Az alapítványi fenntartású Qualitas Gimnázium soroksári épületéhez kedden délelőtt rendőrök és végrehajtók érkeztek és tanítás közben ürítették ki. Az alapítványi iskola épületét már tavaly októberben elárverezték, de erről az igazgató senkinek nem szólt. A perről tudott az iskolát fenntartó alapítvány igazgatója, valamint az iskolatitkár is. ,,Nem akartam farkast kiáltani" – közölte az RTL Híradóval a botrány után a tanítás közben kiürített iskola igazgatója.

A Qualitas Gimnázium épületét kedden kiürítették, a diákokat és a dolgozókat hazaküldték.

Botrányos! Tanítás közben zavara el a diákokat a végrehajtó a soroksári iskolából – A gimnázium igazgatója ezért nem szólt a szülőknek az árverésről – videó

Dr. Berki András bírósági végrehajtó hangosbeszélőn közölte,

hogy az iskola épületét tavaly októberben elárverezték, ami mostanra jogerőre emelkedett. A bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált.

A végrehajtó szerint azért került sor az árverésre,

mert az épület építési munkáit nem fizették ki, így annak keddtől hivatalosan is új tulajdonosa van.

Nem tudom, kit értesítettek, és kit nem, én most értesítek róla mindenkit, hogy ezt az ingatlant a mai napon mindenkinek el kell hagyni – mondta a végrehajtó, majd felszólított mindenkit, hogy a személyes ingóságokat úgy szedjék össze, hogy az épületbe „tanulás vagy oktatás céljából visszajönni” nem fognak tudni többet.

Az iskola titkára, Lugosi József – aki szintén kénytelen volt elhagyni az épületet – a Szeretlek Magyarországnak elmondta, hogy az iskola nem szűnt meg, az oktatást sem függesztik fel. A fenntartó nem ment tönkre, az iskola minden számlája ki van fizetve, “csak” az iskolaépületet „húzták ki alóluk”.  Elismerte, hogy a bírósági végzés jogerős.

Hozzátette:

az állapot egy jogvita eredménye, ami a kivitelező és a tulajdonos között zajlott, több mint tíz évig.

Lugosi sérelmesnek érzi, hogy a végrehajtást nem lehetett úgy megoldani, hogy a diákoknak és a dolgozóknak legalább fél tanévet adjanak az iskola elhagyására.

A perről tudott az iskolát fenntartó alapítvány igazgatója, valamint az iskolatitkár is.

A szülőket felháborította, hogy nem tudtak előre az intézkedésről

A Belügyminisztérium szerint a fenntartónak kötelessége lett volna tájékoztatni a szülőket és a tanárokat. Azt is közölték, ha az iskola nem tudja elhelyezni a diákokat, akkor a kormányhivatal helyezi el őket más iskolákban.

Az üggyel kapcsolatban később az iskolaigazgató Ott Ferenc is megszólalt, aki elmondta, hogy miért nem szólt erről a tanároknak és a szülőknek

– számolt be róla az RTL Híradó.

A Qualitas Gimnázium igazgatója úgy fogalmazott: ,

nem akartam farkast kiálltani

Ott Ferenc azt is elmondta, a végrehajtó már augusztus 29-én is megjelent az iskolánál, akkor azonban a bíróság elhalasztotta a kilakoltatást. Az igazgató most is ebben reménykedett, ezért nem értesítette a szülőket. ,

Nem képzeltem, hogy Magyarországon ilyen megtörténhet

– fogalmazott Ott Ferenc, aki utólag is úgy véli, hogy nem kellett volna értesíteni a gyerekeket és a szülőket, mert akkor már több éve bezárhatta volna a kapuit az iskola.

Az ATV Híradó stábja levélben fordult a Belügyminisztériumhoz az iskola ügyével kapcsolatban, akiktől ez a válasz érkezett: "a Qualitas Gimnázium alapítványi fenntartású magánintézmény, amelynek pénzügyi és jogi természetű vitáihoz, működtetéséhez a tárcának semmi köze". Kiemelték, hogy a kérdésekre a Belügyminisztérium nem tud válaszolni, mivel "megismételjük, a gimnázium nem az állami fenntartású köznevelési intézményhálózat része".

Ugyanakkor a tárca hozzátette, hogy "amennyiben a gimnázium nem tudja biztosítani az elhelyezését, ebből következően az oktatás feltételei nem biztosítottak, az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia működési engedélyét és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről".

Szép Gábor igazgatóhelyettes online oktatást rendelt el az iskolai tanulói számára.

Forrás: atv.hu, rtl.hu, nlc.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
10 éve húzódik az ügy?! Valaki szemet vetett már akkor az ingatlanra???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
"Az egész kibaszott ország azért fog ugyanígy megszűnni, mert 13 éve egy folyamatosan egyre keményebb, élhetetlenebb és nyomorultabb fasiszta diktatúrában élünk, de néhány kommentelőn és néhány tisztességes emberen kívül senki sem akar farkast kiáltani."
Loptam, de Qrvára igaz.
ómió
Magániskola!? Akkor, biztos a "Zorbán a hibás"! Ugye, így "píszí" hazudnotok, efftársak!?
Nessy
Gartulálok a végrehajtónak, a zsernyákoknak, de legfőképp az új tulajnak! Nrm lehetett volna ezt a nyáron "birtokba venni"??? Aljas dolog, amit a diákokkal, pedagógusokkal műveltek! Ez olyan fideszes "jogállami" megoldás volt ebben a formában!
Aki Én
@KisTehen: @ómió: A jogszabályoknak, törvényeknek, úgy általában végrehajtók lehetőségeihez semmi köze egy aktuális kormánynak, igaz agyhalott balfaszok?
Persze megint mindenki hibás, csak a kormányfő nem.
csak úgy....
gondolom, ebbe a magánsuliba nem járnak fideszes lurkók...
ha egyházi lenne, adóssága sem lenne mert 0rbán bácsi szent szeretne lenni!
Csak Norisz és senki más
10 éve húzódik az ügy?! Valaki szemet vetett már akkor az ingatlanra???
jáger laszló
Azkor most kié az iskola!!??
Mi lesz a jövője ez itt a kérdés!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Qqberci
@Csak Norisz és senki más: Jó lenne tudni, ki a vevő...
Nessy
A cikkből nem derül ki ki nem fizetett, ki a valós adós. Ha ennyi éve húzódott, akkor ott valami nem gömbölyű a történetbe! Vajh, ki az új tulaj, aki nem ért rá nyáron intézni a birtokbavételt, hanem csak és kizárólag tanítás közben? "Mindenki jöjjön ki"! A kezeket nem kellett felemelni?
Csak Norisz és senki más
@Qqberci: Végrehajtó majd kiírja árverésre ezután, ahol a kivitelező, illetve annak megbízottja részt vehet!
human
Ugy tudom fideszes az igazgató bácsi. A fiát aki ott tanított pedig megvádolták diákok szexuális zaklatásával. Jó jegyért várt szexet
Havanagi
Nem, elég,hogy többszörösen megalázták már a pedagógusokat,fóliát raktak a könyvekre,átírták saját ideológiájuknak megfelelően a tantervet,milliókkal fizetik le a tankerületek fidesz nyaloncait,stb...mostmár az iskolákat is kihúzzák a gyerekek alól.Geci!Az egész ország az,hogy hagyta ide fajulni a diktatúrát!!
Péter2
2010 előtt ilyen malőr nem fordult elő ! Mindent szétzilál a fidesz és a ner az országba !
csak úgy....
Elárverezett iskola, kötcsei piknik, Kelemen Anna fideszes, Győzike tilosban❗ Somogyi András www.youtube.com/watch?v=l-JE_YsQnL4
Aki Én
@Philip Marlowe: Nem, az idióta te vagy megint. Tájékozatlan pöcs vagy, qrva nagy pofával.

hvg.hu/itthon/20160203_soroksar_iskola_szexualis_zaklatas

Ha nem lennél funkcionális analfabéta, meg is találhatnád, mint sok minden mást. Na, nem mintha attól megértenéd mi történik.
human
@Philip Marlowe: Sértegetés nem változtat azon hogy még ez a perverz is a ti almotokból való. Tele vagytok komcsikkal, drogosokkal, melegekkel. Libsibbek vagytok az általatok leírt libsiknél is :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.