Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán azt mondta a nigeri puccs után a külügy segítségével hazajutott magyar turista kapcsán, hogy „kimenekítették” őt az országból, de ez a szóhasználat a férfi szerint túlzás, mert mint mondta, a hétköznapokban egyáltalán nem volt érezhető a veszély. A magyar férfi turistaként látogatott az afrikai országba, és éppen egy vidéki kulturális programról indult a főváros felé, amikor megtudta, lezárták a repülőteret.

A világ szinte összes országában járt már az a férfi, aki feltehetően egyedüli magyarként éppen Nigerben tartózkodott a katonai puccs kirobbanásakor, és akinek a hazautazását a külügyminisztérium konzuli szolgálata segítette

– írja az rtl.hu.

A Nigerből hazahozott magyar turista szerint túlzás, hogy Szijjártó kimenekítésről beszélt hazajuttatása kapcsán

A puccsot végrehajtó Amadou Abdramane ezredes támogatói az ország függetlenségéért és a külföldi beavatkozás ellen rendezett tüntetésen Niger fővárosában, Niameyben 2023. augusztus 3-án. Az afrikai országban katonai hatalomátvétel történt július 26-án. MTI/AP/Sam Mednick

Afrika 55 országából 52-ben jártam már, tapasztalataim szerint a Nigerben élők a kontinens más országaihoz képest sokkal kedvesebbek, segítőkészebbek és előzékenyebbek

– mondta az rtl.hu-nak az a – névtelenséget kérő – magyar férfi, aki négy bolgár turistával közösen éppen Nigerben tartózkodott a múlt héten kezdődött puccs kirobbanásakor.

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán azt mondta vele kapcsolatban, hogy „kimenekítették” őt az országból, de ez a szóhasználat szerinte túlzás, mert mint mondta, a hétköznapokban egyáltalán nem volt érezhető a veszély.

A magyar konzuli szolgálat ugyanakkor rengeteget segített a hazautazásban. Csulák Péter, a térségért felelős tripoli konzul végig tartotta velem a kapcsolatot, sőt, ő vette fel a hazautazók listájára a bolgár útitársakat is, az ő konzuljuk ugyanis szinte semmit sem tett

– fogalmazott.

A világutazó férfi azt mondta, hogy a puccs kitörésének napján Agadezben voltak, ami a fővárostól, Niamey-től 740 kilométerre fekszik. Agadezben minden évben megrendezik az ország egyik leghíresebb kulturális fesztiválját, amellyel Mohamed Mekkából Medinába vezető útjára emlékeznek. Sokan itt választanak maguknak párt is, a férfiak általában harci és táncos bemutatót tartanak a házasság előtt álló nőknek.

Miután a turistacsoport megnézte az ünnepséget, visszaindult a fővárosba. Az utazás ideje alatt kapott értesítést az egyik bolgár turista a légitársaságtól, hogy lezárták az állam repülőterét, és hogy emiatt törölték a gépüket is. Nem sokkal később az internetről megtudták azt is, puccs történt az országban, és hogy a két éve demokratikusan megválasztott Mohamed Bazoum elnököt fogva tartja az elnöki gárda.

Miután a turistacsoport nem tudta elhagyni az országot, két napig még a fővárosban maradt, de nyugtalanságnak semmi jelét nem látták.

Végig helyi emberekkel érintkeztünk, megnéztük a nemzeti múzeumot, vásároltunk, beültünk cukrászdába, voltunk az állatkertben, a kézművespiacon, de semmilyen bizonytalanságot nem tapasztaltunk. Nem is hallottunk atrocitásról, de még az arckifejezések sem változtak, az ellenségeskedésnek pedig még a szikrája sem látszott

– fogalmazott a magyar férfi, akinek a szavai alapján a hétköznapi emberek szintjén a sokak által felelősnek tartott Wagner-csoport jelenlétére sem utalt semmi. 

A turistacsoportnak végül a konzuli szolgálat jelezte, hogy az olasz hadsereg segítségével el tudják hagyni Nigert. Indultak francia gépek is, de miután az országban jelentős számú francia állampolgár él, ők elsőbbséget élveztek, így a magyar-bolgár csoport tagjai nem fértek fel ezekre a repülőkre.

Hálával tartozom az olasz hadseregnek, hogy uniós állampolgárként elvittek minket onnan, de a menekítés és az evakuálás szavakat túlzásnak érezném a mindennapokban tapasztaltak alapján

– mondta a magyar férfi, akit végül katonai géppel vittek egy Rómához közeli reptérre. Itt az olaszországi magyar konzuli szolgálat képviselője, Papp Csilla várta őt, és segítette a római repülőtérre jutását. Innen Bécsbe repült, ahonnan busszal érkezett vissza Budapestre augusztus 2-án.

Köszönettel gondolok a konzuli segítőimre

– jegyezte meg. A pluszköltségeket (a szállást, a bécsi repülőjegyet és onnan Budapestre a buszjegyet) természetesen neki kellett állnia, Niger ugyanis az utazásra nem javasolt kategóriában szerepel a külügy honlapján – teszi hozzá az rtl.hu.

Forrás: rtl.hu

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@infinity: JELLEMZŐEN LIBERNYÁK HOZZÁSZÓLÁS TŐLED!!! Ez is! Mindegyik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Ha jól értem, ha valaki elutazik külföldre, és ott bármi történik, az meg se született volna! Micsoda együttérzés! Ég az erdő? Miért oda ment!
nemkati
Mit keresett a kakadu Nigériában? Csak nem megint milliárdos segélyt ajánlott fel nekik? Vagy munkaerőt toboroz a akkugyáraihoz? Érdekes, őt ki kellett valamiért menekíteni, de az olasz, bolgár stb. turistákat, és a magyar turistát nem kellett kimenekíteni (nem volt miért), őket elég volt az olasz hadsereg segítségével hazaszállítani.
archive
nah így lehet az állatokat félrevezetni egy "szinonímával" .. mint a borjú meg egy macska jah és a csizmás.. mind benyelték
Béla333
"...túlzás, hogy Szijjártó kimenekítésről beszélt hazajuttatása kapcsán "

Várjál már! Erre elszámol majd a maffiózó vagy 1 milliárd Forintot! A kimenekítés az mégiscsak kimenekítés...!
Sakk Matt
Csak a szokásos nagyotmondás. Állítólag az inflációt is leverik..meg csökkentik a rezsit ;)
Sakk Matt
Milyen veszélyben lehettek, hogy kimenekítést hazudik kakadu?

"Miután a turistacsoport nem tudta elhagyni az országot, két napig még a fővárosban maradt, de nyugtalanságnak semmi jelét nem látták.

Végig helyi emberekkel érintkeztünk, megnéztük a nemzeti múzeumot, vásároltunk, beültünk cukrászdába, voltunk az állatkertben, a kézművespiacon, de semmilyen bizonytalanságot nem tapasztaltunk. Nem is hallottunk atrocitásról, de még az arckifejezések sem változtak, az ellenségeskedésnek pedig még a szikrája sem látszott."

Régi vicc: A férj rajtakapja nejét, a hitvesi ágyban hentereg egy idege pasival.
- Mit csinálsz, Gizi?! Te megcsalsz???
- Naa..Béla, ne kiabálj! Nem csallak meg!
- De itt ez a férfi...
- Te kinek hiszel, nekem vagy a szemednek?!
colibri
A fidzse mindig is a nagyotmondásról, önfényezésről és hazugságairól volt híres.
namihami
Diplomáciai autóval bonyolult lett volna és lassú! Ahhoz szoktak, de Afrikában ez nem járható!
Most a repülő latszott célravezetőnek!
kereső
Orosz zászlóval , a külföldi beavatkozás ellen!!!
Sakk Matt
A kimenekítés szó Kaleta pedog3ci esetében megfelelő!
jáger laszló
Mondhatjuk a hatás kedvéért!!...
A magyar menekült kalandos körülmények között hazatért a lázongó Nigerből épen és egészségesen
Marha nagy szerencséje volt,hogy felfért 1 olasz katonai repülőre!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Azokról nem beszél a szargyáros,akiket bemenekítettek az országba jó pénzért!Pedig lényegesen jobban jártak velük anyagilag!Igaz abból telik a foltféle mümáyerekre is!
percsi
Tudjuk, hogy ezek mindent túlzásba visznek!
nejlontacskó
@KisTehen: " katonai géppel tudta csak elhagyni az országot ... de nem kimenekítés "
0rbán katonai géppel látogatja a lányát közpénzen, de magánút!
Csizmás Kond
@Nessy: Mindenki azt ért amire képes, vagy amit akar. Én arra reagáltam, hogy azzal hánytorgatózott miszerint nem is volt veszélyben és mégis kimenekitették.
simmering73
Toporzék Peti és a színes szélesvásznú evakuálás Nigerből. Köszönet az olasz hadseregnek.
Bástya Béla Elvtárs
@Őrnagy: Odaadod a kisujjad, a LIBERNYÁK leszakítja a karod!
infinity
@Bástya Béla Elvtárs: Szijjártó, a mondvacsinált hős, mi, FIDKÁNY?
Bástya Béla Elvtárs
@infinity: JELLEMZŐEN LIBERNYÁK HOZZÁSZÓLÁS TŐLED!!!
ómió
Akkor, az olaszok csak "viccből" küldtek oda kimenekítő gépet!?
infinity
@Bástya Béla Elvtárs: Én csak egy jellemzően FIDKÁNY hozzászólásra reagáltam.

De végre összeált a kép. Az egész Fidesz bagázst HÁROM szóval le lehet írni:

A kedv... beteg vezető: O1G
A Fidesz: HOROGKERESZTÉNY
A válaszóik: FIDKÁNYOK (Bangóné, már régebben rátapintott a lényegre ez ügyben)

A NER az más: A NER öt bűne, ami még ötven év múlva is fájni fog

index.hu/velemeny/2021/11/13/a-ner-ot-bune-ami-meg-otven-ev-mulva-is-fajni-fog/
Bástya Béla Elvtárs
@infinity: JELLEMZŐEN LIBERNYÁK HOZZÁSZÓLÁS TŐLED!!! Ez is!
"Ja! Nem kell félni, nem fog fájni ! Csak egy kicsit!"
nejlontacskó
@Őrnagy: felolvasták neked az egész cikket?
Ahogy látom nem!
nejlontacskó
@Őrnagy: például, funkcionális analfabéta létedre, itt esz a fene!

Valóban azt mondta, hogy a kimenekítés túlzott kijelentés, de eközben el mondta azt is, hogy " a magyar konzuli szolgálat ugyanakkor rengeteget segített a hazautazásban. Csulák Péter, a térségért felelős tripoli konzul végig tartotta velem a kapcsolatot, sőt, ő vette fel a hazautazók listájára a bolgár útitársakat is, az ő konzuljuk ugyanis szinte semmit sem tett "
Vagy is, nem szidott senkit sem, csupán az eltúlzott kommunikációt kifogásolta...
Jó lenne, ha előbb megpróbálnád megérteni a cikket, és csak utána vonnád le a konzekvenciákat!
infinity
@Bástya Béla Elvtárs: Te korlátolt fasz, el sem tudod képzelni, hogy valaki egyik oldalt és főleg egyik pártot sem preferálja, mi? Engem nem érdekelne, ha Orbán és a Fidesz jól csinálná, de SZARUL csinálja ez a - most már - jövőgyilkos horda!
Fel tudod ezt fogni, fidkány?!
nejlontacskó
@Őrnagy: kimenekíteni valakit, vagy segíteni a hazajutásában, nem pont ugyan azt jelenti közlegény!
jesz
A híradó képei szerint tízezrek menekülnek Nigerből, bárhová, csak életben maradjanak, és enni kapjanak...ugyanez a szitu dél-Szudánban is...ezrek gyalogolnak batyukkal a hátukon, gyerekekkel a karjukon, csak biztonságban legyenek...mind-mind a jobb élet reményében Európába vágyik..(és igyekszik)
infinity
@Őrnagy: A kimenekítés pl. az, ami anno Vietnamban volt. Itt csak lezárták a repülőteret. és polgári gépek nem repülhettek. Amíg a helyzet megoldódott, addig kirándulgatott, jókat evett, elsörözgetett, hatra dőlve megkávézott, este pornót nézett, aztán lecsucsukált. Másnap reggel taxival kiment az olasz géphez , a taxis jó utat kívánt, az emberünk borravalót adott, azzal az intelemmel, hogy ne LMBTQ-s mesekönyvet vegyen a gyereknek, mert le lesz fóliázva.

Tudod, @Őrnagy: , az a baj veled, hogy te nem fogod a fakardot, hanem kapaszkodsz bele.
simmering73
Látom a tehenészeti telepen minden ökör lájkolta Kis Kretént.
infinity
@Őrnagy: Nem mondod?! Úúúúúúúúristen! Ez egy olyan plusz információ volt, amit nem kellett volna megosztanod.

Továbbra is a szóhasználat a probléma. A világjáró mondta: "Hálával tartozom az olasz hadseregnek, hogy uniós állampolgárként elvittek minket onnan, de a menekítés és az evakuálás szavakat túlzásnak érezném a mindennapokban tapasztaltak alapján. Köszönettel gondolok a konzuli segítőimre." - ezen mit nem lehet érteni?!
Meg azon, hogy a hiperaktív Szijjártó egy béna pöcs (lehet, hogy biszexuális is), és most kapóra jött neki, hogy hősként tüntesse fel magát (megint), holott a konzulátus csak a dolgát tette.

Knck-knock
infinity
@Őrnagy: Vietnámról, pár szót...

Látni akarsz egy kimenekítést? Ez egy kicsit más, de kb. így kell elképzelni:

videa.hu/videok/film-animacio/extraction.2020-akcio-thriller-M3t6D1jb78DjKsd6
infinity
@Őrnagy: Nem tudom máshol, hogy van, de itt pár, propagandistán kívül mindenki úgy tudja, hogy te vagy a hülye, én csak sokat iszom.
infinity
@Őrnagy: Az általad libernyáknak nevezett emberek, nem libernyákabbak O1G-nél (úgy látom szeretsz a múltban vájkálni - akkor itt van ez: "Orbán 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé egyik alelnöke volt."), de semmivel se kommunistábbak, fasisztábbak, nácibbak nála - és Kövér elvtársnál: www.youtube.com/watch?v=0fkN4hjAEDA

El tudod képzelni, hogy vannak emberek, akik szarnak a politikai ideológiákra és csak egy szakértői kormányt akarnak, amelyik a nép javát szolgálja - mindenki megelégedésére, gyarapodására?
nejlontacskó
@Őrnagy: " Pusztán a polgári légiközlekedés kimaradása miatt sehol nem szokták a légiközlekedést katonai légi járművekkel pótolni, még átmenetileg se! "
Dehogy nem, Magyarország ebben is kivétel!
A magyar doktorminiszterelnök úr, vécére is, katonai géppel jár...
nejlontacskó
@Őrnagy: jól van birka, bégessél csak, azért tartanak...
Bástya Béla Elvtárs
@infinity: JELLEMZŐEN LIBERNYÁK HOZZÁSZÓLÁS TŐLED!!! Ez is! Mindegyik!
ómió
@Őrnagy: Ahogy mondod! Ez "arról a térfélről" várható lesz!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: és @Őrnagy: elvtárs kérjenek engedélyt távozni! Ennyi faszságot hogy tudtok összehordani?
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Mi ez a diszkrimináció??? Bezzeg @ómió: maradhat?! Miféle liberális gondolkodás ez tőled, baszki? Nem ismerek rád! Hát, hogy képzeled? Szégyelld magad!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Bocs, remélem nem sértődik meg a kis mimózalelkű:)))))...Írtam neki is egy másik cikkhez.
Ezodabasz
@infinity: Nem tartozik szorosan ide, de mivel minden mindennel összefügg ezt olvasd el! : 24.hu/elet-stilus/2023/08/03/farkas-sandor-remete-jogi-portre/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Milyen embertelen világ ez??? Farkastörvények uralkodnak civilizált emberinek nevezett társadalmakban? Miért???
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Ide kellett volna! Koncentrációs gondjaid vannak?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Ott már válaszolt te fasz! Figyelj oda mint egy dobos, vagy egy gitáros aki tud függetleniteni és egyszerre többfelé figyelni:)))
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Koncentrációs! Akkor szervezünk neked egy ilyen tábort! Te kisDOBOS!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Te nekem inkább ne szervezz semmit, azt bízd rám megoldom! Teljesen önzetlenül és ingyen tudok neked segíteni eljutni egy pszichológushoz, ha nem tud veled mit kezdeni akkor esetleg a pszichátriára. Talán van még bentlakós is gumifalakkal...ott dobolhatsz:)))
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Ott te ismerős vagy már??? Tapasztalat beszél belőled? ÁPOLT?!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Ápoló inkább...sok ilyen félkegyelműnek segítettem már. Több kevesebb sikerrel. Nálad kicsi az esély a gyógyulásra. Az első lépést neked kell megtenned:)) Ha te is akarod akkor menni fog nélkülem is. Ez a lényege a gyógyulásnak.
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Gyermekkori meg nem valósult álmaidat most máson keresztül akarod megélni! Látok ilyet sűrűn! Szülő - gyermek...
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Minden álmom megvalósult már eddig...sőt már látom a jövőt is:) A szülő-gyermek kapcsolatban neked lehetnek megoldatlan problémáid. Ennek érdekében sajnos meg kell nyílnod, először magadba kell nézned és amikor meglátod a hibát akkor leszel alkalmas, hogy elfogadj egy külső segítséget. Külső szemlélő távolabbról látja a problémát és lehet hogy rosszul fog érinteni egy objektív de őszinte vélemény.
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Are you a clairvoyant? Oh, dear! You are a patient, then!
:-)))))))
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Sajnos rajtad nem lehet segíteni, ez a szomorú szürke valóság:(
Rajtam nem múlott, megtettem minden tőlem telhetőt.
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Te vagy az IRGALMAS SZAMARITÁNUS?
:-)))))))
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Lehet, de az biztos hogy te egy csökönyös szamár vagy. Nehéz lesz feladni, de veled nem tudok mit kezdeni. Minden hiába. Olyan mintha más nyelvet beszélnénk, bábeli zűrzavar ez...ha érted.
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Nyugi elvtárs! Túléltem már azt amibe beledögölhettem volna:) Szerintem inkább te kínlódsz, ez tisztán látszik! Felesleges amit csinálsz...Így már érted? Vagy menjünk egy szinttel lejjebb? Gyanítom hogy ott sem fogod érteni.
...van még lejjebb?
csak úgy....
@Ezodabasz: vedd végre észre,hogy egy elbutult, volt komcsi-munkásör ,-de a fidesztöl frissen renovált bástyával van dolgod!
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Neked van! Ott vár @csak úgy...: ! Illetve @csak húgy...:
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: 07:44 Profi vagy ezekben a mélységekben. Bányában csillét töcskölni? Ott már otthonosan mozogsz?
Vagy van még lejjebb?
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Várnak téged vissza, Niger az ígéret földje! Hisz, te vagy az a hálátlan turista?! Visszaviszünk...

kepfeltoltes.zapto.org/public/20230814063630falcon.jpg
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Nem érted el a minimum pontszámot. @pegero: jóval értelmesebb:) Menjünk egy szinttel lejjebb?
Küldesz egy nyugis képet te átlátszó fasz?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Magyarul nem tudsz? Miafasz ez az ákombákom? Ez az anyanyelved bugris?:)))))
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: A tiéd, csak nem tanultad meg. Olyan vagy mint a honi szar cigány! Vagy az is meg zsidó is! A kettő keveréke a legszarabb! De hamarosan ...
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Béla bácsi maga egy ökör! Hogy sikerült ilyen faszságot leírni? Sem cigány sem zsidó, sőt a kettő keveréke sem vagyok! Vili? De ha az lennék azt sem bánnám, csak ne legyek ilyen korcs mint te! Nyugi, te nem tehetsz róla hogy a felmenőid annyira ragaszkodtak a fajtiszta vérvonalhoz, hogy csak egymással szaporodtak! Ezért lettél te ilyen hülye vadember, mint a kutyák a beltenyészetből! Vagy anyád ló, apád meg darázs...ezért lettél lódarázs? Te hülye fasz!
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Cigányul viselkedsz! Az a gond! A vér nálad nem válik vízzé!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Háát nálad már a vér is fertőzött. Génhiba, mint mondottam. Nem te tehetsz róla. Sajnálom ez van.
Hogy jönnek ide a cigányok te barom? Cigány viselkedés?
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Nem biztos, hogy (csak) a bőröd színe a gond!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Akkor mi a gond? Mit számítok én te szerencsétlen? Tényleg velem van a gond?
Nyugi Béla bácsi veled sincs semmi gond! Kurvára nem számít semmit amit idehablatyolsz. Szavad légyzümmögés.
Ha ez vígasztal akkor az én szavam is. Ettől megnyugszol és befogod végre?
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység...
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Ha olyan szerény lennél mint itt az értelmes többség akkor arra is tudnál válaszolni: Mi a gondod?
Mi bajod azokkal akik látják és szóváteszik a valós problémákat? Védd meg a mundérod nemlétező becsületét!
Azzal hogy engem basztatsz csak szénné égeted magad te szerencsétlen!
Ezodabasz
@durbincs: Megérkeztél suttyókám? Ezt is elbasztad te nyomorék! Ennél jóval többen szeretnek téged!
Fuss neki újra és sikerülni fog! Pártunk és kormányunk tebenned bízott elejitől fogva...
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Szénné te égeted magad, mert itt szinte mindenkit basztatsz! Unalmas már, amit itt művelsz!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Nem érzem hogy égnék. Mindenkit azért nem basztatok csak a fidiótákat:))) ha unod akkor kotródj és ne ugass faszságokat Béla efftárs!
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Inkább rád hagyom! (Tudod, hülyére rá kell...)
Ezodabasz
@durbincs: 07:52 Ügyes vagy! Taps!! Sajnos találtam egy két hibát: Engem kihagytál, és a napifilip (@Philip Marlowe) a te birkád! Ha pontosan sikerül összeírnod a fekete bárányok listáját, akkor készítsd el a csilletöcskölő fidióta birka listát is! (Tudod 50IQ felett:))). A következő művelet az hogy megszámlálod és behelyettesíted a számokat egy aránypárba.
Eddig érted? Ha nem akkor itt egy kis segítség gyengeelméjűeknek: mateklap.com/aranyok/arany
A viszonylag kis létszámú mintavételezés és a többnevűek miatt nem lesz tűpontos ez a statisztika ahogy a fideszé sem az!
Na rajta számolj IQ bajnok, kijön-e a kétharmad?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Segíts a halnak számolni a tócsában, mert ez nálad is hülyébb:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok