Carlos Torrendell, Argentína oktatásügyi államtitkára tavaly decemberben találkozott Orbán Viktorral. Szerinte a miniszterelnök egy látnok, de egyben nagyon gyakorlatias ember. A kormányfő meghívta a politikust, hogy tanuljon tőle és a kormányától

Argentína oktatásügyi államtitkára a mandiner.hu-nak adott interjúban a dél-amerikai ország oktatáspolitikáját vette górcső alá. Carlos Torrendell szerint a radikális baloldal megerősödése volt tapasztalható az oktatásban.

„Orbán egy látnok” – A messziről jött politikus ide utazott, hogy személyesen lássa, hogy csinálja a miniszterelnök

Orbán Viktort látnoknak nevezte az argentin oktatási államtitkár/Fotó: TikTok/Orbán Viktor

„A konzervatív mozgalomnak lehetősége van arra, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a családokkal és a civil társadalommal. Ez egy nagyszerű lehetőség a hagyományos konzervatív és keresztény gondolkodás újjászületésére. Ebben az értelemben kulcsfontosságú olyan oktatáspolitikát kidolgozni, amely ezt a pluralista szemléletet valósítja meg, és felváltja a hegemón baloldali szemléletet. A kihívás az, hogy hogyan lehet megváltoztatni a társadalomtudományok és az oktatás, és különösen a tanárképzés mátrixát. Hogyan képezzük őket arra, hogy másképp gondolkodjanak.”

- szögezte le, majd hozzátette: legfontosabb céljuk az, hogy a családok is részt vegyenek a gyermekek oktatásában, ne csak az iskolák.

„A legfontosabb célunk az, hogy a családok is részt vegyenek a gyermekek oktatásában, és ne csak az iskolák.”

- mondta az államtitkár.

A politikus tavaly decemberben találkozott Orbán Viktorral és beszélgettek az oktatás-kultúra kérdéséről.

„Ez volt az első alkalom, hogy olyan politikust láttam, akinek nemcsak a politikát, hanem a kultúrát illetően is ilyen világos elképzelései vannak. Orbán egy látnok, de egyben nagyon gyakorlatias ember.”

A politikus beszélgetett vele, állítása szerint gyorsan egyetértésre jutottak, majd Orbán meghívta őt Magyarországra, hogy tanuljon tőle és a kormánytól olyan ötleteket és gyakorlatokat, amelyeket Argentínában is alkalmazhatnának.

Forrás: mandiner.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Látnok, jövőbe látó??? ne mér!
A múltat nem ismeri mert műveletlen,
a jelent nem képes felfogni! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tothjani
amikor a férgek egymás hátsóját nyalogatják.
Eladott Ország
Elméleti testnevelés sikeres bevezetése után megújítjuk az iskolai menzát is! A rászoruló gyermekek nagyszerű recepteket kapnak majd az elméleti étkezés keretében. Jó étvágyat! Ez meg csak zabálja fel azt amit az elméleti étkeztetés keretében ehet jó sok szaros papírt - pl: amit a lófejfogú asszonyság lánya dobált szét Horvátországban, a sokszor félholtra vert asszonysággal (közjószággal) együtt tömjék le magukba. Hátha ez segít neki, hogy önként eltakarodjon.
x.com/csorike1520/status/1803730377590059211/photo/1
simmering73
Csak meg találták a zsákot a foltjához.
namihami
Még egy állami turista! Ezt meg a Katyitól leste el!
leszholnapis
vigyétek el szivesen megszabadulnánk töle...
jáger laszló
Ov a látnok ilyen szemüvegen át szemléli a jövő kifürkészhetetlen útját!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.