Megérkeztek a KSH friss adatai az elmúlt hónapok inflációs mutatóival, és ez alapján már kiszámolható, hogy mekkora nyugdíjemelést kapnak az idősek novemberben.

Hivatalos: ennyi pénz ütheti novemberben a nyugdíjasok markát a nyugdíjemelés során

Fotó: 123rf.com

A KSH adatai szerint augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 16,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, az elmúlt egy évben a háztartási energia és a járműüzemanyagok ára jelentős mértékben emelkedett, Az élelmiszerek ára 19,5 százalékkal nőtt 2022. augusztushoz viszonyítva, 2023 júliusához képest pedig az élelmiszerek átlagosan 0,3 százalékkal drágultak.

A legfontosabb: 2023-ban január és augusztus között 22 százalékos volt a drágulás mértéke.

A nyugdíjas infláció augusztusban 17,2 százalék volt, az év első 8 honapjában pedig 23,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát. Ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben idén is a megszokott rendben, novemberben inflációkövetően emelik a nyugdíjakat, akkor ez alapján az adat alapján 8,3 százalékos emelésre számíthat közel 2 millió magyar öregségi nyugdíjas. Az átlagos nyugdíj összege így 227 ezer forintra emelkedhet – írja a Pénzcentrum.hu.

Forrás: Pénzcentrum.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
40 százalékos infláció mellett.
További sok Sikert a fitymaszópó nyuggereknek.
De hát jó van ez így ha meg mégsem akkor És és ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
40 százalékos infláció mellett.
További sok Sikert a fitymaszópó nyuggereknek.
De hát jó van ez így ha meg mégsem akkor És és ?
Nessy
@Néro2: ne izgulj! Addig osztanak, szoroznak a kormányban, hogy 3% is szép eredmény lesz!
vacsi
Ha ez már hivatalos, akkor mit jelent az, hogy "ütheti"?! Akkor üti, nem?!
Qqberci
Ki kell rúgni a KSH elnökét, hisze a vikkancs megmondta, hogy egyszámjegyű lesz az infláció...
Nyírfa
A 8,3 % kicsit több mint a 2,5. De: nyugtával dicsérd a napot.
szaboria1
Még meg kell várni a Varga Mutyi mit fog kitalálni.
jáger laszló
Hiszem,ha majd hivatalosan is értesítenek
Addig pénz az ablakban!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
Oké, hogy kételkedünk, de becsüljük magunkat annyira, hogy - tudva, ennél is sokkal többet érdemlünk -, ne a kevesebbet várjuk!
NKF
Én nem vagyok se jobbos,se balos,nem járok szavazgatni! De nem értem miért nyer mindig Orbán? Van egy-két gyűlölködő balos faszkalap ,itt a Propellen,ennek ellenére semmik!
A másik oldal kb. egy nagy rakás sz..r!
Havanagi
@Horizont: és az elcsalt 1,5%-ra is vizet lehet inni.
simmering73
Innentől kezdve minden nap ezt fogják az ember pofájába tolni.
simmering73
Nem tudom honnan szedik ezt a 8,3%-ot, de én 2 hete 1,5%-ot, jó esetben 3%-ot olvastam.
szegfue
@NKF: 12:06 Akkor Te mégis hova sorolod Magadat? A "mindig nyerő Orbánhoz", vagy a "nagy rakás... másik oldalhoz"? Az nekem nem életszerü, hogy mondjuk Te állsz középen, mint a semleges Svájc, u.akkor hatalmas ellenérzésedet mindig kifjezed a balosokról és O.V. többszörös győzelmét pedig helyesled.
simmering73
"...az általános infláció éves átlaga 17,6-17,7 százalék lehet. A nyugdíjas infláció éves átlaga ezt majdnem biztosan meghaladja majd, akár a 18,5 százalékot is meghaladhatja, ahogyan arról a Világgazdaság már korábban beszámolt. Vagyis az év elején fizetett 15 százalékos nyugdíjemelés nem lesz elegendő a nyugdíjak reálértékének megőrzéséhez, ezért a kormány minden bizonnyal évközi nyugdíjkorrekcióról fog dönteni, amely elérheti a 3,5 százalékot."
...
Egyúttal a novemberi nyugdíjakba már beépülő nyugdíjkorrekció révén az átlagnyugdíj idén év végére 217 ezer forintra is emelkedhet. És ezzel még nincs vége, hiszen 2024. januárban ismét várható az év eleji rendes nyugdíjemelés, amely 6 százalék lehet a tervezett infláció alapján.
origo.hu (leírni is szégyelltem)
jesz
@Néro2: a jó kurva anyád a fitymaszopó nyugger, aki sajnos nem nyelt le, így lettél te..a segglukra hajazó szádból csak úgy ömlik a szar, ahelyett, hogy az idős emberekről tisztelettel beszélnél...akiket te lealázol, azok egy életet dolgoztak becsülettel, de a te náci felfogásod ezt nem érti.
szaboria1
Megint előre olyat közöl a pénzcentrum ami még nem biztos. Ilyenkor beindul a facebookon is a félre vezetés mert tényleg sokan azt hiszik ez lesz a valós
A szomszédom is már ezzel jött mondtam még nem biztos. Erre de már a facebookon leközölték és sajnos sokan el is hiszik.
rücsü41
Szerintem ahogy az újság leírta a nyugdíjak emelését még soha nem úgy történt az emelés.Az hogy több mint 8%-os lenne az nyugdíjemelés mértéke egy nagy blöff lehet csak , túl tolták ezt a biciklit is azok akik a tájékoztatást adták.Amíg Orbán nem jeleneti be a nyugdíj korrekció mértékét addig csak találgatások vannak, nem hiába van a törvényben dodonai módon szabályozva a korrigálás, előre senki nem tudja meghatározni a mértéket.
Néro2
@Nessy: Hozsannázni kel 1 százalék miatt is meg várni rá egy évet.
Nessy
@rücsü41: Az január - augusztus 23 % , az év eleji emelés 15% . 23-15=8. A legújabb hír 4%. Azaz lehet, hogy a fele sem lesz igaz! Unortodox fidesz matek! Az sincs kizárva, hogy "pozitív 0"lesz a költségvetés helyzetére hivatkozva!Én már semmin sem csodálkozok!
rücsü41
@Nessy: Ezt az számítási módot az teszi bizonytalanná, hogy az évi nyolc hónapja után hiba jóval húsz százalék feletti az átlagos infláció a szeptemberi ,októberi , novemberi és a decemberi inflációt előre meg kell becsülni, és ismerjük a kormányt, hogy például a decemberi inflációt képes akár 4%-ra is megbecsülni még akkor is ha már Nagy Márton is tudja hogy októberre sem lesz egy számjegyű az infláció.Ez az egész nyugdíj korrekció kiszámítása egy nagy csalás, amit bizonyít az is hogy a nyugdíjas érdekképviseletek hiába tettek közzé egy nyilatkozatot amely szerint Orbán Viktor soha nem emelte az infláció mértékével a nyugdíjakat, ezt Ó.Viktor nem méltóztatott meghallani és soha nem korrigálta a számítása hibáját, azt hogy évente 1-1,5%-al kevesebb volt a nyugdíjak emelése mint az érvényes infláció.Ennek ellenére minden évben azzal szédíti az ő nyugdíjasait, hogy a nyugdíjak megőrzik az értéküket, ami ugye azt jelenti, hogy legalább a nyugdíjak az infláció mértékével emelkednek.
Nessy
@rücsü41: Ez a lényeg! Így már évek óta egy a,z előző évnél alacsonyabb összeggel korrigált nyugdíjra jön az emelés. Ez már minimum 30% reálértékvesztést okozott az elmúlt években! Nem Gyurcsány, nem Brüsszel, nem háború, inkorrekt számítási metodika!
percsi
@szaboria1: "sokan azt hiszik ez lesz a valós"
Beindult a gépezet, elhintik, hogy nekik fontos a nyugdíjas, vitya elintézi a maximumot, majd novemberben közlik, a szokásos siránkozást: Brüsszel, Soros, Gyurcsány...
De az is meglehet, hogy kínai kölcsönt vesz fel, hogy kitudja fizetni, szükség van a nyugdíjasokra, mert jövőre önkormányzati választás lesz.
szaboria1
@percsi: Igen ez a szomorú igazság. Tegnap csak tovább akartam lépni a távkapcsolóval épp a TV 2 Holik magyarázta a hülyeségét és sajnos ezt a dumát veszik be sokan.
ómió
Na! Az efftársak már most meghazudják a nyuggernek!? Hogy legyen elég "kiábrándulnivaló"!?
Peller Anikó
@sgl: A kölcsönhitelek és a hazugságok meg némi pénznyomtatás csodát tesznek. A fidessszavazó nyuggerek meg nemesznek, bátrandögöljenek éhhen. Nekik emelni sem kell, már így is teljesen elégedettek. Ők áfával tüzelnek és tréfával vásároznak. Spar-helten fő a vidámság.
percsi
@szaboria1: Igen :(
@Peller Anikó: A legtöbb nyugdíjas és a szegény falvak nem Neteznek, csak tv1 és tv2 hazugságait szívják magukba. Elfoglalták a tv székházat, 2006-ban is ez volt a terv!
Gondolom minden nap többszőr elhangzik: Brüsszel, Soros és Gyurcsány miatt kell éhezniük, fázniuk. Az ellenzék tolvaj-hazug-áruló banda!
Az ellenzék hiába járja a falvakat, a tv-ben mondottak igazak.
namihami
Milyen szép lenne, ha bejönne ez a 8.5 % ! Akkor már csak 15-20 %-kal lennénk elmaradva az inflációtól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.