Megérkeztek a KSH friss adatai az elmúlt hónapok inflációs mutatóival, és ez alapján már kiszámolható, hogy mekkora nyugdíjemelést kapnak az idősek novemberben.

Hivatalos: ennyi pénz ütheti novemberben a nyugdíjasok markát a nyugdíjemelés során

Fotó: 123rf.com

A KSH adatai szerint augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 16,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, az elmúlt egy évben a háztartási energia és a járműüzemanyagok ára jelentős mértékben emelkedett, Az élelmiszerek ára 19,5 százalékkal nőtt 2022. augusztushoz viszonyítva, 2023 júliusához képest pedig az élelmiszerek átlagosan 0,3 százalékkal drágultak.

A legfontosabb: 2023-ban január és augusztus között 22 százalékos volt a drágulás mértéke.

A nyugdíjas infláció augusztusban 17,2 százalék volt, az év első 8 honapjában pedig 23,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát. Ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben idén is a megszokott rendben, novemberben inflációkövetően emelik a nyugdíjakat, akkor ez alapján az adat alapján 8,3 százalékos emelésre számíthat közel 2 millió magyar öregségi nyugdíjas. Az átlagos nyugdíj összege így 227 ezer forintra emelkedhet – írja a Pénzcentrum.hu.

Forrás: Pénzcentrum.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
40 százalékos infláció mellett.
További sok Sikert a fitymaszópó nyuggereknek.
De hát jó van ez így ha meg mégsem akkor És és ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@szaboria1: "sokan azt hiszik ez lesz a valós"
Beindult a gépezet, elhintik, hogy nekik fontos a nyugdíjas, vitya elintézi a maximumot, majd novemberben közlik, a szokásos siránkozást: Brüsszel, Soros, Gyurcsány...
De az is meglehet, hogy kínai kölcsönt vesz fel, hogy kitudja fizetni, szükség van a nyugdíjasokra, mert jövőre önkormányzati választás lesz.
szaboria1
@percsi: Igen ez a szomorú igazság. Tegnap csak tovább akartam lépni a távkapcsolóval épp a TV 2 Holik magyarázta a hülyeségét és sajnos ezt a dumát veszik be sokan.
ómió
Na! Az efftársak már most meghazudják a nyuggernek!? Hogy legyen elég "kiábrándulnivaló"!?
Peller Anikó
@sgl: A kölcsönhitelek és a hazugságok meg némi pénznyomtatás csodát tesznek. A fidessszavazó nyuggerek meg nemesznek, bátrandögöljenek éhhen. Nekik emelni sem kell, már így is teljesen elégedettek. Ők áfával tüzelnek és tréfával vásároznak. Spar-helten fő a vidámság.
percsi
@szaboria1: Igen :(
@Peller Anikó: A legtöbb nyugdíjas és a szegény falvak nem Neteznek, csak tv1 és tv2 hazugságait szívják magukba. Elfoglalták a tv székházat, 2006-ban is ez volt a terv!
Gondolom minden nap többszőr elhangzik: Brüsszel, Soros és Gyurcsány miatt kell éhezniük, fázniuk. Az ellenzék tolvaj-hazug-áruló banda!
Az ellenzék hiába járja a falvakat, a tv-ben mondottak igazak.
namihami
Milyen szép lenne, ha bejönne ez a 8.5 % ! Akkor már csak 15-20 %-kal lennénk elmaradva az inflációtól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.