Magyarország nem engedi meg, hogy sorsáról mások döntsenek, ahogy nem fogadja el a kívülről rákényszerített idegen eszméket, ideológiákat sem – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Strasbourgban, az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából elmondott beszédében szerdán.

Kiborult a fideszes EP-képviselő: Magyarország nem fogadja el a kívülről rákényszerített idegen eszméket, ideológiákat
Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Máthé Zoltán

Gál Kinga a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács épületében, a Magyarország Európa Tanács mellé rendelt Állandó Képviseletének szervezésében tartott megemlékezésen úgy fogalmazott: az 1956-os forradalom a magyar nemzet történelmének sorsfordító pillanata, amely a magyarság szívósságát, a terror és az elnyomás elleni hősies küzdelmet példázza.

Emlékeznünk kell az 1956-os eseményekre, hogy megértsük, mit jelent számunkra a szabadság, és miért kell küzdenünk érte újra és újra. 1956 tanulsága, hogy egy nemzet igazság és szabadság utáni vágyát senki más nem fogja képviselni

- hangoztatta.

Kiemelte: lehet, hogy a forradalmat leverték, de szelleme sohasem halványult el. A magyar történelem kihívásokkal teli időszakai megtanították, hogy a szabadságot soha nem szabad magától értetődőnek venni – mondta.

Amikor heves vitákba bocsátkozunk, vagy alapvető kérdésekben nem értünk egyet az európai fősodorral, az azért van, mert nemzeti érdekeinket helyezzük előtérbe. Ez a magyar nemzet fennmaradásának alapja. Kötelességünk 1956 hőseinek örököseként gondoskodni arról, hogy többé ne kerüljünk olyan helyzetbe, amelyben szabadságunkat, gyermekeink szabadságát bárki elveheti. Nem engedhetjük meg, hogy Magyarország sorsáról mások döntsenek

- jelentette ki.

Szavai szerint 1956 bizonyítja, hogy a magyarok szeretik a szabadságot és szeretik Európát. Magyarország egy erős, virágzó Európában hisz, amely képes megvédeni polgárait, ahol tiszteletben tartják a keresztény gyökereket és az olyan értékeket, mint a szabadság, a hűség és a hősiesség, ahol az intézményesített európai együttműködés a kölcsönös tiszteleten alapul – tette hozzá beszédében Gál Kinga.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Egy közösségbe a többségi akarat az irányadó , akiknek nem tetszik odébb is állhat ! Szabadság a fontos , akkor lehet népszavazást kiírni az unióból való kilépésre , ha a szabadság annyira fontos , pl a közpénzből működő köz média miért cenzúrázottan működik ? Vagy bűnöző fideszes politikusok haverok , oligarchák ellen miért nem indul eljárás ha a bűncselekmény bebizonyosodik , pl tiborc orbán vejkója ellen ? Na ennyit a szabadságról röviden . Amúgy ezt az unióba nem tolerálják el , ez is okok egyike meg a másik is , hogy nem jön az uniós felzárkóztatási pénz . Nektek tésasszonyság az volna a jó , hogy az unió öntse a pénzt minden felügyelet nélkül , hogy fidesz és fenntartó köreik habzsidörzsöljenek belőle élősködhessenek a népen- ( és az uniós polgárokon akik befizetik adó formájába a felzárkóztatási pénzt ,) -minden kontroll és elszámolhatatlanság mentén ,halálukig a hatalomban , ez nem más mint a kommunista 1 párti berendezkedés vissza nyúltatok a gyökereitekhez ez az igazság , és ezt nem engedi az unió kiteljesedni a rendszereteket ez a valós okotok a vagdalkozásotoknak , mert nagyon jól tudjátok , ha buktok , jön az elszámoltatás , és a hosszú börtönévek sokatoknak .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig korruptbolsi brüsszelitáink már ezerszámra küldenék nekünk a Hamász terroristáikat is!
telegdilaci
@Péter2:Tisztelt képviselő asszony annak a közösségnek az összefogását amelyik közösségbe Magyarország is tartozik nem erőltet ránk semmit,ezt inkább mondhatná Moszkvára mivel igen szoros Kapcsolatot ápol Orbán,Putyinnal,valójában amikor az EU-és a NATO-szövetség tagjai lettünk,vállaltunk minden feltételt,amit kértek tőlünk,az már más kérdés hogy a Magyar Miniszterelnök Pávatáncot jár,hol ide húz hol oda meg kellene nézni egy 2007-es felvételt az ellenzékben lévő fidesz egy kongresszusán miket mondott Orbán a keletről,nem engedünk a Kelet szorításának,tanulságos,valahogy most mégis a Putyin kiszolgálója,ki árúsította az Országot,KÍNÁNAK,ez akkor mi?
justhpeter
Orbánék elfelejtettek verziót frissíteni Kinga szoftverében. Még mindíg a régi dumát nyomja.
vacsi
@kereső: Azt, hogy én sem helyeslem!
Lepényleső
...ahogy nem fogadta el egykor a tatárok,a törökök,az osztrákok,az oroszok akaratát épp úgy ahogy most a fydesét sem?
Ám a felsorolt esetekben nem a magyarokon múlott mit fogadnak el,hanem a rájuk szegezett erőszakos fegyvereken?
Nem utolsó sorban,a diktátorok találkozójáról készült képi beszámoló mintha épp arról szólt volna,miképp hunyászkodik
meg egy olyan kutya aki a nyugattal oly hangosan ugat,holott eddig övé lett minden falat,amit a falkának szántak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.