak papiron tagja az eu-nak. Csak bot a küllők között- ez az összes tevékenysége. Egyébként mikor zavarta orbánt bármi is annak végrehajtásában, amit a fejébe vett.
Csizmás Kond
@kereső: Orbán Magyarország miniszterelnöke, Magyarország a zunió tagja és nem alárendeltje. Orbánnak első az ország és csak azután a zunió...és ez minden normális embernél így van .
Péter2
Ha már onnét is látszik, akkor baj van !
TASzSz
@Nessy: Igen, az elég nagy volt! Egészen a lengyelekig!
kereső
@Csizmás Kond: Ismét feldobtad a csizmát az asztalra. Az eu egyenrangú országok szövetsége- senki/senkinek nem alá-ill. fölé rendeltje. Viszont ennek az egyenrangúságnak alapfeltétele- az alapitók, valamint a többség által elfogadott és 98% által be is tartott szabályrendszer, amely alapfeltétel a belépésnél- és nem jelenti azt, hogy amint benn vagyok, akkor meg felrúgok mindent, és ellenkezőjét csinálom annak amit vállaltam. Egyébként az Eu-nak 2004-ben a Magyar Köztársaság lett a tagja. Jelenleg Magyarország van, amely az alapizé szerint sem "jogfolytonos" az egykori Magyar Köztársasággal. Orbánék mindazt tagadják-és szitok szóvá tették, amit az 2010-ig jelentett. Akkor most miről is folyik a polémia? Az, hogy orbán állandó frusztrált kisebbségi érzéseivel "küszködik", és ezért lett egy aljas, szemét , gonosz erkölcs nélküli gazember, aki semmibe veszi egy ország aláirt szerződését- mer az neki nem derogál. Védjed csak te ajtó mögötti kibic-miattatok fog orbán hivatalosan is kilépni, mert agyatlanul beleugattok a belügyeinkbe.
Csizmás Kond
@kereső: ...feltétel...a kormány vagy Orbán tett olyan valamit ami ellenkezne az általad említett vagy csak elgondoltszövetség törvényeivel ?...
egyenrangúság...na abban nem szoktak kötelező érvényű törvényeket hozni, olyant amit már ellenezett valaki...de a buzitársaság csak azt teszi.
Csizmás Kond
@Horizont: ...azt már mondtad hogy sokat röhögsz, viszont ha nincs oka akkor akár az aki a farkának röhög...mert tudsz olyant mondani amit az ország ellen tett ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...fárasztalak...gondolom rajtam fogyókúrázol...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ...de azért legalább egyet megemlíthetnél amit Orbán az ország ellen tett...
jesz
talán a saját portája előtt söprögessen,van mit...
kereső
@Csizmás Kond: Miért kevered a gizikét a gőzekével. Az egyenrangúság szerinted azt jelenti, hogy ne hozzanak olyan eu-ra érvényes jpgszabályokat , amelyeket valaki ellenez? Cicus, te hülye- az egyenrangúság azt jelenti, hogy a tagországok között nincs alá-és fölérendeltségi viszony. Minden tagállam 1 szavazattal rendelkezik- az is aki a legnagyobb, meg az is aki a legkisebb- lakosságban, gdp előállitásban.
Amit te emlegetsz- az az, amit az eu- egyik rákfenéje, azaz a teljes egyhangúság elve. Sok-sok rendelkezés, jogszabály csak akkor lép hatályba, ha a tagországok valamennyien egyöntetúen szavaznak róla az ET-ben. A mi vétó királyunk ezzel él vissza, amikor botot rak a küllők közé.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ennyi ?...ez az amit te országellenesnek vélsz ?...szerintem nálatok ez a hisztéria valami vallásá alakult...mind ezt fújjátok...
Ami meg engem illet ...folyton azt mondod hogy ne fogalmazzak úgy mintha azt te mondanád, te miért teszed azt ? honnan tudod nekem mire van igényem vagy stb...???
Csizmás Kond
@kereső: ...gőzeke...egyáltalán tudod mi az eke ?és ha igen lerajzolnád nekem a gőzből lévőt ?
Ami a jogokat illeti a zunió tiszteletben kéne tartsa a tagállamok belső, saját törvényeit és a zigényeit azok szerint igazítsa...mert különben diktatura az amit művel. A vétó pedig jog amit ha nem művel ba saját érdekeiben akkor bűnt követ el...na de ez neked szerintem gőzeke...
simmering73
Katasztrófába viszi Magyarországot a hazaáruló illipsik lelkes tapsolása mellett.
drrotf
Lengyel testvéreink igen jó emberismerők!
vacsi
Ő miért izgul Magyarország miatt?!
Csizmás Kond
@Pegero: ...szerintem is az kéne, átengedni a határon és engedni ki merre akar menni, ha már ennyire kell nekik...
justhpeter
Ha Michnik úr címeres gazembernek látja Orbánt az csak az jelenti, hohy Michnik úrnak jó a szeme.
kereső
@Csizmás Kond: 17:56 Tiszteletben tartja, amennyiben azok nem ellentétesek a közösség szabályaival, és főleg alapokmányával.
A többi hablatyod meg nem is érdekes.
Eladott Ország
Bíróság elé leszel állítva geci! Nem úszod meg nyomorult, féreg! Putyin megvette kilóra Orbánt, továbbá zsarolja ügynöki és KGB-s multja miatt is!
kereső
@sgl: Igaza van, ezt viszont kötelező olvasmánnyá tenném az ellenzéki pártok vezetőinek számára:
nepszava.hu/3197541_gabor-gyorgy-a-hosszu-idotartam-csapdaja
kereső
@justhpeter: 19:31 Vaclav Havel már 2002-ben megmondta- "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
Csizmás Kond
@kereső: ...hogy te mennyire okoska tudsz lenni... "amennyiben azok nem ellentétesek a közösség szabályaival,"
Hogy tudnának azok ellentétesek lenni ha előbb hozták mint a zuniós katyvaszt ?
kereső
@Csizmás Kond: Az uniós katyvasz születési ideje : 1992- Szerződés az Európai Únióról
Főbb szerződések, amelyek meghatározzák az Unió működését:
Amszterdami szerződés 1987
Nizzai szerződés 2001
Lisszaboni szerződés 2007

Miről beszélsz cica-mica? Orbán 2011-től kezdve változtatott minden jogszabályt, amely a 2004-es csatlakozási szerződésben szerepelt.
Kezdte az Alkotmány megpuccsoláásával.
Na dugulj el- és takarodj vissza az ajtó mögé. Nincs kedvem szaporitani a pénztárcád tartalmát- miközben még hülye is vagy.
Csizmás Kond
@kereső: ...a mostani kötelező migráncsbetelepitő szarságról...mert arról indult a vita.
kereső
@Csizmás Kond: Nem az a téma, hanem Ukrajna és benne Kárpát -alja, valamint orbán orosz vazallusi léte. A migráncsok másik cikk.
Csizmás Kond
@kereső: ...na az a végtelen butaság...az általad oly előszeretettel emlegetett uniós működésben le van szögezve a területigény...szóvak kelekótya a polák és vele akik ugyanazt fújják. Ami a vazalusságot illeti hülye az az akármi egylet, ember vagy akármi aki saját maga alól vágja ki a megélhetést, márpedig a zinió épp azt tette és ennek drukkoltok annyira sipítozva hogy nagy a zinfláció...
lusta
Az újságírás megcsúfolása. Michnik főszerkesztő, nem politikus.
csipetke
Csak a címre:- Ez bizony így van. Lassan,tudatosan teszi tönkre az országot, haszonért, aljasságból,és ez bizony már a Holdról is látszik...
kereső
@Csizmás Kond: Hol van leszögezve a "területigény"- nosza, elő azzal a szerződéssel- részletesen idézd, te hazug maccskka! Ugrálsz egyik-témáról a másikra, mert buta vagy mint a majom schegge- és még dicsekszel is vele! Menj vissza fatornyos kis székelyföldi falucskádba, és ne ugass bele a magyarok dolgába.Ajtó mögött a helyed kibic!
Aki Én
@vacsi: 185:24 Mert te nem. Pedig kéne...
AMORÁLISOK
MÁR NEM de csak azért mert igy is eléggé katasztrofális, itt lassan " elment a kútágas maradt csak a kutja " irta anno a KÖLTŐ is .És bér normális max a bandájának?? tripla a melósnak meg töredék orvosra tanárra NEM AD SE eszközt sem pénzt csak a nagy böszme hazugságcunamit lassan nincs már sebész sem gyermekorvos csak a hazug malmai örölnek. Utaztatják a betegeket innen oda onnan tovább vagy vissza.
Peller Anikó
A vicctorbán megalomániája katasztrófába viszi Magyarországot.

Acromegálnak jobban örülnénk. Ha mégegyszer halomrakerülök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.