Orbán Viktor szerint ez a rendezvény a világ legjobbjai közé tartozik, és az a károgás, hogy a sport csak néhány ember, így a miniszterelnök hobbija, az nem igaz. Orbán külön gratulált Halász Bencének és a többi magyar sportolónak is. Ez a világbajnokság bizonyítja, hogy a sport az emberi élethez jól járul hozzá, a sportolók viszik Magyarország jó hírét – tette hozzá a kormányfő.

Az atlétikai világbajnokság rendezvénye és a stadion a világ legjobbjai közé tartozik

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Hozzátette:

Az atlétikai vébé bizonyítja, hogy sport jótékonyan tud hozzájárulni az ember életminőségéhez.

Orbán üzent a károgóknak: Az a károgás, hogy a sport csak a miniszterelnök hobbija, "az nem igaz"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Atlétikai Központban, ahol fogadta a nemzeti ünnepünk, illetve az atlétikai világbajnokság alkalmából Budapestre érkezett magas rangú külföldi vendégeket 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő kiemelte: a sportolók viszik Magyarország jó hírét, "maguk a sportolók szuperlatívuszokban beszélnek Budapestről, a magyarokról". Most a külföldiek azt mondják, hogy

jó házigazdák vagyunk, ez egy rendes ország, ahol mindenkit szívesen fogadnak, egy barátságos ország, és mondjuk ki nyugodtan, hogy egy olyan ország, ahol a szeretetnek a keresztény gyökerei még léteznek

- fogalmazott.

Azt is mondta: mindeközben "megy a sporton kívüli élet is ezekben a létesítményekben". Az idei évben több koncert volt a Puskás Arénában, mint futballmeccs, "tehát az a károgás, hogy ez egy kidobott pénz, meg csak a sportról szól, meg hogy ez csak hobbija néhány embernek, ideértve a miniszterelnököt", egész egyszerűen nem igaz, mert ezek a közösségi terek "a sporttól függetlenül minden jóakaratú magyar embert szolgálnak, kulturális eseményeknek, konferenciáknak, hatalmas rendezvényeknek adnak teret" – hangsúlyozta.

Hozzátette: "nem áll meg a nyugati világ kulturális produkcióinak áramlata Bécsnél, az most már eljön Budapestig".

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azt már a bölcs rómaiak is tudták,hogy cirkusz kell a nének, de ök kenyeret is adtak mellé böségesen, - amit te elveszel a magyaroktól a sok fölösleges cirkuszaidra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...pont annyira,mint minden igaz amit ő mond?
ómió
Pedig, hát, "efftársi sport", az csak libalegelői lehet!
telegdilaci
@csak úgy..A Sportolók öregbitik hazánk hírnevét,amit Pártunk és kormányunk sikeresen lerombol amit a Sportolóknak köszönhetően felépítettek,egyébként dehogynem a Sport a hobbija a Miniszterelnök Urunknak!
telegdilaci
@namihami:Valójában azt a nagy jólétet amit az atlétikai VB-hozott a többség nem érzékeli,azt viszont igen hogy Brutális összegbe került,jó lenne tudni mennyi nyeresége lett ebből az Országnak!
namihami
@telegdilaci: 12.16: Az országnak?---Semennyi!
A ""családnak""?--Több forrásból (építés, szállások, szervezések, üzleti források, stb) milliárdok!
De mondjál már csak 1 (egyetlen) olyan Orbáni és tsa üzletet, ahol az ""ország "" valaha is szempont lett volna!
kereső
Bruck András: Egyetlen emberünk/részlet/
"Állítólag mi, magyarok azért tűrjük, hogy a kormány manipuláljon és kifosszon bennünket, mert a százmilliárdok számunkra felfoghatatlan összegek, egy Gucci-táska és egy drága karóra értéke fölött mindegy nekünk, hogy az állam mire költi a pénzüket. Vagy így van, vagy nem, de ha pont az államnak nem lenne ez mindegy, és a sport helyett például az oktatásra költene évente hatszázmilliárddal többet, akkor hamarosan a legbutább magyar is tudná, hogy milyen beruházások szolgálják a nemzeti érdeket – személyesen az övét is-, és mi „jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés”, vagyis bűntett. Mint például ez az atlétikai stadion. S ekképp fokozatosan mind többen megokosodván, ez az évi 600 milliárd plusz oda vezetne, hogy senki nem tartaná többé a magyar nép és a kormány kiválósága bizonyítékának, hogy a sportpályák lelátóin mi tapsolunk minden nép közül a leglelkesebben. Merthogy ez most a legújabb érv saját nagyságunk mellett. Lám, a szégyen még egy formája.
Számtalan, a mienkkel összemérhető lélekszámú ország kormánya nem sportban versenyez a világgal. Írország, Finnország, Izrael, Svédország kutatásra, fejlesztésre, új technológiákra, oktatásra, egészségügyre, vasútra, közutakra költ sokat és nem arra, hogy a sportolóik másoknál egytizedmásodperccel hamarabb érjenek célba vagy egy vasgolyót öt centivel messzebbre dobjanak. Ők ma már gazdagok, a világ élvonalába jutottak, nekünk meg a hazafias buzdítás közepette marad az elszegényedés, megnyomorító társadalmi anomáliák tömege. Láttuk, hogy az atlétikai stadionban a sportolók kiszolgálása tökéletes, kis elektromos autókon hozzák-viszik őket, de ha egy magyar kórházban nem te magad tolod be mozgásképtelen anyádat a húgyszagu kórterembe, akkor még másnap délelőtt is a folyosón fog ülni. Hogy tud egy nemzet ennyire igénytelenül élni, hogy képes elviselni egy ilyen elvetemült, ócska kormányt?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.