Kósa Lajos a parlament hétfői ülésén arról beszélt, hogy a teljes ellenzék migránspárti állaspontot képvisel és ha rajtuk múlna, Magyarország ugyanolyan helyzetben lenne, mint Belgium, Franciaország vagy Németország.

Kósa Lajos: ha az ellenzéken múlna, az lenne itt, ami Belgiumban, Franciaországban vagy Németországban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz ezzel szemben a kezdetektől arra figyelmeztetett, hogy a migrációt meg kell fékezni és védeni kell a schengeni határokat – jegyezte meg.

Eközben az EU még több migránst akar behozni, ezzel növelve a terrorveszélyt – hangsúlyozta, hozzáfűzve: a hírek szerint Debrecenben nyitnának migránstábort, noha a helyi politikusok élesen ellenzik ezt.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: az EU vezetői kedden ülnek össze, hogy a migrációs paktumról egyeztessenek és tovább vigyék az eddig erőszakkal áterőltetett folyamatot.

"Nem fogunk újabb Lampedusákat létrehozni Magyarországon"

- mondta, hangsúlyozva: Magyarországon nem lesznek menekülttáborok sem Debrecenben, sem máshol.

Figyelmeztetett azonban arra, hogy az ország déli határán egyre erőszakosabb a helyzet, a magyar kormány felvetései mégis "süket fülekre találnak" Brüsszelben.

Kósa Lajos felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egy nyilatkozatában használaton kívüli fővárosi laktanyák felújítását kérte EU-s forrásokból és helyezett volna el azokban migránsokat. Rétvári Bence kiemelte, a migrációs paktum tervezete ellen eddig csak Magyarország és Lengyelország szólalt fel.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Maradjunk abban (mert az tény), hogy a Kupakos FELTÉTELEZETT valamit! Ami viszont TÉNY, hogy a te és kormányod szakmai és politikai működése már majdnem Bulgária szintjére vitte az országot! Az erős középmezőnyből a biztos sereghajtók lettünk! És valahol azért ez is eredmény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@human: ki ne ejts ilyen szitokszavakat nyilvánosság előtt,még megköveznek a savazóik :))) hová vezetne ez?
Dr. Proktor
@Horizont: Ne csodálkozz, Kósa a megfelelő ember a megfelelő helyen!
Simlis a simlisnek örvend - ismerős?
namihami
@szaboria1: 06.54: Hosszú volt az út és neki már csak állóhely jutott! Elfáradt...
human
@izéke: Amúgy már tényleg űrből jött idegennek érzem magam ebben az országban ilyen gondolatokkal. Megalkuvó egy nemzet vagyunk.
terlasz
Ehhez bizony szükség lenne egy olyan fejlettségi szintre, mint a felsorolt országokban van. A migráns nem hülye, hogy csóró országokat célozzon meg.
telegdilaci
@namihami:A kupakos Huszi Tuszi a legnagyobb barom a Fideszben,nem lesznek menekült táborok az Országban,az eddig rendben is van viszont lesz 500-ezer Távolkeleti vendégmunkás egy 9-milliós Országban,nekem ezek is menekültek,más kultrából hozzák kényszeritik ránk őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.