Ujhelyi Istvánnál terljesen kiverte a biztosítékot a nemrégiben kiderült OGYÉI-ügy.

„Veszélyes orosz rulettet játszik a kormány” – Ujhelyi szerint végzetes lehet a játszadozás

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Valami hasonló zajlik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) beolvasztása kapcsán is, annyi különbséggel, hogy míg egy repülőtér vagy más terület átnevezése nem feltétlenül lehet káros kihatással az egészségünkre, addig egy fontos egészségügyi szakmai szervezet erőszakkal történő bedarálása egy olyan kormányzati intézménybe, amely láthatóan kész a politikai megrendeléseket a szakmaiság elé helyezni, hát mondjuk úgy: minimum kockázatos. Egyfajta orosz rulett, amelyben lehet ugyan szerencsénk, de ha nem úgy pörög ki a tár, akkor végzetes is lehet a játszadozás – írja posztjában Ujhelyi István.

Az OGYÉI egy igen fontos intézmény a hazai egészségügyi ellátórendszer működtetésében, feladatai közé tartozik többek között a gyógyszer- és piacfelügyelet, adatgyűjtési- és elemzési-, illetve a gyógyszerellátással kapcsolatos hatósági feladatok, az élelmezés- és táplálkozás-egészségügy, a gyógyászati segédeszközök minősítése, vagy épp a gyógyszertárak és gyógyszerellátási tevékenységek ellenőrzése. Nem kell hosszan magyarázni, hogy a magyar emberek élete és egészsége szempontjából miért fontos, hogy ezeket a területeket megfelelően, szakmai alapon, bármilyen politikai befolyás nélkül felügyeljék. Most egyetlen tollvonással a kormány a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központba (NKK) olvasztja az intézményt, ráadásul úgy, hogy az ottdolgozók közel egynegyedét egyből ki is rúgják.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@CsipkeRózsa: @sgl: Kirúgják a szakembereket, akiknek eddig előrébb való volt az ember élet, a gyógyítás, mint a politikai akarat! A gyógyszer beszerzéseket meg átveszi a külügyérünk! Tényleg jöhet az imádság!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pálinkás Pál: Ezer bocsánat! Én borzalmasan benéztem a hozzászólásodat! Kérlek, vedd semmisnek a beírásomat, Bocsáss meg egy félszemű vakegérnek!
Pálinkás Pál
@Nessy: semmi baj,...:), el is csodálkoztam...
ómió
Gyagyás efftárs! Csak nem már előre a "szent piaci áraidat" siratod!?
FLETÓ
@Őrnagy: Mivel földrajzi névről van szó, az Ujj-hely-i változat is él!
Nessy
Ez tényleg értelmes, kulturált vita, többek részéről. Most már csak az a kérdés, hogy mi szól egy szakmai szervezet leamortizácíója mellett illetve ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.