Kövér László szerint az Országgyűlésnek nem kell a törökökre várnia, akkor dönt, amikor akar az ügyben. Szijjártó nem éppen ezt nyilatkozta pár napja. 

Kövér László beszólt Szijjártó Péternek

Kövér László házelnök szavaz az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 3-án. MTI/Balogh Zoltán

Ha elmozdulás történik török részről, „akkor természetesen azt az ígéretünket, hogy Magyarország nem fog késleltetni egy országot sem a tagság vonatkozásában, azt be fogjuk tartani

– mondta Szijjártó Péter az ATV kérdésére a svédek NATO-csatlakozásának a ratifikálásáról pár napja. Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke nemrég azt mondta, hogy Svédország még mindig nem győzte meg arról, hogy támogassa csatlakozásukat.

Ahhoz képest, hogy két napja Szijjártó Péter külügyminiszter még arról beszélt, hogy egyeztet török kollégájával Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyásáról, és amennyiben Törökország változtat az álláspontján, Magyarország sem akadályozza a folyamatot, Kövér László az Info Rádió Aréna című műsorában némileg rigorózusan úgy fogalmazott:

az Országgyűlésnek nem kell a törökökre várnia, akkor dönt, amikor akar az ügyben.

Ezzel Kövér László gyakorlatilag egy kicsit beszólt Szijjártónak.

Forrás: 444.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Magyarország szuverén ország, a döntései nem függnek másoktól. Akkor mi közünk is van ahhoz, a törökök mikor és hogy döntenek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nem akarok csalódni a svéd demokráciában, így nagyon remélem, hogy nem szolgáltatják ki a kurdokat Erdogannak. Nem kell a törököket mindenáron a NATO-ban tartani.
jesz
Szíjjártónak minden fontos ember kinyalhatja a valagát...Kövér csak biodíszlet, nem ér semmit...
Ha a törökök megszavazzák a svéd felvételt, akkor ha kell, itt akár éjjel is megszavazák a svédek felvételét...nehogymá feketeseggűek legyünk
Nessy
A kormánypárt hűséges droidjai akkor szavazzák meg a svéd csatlakozást, ha Orbán engedélyt ad rá!
Hogy O.V. lire vár, az nem kérdés.
puszt
Mivel nyári szünet van, fosnak, h utolsók leszünk, pedig a gci megígérte, h nem...
CsipkeRózsa
"Könnyen lehet, hogy Brüsszelben komoly előrelépés történt Svédország NATO-tagságával kapcsolatban. Legalábbis erre lehet következtetni abból, ahogyan a NATO főtitkára és a svéd külügyminiszter nyilatkozott. Az egyeztetésen Finnország és Törökország képviselője vett még részt."

hvg.hu/eurologus/20230706_Elerheto_kozelsegbe_kerult_a_sved_NATOtagsag
nemkati
Magyarország szuverén ország, a döntései nem függnek másoktól. Akkor mi közünk is van ahhoz, a törökök mikor és hogy döntenek?
drrotf
Az Országgyűlésnek nem kell a törökökre várni, akkor dönt amikor akar, mondta a nagy bajuszú volt ifjú kommunista bácsi, ami általában igaz, de ebben az esetben még sem!
justhpeter
Nekünk m9ndegy, hogy Kövér mon valami baromságot vagy a Toporzékmanó hazudozik valamit. Mindenki beleszeretett a "szuverén" szóba és folyton azt hangoztatják. Ám egyikük sem szuverén. A fideSS-kdnp söpredék álláspontja függ Orbántól, ahogy Kövér álláspontja függ a söpredék frakciótól. A Toporzékmanó álláspontja függ a törökök és az oroszok álláspontjától, ahogy Orbán véleménye is függ Erdogántól és Putyintól. Tehát a magyar szuverénitás olyan mint a lefolyó szennyvíz a kanálisban.
balos
@Philip Marlowe: Te voltál az összekötő!A nyelved a kövér seggében a szijgyáros pöcse a seggedben!Semmi probléma,ha nem ficánkolsz!
Nyírfa
@puszt: 14.24

Megtörténhet. Ahogyan az ellenkezője is. Amúgy a minősített többség elvét vallom, és remélem, hogy a jövő ennek a szabálynak a mentén fog alakulni, akár a NATO-ról, akár az EU-ról van szó.
Nyírfa
Kövérről már a 90-es években megírták, hogy olyan súlyos személyiségzavara van, amely kizárja a közéleti szerepvállalást. Ennek lassan 30 éve, mégis ő az ország egyik főméltósága.
Ha végig nézünk a kormányon, a fidesz vezető garnitúráján, feltűnő, mennyi köztük a mentálisan sérült ember, a szociális készségek deficitjeivel élő, azonban a társadalom nagyobbik hányada közömbös a problémák iránt, vagy, fel sem fogja, hogy a rendszer ellene van, nem érte. Ez a tény önmagában megér egy szociológiai tanulmányt, de jelenleg egy felvilágosító célzatú mozgalomra, egy erkölcsi-szellemi forradalomra lenne igazán szükség, hogy ne kövérek, szijjártók, orbánok írják a történelmünket.
Nessy
@Nyírfa: Elképzeltem a jelen parlamentben a 100%, teljes egyetértésben megszavazott törvényeket. Nem rendeleti, egyszemélyes kormányzást. Pedig Orbán elvárja az unióban a teljes egyetértésben hozott döntést.
Nyírfa
@Nessy: 19.24

Orbán és Kaczynski elérte, hogy az EU alkotmányát módosítani fogják azoknak az anomáliáknak a kiszűrésére, amelyeket Magyarország és Lengyelország produkál.
kereső
@Nessy: Elképzelem, hogy a parlamentben az ellenzéknek "vétó joga" van...
csipetke
Eddig se volt világos,hogy mi a nyavalyára várnak, mert előbb-utóbb ezt úgyis meg kell tenniük. Csak orbán szereti a szituációt,amiben tőle függ valami,pedig ez már régen nincs így, mert egyszerűen hoznak egy törvényt,vagy határozatot,és az ilyen bosszantó tényezőket,mint orbán, egyszerűen kikerülik. Mint ahogy megteszik már az EU-nál is.Lassan nem fog tudni botot dugni a küllők közé a kisgömböc
jáger laszló
Az 1.számú tagkönyv tulajdonosa a saját családjában is ezeket a fegyelmező eszközöket,stílust alkalmazza,mert az akkor ez nagyon szomorú!!Ezek olyan diktátori házmesteri módszerek
Nem demokratikusak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
AMORÁLISOK
bajuszoska te törpe unnak titeket már a világ 90%-án .
surdilloFUJT
lASSAN MEGUNDORODTOK EGYMÁSTÓL IS ,ALJAS HAZAÁRULÓK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.