"Számunkra mindig a magyar emberek élete a legfontosabb. Éppen ezért áll a magyar kormány a béke pártján, életet menteni csak azonnali és feltétel nélküli tűzszünettel és béketárgyalásokkal lehet" – közölte a Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán közzétett, Donáth Annának, a Momentum európai parlamenti képviselőjének címzett válaszlevelében.

Elárulta az Orbán-kormány: Mindig a magyar emberek élete a legfontosabb
Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. június 22-én. Az államtitkár kijelentette: a magyar kormány felszólítja az ukrán parlamentet, kormányt és Ukrajna elnökét, hogy fejezzék be a magyar kisebbség jogfosztását és a Velencei Bizottság ajánlásának megfelelően adják vissza azokat a jogokat, amelyekkel a magyar közösség korábban rendelkezett. MTI/Balogh Zoltán

Az ellenzéki politikus a külügyi tárca vezetőjének ,Szijjártó Péternek írt levelet.

A miniszter helyett válaszoló Menczer Tamás azt írta: (Donáth Anna) levelében "roppant lényeglátó módon" felteszi a legfontosabb kérdést, miszerint "Önöknek nem fontos a magyar emberek élete?". Az államtitkár erre válaszolva rögzítette: "fontos, sőt, egészen pontosan számunkra mindig a magyar emberek élete a legfontosabb. Éppen ezért áll a magyar kormány a béke pártján, életet menteni csak azonnali és feltétel nélküli tűzszünettel és béketárgyalásokkal lehet" – folytatta Menczer Tamás.

Azt írta: "ebben a szörnyű háborúban az ukránok és az oroszok mellett magyarok halnak meg, ez az, amit a nyugati barátaink hajlamosak elfelejteni".

Az államtitkár egyúttal nagyszerű és örvendetes fejleménynek nevezte, ha a magyar emberek élete, biztonsága Donáth Anna számára is fontossá vált. "Kár, hogy eddig ennek Ön és a pártja is kevés tanújelét adta" – jegyezte meg, majd úgy folytatta: "hiszen Önök – az összes baloldali párthoz hasonlóan – közismerten háborúpártiak".

"Ön és a párttársai, például Fekete-Győr András, Cseh Katalin, Tompos Márton számtalan alkalommal beszéltek arról, hogy a háború folytatását támogatják és fegyvereket szállítanának a háborúba" – írta a kormánypárti politikus. Menczer Tamás felidézte: "Önök" egy olyan miniszterelnök-jelöltet támogattak Márki-Zay Péter személyében, aki világosan elmondta, hogy hajlandó lenne magyar katonákat küldeni a háborúba.

"Az Ön pártja, a Momentum junior partnere, kistestvére a Gyurcsány-pártnak, és Gyurcsány Ferenc is félreérthetetlenül fogalmazott: szerinte aki nem akar meghalni Ukrajnáért, az pocsék ember, aki békét akar, az erkölcstelen" – írta Menczer Tamás, aki szerint a fentiek is világosan mutatják, hogy a baloldal háborúpárti.

Az államtitkár sajnálatosnak nevezte, hogy a baloldal az energiaárak növekedését és az inflációt okozó, elhibázott szankciókat is támogatja. Menczer Tamás azt írta: ebből azt a következtetést kell levonnia, hogy Donáth Anna és a baloldal jóslataiban, döntéseiben "nem bízhatunk, Magyarország az Önök elhibázott döntéseit nem bírná ki".

Menczer Tamás szerint a baloldal békeidőben is tönkreteszi az országot, de most háború van, "ez nem az országrombolók, és a – ki tudja honnan fizetett és befolyásolt – lelkes amatőrök ideje" – fogalmazott.

Menczer Tamás a Wagner-csoport lázadásával kapcsolatban arról tájékoztatta Donáth Annát, hogy Szijjártó Péter az események alatt kapcsolatban volt Oroszország miniszterelnök-helyettesével és külügyminiszterével, valamint Belorusz külügyminiszterével, vagyis "hiteles információi voltak arról, hogy mi történik és mi fog történni". Egyúttal megjegyezte, hogy ezen információkhoz "feltehetően világszinten is kevesek jutottak hozzá".

Menczer Tamás kitért arra is, hogy ezekről a telefonbeszélgetésekről a külügyminiszter a nyilvánosságot is tájékoztatta. A kormánypárti politikus arra hívta fel Donáth Anna figyelmét: "a magyarok nagyobb biztonságban vannak akkor, ha a döntéseket a külügyminiszter hozza, aki pontosan tudja, hogy mi történik, mintha Ön". A momentumos EP-képviselő kérdésére közölte: a kormány minden esetben a magyar emberek érdekeit és biztonságát tartja szem előtt, az oroszországi eseményekkel kapcsolatban is ez volt a fontos számukra.

Menczer Tamás közölte azt is, hogy a lázadás rövid idő alatt véget ért, Oroszország vezetői a helyükön vannak, és mindez szintén azt erősíti meg, hogy "a háborúra az egyetlen helyes válasz a béke". "Washingtonnak és Moszkvának meg kell hozni a politikai döntést a tűzszünetről, a tárgyalásokról és a békéről" – írta, egyúttal a brüsszeli politikát rossznak, hibásnak és károsnak ítélte.

Mint jelezte, Brüsszel a háború folytatását akarja és támogatja, háborús pszichózis uralkodik, és ez fizikai, energetikai és gazdasági veszélyt, válságot és fenyegetettséget jelent. Globálisan a békepártiak vannak többségben, de a transzatlanti világban sajnos nem – jegyezte meg az államtitkár.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Sosem voltam rasszista , a szomszédom kisebbségi rendes család volt, de OV a legutolsó tolvaj patkány akiröl a rossz hirük terjed,,,,a legalja putris aki mindenkit meglop hazudik és mocskos hataloméhes beteges nárcisztikus undoritó lény,,, az ilyet hogy lehet imádni és ö magyarnak vallja magát??? akit ö szeret az maga.. egy retkes zsiros elmebeteg cigány a sajtófönöke meg egy seggnyaló jól helyezkedó pincsi
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A magyar emberek élete a legfontosabb kormányunknak. Csak rokkantak, betegek, idősek ne legyenek! Az pénzbe kerül, ami ilyen apróságra per pillanat kevés van , meg nem is minden állami feladat!
gina
Sosem voltam rasszista , a szomszédom kisebbségi rendes család volt, de OV a legutolsó tolvaj patkány akiröl a rossz hirük terjed,,,,a legalja putris aki mindenkit meglop hazudik és mocskos hataloméhes beteges nárcisztikus undoritó lény,,, az ilyet hogy lehet imádni és ö magyarnak vallja magát??? akit ö szeret az maga.. egy retkes zsiros elmebeteg cigány a sajtófönöke meg egy seggnyaló jól helyezkedó pincsi
surdilloFUJT
...és melyiktek felel a kovid alatt ,miattatok is meghalt több mint 40.000 embertársunk elvesztéséért,a korházból hazazavart súlyos betegekért!!!Mocskos,hazug hazaárulók!!!
Apfelbaum
A Magyar emberek vagyona a legfontosabb a felcsúti szélhámosnak amit ha van lehetőség akkor egyben Manyup pénz, máskor pedig kis adagokban vesz el nyugdíjas emberektől,új adók formájában, átláthatatlan rezsi számlák és fizetős eü.kialakításával ami minden nap észre vehető éppen ezért az összes féreg,vak és szolgalelkű fideszes szavazó dögöljön meg minél gyorsabban, hogy végre véget érjen ez az ámokfutás amit a cigány Geci itt művelt eddig is.,.
verőce21
A lipsik "egy olyan miniszterelnök-jelöltet támogattak Márki-Zay Péter személyében, aki világosan elmondta, hogy hajlandó lenne magyar katonákat küldeni a háborúba."
Macskaszem
@verőce21: És küldött, te kretén majom?
A gazdád viszont toboroz és fegyverkezik gőzerővel.
verőce21
@Macskaszem: Szerencsére nem választották meg azt a félbolondot...!
Véded, tán sorstársak vagytok...!?
Pálinkás Pál
ezt a buzit is szívesen látnám kitömve egy állatkiállításon...
Macskaszem
@verőce21: Szerencse, hogy ti választottatok helyette egy elmebeteg hazug tolvajt, aki úgy énekli ki a sajtot a pofátokból, hogy még örültök is neki. Mert buták vagytok mint a sz@r.
verőce21
@Macskaszem: Hárommillió magyar csak nem tévedhet...? :)
Nem úgy, mint te...!
Toller Béla
E a cinikus és hazug fráter csak a zavart árasztja magából.Mi az, hogy közismert Donáthék háborúpártisága ? Talán éppen fordítva ! Donáthék a béke igazi barátai, és az orbánbanda egy megaulkvó, irredenta, haszonleső és velejéig igazságtalan bűnszövetkezet ! A magyarok jogait a kiérdemelt tisztelet és a befogadás, az általános tolerancia és igen, a szeretet fogja garantálni ! Mint minden más népét, amelyik más népek környezetében él !
jáger laszló
Micsoda +lepetés!!
Erre nem is számítoittam!!
hát még ilyent!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Macskaszem
@verőce21: Olyanok vagytok mint a legyek. Ők se tévedhetnek. Nekik a sz@r finom.
És nektek is, csak az a gáz, hogy ti valami emberfélék volnátok, vagy mi...
verőce21
@Macskaszem: mivel a sas nem kapkod legyek után, mi nem lehetünk legyek. Rossz a hasonlatod...!
Macskaszem
@verőce21: De a szart szeretitek, akármik is vagytok.
verőce21
@Macskaszem: Mégiscsak félbolond vagy, ilyet állítani...!? :)
nejlontacskó
Magyar földbe, Kínai vegyszer,
Ezt hozta az Orbán rendszer.
Kisfalvaknak líthium-ion,
Fidesz lábnyom a hulláikon!

Nagyon kell a Kínai hitel,
Lesz a földben bőven nikkel.
Ha robban is, nem túl nagyot,
Alig lesz majd harminc halott.

Hiába kérdezzük ugye Viktor,
Hogy neked már jó, de nekünk mikor?
Kérdésünket, ha meg is hallja,
Szarik rá, ez látszik rajta!
ómió
Szóval, az ukrán frontra csak az efftársak küldenék őket!
Giovanni Alba
Gondolom, a józan hang pont azokat nem éri el akiket kellene, mert makacsul bezárkóznak a kényelmes téveszméik mögé, mint egy erődítménybe, védekezve az ész és értelem ellen.
"Márki-Zay Pétert a háború kezdete óta azzal támadja a kormánypárti sajtó, hogy katonákat akar küldeni Ukrajnába. A miniszterelnök-jelölt még a Partizánban mondta ezt Gulyás Márton kérdésére, hogy kormányfőként, ha a NATO úgy dönt, akkor katonai segítséget is adna Ukrajnának. Azóta többször magyarázkodott emiatt, a mostani közlésével is ezt korrigálhatta."

208
POLITIKA
+Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje megbeszélést folytatott Wesley K. Clark amerikai vezérezredessel, az európai NATO-erők egykori parancsnokával.

„Kormányváltás esetén nem megy magyar katona Ukrajnába. A magyar katonák az országon belül védik Magyarország biztonságát” – írja Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, aki a NATO-csúcs előtt egyeztetett Wesley K. Clark amerikai vezérezredessel, az európai NATO erők egykori parancsnokával."
hvg.hu/itthon/20220324_MZP_Kormanyvaltas_eseten_nem_megy_magyar_katona_Ukrajnaba
Pálinkás Pál
@verőce21: no sorold azta 3 milliót...van benne közel 1 millió cigány..félmillió külhoni parazita szarzsák..meg a demens vidéki nyuggerek,pár elmebeteggel körítve...ez a ti választóbázisotok...nekünk meg a szégyenünk ,hogy egyáltalán szavazhatnak!!!
Ditrich
@nejlontacskó: Nagyon jó és találó! A szarházit ugyan nem érdekli jó vastag bőr van a pofáján! De ettől függetlenül nagy gratula a műhöz!!!
Ditrich
A mostani magyar kormány aljas gazemberekből áll! Úgy hazudnak hogy csoda az ég nem szakad a fejükre! Megfélemlitett és megvásárolt híveikkel tartják fönn a hatalmukat. A lopásból lett vagyonaik fenntartása érdekli őket! A magyar emberek életére magasból tesznek!
Nessy
@Ditrich: Ez az alibi duma minden tisztességtelen rendeletre törvényre, amit a droidjaik gondolkodás nélkül megszavaznak!
balos
Milliárdók mentek el a mindenkit megvédünk féle drógós kampányra,de a közel 50 ezer halott erről nem lett értesítva,hogy megvédik!Persze nekik (a gyilkosainknak)addig vagyunk fontosak,amíg a saját lábunkon megyünk a s.k. megásott sírunkhoz!
Peller Anikó
Elárult az Orbán-kormány.

Mindig a magyar rokonaim élete a legfontosabb.
Clavigo
Szaros szájú ,negyedosztályú ( se ) sportriporter...Bele illik ez is a kullancsok közé..
Dr. Proktor
Pontosan, igaza van Orbánnak!
A magyarok termelik a pénzt a hatvanpusztai birtokra, Tiborcz golfpályájára és minden másra!
Nélkülük Viktor még elszegényedne...
Nessy
@Dr. Proktor: Majd a határon túli "hű magyarjaik" megtámogatják Orbánt és kormányát, ha már sok milliárdért rájuk szavaztak!
Revans
@durbincs:maga is csak 1 söpredék GECI!:))
human
Azért a lopás csak fontosabb. Ezért vettetek lélegeztető gép néven horkolásgátlókat túlárazva egy olyan cégen keresztül aminek a vezetőjét később letartóztatták sikkasztásért.
verőce21
Brüsszel a háború folytatását akarja és támogatja. Háborús pszichózis uralkodik, és ez fizikai, energetikai és gazdasági veszélyt, fenyegetettséget jelent.

Lipsik lehet tüncikézni emellett is...!
No, nem sokan, csak a szokásos létszámban, kicsit kevesebben, mint az M7-en dugóban a Balcsi felé, egy szép napos péntek délutánon...! :)
Nessy
@verőce21: Ha jól tudom, csak kis hazánkban van háborús veszély helyzet, és egyszemélyes rendeleti kormányzás, sehol az unióban. Mintahogy háborús infláció is csak minket súlyt ami majd a háromszorosa az uniós átlagnak.
bence
Persze viktor ! Azért küldesz bennünket a világ szemétdombjára ! Már a betevő falatunkat lassacskán onnan kell előkapargatnunk mert megvenni nem tudjuk, hogy rohadnál meg !
Dr. Proktor
@Nessy: A probléma csak abban rejlik, hogy az ő ( határon kívüliek ) támogatásukat mi fizetjük...
Havanagi
@Nessy: Szerintem meg nincs kivétel,neki a magyar ember az utolsó.
Havanagi
Ez a szemét naponta elmondja ezt az ordas hazugságot,hogy mindenki elhiggye,közben tovább űzi a rablópandúr játékot mindenkivel.Dögölj meg tetű!!
telegdilaci
@gina:a Valóság egészen más hazugság hogy nektek a lakosság az első azért nem mindenki idióta agymosott,hogy ezt lenyomjátok a torkunkon ha érdekelne benneteket az Ország sorsa a Tiltakozások ellenére a lakosságra rá erőltetiitek a KÍNAI akkugyárat, mert ez valakinek a megrögzött mániája hogy akkumlátor gyártó nagyhatalom legyen,miközben Szlovákiában Német cégek károsanyanyag kibocsátása nélküli Hőszivattyús Fűtőrendszer gyárat építenek,ők viszont az ott élő Emberek nagyon örülnek,mi viszont tüntetünk ellenezzük a környezet,szennyező akkugyárat,bizony ennyit érnek az Országban élők ennek a kártékony kormánynak,ENNYI!
Lepényleső
...akik fizetik az adókat,sarcokat? A vírusra hivatkozva a rászoruló fekvőbetegek 60%-át hazaküldték,- abból ma hányan
élnek még? Ez közvetve nem de tömegek élete ellen elkövetett tevékenység,- fides módi segítség?
Dr. Proktor
@verőce21: Ha már annyira békét akartok, akkor ajánljátok fel a Tiszántúlt Zelenszkijnek hogy cserébehagyja veszni Luhanszkot és Donyecket...
Lesz béke! Esetleg a Balatont is mellé!
verőce21
24 órával azután, hogy kilépnénk az Unióból, az ukránok benyomulnának a határon, demokráciát csinálni Washington parancsára.
Brüsszel pedig adná rá a pénzt, mert már nem lenne, aki vétózzon...! :)
csak úgy....
@verőce21: hétfön, 13:30 ra már ennyire lerészegedni...,ez nem semmi!
bence
@Maccska: ! Mi ez a sötétség nálad ?! Nem látsz a szemedtől , hogy nem mi hanem orbán fogadott be a mi kontunkra százezer számra migránsokat ?! Csak ahol én lakom már szinte az Ukrán és a Kínai nyelven kívül alig hallok magyart !
Dr. Proktor
@verőce21: Putyin főnököd létrehozta Európa egyik legerősebb katonai hatalmát!
Köszönd meg neki...
SÍva
@Nessy: Kifelejtetted, hogy gyereket se szülj, mert az eltartásba belerokkansz! Egy 1,5-4 éves gyerek lábára a cipő 10-12 ezer forint amit használ legfeljebb 3/4 évig mert addigra kinövi és a ruha úgyszintén! Ha óvodába kerül a gyerek dupla adag kell mindenből és ha iskolás lesz megint csak egy pénznyelővé válik az egész. A szülő szeretne megadni minden jót a gyerekének de ezt már anyagilag nem igazán lehet bírni! Ha a családban két gyerek van és az egyik lány a másik fiú,még a nagyobb sem örökelheti meg a használható minőségű ruhákat. Abba már bele sem merek gondolni, hogy mi van ha három vagy több gyerek van. És lehetne ezt tovább ragozni ... De a lényeg, hogy a szőlőbirtokra jusson és a többi pajtinak is legyen mit a tejbe aprítania!
Nessy
@SÍva: A családi adókedvezmény nagyon jól hangzik 400-500eze forintos fizetés fölött. Ez ugyebár eü. szakdolgozók, pedagógusok, szociális dolgozók, minimál béres dolgozók esetében természetes !
Dr. Proktor
@Nessy: Hát keressenek maguknak egy jobban fizető munkahelyet - mondta O1Viktor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.