Egy friss, Vlagyimir Putyin által is jóváhagyott orosz tankönyvben nácizzák az '56-os magyar felkelőket – írtuk meg nemrég.

Bayer Zsolt megszólalt Putyin tankönyve kapcsán: "rohadék gazember"
Fotó: Youtube/Hír TV

A 11. osztályosoknak szóló könyvben arról is írnak, hogy a szovjet kivonulás Magyarországról nem volt jó ötlet.

Hivatalos kormányzati reakció még nem érkezett, Bayer Zsolt fideszes publicista azonban ihletet kapott, és blogján alaposan odapörkölt az MSZP-s Havas Szófiának, aki korábban úgy vélekedett, '56-ot a fasiszták csinálták:

Bizony, bizony… És akik annak idején ezt a rohadék gazembert mentegették, ma igazi farizeuskent méltatják “ ‘56 hőseit” és fel vannak háborodva “Putyin tankönyvén”.

Ami amúgy valóban felháborító és undorító. Csak éppen azok nem nyithatják ki a pofájukat ebben az ügyben, akik most a leghangosabban ugatnak

- írja Bayer, majd párhuzamba állította az orosz tankönyv és az ellenzéki politikus szövegét:

„Találd meg a különbséget!

»1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek.«

(Putyinista tankönyv)

»1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva.«

(Havas Szófia, MSZP)”

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Maccska: Ungváry Rudolf: Ez a rendszer a klasszikus fasizmus mutációja. Pontosan.
Az Unió első fasiszta állama (2011.május 18.)
Bartus László: Az Unió első fasiszta állama
Érdemes elolvasnod, milyen jól látta Bartus tizenkét évvel ezelőtt a mai Magyarországot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Zsolti!Olyan hosszan és választékosan beszélsz, nem fosod a szót!Bedugultál?
justhpeter
Havas Szófia akármit is mondott anno, mára eltűnt a politikából. Meglennék elégedve, ha Bayer Zsóti is eltűnne a búsba.
Aki Én
És a komcsi nyaló komcsi Bayer mit is ugat?
simmering73
@Maccska: Ungváry Rudolf: Ez a rendszer a klasszikus fasizmus mutációja. Pontosan.
Az Unió első fasiszta állama (2011.május 18.)
Bartus László: Az Unió első fasiszta állama
Érdemes elolvasnod, milyen jól látta Bartus tizenkét évvel ezelőtt a mai Magyarországot.
qunta
@simmering73: sajnos a mai brüsszel pedig a klasszikus bolsevizmus mutációja
Sakk Matt
Havas Sz. nem általánosítva beszélt minden '56-os forradalmárról! Akiket említ, azok keveredtek a forradalmárokkal.
A putyinista tankönyv viszont erősen általánosít.
jáger laszló
Bazsó is +szólalt a védelmükben de inkább ne tette volna hiszen ott sem volt!!
Ő nem 1 kompetens figura!!
csak ennyi
barátilag J.L.
Edebácsi
Ha van, ami lényegtelen, az Bayer Zsolt.
Ami viszont lényeges, az az, hogy sem a szovjet csapatok 1989 áprilisában megkezdett kivonulását 1989 június 16.-án nagy hangon követelő örjelölt szabadsághacos, sem pedig Lavrov-díjas Sancho Panzája nem reagál
koszpeko
@Maccska: @Shikari: @qunta: Amig meg nem szólalt valamelyik gazdátok, addig hol volt a témával kapcsolatos behányásotok?
Eddig szoptátok putyko faszát.
Most sem a cikkhez szóltok.
Gusztustalan és gerinctelen okádék amit csináltok.
Csuszó-mászó banda!
kereső
Bayer terel. Teljesen mindegy, hogy anno mit mondott Havas Szófia a kalasnyikovok árnyékában- az a lényeg, hogy most putyin- bayer és a fideSS elvtársa azt mondja, amit anno mondtak Andropov, Brezsnyev...és a többi szovjet pártfőtitkár.
Ebben az egész történetben persze nagyon lényeges dolog 1956- hogy az oorosz vezetés hivatalosan is visszatért a szovjet narrativához, de ennél lényegesebb amit 1989/1991-ről mondanak, és tanitani fognak. A szovjetúnió és blokkja felbomlásáról - a szovjet megszálló csapatok kivonásáról(amit nem orbán intézett), és arról, hogy eéhatározott szándék van putyinék részéről az akkori "világrend" visszaállitására. És orbán erről beszél- amikor új világrendet emleget. Na, ez a félelmetes ebben az egész történetben. Bayer meg Havas Szófiázik- , hogy terelje a figyelmet a lényegről- az itteni , és gondolom a más portálokra is kivezényelt rogáni progandisták meg ujjongva csatlakoznak hozzá.

Aktuális nagyon is, Pressman nagykövet plakátja- "ruszkik haza"!
nemkati
Ami édekes, hogy Bayer többes számban beszél Havas Szófiáról :
" azok nem nyithatják ki a pofájukat ebben az ügyben, akik most a leghangosabban ugatnak" - bár, az egyetlen, akit Bayer említ, az pont nem szólt semmit.

“ Havas Szófia forradalomról tett nyilatkozata teljes egészében szembe megy a szocialista párt álláspontjával. Ezért az MSZP Országos Elnöksége soron kívüli ülésén megtárgyalja Havas Szófia párttagságának azonnali felfüggesztését, és a fegyelmi eljárás megindítását.”

Most akkor kik nem nyithatják ki a pofájukat? Bayernek név szerit kellene őket felsorolni, ha már magára vette a feladatot, hogy ő mondja meg, ki szólalhat meg és mit mondhat. Csak kéretik azokat nem felsorolni, akik nem is szólaltak meg az ügyben.
Eladott Ország
Zsoca' ezt mond el a csuti geci kenyéradó gazdidnak' is mert ő nem tudja és a csirkefejű futsalos kitüntetett "druzsba" Petinek. Őket már kilóra megvette Putler és csahos kutyaként szolgálják ki a ruszkikat.
Pálinkás Pál
@Maccska: neked mi közöd a magyarokhoz román tetű..???
ómió
Hát, Putyin meg a honi efftársak - itt látszik - "egyugyanazon tő"!
Toller Béla
Neked zsóti ez nem gazember ! Neked ez haver ! Olyan, mint a főnököd ! Nyaljál csak tovább ! Hjha, hogy nem tejfel ...
Aki Én
@ómió: A KGB-s Putyin a ti haverotok, te baromarcú komcsicska.
Nyírfa
@nemkati: 07.23

Kösz' az idézetet:

" “ Havas Szófia forradalomról tett nyilatkozata teljes egészében szembe megy a szocialista párt álláspontjával. Ezért az MSZP Országos Elnöksége soron kívüli ülésén megtárgyalja Havas Szófia párttagságának azonnali felfüggesztését, és a fegyelmi eljárás megindítását.” "

A véleményem megegyezik Havas Szófiáéval, nem ismétlem. Ami kirívóan visszataszító, az az MSZP közleménye. Amiért ennek a pártnak ma nincs hitele, támogatottsága, annak oka a saját maguk szembeköpése.
Elárulták az MSZMP-s önmagukat, a szocializmus eszméjét , elárulták Gyurcsányt, és, ha azt hiszik, hogy ezzel majd "megbocsát" nekik a fidesz , azzal csak tetézik az elvtelenségeiket, a gyávaságukat. Se gerincük, se hajlandóságuk a konzekvenciák levonására. Ugyanúgy megszentségtelenítik az ország házát mint a fidesz és kisöccse , a toroczkai-féle fasisztapárt.
csak úgy....
érdekes,hogy a tutsek gusztáv vazul, torockai dédapja a forradalom leverése után nem fasisztákat akasztatott hanem magyar diákokat ,munkásokat és becsületes polgárokat, akiknek elegük volt rákosiból és a tetves ruszkikból!
Aki Én
@Maccska: Tévedsz. Bayer egy köpönyegforgató, buta suttyó, a tieid közül is csak kevesen kedvelik.
134.bátor
Vajon ez a " felháborító, és undorító " bayerzsóti, mit írhazott a Népszabadságba annak idején, mikor még párttagként szerkesztője volt a lapnak??
namihami
Melyik???
Az, amelyik iratta a könyvet vagy az, aki ezt csendben olvasgatja a Karmelitában?
Havanagi
Az ellenzéknek már rég az orosz nagykövetség előtt kellene tüntetni,de még erre sem veszik a fáradtságot.Szarházi retkes banda ez is egytől egyig.
balos
@Sakk Matt: A Havas Zsófia a börtönből kiszabadított nyilas és köztörvényesekről beszélt,de nem említette meg a pártháznál gyilkoló aberrált tömeget!A fideSSben a nyilas múlttal szimbiózist felvállalók pedig ma több kárt okoznak,mint a Mohácsi vész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.