Az igazság kultúrája alapján az ellenzék megújítását nevezte célnak a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője, EP-listavezetője vasárnap pártja küldöttgyűlésén. Donáth Anna szerint a Demokratikus Koalíció (DK) a hazugság kultúráját képviseli és gúzsba köti az ellenzéket.

Donáth Anna: a kormányváltáshoz "le kell váltanunk az ellenzéket"

A Momentum Facebook-oldalán közvetített beszédében a politikus – mintegy kétszáz tagú hallgatósága előtt – arról is szólt, pártja célja, hogy a 2024-es önkormányzati választáson minden településen és minden budapesti kerületben egy közös ellenzéki jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben. Meg kell őriznünk és növelni kell a szabad városok számát – tette hozzá.

Jelezte, a Momentum mindig is kész és nyitott volt helyben az együttműködésre, sehol nem múlhat rajta egy sikeres választás.

Donáth Anna azt mondta,

mindenhol azt a jelöltet támogatják, aki a helyiek szemében hiteles, akinek esélye van nyerni a Fidesszel szemben, és akinek "a személye nem mond ellent az igazság kultúrájának". Ha valahol nem tudnak megegyezni az ellenzéki pártokkal, ott előválasztást fognak kérni

- mondta.

Kitért arra is, hogy szükség van egy sokkal jobban letisztult ellenzéki térfélre, nem politikusból van túl sok, hanem pártból. Véleménye szerint az EP-választás eredményét használhatják arra, hogy megnézzék, mely pártoknak van valódi társadalmi támogatottsága.

Meg kell mutatnunk, hogy a Momentum az a párt, amelyre bizalommal szavazhatnak a választók, mert nem nézi hülyének őket, igazat beszél és vállalja a felelősséget a tetteiért, azaz az igazság kultúráját képviseli.

Úgy fogalmazott, "nem az a célunk, hogy szétverjük az ellenzéki együttműködést, az a célunk, hogy megújítsuk azt".

Donáth Anna szerint a 2022-es parlamenti választáson a kormányváltáshoz hiányzott az ellenzék hitelessége, vagyis a választók nem hitték el, hogy az ellenzék másként fog kormányozni, hozzászoktak ugyanis ahhoz, hogy a politikusok hazudnak.

Ennek két oka van – folytatta –, az egyik maga a Fidesz, amely 13 éve számolatlanul költi a pénzt az ellenzék lejáratására, hitelének rombolására, a másik pedig a DK és annak elnöke.

Mint mondta, a jelenlegi kormányfőt joggal lehet kritizálni, mert világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, tudatosan hazudott az egész országnak a gazdaság valós állapotáról, és az ő felelőssége, hogy a válság térdre kényszerítette az országot.

Mennyire hiteles az ellenzék részéről ez a kritika, ha ugyanezeket a mondatokat szó szerint el lehet mondani a DK elnökéről is? – kérdezte.

Hozzátette: a DK elnökének és pártjának "végtelen lehetősége" lett volna kiállni és felelősséget vállalni a múltért, de nemcsak, hogy nem teszi ezt, hanem újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat: hazugsággal kampányolnak és a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hirdetik magukat. Ez a hazugság kultúrája, ez az, ami hatalomban tartja a Fideszt 13 éve, és ez az, ami ellen a Momentum hét éve megalakult – fogalmazott.

Donáth Anna elmondta, a kormányváltáshoz "le kell váltanunk az ellenzéket", új politikai kultúrára, az igazság kultúrájára van szükség. Ez a Momentum politikai kultúrája, ebben más, jobb, mint az összes többi párt

- jelentette ki.

Közölte, az ellenzéki oldalon a Demokratikus Koalíció gúzsba köti azokat, akik nem hajlandóak beállni a sorba. A DK aktív szerepet vállalt a Jobbik ledarálásában, elszívta a MSZP szavazóit, az LMP-t már mindenki a DK KDNP-jeként emlegeti, Budapesten Karácsony Gergely főpolgármestert is sarokba szorították – sorolta.

Hozzátette: a Momentum az "utolsó mohikán", amelynek létre kell hoznia az igazság kultúrája mentén politizáló ellenzéket, mert különben generációk megtapasztalják, milyen a NER-ben élni.

Forrás: MTI

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont: Azt bánná a fene, de hogy ez mennyit árt az egész ellenzéki politizálásnak, fel sem fogja. Igy kell elriasztani azt a választót, aki a büdös életben nem szavazna a fideSS-re, de ezek után csak egy kérdést tesz fel magának: Ezek kormányozni? Hogyan?
az ellenzéket egyébként már sikeresen leváltották MZP-vel együtt, csoda hogy nem lett 4/5-e a fideSS-nek 2022-ben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Horizont: Azt bánná a fene, de hogy ez mennyit árt az egész ellenzéki politizálásnak, fel sem fogja. Igy kell elriasztani azt a választót, aki a büdös életben nem szavazna a fideSS-re, de ezek után csak egy kérdést tesz fel magának: Ezek kormányozni? Hogyan?
az ellenzéket egyébként már sikeresen leváltották MZP-vel együtt, csoda hogy nem lett 4/5-e a fideSS-nek 2022-ben.
Eladott Ország
Aki itt, ebben az országban azzal kampányolt, hogy először az ellenzéket kell leváltani és utána majd talán(!) a fideszt is, azt úgy hívták, hogy Márki-Zay Péter. Aki kézcsókra járult a választások után a helyi kiskirályhoz, Lázár Jánoshoz, együttműködését felajánlva . A messiásokkal már Donáth' lehetne rekeszteni! Ennek eredményeként még annyi egyénit sem fog nyerni az ellenzék, mint 2022-ben. “Donáth Anna: Nincs messiás, munka van .” Annácska! Munka van?! Remek! Szóval, nem balettozva kell hányni a rizsát, hanem akkor valami érdemi munkát végre letenni az asztalra! “ Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell! És nem elég akarni, de tenni-tenni kell!” ( Váci Mihály)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/343642036_223623500282669_1267664720807475174_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=crS4ZC9o07EAX8Dw7AJ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDaMUPpWQsHkZ095TNV7xkvVWB8bbmR6nYJn-Dd8TmoaQ&oe=6556160E
kép2
uploads.disquscdn.com/images/60e017c451c3630df6289e9f852004a9d20d384269af092fdcac653095c055bc.jpg?w=800&h=646
Menőmanó
Ha le kell váltanunk az ellenzéket, akkor abba a Momentum is beletartozik Annuskával együtt. Ebbe belegondolt?
Nem mintha nem értenék egyet azzal, hogy ez az ellenzék egy kalap sz@rt se ér, de mi az, amire le lesz váltva? Én nem látom sehol.
Toller Béla
Elég gerinctelen dolog saját baromságaikért, lustaságaikért egy másik ellenzéki pártot hibáztatni. Pláne, amikor rájön, hogy az a párt kezdi kristályosítani az egész ellenzéket, és ebből ő, mármint a Momentum, a maga lustasága miatt marad ki.Nem a DK sarazása a megoldás ! De ha még ezt sem tudja...
kereső
@Menőmanó: Donáth Anna és a momentum ezek szerint nem tartja magát ellenzéknek.
És nem ők az ellenzék- hanem a szavazók, szimpatizánsok- ők csak az ellenzék képviselői- mint pártok. Szépen vagyun k- le kell váltani azt 800 ezer- 1 millió ellenzékit akik a "megkövesedett "régi pártokra szavaznak. Igaz ez már múködött 2022-ben is-. egyszerúen otthon maradtak. Én arra lennék kiváncsi, hol van a jobbik szavazóbázisa, mert ennyivel nem nőtt a bizonytalanok tábora.
kereső
Tudod mi a te bajod, Anna? az, hogy tehetségtelenek vagytok-és ezt próbálod elfedni ezzel a szöveggel, és a dk támadásával. Ez már MZP-nek sem jött be. Nem kell hülyének nézni az ellenzéket=ellenzéki szavazó, szimpatizáns, azok a túloldalon vannak és úgy látszik , hogy a momentum vezetésében.
FLETÓ
Te + ki? Mert ugye többes számban beszél(get)sz magadban!
Nessy
Ez a jólélek is azt hiszi, hogy zsebükben a marsallbot, és ők egyedül a fidesz ellenzéke! Drága Anna van egy régi sláger! "Egyedül nem megy!" Ez a mások lejáratása, pocskondiázása, fidesz tempó, ha nem venné észre, amikor szövegel!
dr. prédikátor
akornányváltás igazi kerékötői a MOME3NTUM, A PÁRBESZÉD MZP. egyszer már sikeresen szétverték az összefogást!!! most jön ez a picsa és újból arra készül az 5% os pártjával!!!
Eladott Ország
@FLETÓ: ma, 16:55 ☻ Meg a Moszkvai balett...
twitter.com/janos_hary/status/1723356189923164515/photo/1
Vicces történelem: Elfelejtettük?...Igen elfelejtettük! Magyarországon egy ostoba balfasz nagyonhazug hülyecigány’ „uralkodik”, törvényeket farag a nép ellen, közpénzből fedezi nyalonc seregét...
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1723304552768663736/photo/1
Emlékszem a két Gyurcsàny kormány+Bajnai alatt a legmagasabb éves! infláció 7,9% volt. Akkor biztos a Soros a hibás, meg én a Gyula, meg az Ottó...eriggy a qrva anyádba !
FLETÓ
@Philip Marlowe: Persze! De ezt a faszkalap @Eladott Ország: nem érti!
justhpeter
Végighallgattam. Mai állapotában álom > illúzió > remény. Egyéni (egypárti) kezdeményezésnek jó, tobábbi meneteléshez - partnerek hiányában - kevés. Kizárólag azért írtam, hogy "egyéni (egypárti) kezdeményezésnek jó", mert a Momentumnak még nincs "háttértörténete. Miközben az összes szóba jöhető partnerének már van, nem is akármilyen.
Hozzon bármit a 2024-es választás, az nem elválasztható attól a "mellékkörülménytől, hogy a kormányváltás csak 2026-ban következhet be, vagyis a a 2024-es választás eredményét én háttérben kezelve a 2026-ra készülnék. Kiemelten elsődlegesen a "Gazdaság ma és a gazdaság 2026-tól" relációban.
namihami
Szegény Donáth László! Vajon hogyan tud a támogatottjai, élelmezettjei, tanítottjai előtt elszámolni egy ilyen gyerekkel?!?!?!
""Amit az apa felépít estére, a lánya lerombolja reggelre!""
Clavigo
Vazzzze...Én még nem ütöttem meg Nöt... de ezt a Donáth-picsát nem ártana megrugdosni..,,méla undorral...
Béla333
Rendszeresen felmerül egyes ellenzéki politikusoknál/pártoknál hogy egy új gondolkodású ellenzék kellene ahhoz, hogy az elmúlt 33 év leszerepelt, az országot romba döntő politikusi "elit" helyett legyen egy olyan párt/politikus, akire önmagunkkal való maghasonlás nélkül képesek legyünk szavazni.
Ez valamiért hatalmas ellenkezéssel találkozik mind a maffiózók részéről, mind a DK-sok részéről.
Miután eddig mindig sikerült leamortizálni a DK-soknak az új politikai kultúrát szeretni akaró ellenzékieket (nem a maffia végzi el azt a piszkos munkát, hanem a DK!), aztán a vesztes választások után mindig rákenik a vereséget a megtisztulást akarókra.
Majd 50 év múlva teret nyerhet, többséget nyerhet az új gondolkodás a választók körében is...
verőce21
A "hisztériaellenzék" így is többet elért Fletó vezetésével, mint megérdemelné...!

Több százan kaptak jólfizető állásokat..., parlamenti székeket, frakciókat, felügyelő bizottsági helyeket, stb. amire az 1-2%-os párttámogatottságuk semmiképpen nem jogosította őket...!
Havanagi
Havi 1,5 millió Ft-ért +ki tudja mennyi jön még hozzá ennyit tud mondani: "Igaz beszéd, igaz ország".Silány, nagyon silány.A pénzünkből erőltetsd már meg magad,mert ha csak ennyire telik ,a küszöb is nagyon magas lesz a pártocskának.
ESCOBAR
Komolyan! Némelyik annyira úthenger alá való...
FLETÓ
@Philip Marlowe: Aztán egy hét elteltével már "expired" ...
FLETÓ
@Horizont: Akkor te hol is vagy? Milyen oldalon állsz? Ha szerinted bármilyen az ellenzék, akkor ugye jövőre a szavazólapon nem az lesz opcióként, hogy BÁRMILYEN ELELNZÉK?! Mert akkor oda voks nem fog kerülni sem az EP választás tekintetében, sem pedig a helyhatósági választásokon!
FLETÓ
@Horizont: LIKE! Neked mindegy, kire! Csak ne a FIDESZ-KDNP-re! Persze! Így bukott az MSZP 1998-ban! "Mindegy, csak ne az MSZP-re!" Horn Gyula kérdezte akkor: "Na de miért??? Amit eddig elértünk azt kár lenne kockára tenni! Jól gondolja meg Orbán Viktor, kivel alakít kormányt!"
FLETÓ
@Horizont: Kínodban nem tudsz mit reagálni! Jajjjjjjj! Elvesztél!
Én idéztem Horn Gyula szavait...Emlékszem, ott voltam!
FLETÓ
@Horizont: Itteni? Összesen kb. 67 ember posztol itt rendszeresen!!! Köztük jobboldaliak is! Persze van a másik oldal is, csak nem tudom, hogy az melyik, mert hogy BAL nem, az biztos! Legalább ultrabal lehetne! de még az sem!
FLETÓ
@Horizont: Fel? Akkor jó! Kezdj megbarátkozni a gondolattal, hogy még 2030-ban is nyer a párt! S ezt nem cinikusan mondom, mert téged nagyon kedvellek itt abból a mindössze 67 aktív tagból! Nincs másik alternatíva! Ja, valaki a minap írta itt, hogy a baloldal kényesen vigyáz a jobboldal 2/3-ára, miközben a jobboldal is kényesen vigyáz a baloldal 1/3-ára! ha esetleg nem pontos az utalás / idézet, nem baj! lényeg benne van! Te érted !!!
FLETÓ
@Pegero: Ja! Akár mondhatta volna azt is hogy: "Tibor! ne igyál má' annyit mint én!"
justhpeter
Nem vagyok biztos benne, hogy minden kommentelő meghallgatta mind a negyvenvalahány prces felvételt.
Lepényleső
...maradéktalanul,- bár azt megelőzően valahol fel kellene lelni őket,- keresve őket ott ahol osztják a statiszta szerepeket?
TASzSz
@KisTehen: Hallottam ilyen hanghordozású hölgyet 1983-2013 időszakban... Aztán szegény beteg lett, de meggyógyult... Betegsége alatt álszent volt, mint utóbb kiderült... Gyógyulása után újra a régi!
C_3PO
Hát! Ettől Orbán Viktor még nyugodtan alszik, sőt még nyugodtabban!
justhpeter
@Horizont: Tulajdonképpen azt is lehet mondani, hogy jó dolgokat mondott, de három dologgal akkor is szembesülni kell majd:
1) A jó dolgokhoz is kevés a Momentum egymagában.
2) Nem elég kizárólagosan az értelmiséget meggyőrni.
3) Ez a harmadik a döntő:
- ha kiveszem minden ellenzéki csapatból azokat, akiket - mivel 2010 óta a parlamentben melegedtem mindenféle eredmény nélkül - nem vinnék magammal, ki marad ?
+1) Bármit is szeretnének döntéselőkészítő szakértői csapat ma snkinek nem áll a hátterében.

Ha csak enyit végiggondolnak rájönnek, hogy a lrgközelebbi "rendszerváltás" akkor lesz ha mindent ráhagynak a fideSSre ameddig már nem lesz mit ellopni és Orbánnak csak két választása lesz, hogy depi legyen vayg öngyi - így is úgy is megbuknak. Másik esélye a rendszerváltásnak, ha az ismeretlen latona kapcát cserél.
rakitics41
Annácska!Ha mindenkit leváltasz, elzavarsz kikkel és kiket akarsz kormányozni?Gondoltál már erre?Ezekben a leváltásokban nem vagyunk valami sikeresek.
lusta
Annácska ismételten neki ment és nem is akárhogy, kőkeményen a DK-nak. Közben a többieket is szapulja, mert csak a Momentum az egyedüli, a kiváló, az igazmondó, stb. párt.
Annácskának akár tetszik, akár nem, akár le tudja nyelni, akár nem, A DK és annak vezetője megkerülhetetlen. Ha a többi párt időben kapcsol, beáll a DK mögé, mert csak így lehetnek a jövőben tényezők. Megint a lengyel választás tanulságaival jövök. Az ellenzéki erők nyertek és rövidesen kormányt alakíthantak, miután holnap ki fog derülni, hogy Morawiecki a szájkaraténál többre nem képes, nemhogy kormányt alakítani. Ellenben a 3 nyertes párttömörülés a propgramban már nem tudott megegyezni. A baloldali Együtt a kormányprogramba íratta volna az abortusz törvényi/emberi szabályozását, míg a Parasztpart erről inkább népszavazást írna ki és majd utána a népszavazás eredményének megfelelően valamikor ezt is törvényben szabályozzák. Erre az Együtt biztosította az ellenzéki kormánykoalíciót a támogatásáról, de maga már nem vesz részt a kormányzati munkában.
De ehhez először nyerni kell és utána lehet egyezkedni, nem pedig előre megmondani a tutit és a többi meg kapja be. Ez így nem fog menni. A Momentum örüljön, ha egyáltalán, ilyen hozzáállás mellett, egyedül maradván bármit is elér. Egyet elér. A jelenlegi föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk szabadrablását hosszabbítja meg.
lusta
@lusta: 8 évvel ezelőtt bukta a Tusk vezette kolaíciós PO/PSL kormány a 8 éves kétszeri ciklusát. Az akkori ellenzéki baloldal a fenébe kívánta őket és állandó harcban állt velük. Vice-versa szintén. És? A választások előtt a baloldal rájött, a KO (PO) nélkül nem megy a pisiorkik elzavarása és ismételten bejött a vice-versa állalpot. Az ellenzéki pártokat egy cél vezérelte. El kell a pisiorkikat küldeni a 3,14csába. Ezt pedig bármelyikük hiánya, legyen az nagy pártszövetség (KO), vagy kisebbek, nem fog menni.
Egyedül nem megy, mélyen tisztelt publikum.
Yoda69
Hát Anna azért ettől többet vártam volna tőled. MZP már megpróbálta ugyanezt, bele is bukott és erre ment rá az osszefogas ereje is.
Yoda69
@Maccska:
Legalábbis a fideSSes propaganda ezt próbálja meg az emberek ágyába tuszkolni. Ezzel szemben az igazság az hogy a Gyurcsány vezette DK a legerosebb ellenzéki párt 1 millió szavazóval. Nekem ez nem mutatja azt, hogy Gy. F. el lenne utasítva. Orbán csak azért tud hatalomban maradni mert a lebutitott emberek, a meg tévesztett nyugdíjasok és szinte a teljes cigányság öt támogatja. De ez nem fog örökké tartani és Orbán a politika tragyadombjan fogja bevegezni.
Pálinkás Pál
mit akar ez a nyomi sz@pógép...?...nulla támogatottsággal..?---az ellenzék felkészülhet, ha nem döntik meg radikálisan az orbán rezsimet, semmi változás nem lesz...így csak szétforgácsolódik az amúgy sem túl mobilizálható ellenzéki választóbázis..minden ilyen mikropárti megmozdulás csak a puhos cigány pozícióját erősíti...
NKF
Ki a vezér a Momentumban? Annácska vagy a faszfej Gelencsér? Ámbár mindegy!
Bástya Béla Elvtárs
@NKF: Na, azért a 42 percben volt néhány másodperc tanulságos is!
balos
@Bástya Béla Elvtárs: Amikor élvezted a 380 voltot?
balos
Ahol 1 novákkátya az lehet amire teljesen fideSS kompati-bilis,ott 1 ilyen segghülye miért ne lehetne alkalmas lejáratni az ellenzéket!
lusta
@sgl: Egy nagyon jó példa a tények összemosására, vagy a helyzet nem ismeretére.
˝Mint mondta, a jelenlegi kormányfőt joggal lehet kritizálni, mert világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, tudatosan hazudott az egész országnak a gazdaság valós állapotáról, és az ő felelőssége, hogy a válság térdre kényszerítette az országot.
Mennyire hiteles az ellenzék részéről ez a kritika, ha ugyanezeket a mondatokat szó szerint el lehet mondani a DK elnökéről is? – kérdezte.˝
A világgazdasági konjuktúra kihasználásához pénz is kell. A Gyurcsány-kormány hatalmas összeget harcolt ki az Uniótól, amihez képest a Marshall-segély csak aprópénz, de a felhasználására, elherdálására már föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk idején került sor.
lusta
@Maccska: 2007 és 2013 között 8200 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett Magyarországra és ezzel Magyarország az EU egyik legnagyobb kedvezményezettje lett.
A tények ne zavarják.
kereső
˝Mint mondta, a jelenlegi kormányfőt joggal lehet kritizálni, mert világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, tudatosan hazudott az egész országnak a gazdaság valós állapotáról, és az ő felelőssége, hogy a válság térdre kényszerítette az országot.
Mennyire hiteles az ellenzék részéről ez a kritika, ha ugyanezeket a mondatokat szó szerint el lehet mondani a DK elnökéről is? – kérdezte.I
Kedves Anna, azt kell mondjam felálitottad a csúsztatás világcsúcsát- pedig abban igen nehéz orbánt, a fideSS-t úberelni.
Hol volt gazdasági-és főleg pénzügyi konjuktúra 2004-2010 között? Hm? Nem akkor volt- 2007-2010 között egy pénzügyi világválság, amelyet gazdasági szakértők a 1929-1933-as gazdasági világválság méretúnek mondtak? Hol a francban éltél te akkor? A konjuktúra ezt követően következett be- a világválságot követő fellendüléskor, és nem gyurcsány idejében.
Az uniós költségvetési ciklus 7 évet ölel fel- amelyből gyakorlatilag a 2007-2013 évig tartó pénzáramlás 8700 milliárd forint nagyobb részét már orbán költötte el- a 2010-2020 ciklusban több mint húsz ezer milliárd forint támogatás érkezett az eu-tól, és akkor te bemutatva, hogy mennyire nem vagy tisztában a dolgokkal, vagy éppen csak kedved szerint elhajlitod a valóságot- azonosságot hozol ki a két kormányzás között.
Gyurcsány is felszámolta a sajtószabadságot, semmissé tette a parlament jogositványait- megcsúfolva a parlamenti demokráciát, elüldözött egyetemet, vegzálta és ellehetetlenitette a civil egyesületek működését...etc. Megáll az eszem, és akkor még te beszélsz hiteles politilizálásról.
kereső
Lehet, hogy most sokan felhorkannak- de engem ez a momentum az szdsz (nem rendszerváltáskori, hanem későbbi) korszakára emlékeztet, amikor is még mindig azt hirdették, hogy ők a liberalizmus(amelyet időközben sikerült kifacsarniuk-és valódi tartalmától megfosztaniuk), a demokrácia és a hitelesség egyetlen és valódi képviselői. Nem jó ez az út, kedves momentum- annak sem lett jó vége, ne lépjetek erre az útra teljesen- szavazóitok ennél többet érdemelnének.
csak úgy....
@Maccska: "Korábban nem volt olyan magyar építőipari cég amely önállóan el tudott volna vállalni egy autópálya vagy vasútépítést" - gondolom azt is a fidesz sikereinek könyveled,hogy 1km autópálya vagy 1km vasúti sínek lefektetése,magyarországon 2-3 vagy még annál is többszöröse mint pld. németországban!
@Maccska: te egy ritka buta fax!
lusta
@csak úgy...: Ilyenekkel van tele az ország. Ezek a kiváló nemzethy matyar cégek építiknem, nem, csak gyorsforgalmivá bővítik Debrecen melletti BMW-hez vezető főutat. 2,2km kilométere 8 milliárdba kerül. Az Alföldön és bővítés. A lengyeleknél az S3 gyorsforgalmi út építése, 16,1 km Bolków-Kamienna Góra, a Szudétákban szintén 8 milliárdba kerül úgy, hogy van közben egy 2300 és egy 320 méteres alagút is.
Bástya Béla Elvtárs
@balos: 400! Már nem 380. Csak veled ellentétben én bírom a feszkót!
lusta
@Maccska: Ez nem tény, ugyanis a felcsúti kis pocakos zsebcézár Merkelnek egy sajtájon épp azzal dicsekedett, hogy világcsúcs volt a világválságban a válságkezelés.
Csak erről ma már nem szívesen beszélnek, mert az Ön által írt narratíva milyen jól hangzik.
Designer
Az 1/3-ból kell neki gazdálkodni! De arra vannak heten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.