A kínai Huayou Cobalt a Komárom-Esztergom megyei Ácson épít üzemet.

Kiderült: ez a városka örülhet az 520 milliárd forintos, szép új akkugyárnak

A villanyautók akkumulátorai amúgy remekül égnek is. Forrás: Youtube

Elektromos akkumulátorokhoz fognak katódot gyártani – dicsekedett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

A fideszes szerint a 520 milliárd forintos óriás beruházás 900 új munkahelyet fog létrehozni. A gyár felépítéséhez a fideszes kormány pénzügyi támogatást nyújt, de mértékét csak akkor hajlandó elárulni, ha azt az Európai Bizottság jóváhagyta – írja a Telex.

A Huayo Cobalt abszolút csúcstechnológiát hoz Magyarországra, hogy a progresszívek is értsék, high-tech. Majd két évig tárgyaltunk ennek a beruházásnak a Magyarországra hozataláról. Nemzetközi verseny volt. Volt jó pár más európai ország is, amely szerette volna ezt a beruházást magához édesgetni

– állította a mindenhez értő Szijjártó.

A kocka el van vetve (..) Az elektromos autóiparhoz kapcsolódó gyárak mindenképp létre fognak jönni. A kérdés csak az, hogy hol. A kérdés, hogy mely országok lesznek sikeresek ebben az új világgazdasági korszakban, mely országok tudják a legtöbb hasznot kiszakítani maguknak

- vélekedett Szijjártó, aki szerint a nyugati autógyárak óriási függőségbe kerültek a keleti elektromos akkumulátoroktól.

Forrás: Telex
Fotó: Youtube

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az összes szar szennyező gyár összeszerelő üzeme itt lesz nálunk és még vigyorogni is kell hozzá, 200 ezer nettóért és még rákos betegséget is nyerhetünk vele. A kínaiak meg röhögnek, napszámosokkal dolgoztatva éhbérért, egy kib@szott mérgező hulladék lerakatot csinálnak ebből az országból. Magyarország most már nem csak átvitt, de szó szoros értelmében is egy pöcegödör, minden szempontból. Jó reggelt Ácsiak! Végre rátok is süt a nap. Üdvözlöm a fityeszes polgit, szavazzatok rá továbbra is. Ács, neked ez most Mohács!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Sorra ""szijjártózunk"" meg olyan gyárakat, üzemeket, amelyek egy már most lefutásban levő technológiájú akkumulátorokat gyártanak! Több olyan fejlesztés van az akkuk terén, amelyek mind kapacitás (megtehető távolság), mind élettartam és rövidebb töltési időt garantálnak! És a beépítendő anyagok és a gyártási technológia se ilyen környezetszennyezők.
De (valakik) biztos ebben látják az ország (és saját) jövendőjüket!
Yoda69
Eddig amibe az orban kurmany belefogott mind buko lett, kiveve az orszag szetrablasa a sajat zsebukbe. Miert lenne ez maskepp az akkugyarakkal kapcsolatban. Erre nagy tetelben mernek fogadni. Megint a magyar emberek fognak szopni, de most mar egeszseguk a tet.
Peller Anikó
"..mely országok kormányai tudják a legtöbb hasznot kiszakítani maguknak"

Hát igen, körülbelül erről van szó.
Eladott Ország
Az összes szar szennyező gyár összeszerelő üzeme itt lesz nálunk és még vigyorogni is kell hozzá, 200 ezer nettóért és még rákos betegséget is nyerhetünk vele. A kínaiak meg röhögnek, napszámosokkal dolgoztatva éhbérért, egy kib@szott mérgező hulladék lerakatot csinálnak ebből az országból. Magyarország most már nem csak átvitt, de szó szoros értelmében is egy pöcegödör, minden szempontból. Jó reggelt Ácsiak! Végre rátok is süt a nap. Üdvözlöm a fityeszes polgit, szavazzatok rá továbbra is. Ács, neked ez most Mohács!
Peller Anikó
@namihami: Pontosan így van. A mostani akkumulátorok a lítium oldott állapotában működnek, ahol az oldószer maga is gyúlékony. Ha megsérül az akku például egy baleset során akkor az utasok bennégnek. Folynak kisérletek pl kalciummal ami nem gyullan.
looper
@Eladott Ország: "Végre rátok is süt a nap." Buta ácsiak, az nem a nap, hanem az akkumulátorgyár, ami este tízkor rátok süt!
Ácsi! - vizet már ne igyál a csapból. (A kínai kommunistapárt csókoltat, buta ácsi!)
jáger laszló
Ács-La dolce vita
Cukorgyár helyett akkugyár??
Hát én +várnám,hogy mi lesz ebből!!!
Lehet,hogy Szijjártó hiába örül!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
Keresd a háttérben a fideszes hasznot.
Péter2
Kíváncsi leszek hol építik meg , mert Nagyszentjános és ács között hatalmas termőföldek vannak , és rendes termelésen , nem kaszálók , régen ezen a részen termeltek cukorrépát az ácsi cukorgyárnak sőt valamikor a 70 években még hajóval is hozták a répát , még a műút mellett a Duna felől látszik a réparakodó gépháza . Akkor lesz a Hartmannak konkurenciája , mert az is büdös , mikor sütik a tojástartókat égett olajszag kilométerekről érezni , pedig a város nyugati szélén helyezkedik el , ismerem a környéket rengeteget jártunk a haverokkal arra , néha most is elnézek arra felé !
looper
@Peller Anikó: a találmányom az önszelőztető berendezésem beszart stop anyuuuuu stop nobel-békedíj kizárva stop kannásbor non-stop
Eladott Ország
Az ácsi polgármester egy rendes fidióta hordatag. A tudatlan tahó választói elől gondosan titkolja, vagy nem is tudja, hogy az akkumulátor katódja kobalt tartalmú a cég nevében pedig csak véletlenül van a cobalt szócska és csupán véletlenül gyárt elektromos akksikba katódokat. A kongói kobaltbányák kínai felügyeletű kiemelten környezetbarát működtetéséről pedig műholdkélpeken is jól látszó környezetszennyezést lehet tapasztalni. Ott, ahol a védőmaszkos ellenőrök pár óra tartózkodás után az akkumulátor szétszerelő üzemben kiütésesek, megfososodók, hányingerrel küszködők lettek egy ilyen kobalt felhasználó üzem ajándék! Az öreg indián kérdése jut ilyenkor az eszembe: Hé fehérember! Mit csinálsz, ha leölted az utolsó vadat, kiirtottad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó patakot? És én még azt hittem korábban, hogy a vasgyár környezetszennyező. A vas nem mérgező, sejt romboló, mint a kobalt. Ja és a vas szerves része az élőlényeknek, míg a kobalt ki nem ürülő mérgező elem bennük, ha bekerül. Akkora az afrikai kobaltbánya, hogy a műHoldról’ is látszik? A kobaltkék az szép szín, ebből kijönne 33 nagy stadion. Hazaárulás ez már a javából. - Akkumulátorgyárat szeretnék a kertem végébe
youtu.be/bCDO8PCVGgE
A Gödi Samsung gyárban a 2 nyelven van kiíírva az összes információ: dél koreaiul és ukránul. Ennyi. Az amszterdami piroslámpás negyedben is ket nyelven van kiirva a qrváknak a segélyvonal elérhetősege, magyarul és románul. Ez a globalizáció. Mi volt ehhez képest a Rákosi alatt épített egy szem Dunai Vasmű... zöldövezet.
telegdilaci
@sgl:Azt még titkolják hogy hány milliárdos állami támogatást kap ez az akkugyár hogy ide települjön és munkát kapjanak,a Magyar adófizetők pénzéből megtámogatott akkugyárban a Távolkeleti, vendég munkások!
Eladott Ország
520 milliárdért 900 munkahely? Biztos nagyon megéri! A kínaiaknak! A polgármesternek pedig ajánlom figyelmébe az akkumlátorgyárak és újrahasznosítók precíz, abszolút környezetkímélő technológiáját, főleg a bátonyterenyei és a gödi üzemeknél de vélhetően bármelyik mostani vagy leendő gyárat írhattam volna. Ezt a vérostoba, sötét csirkefejú teremfocistát a kolostordisznóval az egész családjával együtt odaköltöztetném 1 hónapra a bátonyterenyei üzem tőszomszédságába lakhelyelhagyási tilalommal, kötelezően fúrt kútból származó vizet használva. Csak hogy érezze a törődést. Ezek felesküdtek az ország tönkretételére szerintem. Szépen robogunk a szakadék felé,már nem sok kell hozzá ,hogy beleessünk. Átlátszó: Rosszul letek azok a kormányhivatalnokok, aki a bátonyterenyei akkufeldolgozót mentek ellenőrizni. Miután visszajöttek a betegszabiról a fentről kapott utasitás alapján leirják, hogy nem tapasztaltak semmi szabálytalanságot.
uploads.disquscdn.com/images/a353aea55c11357afbcfda2289517a0694c30be69023839c6ef2b783cd1a4374.jpg
looper
Még mindig nem találtam fel semmit :(
Csak nyomot szerettem volna hagyni a világban. (ez magas labda volt - nyugodtan csapd le, mert megérdemlem)

De dolgozom a következő verzión, igaz, egy táskaatomreaktor kell hozzá, ami Uganda teljes éves bevételébe kerül - havonta -, de ki tudja, hogy hol van Uganda?
Az édentől keletre?...
Eladott Ország
Az hogy mennyira van átb@szva a fidesznyik választó meg az ellenzéki, meg a nem megyek el választó, meg a nincs kire választó: a TESLA akkugyárát USA-ban csak a sivatag közepén engedték megépülni: és ez a sivatag akkora mint Magyarország! És ha már minden településen lesz akkugyár, akkor jöhet mindenhova még egy! És még mindenki hozzon magával mégegyet, amit meghosszabbítjuk Bicskéig
uploads.disquscdn.com/images/f364b4fbd03932caa62677649127ea5c399b47cc76bc788a9cbc811909acfbad.jpg?w=800&h=381
26 akkugyárat számoltam eddig, ennyit szeretnének megvalósítani. Se elektromos infrastruktúra, se megfelelő mennyiségű víz. Munkások képzéséről, szállásról , élelmezésről ne is beszéljünk, de jó vége nem lesz az biztos! Petike, te itt katódot gyártatsz, én meg ’an(y)ódra’ gondolok, de nagyon. Már a nagymamám is megmondta, a sárga veszedelemtől mentsen meg minket a Jóisten! Hát hiába imádkozott nem fog, igaz a Szijjártóval nem számolt ő sem. Mekkora a korrupciós költség?! - Alkotmányos. Nem jó a gonosz nyugat, EU, Brüsszel, mert támadják szegény magyarokat. Halkan megjegyezem, eddig ők tartották életben a magyar gazdaságot... ja de mi nem akarunk autó összeszerelő ország lenni. Nekünk a Putyin f@sza, meg a kínai kommunisták a jók, ők a két szép szemünkért szeretnek minket magyarokat, ők nem támadnak? Ők hozhatják a kínai gyárakat ész nélkül, a környezetszennyést meg leszarjuk? El kéne dönteni végre, hova akarunk tartozni, mert hiú ábránd azt képzelni, hogy egy kis 9 milliós nemzet fogja irányítani a világot, csak mondom. Valaki meg tudja ezt magyarázni, hogy mire fel? A profitot kiviszik - mindig ezt mondja Orbán a külföldi gyárakról -, magyar nem fog ott dolgozni, így magyar családok nem lesznek kisegítve vele, a migráncsok pedig semmit nem fognak elkölteni itt, szinte mindent hazaküldenek, ezen felül mi adófizetők adunk egy rahedli pénzt a gyárnak, hogy felépüljön és szennyezze a magyar földet, levegőt. Komolyan kérdezem, miért kellenek ezek a gyárak akkor?!
csak úgy....
a "nagy" elödök is iparosítotottak de akkoriban még vót makón hagyma,szögeden paprika , - ma meg má gyulán sincs csabai...
csak úgy....
eccer fogom magam és belépek a fideszbe,hogy a pártkönyvem fölmutatása után én is terelgethessem kicsit 0rbán birkáit.. :)
Qqberci
@csak úgy...: Mint az egyszeri dádé a TSZ-elnöki vizsgál?
- Mit csinálsz, ha egész évben csak szilva terem?
- Szilvóriumot!
- És ha csak alma terem?
- Almáriumot!
- És ha semmi nem terem?
- Semináriumot!...
drrotf
Nagy a siker!Már nem csak a Tiszát apasztja el az akku gyárak sora, hanem a Dunát is!Azt már meg sem említem, hogy hiába esküdözik a kormány ,hogy az épülő aksi üzemek majd minden szabályt betartanak és környezet szennyezésről szó sem lehet és a dolgozó egészségére azak a gyárak egyáltalán nem veszélyesek, a mostanában megjelent hírek nem erről szólnak:Emlékezzünk csak a hazánkban korábban épített vegyi üzemekre, kénsav, műtrágya és egyéb gyárakra.Ott sem engedélyezték a környezet szennyezést és a dolgozók egészség károsítását,mégis ezek a gyárak hosszú évekig úgy működtek ,hogy az engedélyekben megjelölt értékhatárokat nem tartották be, súlyos bírságokat fizettek, és amikor leálltak olyan szennyezett volt a talaj ,hogy méteres vastagságban kellett a talajcserét végrehajtani, mert annyira elszennyezték a környezetet.Most újra ezen probléma elé állítja az ország népét Szíjgyártó és Zorbán a Viktor!A latin azt mondta, hogy a történelem az élet tanító mestere- latin nyelvkönyvekben a múlt század közepén ez volt az első lecke- de a fenti két ember a latinoktól nem tanult semmit!
jáger laszló
A debreceni akkugyár 9000 munkahelyről regél az ácsi pedig 900- ró!!
Nekem vannak kértségeim a létszámot illetően és a high tech beruházásról!!
500 milliárdos és 3000 milliárdos beruházási összegről szintén!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
Peller Anikó
@drrotf: Nem kell aggódni mert a szíjjgyártó egymaga olyan okos, hogy 20 ezer levegőztető készüléket vásárolt ami nemaz volt, viszont 90 %-os akciósan vette őköt csak most csak nekünk, ami kurvajó üzlet volt. Na persze plusz 90% volt az akció.

Vakcinát is tudott vásárolni, azt is 90 % akcióban. Nem ő tehet róla, hogy ránk rohadt.

Paksot is vettünk akciósan.

Miért pont a lítiumos aksit hagynánk ki, amikor az egy kibaszott jó üzlet.

A kis kínaiaknak. És neki is. Iszen rengeteg munkahelyet teremt.

Az indiánoknak. A gyártás csak szennyvizet használ fel valamint ivóvizet gyárt belőle. Vélhetően palackozva kerül majd a boltokba olcsón. Az is 90 % akciósan.
Peller Anikó
Éljen és virágozzék a kínai barátság Co Ltd és a Haynau Kóbalt.

A kóbalt nem mérgező, olyan mint a higany, meg lehet enni. Egyszer.

A vegyületei azonban mérgezőek, www.enfo.hu/node/8502
ómió
Az efftársak "munkanélküli segíj" melletti "kiállása", viszont, "rendíthetetlen"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.