Nemrég bebörtönözték a legismertebb orosz ellenzékit, Alekszej Navalnij , majd utána mentek a politikus szövetségeseinek is. Ha ez még nem lenne elég, rászálltak a civilszervezetekre és a még független sajtó maradékára is. 

Itthon is ez lesz a recept? Térde kényszerítették a teljes orosz ellenzéket

Fotó: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

A szeptemberi parlamenti választásra készülő orosz hatóságok az utóbbi hónapokban minden korábbinál nagyobb lendülettel számolnak le az ellenzékiekkel és mindazokkal, akik nem állnak be Vlagyimir Putyin államfő szolgálatába. Miután tavaly augusztusban – minden bizonnyal az orosz titkosszolgálat, az FSZB ügynökei – a szibériai Tomszkban megpróbálták megölni Alekszej Navalnijt, idén januárban a hatóságok őrizetbe vették a németországi gyógykezelésről hazatért ellenzékit, majd néhány héttel később letöltendőre változtatták a politikusra – állítólagos gazdasági bűncselekmények miatt – kirótt felfüggesztett börtönbüntetést – írja a HVG.hu

Míg sokan abban bíznak, hogy az elnyomás enyhülni fog a választások után, az elemzők egy része szerint ez hiú remény. „Valószínűleg csak áltatjuk magunkat azzal, hogy októbertől javulni fog a helyzet. Semmi indok sincs ugyanis arra, hogy a szilovikok (a hadsereg, a rendőrség és a titkosszolgálatok vezetői) visszaadnák most kapott felhatalmazásaikat és felhagynának a házkutatásokkal és őrizetbe vételekkel” – vélekedett Ilja Klisin egy USA-ba emigrált orosz újságíró.

Mivel az orosz politikai receptet szívesen követi a NER is, a "külföldi ügynök" megnevezéssel a magyar kormány is próbálkozott hazai civil szervezetek és sajtótermékek kapcsán, akár megoldásokat is láthatunk a jövőre a hazai politikai módszereket illetően.

Forrás: HVG.hu 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nagyon szeretne már orbán itt tartani, de itt azért szerencsére más a helyzet...Itt is elkövetnek mindenféle genyó dolgot,pl ismét meghosszabbítva a különleges jogrend.Miért is? Minden nyitott, teltházas focimérkőzések lesznek,sokezer fővel,de érdekes módon pl tüntetés csak 500 főig. Kicsit se átlátszó a dolog...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Nagyon szeretne már orbán itt tartani, de itt azért szerencsére más a helyzet...Itt is elkövetnek mindenféle genyó dolgot,pl ismét meghosszabbítva a különleges jogrend.Miért is? Minden nyitott, teltházas focimérkőzések lesznek,sokezer fővel,de érdekes módon pl tüntetés csak 500 főig. Kicsit se átlátszó a dolog...
Eladott Ország
Oroszország GDP-je nem indokolná azt a szegénységet, nihilt és elmaradottságot, amely a nagyvárosok belső részein kívül az országot jellemzi. Azért, mert a vagyon nagyon kevesek kezében összpontosul, azokéban, akik a politika kedvezményezettjeiként hozzájutottak, és - mondani sem kell - nem törvényes úton. Közülük is messze kiemelkedik Putyin, akinek a vagyonáról csak találgatnak, és aki egy személyben dönti el, hogy ki részesül a javakból és ki nem. Ez a jelenség pontosan illik a magyar állapotokra is, így aligha véletlen, hogy a NER számára Oroszország a legfontosabb szövetséges. É ha a bűnöző román cigány ( többgenerációs migráns) és bűnbandája marad 2022 után, kivezeti az országot az EU-ból!
fergeteg
Megnézem elég mély e a víz a kutamban. Elég jól zár e a befőztes üveg.
Gauntlet
@Eladott Ország: állítólag 200 billion $-t írnak ami azért nem semmi
Lepényleső
Mi az,hogy lesz? A receptet inkább a bán adta a cárnak?
Giovanni Alba
@csipetke: ma, 19:07
A parlament tavaszi ülésszaka június 15-én ér véget. Mikortól is lehet tüntikézni? Június 17-től? Nahát, micsoda véletlenek vannak. Szépen megszavazza a 133 bátor (meg az a két hernyó) a kínai egyetemet, meg még az apróbb-nagyobb görénységeket, elvonulnak borkaizni, átadják a teret az elégedetlenkedőknek. Köszcsi, csókpuszi, majd jövünk, de a különleges jogrend marad.
Igen kevéssé vagyok vidám.
Istenakinincsen
Magyarországon már elég régóta ez a recept!Ez már állami oltalommal rendelkező hungaricum.
Minden az ő kezükben van:Földek,pénzek,hatalom,törvényhozás,rendőrség,fegyverek,
katonák,bírók,ügyvédek,végrehajtók,köztisztviselők,média...stb
csipetke
@Pegero: 21:07 Asszem a te orgazmusoddal lehet inkább gond,ha máséval foglalkozol. Az enyém miatt ne aggódj,minden rendben. A lánykori neved nem málna,véletlenül?Csak mert ő is folyton könyékig turkál más sz@rában, valószínűleg a sajátja túl büdös hozzá,hogy azzal foglalkozzon. Vagy ezekszerint ezen az oldalon mindenkinek baj van az orgazmusával, csak mert nem kultiváljuk a diktatúrát?
csipetke
@Giovanni Alba: 20:56 Valahol olvastam,hogy szervezik a békamenetet. Vajon azt is csak 500 fővel engedélyezik?Biztos hogy nem.Majd kitalálnak rá valamit
Yoda69
@csipetke: A média tekinteteben mar elértük a ruszkikat. Szinte minden O1G kezében van. Videken esély sincs hiteles forráshoz jutni, eltekintve azoktól akiknek van internetes hozzáférésük, es tudjak is, hogy hol kell keresgélni. De Budapest sem sokkal jobb, mert az ellenzéki médiákat folyamatosan hallgattatják el.
Toller Béla
A magyar szilovik fél, hogy pofánvágják a setétben. Ez egy kis ország, kis erdőkkel, a Sas-hegyi orbánista partizánosztagoknak semmi esélyük ! Ki fognak állni a Parlament elé, a tömeg meg hülyére röhögi rajtuk magát ! Ott halnak éhen, ha nagyon bekeményítenek ! Szerintem Magyarországon elérték a legnagyobb kiterjedésüket ! Innen már csak lefelé vezet az út ...
kissé felnőttem
@csipetke: @csipetke: Zarándoklat orbántól minden kitellik van koktél pálinka finom borok ja meg 47 000 ből meg lehet élni.
balos
@csipetke: Tüntetés a jövendő árvízkárosultjai mellett!Az alul fizetett csendőrség sorfala mellett!
balos
@kissé felnőttem: Akkor kellett volna a vodkába fojtani,mikor első ténykedésével a házi pálinka főzést törvénybe foglalta és a "csiklói" bedöntőtték a deviza hiteleseket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.