A román külügyminisztérium Facebook-bejegyzésben kifogásolta vasárnap, hogy Orbán Viktor saját közösségi oldalán olyan, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn készült fotókat is közzétett, amelyek Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmaznak.

Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi hangulatkép jelent meg az erdélyi szabadegyetemről: az egyik felvétel egy jelvényárus portékáját ábrázolja, aki Nagy-Magyarország-térképét megjelenítő kitűzőket is árul, másutt pedig székely zászlók láthatók.

A román külügy kiakadt Orbán Facebook-posztjáraForrás: facebook.com/orbanviktor

"Sajnos alig egy nappal azt követően, hogy a pragmatizmus és a hatékony román-magyar kapcsolatok mellett emelt szót, a magyar miniszterelnök Nagy Magyarország- és Székelyföld-jelképeket tartalmazó képeket jelentetett meg Facebook-oldalán" – olvasható a román külügyi tárca bejegyzésében.

A román külügy ezt revizionista jelképek népszerűsítéseként értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
iskolakerülő
Ki kellet volna utasítani régen a cigánybárót, de sohasem késő.
nyanya001
Mért engedték be ?
Mi ebből a tanulság ?
Legközelebb nem kell beengedni !

Nem engednék be Orbán Viktort Romániába!

Bogdan Diaconu képviselő felszólította pénteken a külügyminisztériumot, hogy nyilvánítsa nem kívánatos személlyé és ne engedje be Romániába Orbán Viktort.

A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert román politikus szerint a magyar miniszterelnök azzal szolgált rá az intézkedésre, hogy a budapesti kormány „bujtatja a nemzetközileg körözött bűnözőt, Markó Attilát”.

A stiripesurse.ro által idézett közleményében Daiconu emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor szombaton beszédet készül tartani Tusnádfürdőn. Szerinte Bukarestnek joga és kötelessége kiutasítani az országból egy olyan kormányfőt, aki nem tartja tiszteletben az igazságszolgáltatást és a román állam szuverenitását.

A képviselő emlékeztetett arra is, hogy volt már precedens magas rangú állami vezetők kiutasítására az Európai Unióban. Azt az esetet hozta fel példának, amikor Sólyom László magyar államfőt nem engedték be Szlovákiába.
bencemacska
Én azt mondom, már nagyon régen be kellett volna ezt a hízott disznók találkozóját tiltani a román kormánynak. Volt ott már minden, ami, ami kutúr emberek között nem fordulhatna elő!

Az asszony nem ember... és azt , aki ilyent mond és nem, hogy bocsánatot kérne a főnöke miatta, hanem rátesz egy lapáttal, és megdicséri?
Azoknak a "hájas disznó" nagyon kedveskedő jelző!!!
nusika
Az a nagy baj, hogy az ott élő magyarok szenvednek és "isszák meg levét" ennek "bőlcs" tetteknek. Az erdélyi barátnőim erről panaszkodnak! Hazautaznak és utánnuk az "özönviz"!!
Anna Mária
@nyanya001: Foglalkozik ő, egyezkedik az ilyenekkel a háttérben.
Cicamama55
Hogy egy ember mindig, minden elérésére a gyűlölet keltést használja...Emberekre, pártokra uszít, mióta politizál!
Toby
Mit tökörésznek a románok egy ilyen debil marhával ? Jobbikost már tiltottak ki, " Itt az idő" hogy a született idiótákat is kitiltsák !
bencemacska
@kakaósbögre: Az lehet, hogy a hatalom nem ital, DE NAGYON RÉSZEGÍT!!!
bencemacska
@kakaósbögre: Sajnos nem mindenki, mert akkor nem lenne ennyi hatalomittas egyén!
kakaósbögre
@bencemacska: éppezért hangsúlyoztam hogy én.és azoktól is akik függővé váltak.
Anna Mária
@Toby: Nem a románoktól kellene várni, hogy kitiltsák, hanem nekünk nem kellene kiengedni.
Dr. Felipe
Tizenöt éves koromig én is gyűjtöttem ilyen szarokat de aztán én kinőttem belőle, van aki meg 52 éves korára sem nőtte ki.
KERKA
Ezeket a jelvényeket csak a román magyarellenes külügy látja revizionistának. Amúgy mindenki hordja, viseli, marékszám lehet kapni ahol csak akarod.
Amúgy meg a székelyek kiharcolták végre, hogy kitűzhetik a székely zászlót a Csíkszeredai városházán, gondolom, hogy tud róla ez az idegbeteg román.
Anna Mária
@KERKA: Bárki bármilyen vackot hordhat, de egy miniszterelnök ne legyen már olyan piti, hogy miután Románia vendégül látta és elmondhatta ott a baromságait, akkor kiposztoltat valami tyúkkal egy ilyen nagymagyarországos jelvényes képet... Szánalmas.
bencemacska
@KERKA: Más egy egyénnek ilyen jelvényt hordani, mint a magyar miniszterelnök hivatalos honlapján népszerűsíteni!
KERKA
@Anna Mária: na jó-jó, azt még akartam írni, hogy egy államfő azért nem teheti meg azt, amit egy hétköznapi ember, mert ő végül is egy országot/ kormányt képvisel. De csinált már Orbán ennél nagyobb marhaságot is. Ez a kis román egyébként a magyar ellenességéről híres, b@szta a csőrét a nagy Magyarország képe.:)))))))))))
DND
nagyon unalmas lehet az életetek :-)
zöldszem
@Dr. Felipe: ma, 19:58
Tőled vásárolta kuszaszem Matolcsy 1,1 milliárd forintét az érmegyűjteményt??:))))
volvós
@Toby: 19:22
Viktorka megvárhatná, hogy a románok
Csaucseszkut játsszanak vele...(1989)
KERKA
@moiszikf: 20.22 Nagyon erőltetik azt a dákó-román eredetet, igyekeznek mindent elrománosítani, de akkor is kilóg a lóláb, mert a Caporal Goldos akkor is Zsoldos tizedest jelent.
kkalman
Ez most egy beteg elme, vagy egy elmebeteg?
bencemacska
@kkalman: Nem lehet a kettő egyszerre?-:)))
papa.49
@kkalman: Bármelyik kifejezés jó a helyzetére, az orvosnál úgy értette ,,elmehet,, pedig az orvos azt mondta ,,elmebeteg,,))))))))
levi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mariaberta
Nem kiakadni kell, hanem kitiltani ezeket az országból. Tulajdonképen érthetetlen, hogy Románia évek óta engedi ezt a tusványosi cirkuszt, persze lehet azért, hogy a románok minél jobban megutálják az erdélyi magyarokat. Aztán majd "diszidálnak" Magyarországra. Persze csak ha elment az eszük. Innen csak elmenni kell.
Desischado
Akkor miért nem tiltják ki? Ezt kéne a románoknak tenni, ehelyett tűrik minden évben a műsort! Akkor ne nyavajogjanak!
Anna Mária
@Desischado: Érdekes, mindenki milyen jól tudja, hogy románoknak mi lenne a dolguk.
Éppenhogy a magyarok dolga lenne arról tenni, hogy ne egy ilyen ember képviselhesse Magyarországot, nemcsak Romániában, hanem sehol a világon.
A románok nem "nyavalyogtak", csak egy igen kulturált megjegyzést tettek Orbán ízléstelenkedésére.
Toby
@KERKA: Valójában nem a Nagy-Magyarország és társai jelvényekkel van gond itthon, hanem a főgenyó sunyi, szavazatszerző húzásával, azé a főgenyóé, amelyik korábban a trianoni parlamenti megemlékezésről a csürhéjével együtt kivonult, most meg előadja a tökig nemzethy hazaffyt, miközben a baloldalt mocskolja a 2004-es kiszavazós miatt !
Mocskos, gerinctelen féreg !
Jozefina
Romániának már régen ki kellet volna tiltania minden magyar politikust legalább a "Bálványosi Nyári Szabadegyetemen" idejére!!! Csak a szart keverik!!!
glorianna
@Jozefina: Miért a románoknak kellene rendet vágniuk a magyar politikus(nak mondott) bagázsban? Miért nem mi szavazzuk ki őket örökre a hatalomból, sőt, annak közeléből is?
Egyébiránt még nincs egy hete, hogy hosszabbacska erdélyi tartózkodásomból hazatértem. Pezsgés és igyekezet van mindenütt, és sehol egy vakkantott hangnyi ellenségeskedést sem tapasztaltam, Igaz, nem Székelyföldön jártam.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mate03
@Toby: ! Vegyük tudomásul,hogy aki baloldali érzelmű,az Magyar gyűlölő!? Viktor! Innen üzenem! Nagyobb Magyarnak érzem magam min te ! Mocskos, kommunista ivadék vagy!Neked nincs jogod kizárni engem,és több millió embertársamat ki zárni a Magyarságából! Ennek a szerencsétlen sokat szenvedett országnak,még soha nem volt ilyen mocskos ,csaló, gerinctelen kormánya!
Yoda69
Van ott naci birodalmi sas is, amiert mar borton is kijarna.
Hellcat
Ki kell onnan tiltani a picsába...mit kell szórakozni.
KERKA
@Toby: 06.44 Ebben a megvilágításban is tényleg főgenyó. Azt már értem, hogy Orbán részéről miért visszatetsző ezeknek a szimbólumoknak a mutogatása a fészbukon. Eddig oké.
A szókimondó magyarellenes román kormányfőre meg magasról teszek, az ő(k) politikája ugyan olyan soviniszta, irredenta , revizionista, nagy dákó-román fajta tiszta elmélet, felőlem kirakhatnak ezer Decebál szobrot, akkor sem ismerem el, hogy Erdély Romániához tartozhat. Erdély a magyar történelem, a magyar föld része. Nagyvárad a magyarok Párizsa.(ADY) Jó hogy írtál nekem:))
Toby
@KERKA: Így van, a román tetű is legalább akkora szarzsák, mint a főgenyó és legalább akkora irredenták !
herczeg0210
Én arra jöttem rá, hogy a mi mini Szterelnökünk tud olvasni! Mindent amit mondott olvasott! Persze lehet, hogy fejből semmit nem tud mondani, ezért van leírva nEKI minden amit mondani akar! Akkor mit tud ez a fickó fejből? Oxfordon ezt tanították nEKI?
kakaósbögre
@VasiMu: nos,kedves fasztuggya kicsoda,azt majd épp egy ilyen egybites,félork fattyú fogja meghatározni.,mi?pffff
levi
Most nem azért, de elmondaná az aki töröltette a kommentem, hogy mi volt vele a baj?
Legyen már bátor azt' mondja meg h mi a nickneve meg miért is töröltette...bezzeg ha én jelentek valakit arra a modik szarnak , szal ennyit erről. Fel tud baszni ez a sunyi hátbatámadós jelentgetés ...
VasiMu
@kakaósbögre: Kerka minden szavával egyetértek.
VasiMu
@Hellcat: miért ellenzed a szollásszabadságot ? Igaz hogy romá-nia nem demokrácia, de mindenkit nem tilthatnak ki.
VasiMu
@Yoda69: Németország címerében ma is benne van a sas. A baj nem a sassal van, hanem veled.
VasiMu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
...könnyen jár az akadójuk...amikor ők nagyromániáznak akkor meg beszorul az akadó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.