A baloldal nem akarja, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek – olvasható a Fidesz által az MTI-hez kedden eljutatott közleményében.

A Fidesz egyből beleállt a baloldalba, ahogy megszavazták a státusztörvényt
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nagyobbik kormánypárt azt követően küldött közleményt, hogy az Országgyűlés elfogadta a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényt.

Azt írták,

"a mai szavazáson kiderült", hogy a baloldal nemcsak az Európai Parlamentben, hanem a magyar parlamentben is megtesz mindent az ellen, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek, heti 24 órát tanítsanak és 10 hét szabadságot kapjanak.

Az elfogadott új életpályatörvény mindezt garantálja a pedagógusok számára – tették hozzá.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@levarosbukta: 13.11: Ezt már nem kell! Ez, az állandó és monoton verklijével már a vége felé jár! Semmi új!
A gond azzal a kétmillió csökkent értelművel van, akinek ""minden vicc új"" alapon ezt akárhányszor elmondhatják vagy leírhatják---akár a süket falnak! Mint a libatömés: Minél többször nyomják le a torkán, annál nagyobb lesz tőle!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
A fidesznek van egy qrva jó kommunikációs szakembere, azt kellene kilőni.
namihami
@levarosbukta: 13.11: Ezt már nem kell! Ez, az állandó és monoton verklijével már a vége felé jár! Semmi új!
A gond azzal a kétmillió csökkent értelművel van, akinek ""minden vicc új"" alapon ezt akárhányszor elmondhatják vagy leírhatják---akár a süket falnak! Mint a libatömés: Minél többször nyomják le a torkán, annál nagyobb lesz tőle!
human
Orbán szerintem is felemeli majd 800 ezerre a tanárok fizetését. Majd mikor 1kg kenyé 3000 Ft lesz.
Péter2
@levarosbukta: Nem kommunikációs szakembere van , a fidesznek hanem a buta sötét fideszes söpredéket lázító propagandistái , amik nyomják a süket , aljas legfőképp hazug , uszító mantrát !
justhpeter
@levarosbukta: Várd meg mit mondanak a fideSS "kommunikációs szakemberei" a bukás után. Ma megszavaztatták Orbán-Pntér páros akaratát és legalább fél évvel - ha nem többel - eltoltán az EU-s pénzt és közelebb hozták az ellehetetlenülést.
Macskaszem
Állandóan csak a hazugság, meg a hazugság.
NEM a baloldal nem akarja, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek, HANEM a jobboldal.
Nem a baloldal vett helyette Vodafont, meg Tiborcz haverjától gödröt 244 milliárdért.

Ezekből telt volna jelentős béremelésre, ha lett volna rá szándék.
Nessy
Ki,mikor,milyen áron, miből. Mert az irreális, szubjektív indikátorok, aminek alapján X kaphat 20% pluszt, amit Y-tól elvonnak! Az igazgató élet, halál ura lehet a szubjektív döntéseivel. Ez a bérnövekedés az államnak egy fillérjébe se kerül . Jogszerű, bár etikátlan.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 14:10 ☻ Július 6-tól reggel 8 órától blokád!...
twitter.com/Jzsi18313051/status/1675789834181390338/photo/1
Szeptemberi iskolakezdés érdekes lesz. De semmi gond,majd rákenjük Brüsszelre. Azért én megkérdeztem volna, hogy Európa legalacsonyabb bérei hogyan szolgálják a magyar emberek érdekeit?! Vagy az akksigyárak, amik magas energia és vízigénye és idehordott Fülöp-szigeteki munkásai hogyan is szolgálják a magyar emberek érdekeit?! Lerohasztott oktatás, eü és gazdaság, 40 % -os infláció az mennyiben járul hozzá a magyar emberek érdekeihez?! Ez az ország elesett, elveszett, egy élhetetlen pöcegödröt csináltak belőle orbánék, nem csodálkozom azon, hogy rengetegen akarják rövid időn belűl elhagyni az országot, hogy jobb, biztosabb jövőt tudjanak biztosítani maguknak, és a gyerekeiknek. 5000-en letétbe helyezték a felmondásukat ami most élesedik, csak várjuk ki a végét...
lusta
1. Rendeleti qurmányzás van.
2. 2/3-os többség van
3. A pedagógusok munkáltatója a magyar állam.
Mi az akadálya, hogy 800 ezerre emeljék a pedagógusok fizetését?
drrotf
Nekem az" tetszik" igazán Orbánban, hogy percek alatt tudja úgy fordítani a közbeszédet ahogy Ő akarja, közben semmi nem igaz abból amit mondogat!Ez az ember aki több mint 8 millió ember sorsáról dönt nem akarja észre venni, hogy Ő kormányoz, és ahogy a diktátorok szokták egyedül dönt, vagy nem dönt embereket érintő kérdésekben.Az általa kialakított jogrend szerint rajta kívül nincs már lehetősége senkinek sem beleszólni abba hogy mit fog dönteni csinálni az Elnök úr.Ezek után azt a következtetést levonni hogy ha valaki egy több kérdést, dolgot szabályozó jogszabályt nem fogad el, vagy ellene észrevételt tesz, az nem akarja hogy a tanárok fizetése 800 ezer forint legyen , ahhoz pofa kell .Plyan pofa amelyen cipőtalp vastagságú a bőr!Szerintem a 800 ezer forintos fizetés a jövő zenéje, csak egy lehetőségként jelenik meg a jogszabályban, mint egy mézes madzag, amelyről a mézet a tanárok soha nem tudják lenyalni.Ennek a kormánynak nem áll szándékában ennyit fizetni azoknak akiknek most három-négyszázezer forintot sem akar adni, mert egy kiskereskedelmi árufeltöltő keresetét sem éri el a tanárok átlag fizetése. Eddig mi tartotta vissza Orbán Viktort a tanárok fizetés emelésétől, hogy legalább a diplomások állagbérét keressék ezek a tanárok ? Akik nem szavazták meg a törvényt azok elmondták, hogy a hátrányokat kifogásolják amelyeket a törvény tartalmaz, és azért nem szavazzák meg a törvényt, de ezt a mi doktorminiszterelnökünk, noha jogi diplomát is szerzett nem akarja egyszerűen megérteni, mert Ő azt jobban tudja, hogy az ellenzék mit miért tesz..Orvosi eset az ilyen , talán orvoshoz kellene a betegnek ilyenkor fordulni, nem pedig fantazmagóriákat gyártani!
lusta
@Philip Marlowe: Kia pedagógusok munkáltatója? A fizetésüket kitől kapják?
Jogos a kérdés. Miért is nem kapjuk meg a pénzt? A klubban vannak bizonyos szabályok, amit teljesíteni kell. Ha nem teljesít valaki, akkor nincs lovetta. Lásd lengyelek.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:04 ♥ Minél nagyobb az arc, annál nagyobb lesz a pofára esés! "Még egy fa sem nőtt az égig."
Giovanni Alba
A képviselői illetményeket (benne 01G is) mennyivel is sikerült megemelni "brüsszeli pénz" nélkül?
Ha a közszolgákét lehet (mert a miniszter is csak szolga, a köz szolgája), akkor a közalkalmazottakét miért is nem lehet?
A képviselői illetményt (röhejes nevén "tiszteletdíj") nem az átlagjövedelemhez kötném, hanem a minimálbérhez, legyen mondjuk a kétszerese. És még így sem sírhatna a szájuk a sok -és gyakran indokolatlan- költségtérítés miatt.
Nessy
Száz szónak is egy a vége! Akinek lesz pénze, lesz használható tudása. Akinek nem, az jó lesz az akkumulátor gyárba betanított munkásnak. Az igazi szavazóbázisa a fidesznek, a lebutított, félelemben tartott 2-3 milliós táboruk.
lusta
@drrotf: Igen fontos észrevétel. A pedagógusok is diplomások, mégis a diplomások bérének 80%-t akarják adni.
izéke
@Shikari: olvasd az fenti hozzászólásokat hugyos,ott már mindent leírtak. De neked könnyebb visszadugni a fejed a trágyába ahová való vagy csak el ne jusson semmi az " agyadig "
csipetke
Végtelenül nyomorult,és undorító,hogy a fidesz csak ilyen ocsmány,aljas hazugságokkal tud életben maradni. Asszem orbán és a falkája úgy fog bevonulni a történelembe,mint a legkártékonyabb,legtöbbet lopó, legtöbbet hazudozó kormány. Szégyenkormány
csipetke
@levarosbukta: 13:11 Az rogán,és a bandája. Mi tartjuk fenn százmilliárdokból a propagandaminisztériumot azért,hogy a pofánkba hazudjanak. Tényleg ennyire birkák vagyunk?Nem szeretem az erőszakot,de a franciák már orbánra gyújtották volna a karamellát...
namihami
@KisTehen: 13.55: Nektek könnyű, mert ti ""tudjátok"", hogy az Újhitler és vele az "Újszovjetunió"" az a mi érdekeinket IS szolgálja! Hiszen a Gazda (és összes szolgája) mindig ezt mondja! És, ha ő ezt mondja, akkor csakis úgy lehet!
És mégis, ahogy egy független(!!!) országra gond nélkül rátámadt, úgy mégis, mi akadályozná meg abban, hogy holnap egy másikkal ne ugyanezt tegye vagy tehesse? Hiszen ""neki szabad""!!! Mert a ""Nemzetközi Békeharcos és Utcaiharcos"" megengedi neki! Vajon, mikor kap már egy orosz kitüntetést ezért is?
Ha Ukrajna se fegyvert, se pénzt nem kapna, akkor már régen elesett volna! Ez tény, hiszen egyikből sincs bőviben! Persze, saját maga is tehet róla, hiszen nem a becsület és tisztesség országa! Tény, korruptok a végtelenségig! De ezügyben nekünk se kell messzire menni, ez bizony Kmalaciádiára éppúgy jellemző---csak itt nincs külső agresszor! Nekünk a belső bőven elég, külső nélkül is elszegényítette az országot! Amellett, hogy 2012 óta megszámlálhatalan összeget küldött ide az EU. Ami persze megvan, elsősorban a hatvanpusztai címzettnél!
És most jöhettek a libsi, bolsi, sorosista, stb jelzőkkel! Bár, némi ellenténynek jobban örülnék!
percsi
Ez a kormi a magyar népet ellenségének nézi, kisemmizi, jó lenne már észhez térni!
Mióta hallgat a baloldalra? Mi gátolja, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek?
Csak nem a korrupció?
percsi
@Philip Marlowe: Miért utálod a tanárokat-diákokat-orvosokat-ápolókat, bérből-nyugdíjból megélni nem tudó embereket, vagy is a magyarokat?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:29 ♣ Nem a tanárokat kell kirúgni, hanem Orbánt. A státusztörvény könnygázzal fújta le a nemzet napszámosait - Orbán nem szereti, hanem gyűlöli ezt az országot.
nepszava.us/nem-a-tanarokat-kell-kirugni-hanem-orbant/
Revans
@durbincs:aranyeresre tolt seggét naponta közszemlére teszi főköcsög?:))
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 14:18
Szólj a barátaidnak a csizmadia bayer féle civil össze fosásosoknak.
bár mióta nem jönnek a lengyelek eléggé kussolnak..
Most jut eszembe a bayernak nem szóljál mert nem ér rá ugyanis a vén kujon egy buzin legelteti a szemét.A kis kéjenc.
levarosbukta
@Shikari: Szerintem most marhára megijedt! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.