Orbán Viktor a Bild című német napilapnak néhány hete azt mondta, bármikor lehetősége lenne Vlagyimir Putyint felhívni.

Orbán csak lapul, miközben 74 milliárd forintunkat lopja el éppen az orosz kémbank

74 milliárd forintunkkal lóg a Fidesz által a nyakunkra hozott orosz kémbank. Forrás: Pixabay

A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes ezután az alábbi kérdést tette fel neki:

ha valóban így van, helyénvaló lenne az a telefon, mert az orosz kémbankként elhíresült, Nemzetközi Beruházási Bankból (IIB) ugyan kiszállt a kormány, de a 74 milliárd forintnyi közpénz sorsáról nagy a hallgatás. Mikor hívja fel Putyint, hogy az orosz kémbank adja vissza a 74 milliárd forintot a magyaroknak?

A Népszava szerint a szlovákokhoz és a csehekhez hasonlóan vélhetően mi is futhatunk a kémbankban ragadt pénzünk után. A befektetett mintegy 74 milliárd forintról Gulyás Gergely egy áprilisi Kormányinfón azt mondta, szeretnék a pénzt viszontlátni, ám erre nincs garancia – írja a 24.hu.

Orbán Viktor, de még gazdaságfejlesztési minisztere sem reagált a kérdésre. Fónagy János államtitkár is csak a korábban ismert tényeket közölte, szerinte a kilépés a legnagyobb rendben történik – a bank szabályzata szerint. Fónagy semmit nem árult el arról, folynak-e tárgyalások az IIB-vel a magyar részesedés visszafizetéséről.

A Nemzetközi Beruházási Bankban a magyar állam tulajdoni hányada 25,27%, az orosz államé 45,44% volt. Az amerikai szankciók miatt ellehetetlenült pénzintézetből április közepén Magyarország is kiszállt, így megszűnt az alapja annak, hogy a bank továbbra is az EU-ban, budapesti székhellyel működjön.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Orbánt ez nem zavarja! Nem az ő pénze, az adófizetők közpénze!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
infinity
Kiegészíteném a címet: Orbán csak lapul, mint szar a fűben, miközben 74 milliárd forintunkat lopja el éppen az orosz kémbank
infinity
Ja, vettem egy gravitációs hátnyújtó padot (csak a változatosság kedvéért).
Kurva jó!
Igaz, hogy magas vérnyomásososok meg a közelmúltban TIA-sososok nem használhatják, de mindig szartam a konvenciókra, miért éppen most kezdene el érdekelni?

Mindenkinek ajánlom - a saját felelőségére!
Nessy
Orbánt ez nem zavarja! Nem az ő pénze, az adófizetők közpénze!
kereső
Remélem szijjártó ismételten kikéri magának, hogy ő és a kormány orosz barát lenne...
kereső
Érthetetlen, hogy miért nem tzd eleget tenni az IIB a tőke kifizetéseknek. Az IIB az orosz jegybank- az orosz állam tulajdona . Az orosz államnak nincs pénze kifizetni a bankja kötelezettségét? Nem áll jót a saját bankjáért? Micsoda útszéli tempó ez??
lampa laz
Ezt a vagyont már szétdobták egymás között.
putyin a pópa meg a viki. Ez az értékes ingatlan 1x csak tiborcz vagy lüke lölő szállodajaként fog ismét a hírekben visszaköszönni.
simmering73
"Orbán nem ismeri a mókus-mondást: „csak ülök, reszelgetem a körmeim, és hülyeségeket beszélek”? – Napi Lendvaiság"
A cenzúrázott cikk itt található:
varosikurir.hu/mokus-orban-napi-lendvaisag/
Clavigo
Le is szophatná ,,naponta,,,csak Putyler nem igényli .
Aki Én
@Philip Marlowe: Ebben mi a hülyeség agyhalott?
Most bizonyíthatsz.
De nem fogsz, mert seggbuta vagy :)
CsipkeRózsa
Ez már pénzzel mérhető hazaárulás!
Egy egyszerű munkás, vagy más felelős munkát végző személy köteles megtéríteni az okozott kárt, még 100 ezer Ft értékűt is.
kereső
A Lánchid-palota sorsa mi lesz? Hiszen ingyen és bérmentve kapta meg az orosz bank(orosz állam), és még a fenntartást is mi fizettük.
Dr. Proktor
A bank és a 74 milliárd megy - a provízió azaz a jutalék marad...
colibri
Ahhoz képest, hogy mekkora nagy dagadt ez a G, lapulni jól megtanult! Hol a függöny mögé bújva, hol az ingyen járatokon repülve, hol meg csak hallgat, mint sz@r a fűben. Azt hiszi, hogy láthatatlan, vagy csak nem érdekli, mi a véleményünk róla...
Ezodabasz
@Philip Marlowe: 11:51 Napifilip! Ez is kitalált történet szerinted? Állj be a sorba egy tockos-lángosért!
Clavigo
@Ezodabasz: Ez jó ..:):); " napifilip "...:):):)
Clavigo
@Philip Marlowe: " napifülöpke"... Dolgozni még nem jutott eszedbe ?
Az Ördög Ügyvédje
A Budapest - Moszkva forró drót már 70 éve aktív!
kereső
@Az Ördög Ügyvédje: Ja, orbán most hálálja meg, hogy anno sztálin megmentette horthyt a felelősségre vonástól.
jáger laszló
Ov lapul ,mint ravaszdi róka a tyúkól mellett ,ahol újabb prédára vár!!!??
Nem fél a lebukástól ,mert pp a fővadász nem lő rá!
Nem félti a bundáját 1NLőre..
Ami késik nem múlik!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Közlöm a Néppel,hogy ez a pénz is az üvegzsebre "dolgozók" zsebében kamatozik!
izéke
Hozzanak egy határozatot mint a Norvég Alapnal tették,hogy tartoznak ezzel a pénzzel a ruszkik...jaa,hogy azt nem merik?
jáger laszló
Közös banknak túrós a háta!!
Ezt a pénzt már bottal ütheted,még a nyomát is!!!
csak ennyi barátilag
J,L..
ómió
Talán, ha Böszme efftárs "interveniálna"! "Bennsőségesen", szinte családiasan!
AMORÁLISOK
@kereső: kabarénak szántad?1953 ban már halott volt tudd . szirénákat bögették sztalin halálakor hallgathattam én is
A kormányzó meg Portugáliában hunyt el kissé később, tán 1957 tájékán
kereső
@AMORÁLISOK: Nem . Jó lenne , ha ismernéd a magyar közelmúlt történelmét. A 2. világháború után a háborús bűnösöket biróság elé állitották. A németeket Nünbergben- valószinúleg hallottál róla. A magyar háborús bűnösöket Magyarországon vonták felelősségre. Ekkor vonta ki a felelősségrevonás alól sztálin horthyt.A 2. vh 1945-ben ért véget. Nem tudom hogy jön ide 1953-és 1957?? Máskor majd előre szólok, ha kabarénak szánok valamit.
Néro2
@Nessy: Megeshet fifti fifti alapon tünt el.
Vagy testvériesen megosztoztak Nagy Orr Bán módra 90 százalék a várbeli desznyójé tíz meg a testvéri o-rossz orkoké.
Aztán spongyát rá trágyagilisztáit meg majd megeteti valamivel ahúúúúgy szokta.
telegdilaci
@Nessy:Most mélyen hallgatnak hogy valójában mi fizetjük az Oroszok agresszióját,Ukrajna ellen,bent ragadt a pénzünk az Orosz kém bankban,és már az is világos mint a nap hogy 315-millárddal többet fizettünk az Orosz olcsó gázért mint a világpiaci ára a gáznak miközben ebből a 315-milliárdból kifizethettük volna a kórházak brutális adósságát,itt valamit nagyon rosszúl csinálnak akikre rábíztuk az Országot,ezért nem kellene mindenkivel gyalázkodni sértegetni,minden bajunkért másokat hibáztatni gerincesen be kellene ismerni hogy el Q-tuk mivel ez a valóság!
AMORÁLISOK
@kereső: akkor nézz utána mikor is hota meg sztalin magát 1953 igaz Í? csak akkor elhallgatták ám hogy a magyar vezérkari tisztek utcát söpörhettek vagy ezt eltitkolták felétek? lett a nóta is felszedi a szívar véget amit más már eldobott. cigaretta füst az élet..Sopronban képzeld ez volt Nürnberg meg csak próbálkozott és mire mentek . a java már arra dél Amarikában élt régen.ez nem pártszemináriumi oldalon irodott.. kerressél még kákát az is akad bőven,57 ben meg Horti halt meg ha tudod követni.
Ezodabasz
@AMORÁLISOK: 53? 57? Nem mindegy az már? Tényleg ezen kell vitázni szerinted? 2023 van és 0rbán csak lapul! Ez a 74 milliárd semmi ahhoz képest amit tizenhárom év alatt magáévá tett a fideszmaffia, a vajda úr nagy családja, a vejkó az apuci és a holdudvar...
AMORÁLISOK
@Ezodabasz: gondolkodhatnál te is sok sok mindenen tele van a kormány pökhendieknél pökhendibb parasztokkal ha nem tudod ki és miért halt meg 1953 ban ez magánügyed a másik miért pont Portugáliában halt meg és miért is éppen 1957 ben ? Hát igy hozta az élet aki meg erről nem tud az vagy nem is érdekli vagy nem is hallott soha semmiről. Neki és a kibiceknek meg mindegy . Te meg lépj tovább keress magadnak másokat ha pusztán kötekedni vagy orbánt mosdatni ohajtod te dolgod.a marxista egyetemen ilyennel nem foglalkoztak.
Ezodabasz
@AMORÁLISOK: 0rbánt mosdatni akarom szerinted én??? Te valamit nagyon benéztél! Útálom a fideszt, az 0rbán klánt, a mészáros klánt, a matolcsi klánt és az összes tolvaj hazudozó gecit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.