A Pintér-féle belügy utasításba adta, hogy ezentúl csak a tankerületek és a Klebelsberg Központ fogadhat el oktatási intézményeknek szánt magán- vagy civil felajánlásokat.

Pintér Sándorék költhetik el ezentúl az iskoláknak felajánlott adományainkat

Kicsiért is lehajol a fideszes belügyér. Forrás: Youtube

A szakszervezet szerint ez több szempontból is aggályos – írja a Népszava.

Az idei tanévtől az oktatási intézmények vezetői helyett elsősorban az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ (KK) dönt a tankerületi fenntartású iskoláknak szánt magánadományok elfogadásáról, egyes esetekben pedig azok felhasználásáról is. Ez egy belügyminisztériumi (BM) utasításból derül ki, ami a szaktárca alá tartozó szervek és intézmények részére felajánlott adományok elfogadásának rendjét szabályozza. Az utasítást nyáron hirdették ki a Hivatalos Értesítőben és június 25-én lépett hatályba.

Az új szabályok értelmében a tankerületi fenntartásában lévő köznevelési intézményeknek és a tankerületi központoknak szánt adományokról bruttó kétmillió forint érték alatt a tankerületi központok igazgatói dönthetnek.

Ha az adomány értéke meghaladja a bruttó kétmillió forintot,vagy ha az adományozó természetes személy vagy civil szervezet, az adomány elfogadásáról a KK elnöke, Hajnal Gabriella dönt. A felsorolt adományozók esetében mindegy, milyen értékű az adomány, minden esetben a KK elnöke jogosult dönteni annak elfogadásáról. Az adomány lehet forgalomképes ingatlan, ingó dolog, pénzösszeg, szolgáltatás, munkavégzés, vagy egyéb kedvezmény, támogatás, juttatás vagy ajándék.

A KK azt állítja, hogy a BM utasítás arra nem ad lehetőséget, hogy az adomány más intézményhez kerüljön, mint ahová az adományozó szánta.

Ha az adomány célját, rendeltetését – ez tipikusan a pénzbeli adományok esetében fordul elő – az adományozó nem jelöli meg, úgy annak felhasználásáról, a kedvezményezett szerv gazdasági, pénzügyi vezetője javaslatainak figyelembevételével, az adomány elfogadására jogosult személy dönt – tették hozzá. Vagyis, ha például egy magánszemély úgy adományoz pénzösszeget egy iskolának, hogy nem mondja meg, pontosan milyen célból adja a pénzt, nemcsak annak elfogadásáról, hanem a felhasználásáról is a KK dönt az iskolavezetés helyett.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint azzal, hogy az adományozási szándékot az iskoláknak be kell jelenteniük a tankerületeknek és a KK-nak, ráadásul nem is dönthetnek saját hatáskörben azok elfogadásáról, a BM az állam mindenre kiterjedő kontrollját akarja erősíteni.

Szerinte ez egy újabb lépés abba az irányba, hogy csorbítsák az iskolaigazgatók döntési jogait. A PSZ elnöke azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az adományozási szabályok szigorításával a civil szervezetek és az állami iskolák kapcsolatát is jobban akarja ellenőrizni a Pintér-féle Belügy.

Forrás: Népszava
Fotó: Youtube

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha már Dietmar Clodo nem hozza táskában a lóvét, muszáj máshonnan begyüjteni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
nagy a szükség, ezért is nyúlnak le fideszék minden pénzt...
Béla333
Ha már Dietmar Clodo nem hozza táskában a lóvét, muszáj máshonnan begyüjteni...
Sakk Matt
Naccerű!
Tehát nem az dönt, aki kapja és az sem, aki adja, hogy mire fordítsák az adományt. Vajon így ki fog segíteni?
lusta
Már máshol írtam. Miután uniós pénznek se híre, se hamva, pedig hívek etetését pedig folytatni kell. Itt egy újabb ötlet. Nem kell meglepődni. A füld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk minden fillérre ráteszi enyves mancsát.
rakitics41
Itt az újabb bizonyíték hogy nálunk fordítva ülnek a lovon a miniszterek, a kormány!Nem az adományozó dönti el hogy kinek mennyit és mire ad pénzt, vagy mást hogy segítsen, HANEM PINTÉR SANYA BÁCSI, VAGY A TANKERÜLET!Normális esetben ha az adományt az iskola nem fogadja el , akkor az igazgatója elutasíthatná azt, de itt az iskola igazgatók a miniszterük szerint szellemileg sérültek , még nyilatkozni sem tudnak arról hogy kell e az iskolájuknak az adomány vagy nem!Kérdés az hogy Pintér úr szerint kell -e az iskoláknak igazgató döntési jogkör, és ha kell miben nyilvánul az meg?Fogós kérdés ez ugye Sanya bácsi?
kereső
Következnek az 1%-os felajánlások. Majd a minisztérium eldönti...
A "gyenge elméjű" intézményvezetők nem tudják azt megtenni, még akkor sem, ha valamilyen határozz cél megvalósitása érdekében kérik az adományt. Mert a KLIK vezetője, az a Hajnal Gabriella, aki kinevezését megelőzően matematika-fizika szakos tanár volt, majd ő eldönti.
Az a Hajnal Gabriella, aki tavaly év végén 1,700.000,.FT-os jutalmat kapott eredményes munkájáért- miközben az irányitása alá iskolák tanárainak meg jutott egy-egy szaloncukor, ha jutott.
simmering73
@csak úgy...: Nemsokára jönnek a lakossági megtakarítások einstandolása.
Eladott Ország
- De mi lesz ha az igazgató meglátja, hogy lázadni merünk? - És mi lesz, ha a gyerekek meglátják, hogy lázadni se merünk?
uploads.disquscdn.com/images/08b36689942310e4ef4fa42324b88549bc338376f6b0dfb185b6bc7a9461fef5.jpg?w=800&h=653
Nyírfa
A szakszervezet szerint aggályos...ennyi. Aggályos. Ejnye-bejnye.
Normálisak vagytok???!!!
csak úgy....
@Maccska: akkor az origosok,vadhajtások...stb fidesz hazugság gyárak, rögtön rács mögé kerülnének!
Nyírfa
Istenem, igaza volt, van Kertész Ákosnak: a magyar genetikusan alattvaló. Azzá tette István. Nem véletlen, hogy aug. 20. számomra mindig is csak egy munkaszüneti nap volt.
Dr. Proktor
Oda kerül az a pénz ahova a vörösiszap károsultaké...
csak úgy....
@Nyírfa: miért pont istván,akinek a létüket köszönhetik? a többi szín igaz!
Eladott Ország
Kecelen van a Pintér Művek. Nem tudom hogy rokonok-e. De a Pintér Művek kertjében van a Néphadsereg eszközállományának jelentős része. Műhodról is látni. Ez a Sanyi gyerök, a 90-es években, bőröndben horda fel a pénzt Kecelről Pestre. Mindenkinek jutott olajpénz. A Sanya ezt mindenkiről tudja. Nyilván a lézerről meg tonyóról is tud egy csomó kompromittálót, azért nem tudják kib@szni. De már nem sok van neki se hátra. Szerencsére. Ha én diavetítést tartanék a lopásaitokról, akkor még januárban is ott ülnétek. " Foglalod a kurvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!." Pintér Sándor – a Csendes Don.
youtu.be/GjeFITONhlM
Szegény Sanyibá, nem ezt érdemli. Nem, Sanyibá inkább ezt érdemli!
uploads.disquscdn.com/images/8b497fadb8730a36b5ee3dcc2af1bbf4ab24f6980b84ed9876e0b333ccbe2c07.gif?w=800&h=213
Nyírfa
@Eladott Ország: 12.39

Egy szép nagy, kollektív szívlapát. Benne vagyok.

@Eladott Ország: 12.46

Jó az a kép, abszolút kifejezi Orbán minőségét.
levarosbukta
@simmering73: Én ezt már régóta szajkózom, ne tartsatok lóvét a bankban mert egy szép reggel arra ébredtek hogy huss.
Nyírfa
@csak úgy...: 12.36

Az erőszakos keresztényesítésért. Gondolj csak bele, a magyarok fele Koppányt akarta vezérnek, megőrizve a hozott kultúrát, tudást., vallást. A másik fele úgy látta, csak akkor maradhatunk meg Európában, ha felvesszük az itt élők szokásait, hitét. A kettéosztottságot ezer éve toljuk magunk előtt, és akkora heggyé vált, hogy már nem látunk ki mögüle. Csak a kétségbeesés maradt, a bizonytalanság, a védelem iránti , ma Stockholm- szindrómának nevezett szükséglet.
Olyan ez, mint amikor kiölik belőled az önvalód ismeretét, és egész életedben kutatod, keresed, ki vagy, akár tudatosan, akár tudattalanul. Egy befolyásolható, manipulálható , önállótlan gyerekember maradsz, akármeddig is élsz, kivéve, ha ...de az ébredés lehetőségének sok-sok összetevője van.
csak úgy....
@Nyírfa: istván nélkül úgy jártak volna a magyarok mint a hunok! a 150 éves török uralom ,aztán a labancok pár 100 évig, az már semmi ? ;) szerintem a magyarok genetikusan alattvalósága miatt nem köll annyira messze menni...
justhpeter
Istenverte nagy baromság az egész, amit senki nem tart majd be.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.37

Az identitásvesztés egyik következménye a török- és a Habsburg-uralom. Szerinted ,egy kritikus többségében ősmagyar nép nem tudta volna megvédeni a hazáját?
Meglehet, nem ismerem eléggé a magyar történelmet, és meg kéne fogadnom a fiam tanácsát, hogy tanulmányozzam László Gyula professzor "kettős honfoglalás"-elméletét , de a múltbeli, egyben jelen tudásom alapján a rokonszenvem Koppányé.
Nessy
Tisztelt államapparátus! Tan kerülei és Klébersberg központi hölgyek, és urak! Ha már lopnak, csinálhatnák elegánsabban is, nem ilyen csirketolvajmódon!
jáger laszló
Micsoda felelősség!!??
Hogy bírja ezt a gyűrődést a Pintér elvtárs!!??
Nem is értem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@levarosbukta: Ma volt szerencsém Lölő bankjához! Tumultus, káosz és anarchia...
Giovanni Alba
@jáger laszló: ma, 13:58
Nézd meg a képet, egy félig leeresztett lufit látsz, amelyre valami tehetségtelen kezdő (talán óvodás?) egy arcot próbált rajzolni. Egyre erősebb a gyanúm, hogy a jelképévé vált gúnyos, leereszkedő félmosoly valami arcizom probléma eredménye. Minden esetre a belső kiült a külsőre.
Nem vennék tőle használt autót, de inkább semmit se.
csak úgy....
@Nyírfa: ha igaz amit a történetírók mondanak,akkor nem sok magyar maradt a tatárjárás után ,aztán az ápád ház kihalása,- a magyarok külföldi királyaik sem nagyon védelmezték a magyar genetikát,gyakorlatilag szolgák voltak a saját hazájukban,keveredtek az idegen népekkel . -végül az ösi magyar genetikának a török tehette be a kaput.
neked pld. genetikailag mennyi közöd lehet a rokonszenves koppányhoz? ;)
csak úgy....
@Maccska: te barom, én pld. genetikailag szín tiszta germán vagyok!
a cigányok is magyarnak tartják magukat magyarországon, te hülye raci!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.25

Itt a személyiségeket illető rokon-, illetve ellenszenvről van szó. István, számomra, egy küldetéstudatban szenvedő, önmagát felkent mártírnak tekintő, ájtatoskodó ember, aki a kereszténység ürügyén leszámolt az ellenfeleivel.
Kösz', hogy felkelted az igényemet, tényleg utánanézek már annak a honfoglalásnak. Egyébként, eszméletlen mákom volt a töri-érettségin, mert a magyar történelmet annyira unalmasnak tartottam, hogy Mátyástól a XIX. századig szinte az egészet kihagytam. Naná, hogy Mátyást húztam és a II.világháborút. Nem dicsekszem - dehogynem! - , de az elnökség szerint akadémiai székfoglalót tartottam. :)
Kedves kérdésedre válaszolva: fogalmam sincs, hogy genetikailag van-e közöm a magyarsághoz. Őszinte legyek? Remélem, nincs. De: mivel az interkulturális társadalom híve vagyok, nem ezt élem meg problémaként, hanem azt, hogy ebben a poshadt tudatú országban minden az utolsó helyre kerül, ami számomra elsődleges.

Most el kell mennem, majd jövök.
csak úgy....
@Nyírfa: istvánról csak annyit udunk, amit a pápai írástudók összehoztak róla, én a felét sem hiszem.
az árpád házon belüli családi és ellenfelekkel való leszámolás már akkoriban is divat volt,nem változott azóta semmi, erröl vak béla (II.béla) és a simicska sokat tudnának mesélni..
Toller Béla
Az is hülye, aki az államnak ajánl fel adományokat ! Legyetek már értelmesebbek az államnál, igazán nem olyan nagy dolog ! Legalább egy kicsit erőltesse meg magát, ha át akar vágni benneteket !
Nessy
Nem kell a jövőben sem pénzt, adományozni, mert egy része valamelyik lojális iskolánál köt ki, a másik részét "megvédik" Pintérék! Sem bármilyen munkavégzést! Mi az hogy engedélyt kell kérni illetékes elvtárstól, hogy rendbe tegyenek a szülők egy osztály termet?
kereső
@Nessy: Hány iskola maradt volna az új tanév kezdésre, ha a szülők nem csinálják meg a tisztitó festést/mázolást/takaritást? Tudja ezt pintér, vagy a nagyon hatalmas KK??? A közösségi oldalak tele voltak a szülők áltak feltett hirekkel, fényképekkel. És a KK igazgatója majd ismét kap szaloncukorra pénzt az eredményes munkájáért.
kereső
@simmering73: Alakossági megtakaritásokat már becsatornázta állampapir vásárlásba a kormány, amikor kötelezővé tette a bankok számára a "reklámot"-és rábeszélést. Most meg mert megharapta az egyik kisújját, szúköl, hogy a bankok nem hitelezenek. Na, de miből tennék, ha nincs "szabad" betét/megtakaritás a bankoknál, amiből hitelt tudnának kihelyezni?? Eszetlenül hoznak egy rendelkezést, csak a következményekkel soha nem számolnak.
Nessy
@kereső: Miután a szakértelem bolsevik huncutság, az kormány körökben szigorúan tilos Nem baj, ha semmihez nem ért, csak legyen lojális! Akkor minden baromságot végrehajt, amit kiadnak neki!!
balos
@Nessy: Ezek nem elvtársak,hanem nemzethy hazaáruló gyilkosok!A száll-asi csettint a pokolból!Élve nyúzzák a népet!
namihami
Az egészség- és a nyugdíjkassza nem pontosan ugyanígy járt?!?! A magánnyugdíjról nem is szólva! Mert egy szimpla törvény alapján már nem ""adó"" jelleggel fizetjük be, így szabad a rablás! Csak a nagyságrend tér el. De ebből nem is számíthatnak már akkora összegekre!
Brüsszel bezárt, már a kispénzért is le kell hajolni!
levarosbukta
@Dr. Proktor: Nem csodálom. A lehető legrosszabb napokat választották karbantartásra. Se fizetést felvenni, se elutalni nem lehetett. Hülyék ülnek ott. Hogy a tökömbe utaljam el 29-én a fizetéseket amiket 2-án kellene?
levarosbukta
Ki lesz az a hülye aki ezután adományt ad? Ellenben qva jó ötlet a pénzmosásra!
vacsi
"ha például egy magánszemély úgy adományoz pénzösszeget egy iskolának, hogy nem mondja meg, pontosan milyen célból adja a pénzt, nemcsak annak elfogadásáról, hanem a felhasználásáról is a KK dönt az iskolavezetés helyett." - na, itt a lényeg!
kereső
@vacsi: Ne viccelődjél már, mert ebben semmi tréfa nincsen. Kezdjük azzal, hogy nem az iskoláknak szoktak közvetlenül adományozni, hanem az iskolai alapitványoknak. A szülők , akiknek a gyermeke az adott taninézménybe jár támogatja az iskola alapitványát az adója 1%-val,ami ugye "nem meghatározott célra" adott adomány. Hanem CSAK!!! az alapitvány alapitáskor megjelölt "általános" célkora használható fel. Az adott évi adományok felhasználásáról a kuratórium dönt- amely figyelmebe veszi az iskola vezetőinek/igazgatójának a "kivánságait". Most akkor ezek után erről nem az dönt, aki legjobban ismeri azokat a feldatokat az iskolában, amelyek segitik az iskola céljait!!! megvalósitásukban, hanem majd a KK.
Tudod mi a" legszebb " az egészben- nem az iskolák igazgatóit kérositja meg ez a rendelkezés, nem az iskolákat- hanem a gyermekeket. Mert esetleg azért nem tud adott számú kis/vagy nagy diák elmenni egy iskolai kirándulásra, mert ezek után az iskola nem tud hozzájárulni a kirándulás összegéhez, a szülő meg igy nem tudja kifizetni- tudod mit jelent ez? A szolidaritás kinyirása most már iskolai szinten is.
Ez egy aljas, gyalázatos tv. tervezet- amely kimondottan a gyermekek ellen irányul.
Dr. Proktor
@Béla333: Nem csak pénzt hozott D. Clodo abban az aktatáskában, hanem semtexet is...
Nessy
@kereső: fontos a gyermekvédelem, harsogja a kormány, és világszerte Novák Katalin. Csodálatos "gyermekvédelmi törvényünk" van!Kissé homofób, a tényleges veszélyekről, problémákról nem beszél, nem véd, de az nem baj.
Menőmanó
És lesz olyan marha aki Olajos sanyának ad pénzt ? Nem lopott még eleget ez is?

Szerintem arra megy ki, hogy az iskoláknak még kevesebb pénze legyen, és gyorsabban épüljön lefele a közoktatás. Erősen csökken a fidesz népszerűsége, nagyon kellenek a szegény, és buta emberek.
Azt pedig az oktatás durva lezüllesztésével lehet tartósan biztosítani.
kereső
"A következő lépés az lesz, hogy a rászorulók megsegítéséhez is majd engedély kell. Erre a feladatra talán Lázár János lenne nagyon alkalmas, ő rendkívüli módon empatikus, baromira át tudja érezni, hogy mit ér az az ember, akinek nincs vagyona. Sem. Sőt, még itt sem kellene megállni! Tegék engedélykötelessé, hogy adjak a szomszédnak két tojást, ha ő történetesen pont kifogyott a tikmonyból, és már forr a víz a nokedli főzéséhez, tehát nincs idő megtekinteni a zseniális árfigyelőt, hogy melyik megyében lehet olcsóbban tojáshoz jutni, ami mindegy is, mert az egyetlen bolt a faluban már régebben bezárt. Szóval ezt is kéne szabályozni, nehogy már én döntsem el, kinek mit adok! Hát hova vezetne az? Még a végén azt gondolhatnám, hogy a sajátomból annak és arra adok, akinek és amire akarok! Aztán meg az jutna az eszembe, hogy ez itt az én országom, ami nem ütközik törvénybe – márpedig ugye eddig az, hogy a sajátomból kinek adok, a saját munkámmal, időmben kinek segítek, az én döntésem volt -, azt én csinálhatom. Hát nem! Majd a kormány megmondja, hogy én mit csinálhatok. Már tényleg csak az jöhet, hogy beleírják az alaptákolmányukba, mikor mehetek szarni. Aztán, ha bevezetik ezt a baromságot, mi lesz? Lesznek szülői partizáncsoportok, akik az éj leple alatt festik a tantermet? A gyerek uzsonnájába csomagolva csempészik be a fénymásolópapírt? Nem tudom, mit fognak még kitalálni kínjukban ezek a szerencsétlenek, de merem állítani, hogy ha nem a mi belünket taposnák ki haláltánc közben, még röhögni is lehetne rajtuk. Így kicsit nehezebb."

kolozsvaros.com/2023/10/05/ha-nem-a-mi-belunket-taposnak-ki-halaltanc-kozben-meg-rohogni-is-lehetne-rajtuk/
SÍva
@kereső: Gondolom a következő a befolyt 1 %-ok lenyúlása lesz valamilyen bődületes hülyeséggel! Az is jó volt amikor egy nagyáruház gyűjtött pénzt segélyre és próbálták rábeszélni az embereket, hogy a vásárolt összeg felett még toldják meg pár forinttal a számla összegét! Amikor lenyúlták a vörösiszap károsultjainak összegyűjtött pénzt megfogadtam, hogy én csak személyesen és annak nyújtok segítséget akit én választok! Gondolom arra már nem sokan emlékeznek, hogy annyi pénz volt ezen a számlán amiből ők egy komplett kulturális központot szerettek volna építeni a "roma kultura" hagyományainak ápolására. Nos ehhez nem is kellett semmilyen épület mert napi szinten találkozunk, olvasunk "kedves" megnyilvánulásaikról! Tényleg hová is lett az a pénz?
kereső
@SÍva: 2,1 milliárd forint volt azon a számlán, amely elment "közösségi" célokra. Csak azok nem láttak belőle egy fillérnyit sem, akiknek adományoztak az emberek.
SÍva
@kereső: Igen de én pontosan szeretném tudni, hogy hová költötték azt a pénzt amit a károsultaknak kellett volna megkapni?
Nyírfa
@vacsi: 11.38

Ott tévedtél, hogy teljesen mindegy, célzottan adományoz-e valaki vagy valamely szervezet, vagy az adomány felhasználását rábízza az adományozottra. Csak a KK engedélyével lehet utalni a KK-nak, amely majd eldönti a pénz, a természetbeni adomány sorsát, illetve csak a központhoz benyújtott kérelmek elbírálása után adott engedélyek birtokában segíthetnek akár tanterem-fejújításban a szülők.
Tehát, maga az iskola már semmilyen döntési jogkört nem kap, de gyámság alá helyezték a szülői munkaközösségeket, a felajánlásokat tevő magánszemélyeket, a civil szervezeteket is.
Kérek engedélyt meghunyászkodni - ez Pintér utasítása a komplett oktatásügynek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.