Kovács Péter, a XVI. kerület kormánypárti polgármestere is részt vett Nizzában az önkormányzat által szervezett tanulmányúton. 39-en utaztak a kerület pénzén – írja a 24.hu.

24.hu: Fideszes politikusok is elkísérték az iskolaigazgatókat a francia Riviérára
Kép: Pixabay

Miután májusban az RTL riportjából kiderült, hogy a négynapos tanulmányúton az Észak-Pesti Tankerületi Központ vezetője is részt vett több iskolaigazgatóval együtt, Nemes Gábor, a DK helyi képviselője közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzathoz, amihez a momentumos Hollai Gábor is csatlakozott.

Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének fideszes polgármestere, Ács Anikó és Szász József alpolgármesterek, valamint más kormánypárti képviselők is részt vettek azon a tanulmányúton, amelyet az önkormányzat a francia Riviéra központjába, Nizzába szervezett főként a kerület oktatási intézményeinek vezetőinek

– tudta meg a 24.hu.

Az ellenzéki politikusok azért érdeklődtek a részletekről, mert Kovács Péter azzal magyarázta az utat, hogy évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút, így ismerték meg a német és a spanyol oktatási rendszert is. Arról viszont akkor nem beszélt a polgármester, hogy ő is részt vett az utazáson több kerületi politikus társaságában. Mint kiderült,

39 fő utazott az önkormányzat pénzén Nizzába, ami így több mint 13 millió forintba került.

Ugyanakkor a teljes létszámnak csupán a felét tették ki az iskolai, óvodai és bölcsődei intézményvezetők. A polgármesteren és két alpolgármesterén kívül részt vett az utazáson a szintén fideszes Antalóczy Csaba önkormányzati képviselő, valamint párttársa, Dobre Dániel is. Ez azt jelenti, hogy a kerületi fideszes testületi tagok fele elutazott.

Az öt képviselőn kívül az önkormányzat négy irodavezetője is részt vett a kiránduláson, valamint a kerület aljegyzője. Meghívták továbbá a helyi kormányhivatal vezetőjét, valamint az Erzsébetligeti Színház igazgatóját is. A résztvevők közt volt a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat, vagyis a mezőőrség munkatársa is.

Az adatigénylésből látható az is, hogy a korábbi években is jelentős összegeket költött az önkormányzat – a polgármester szerint tradíciónak számító – tanulmányutakra.

2022-ben több mint 10 millió forintot,

2021-ben 14 millió forintot,

2019-ben pedig több mint 8 milliót költöttek hasonló utakra (2020-ban feltehetően a koronavírus-járvány miatt maradt ki az utazás).

Mindezekről érdeklődve megkerestük kérdéseinkkel Kovács Pétert, aki megerősítette, hogy részt vett az úton. A polgármester azt közölte, a tanulmányúton az intézményvezetők – iskolaigazgatók, óvodavezetők, egyéb intézmények vezetői (például a mezei őrszolgálat vezetője, a művelődési ház vezetője) – vesznek részt. Továbbá az ezen önkormányzati területért felelős hivatali vezetők (irodavezetők), illetve önkormányzati vezetők (bizottsági elnökök, polgármester, alpolgármesterek) is.

Mint írta, ez nem újdonság a XVI. kerületben, már 1996-ban az akkori MDF-es polgármester idejében is volt hasonló tanulmányút, majd 1998 és 2006 között az MSZP-s polgármester idején is, hasonlóan az önkormányzati vezetők, polgármester, alpolgármesterek részvételével. Vagyis – ahogy fogalmazott – ez egy több mint 20 éves tradíció a XVI. kerületben, melyet 2006-os megválasztását követően ő sem szakított meg.

Kiemelte, ez nemcsak tanulmányút, hanem csapatépítő rendezvény is.

2019-ben Barcelonába szerveztek intézményvezetői tanulmányutat,

2021-ben Szentpétervárra,

2022-ben Portóba utaztak,

2024-ben pedig várhatóan Skóciába látogatnak majd.

Megjegyezte, a tanulmányutat az önkormányzat és a résztvevők közösen finanszírozták. Hangsúlyozta, nem luxusnyaraláson vettek részt, ugyanis fapados repülőjárattal utaztak, a reptér melletti 3 csillagos szálloda 3 ágyas szobáiban és a pótágyon voltak elszállásolva.

Az RTL tanulmányútról szóló korábbi beszámolójában megszólalt egy XVI. kerületi iskolában tanító tanár, aki arról beszélt, hogy az utazásra költött pénzből adományozhatott volna oktatási eszközöket is az intézményeknek az önkormányzat. „A kréták, a táblafilcek, mind nagyon vacak. Saját pénzünkből kell mindent beszerezni. Színes fénymásolónk nincsen, egyetlen fekete-fehér fénymásolónk és nyomtatónk van. De ha kicsit többet másolunk, már megkapjuk a magunkét. Nagyon nagy spórolásban kell lenni” – panaszkodott.

Forrás: 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Mé' nem a Balatonra mentek? Itthon megkeresett pénzt illik nemzethy üdülőhelyen elkölteni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Potyázó, harácsoló, élősködő maffiózók!
Csak Norisz és senki más
Mé' nem a Balatonra mentek? Itthon megkeresett pénzt illik nemzethy üdülőhelyen elkölteni!
Yeromos
Ha nagyvezér is közpénzen látogatja a családot repülővel, repked focimeccsekre ide-oda közpénzen. Akkor ezt lehet várni a csinovnyikoktól.
NKF
Mit csodálkoztok? 1990-től mindig így volt! Tökmindegy ki volt hatalmon!
De gyorsan felejtetek!
Eladott Ország
@Csak Norisz és senki más: ma, 07:30 ☻ Orbán. Hurrá nyaralunk!... otthonkában. Több Balatont, de neki csak az Adria jutott. Rózsa Sándor mondaná : hí be csúf!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300889175_3214726995455579_8839801970037270974_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-XZ7gM9QMngAX8wchMi&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDPngRVtX9_XxugYl_701sPsiZA4ci4Ue94OGMVjSKRqw&oe=64B19BDB
Horvátországban 60 %-ra csökkentették a kormánytagok fizetését , megszüntették a luxuskocsik egyéni repülőgép használatot, így növelték a költségvetés bevételét. Lett is ejrójuk'.Gondolt am szólok. Ha ez igaz erről konzultálhatott volna Viktorunk a nyaralásakor a horvát kollégájával!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299870002_8010756535633558_1070981992459885441_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=axt0sRHhtKsAX9BxzHU&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBkSJY-EvjcctIuoQP6k6fLcSVtDQuCnCiESI7MUc8yKg&oe=64B29BE1
Yeromos
@Maccska: Az a baj, hogy az elvtársaid, összekeverik a demokráciát a szabad rablással.
Eladott Ország
A „Divide et impera” egy latin kifejezés, amely magyarul „Oszd meg és uralkodj!”-ot jelent. A Római Birodalom technikája, politikai módszere volt. A pedagógusok megbecsülése. Igen. Tényleg. A könny kicsordul a szememből ekkora megbecsülés olvastán. És pláne, hogy megismerik a francia oktatási rendszert is. 4 nap alatt. Nizzában. A tengerparton. Mely csak a csókosok szintjén valósul meg. „Az önkormányzatnál évtizedes tradíció a pedagógusok megbecsülése" - de a tanker’ vezetőjét vitték és iskolaigazgatókat, egyiknek se kell feltétlen pedagógusnak lenni. A tankerületi vezetők meg nem is pedagógusok, hanem bukott fideszes potentátok. Valamiért nem Kazahsztánba, vagy Grúziába mentek. Pont a mocskos rothadó, már nem is létező, migráncssimogató szemétmocskos nyugatra. Tényleg érthetetlen. Ahová utaztak, ott a migránsok átműtik az iskolásokat, az oktatás romokban. Hitelesebb lenne, ha Novoszibirszkben tanulmányoznák az oktatás helyzetét. Tekintettel arra, hogy az oktatás állami feladat, egyentantervvel, egyentankönyvekkel, nem látok indokát külföldi - főleg a hanyatló, liberális nyugaton - tett tanulmányi kirándulásnak önkormányzati támogatással. Ez nettó júdáspénz a tankereseknek.
Havanagi
Mocskos dögökkel van tele az egész NER,akik lepusztítotották az országot,az embereket kizsebelték,a hazát elárulták,ezeket csak vasvillával lehet leszedni,de akkor ne legyen irgalom senkiben!!
Eladott Ország
@Maccska: Van bőr a pofájukon, a tanker-vezetők helyettes-államtitkári fizetést kapnak, (havi 1,5 milla felett) a nyalásért, de kell nekik a potyautazás is. Majd megsporoljak a menzán: Amit biztosan felismerek a képen: tálca, tányér,kanál. Ez vajon mi a bánatos f@szom? Nem tudom, de lenyeletném azzal, aki dönt a beszerzésről. A gasztronómiailag elfogadható verzióm, olvadt sajtdarab. Póniló óvszer. ..." harminc évig eddig is így utaztam, ezután is így fogok "... Jah, nem ide...
uploads.disquscdn.com/images/be74d60160a9ee3a5e6360e6df260b22d9d0c7afbcddf16e1a71204c9033ba03.jpg?w=800&h=570
Talán egy régebbi Moldova könyvben volt:
-Mi a magyar munkásosztály itala??
-???
-Az 5 csillagos Napoleon-konyak, amit a vezetői útján fogyaszt el...
Egyébként a francia tanári fizetéseket is megismerhetnék, de arra elég lenne az internet, meg 3 agysejt.
jáger laszló
Csak 1 kis oktatási kirándulás Nizzába
Sokat nem tanultunk ,de kellemes 1 út volt,..
Köszönjük szépen..
csak ennyi
barátilag
J.L...
Eladott Ország
@Csak Norisz és senki más: ma, 07:30 ♣ A Balatont megvették a NER lovagok. A Balatonpart nagyrészt be van kerítve, belépni tilos! Vízumot a tógazdánál a nemzethy' vejkónál lehet kérni, Marbellán. Egyébként a balatoni árak nem olcsóbbak a nizzáinál, a vásárlóerőt tekintve holtbiztos.
Aki Én
@NKF: Senki nem felejtette el. Ezért utáljuk ezeket a tolvaj bűnözőket is. Csak ti, agyhalottak tesztek különbséget.
izéke
Csak vigyázni akartak rájuk,nehogy disszidáljanak ;))))
ómió
Az "efftársija", viszont, inkább megmaradt a főváros csődje mellett!
gina
@ómió: Te retkes barom mikor lesz elég te szarjankó, itt elftársazol te bunkó alja,,,zakarodj haza a jó román putridba,,
gina
A fidesz mocsárnak sosem lesz vége, és ez a zsitos Napoleon keresi a nép pénzét?? rohadék banda, börtönbe velük,,
teuton
@ómió: Irigykedsz, hogy teged nem vittek el, inkabb a MEZÖÖRT egy oktatasi (!) tanulmanyutra? Ja, analfabetakat kar odavinni, bar a mezöör sem tudni mit tanulmanyozott, talan a kurvak szolgaltatasait tesztelte közpenzen...
Sámannus
Remélem készülnek videók is. Nem szeretnék ősszel beszámoló nélkül maradni.
Aki Én
@ómió: Te tényleg egy végelgyengült, elmebeteg buta suttyó vagy...
szegfue
Nagyon igaza van a tanárnak! Egy viszonylag nagy cégnél dolgoztam "külsősként" és vettem egy nagy teljesitményü fénymásolót... majd a cég megszünt és a fénymásolómat szerettem volna elajándékozni településünkön az általános iskolának. Sajnos nem sikerült, mert -- elmondásuk szerint -- a toner cseréjéhez nincs pénzük! Egyszerüen nem akartam elhinni! Akkor ez a gép kb. 300-400 eFt-ba került és az utántöltött toner -- ha jól emlékszem -- még a 10 eFt-ot sem érte el.
Csak Norisz és senki más
@Eladott Ország: Nem olcsóbbak, de akkor itthon költi el a pénzt a delegáció!
CsipkeRózsa
Tanulmányút, nyáron, iskolaszünetben, nyaralási időszakban, helyen és időben. Legalább mindegyikük tanár?
CsipkeRózsa
@Csak Norisz és senki más: Közpénzből utaztak.
balos
@CsipkeRózsa: Ami elveszett kézen-közön!
telegdilaci
@Csak Norisz és senki más:Orbán is megmondta nincs Adria csak Balaton amikor Covid járvány volt,nem is értem miért kell egy külföldi látogatásra a Slepjüket is vinni lehet igy több pénzt lehet elszámolni,(ellopni)
telegdilaci
@CsipkeRózsa:Arról nem volt szó hogy Pedagógusokat visznek Tanulmányi kirándulásra,ezt Fideszes Politikusoknak szervezték!
ómió
@m73: Megdugtad, szarkupac, a bárcáskurva anyádat!? Gratula!
ómió
@Aki Én: Bolsiék fajkreténje! Ne mindig magadból indulj ki!
ómió
@teuton: Előkerültél, bolsiék seggnyalója!? Nem vagy túl fáradt a hazudozástól?
ómió
@gina: Mi van, szarkupac efftársnő!? Sikerült a tetvesbolsi efftársaidat másokra hazudnod!?
Aki Én
@ómió: Te tényleg egy végelgyengült, elmebeteg buta suttyó vagy...
ómió
@Aki Én: Ne azt hazudd rám, faszkalap, amit tükörbe nézve látsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.