A Stipi ösztöndíj belépőjegy a legjobbak közé, és ugródeszka a nagyvilágba – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden, amikor okleveleket adott át a Stipendium Peregrinum ösztöndíj nyerteseinek a Sándor-palotában, Budapesten.

Novák Katalin: "A magyaroknak helyük van a legjobbak között!"
Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Stipendium Peregrinum ösztöndíjak átadásán a Sándor-palotában 2023. augusztus 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A köztársasági elnök, a program alapítója és fővédnöke elmondta:

a 2019-ben indított Stipendium Peregrinum programra az elmúlt négy évben 579 fiatal pályázott, közülük 99-en nyerték el az ösztöndíjat, amelynek köszönhetően a világ legjobb egyetemein tanulhatnak.

A 2023/2024-es tanévet a programnak köszönhetően 26 új ösztöndíjas kezdheti meg, emellett további 44 folytatja tanulmányait 9 ország 31 egyetemén.

A köztársasági elnök emlékeztetett: négy éve született az elhatározás, hogy indítsanak olyan programot Magyarországon, amely valóban egyedülálló, és amely a legtehetségesebbeknek nyit kaput a nagyvilágba.

A Stipi egyúttal ajtó is a világra, egy olyan ajtó, amelyen átlépve ti magatok is ácsolhatjátok az ugródeszkát a saját hazátoknak és a saját hazátokban élőknek

- fogalmazott Novák Katalin, majd hozzátette:

Most kell szerénynek lenni akkor, amikor valóban komoly dolgokról van szó, és most kell önbizalommal teltnek lenni, amikor azt kell megmutatni, hogy mi magyarok igenis ott vagyunk a legjobbak között, és hogy nekünk magyaroknak igenis van helyünk a legjobban között. 

Forrás: MTI, Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Ja,persze ténsasszony.A magyar a legkülönb.Ez már beteges!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Lenne helye a magyaroknak, csak nem veletek! Veletek a béka alatti tartomány a helyünk, másképpen megfogalmazva a Bulgária előtti helyen. Még!! De már nem sokáig, mert ők is elhanynak!
Menőmanó
A NER porontyokon kívül elnyerte még valaki ezt az ösztöndíjat?
Clavigo
Vazze,,,ha ezt pinát " megfricskázná " 4 db . feka,,a baráti Afrikából... Legalább egy darabig nem pofázna hülyeségeket...!!
Lendkerék
Az unokám idén érettségizett osztályából egy diák hajópincérnek ment el egy karibi óriás-üdülőjachtra, ahol ingyenes felsőfokú képzést kínálnak az alkalmazottaknak szabályos amerikai (USA) akkreditációval turisztikai menedzserképzésre, a többi jellemzően európai egyetemekre megy. SENKI nem maradt itthon. Az osztályban általános vélemény volt, hogy amelyik egyetemre úgy vesznek fel állami finanszírozású hallgatókat, hogy róluk a hivatalból az egyetemnek megküldött középiskolai tanulmányok eredményei alapján döntenek, de pl. a diák nem tesz eleget a különböző plusz beküldendő követelményeknek, és mindezek ellenére felveszik, az nem nem lehet komoly felsőoktatási intézmény (konkrét példa).
Vagyis a konkrét diák konkrétan felvételt nyert a magyar egyetemre, de mert időközben megérkezett a külföldi egyetem pozitív válasza is, ezért nyilván külföldre megy. És elég nagy valószínűséggel ott is marad.
Ez ugyanolyan képmutatás és propaganda, mint a COVID előtt a középiskolásoknak beígért angliai nyelvtanfolyam, amiből semmi nem lett.
Nyírfa
Minden nézőpont kérdése: ha az utolsó megfordul, simán lehet első. Fel a fejjel, Katika, mindenre van megoldás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.