Több távol-keleti ország is bejelentette vagy megerősítette hétfőn, hogy részt vesznek az Oroszország elleni gazdasági-pénzügyi szankciókban.

Európa után Ázsia is gyomrost ad Putyinnak – Japán és Dél-Korea is oda csap, ahol az nagyon fáj

Kanda Maszato, a japán pénzügyminisztérium valutapolitikáért felelős helyettes vezetője újságíróknak azt mondta:

Japán szorosan együttműködik a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7-csoport többi tagjával azért, hogy a büntetőintézkedések hatásosak legyenek.

Vivian Balakrisnan szingapúri külügyminiszter a parlamentben közölte: hazája kiviteli tilalmat fog elrendelni olyan termékekre, amelyeket „fegyverként lehet alkalmazni” az ukrán nép elleni károkozásra és leigázásra.

Dél-Korea szintén szigorít az Oroszországba irányuló exporton, megtiltva a stratégiai cikkek kivitelét, és csatlakozik a nyugati országok döntéséhez, amely kizárja a legjelentősebb orosz bankokat a SWIFT bankközi kommunikációs rendszerbő.

Szöul a stratégiai olajtartalékok további felszabadításáról is döntést hozott a nemzetközi energiapiac stabilizálása érdekében, és fontolóra vett további intézkedéseket is, például cseppfolyós földgáz viszonteladását Európába.

A tárca vonatkozó közleményében elítélte az orosz hadműveletet, és közölte azt is, hogy Dél-Korea növeli az Ukrajnának szánt humanitárius segélyt is, és erről tájékoztatta az Egyesült Államokat is.

A negyedik, ázsiai tigrisként emlegetett gazdaság, Tajvan is jelezte korábban, hogy betartja a korlátozásokat.

Ma reggel még jobban elszigeteltük Oroszországot a nemzetközi pénzügyi rendszertől. Partnereinkkel és a G7-ekkel együttműködve eltökélt szándékunk, hogy a lehető legszigorúbb gazdasági intézkedéseket foganatosítsuk Putyin elnök ellen Ukrajna elleni undorító kampánya miatt. Putyinnak el kell buknia.

- üzente a Brit miniszterelnök.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Rizikó: Bölcs! Nyugodtan foglalják el amelyik államot akarják, nem szabad szólni nekik! Ez a Krim esetében megtörtént! Eredmény? Ma Ukrajna, holnap mások!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Hiába kacsintgatsz, Putyin, neked lőttek. Ja: és ronda vagy mint a bűn!
Bástya Béla Elvtárs
Mivelhogy közös szárazföldi határuk nincs is! Dél-Koreát - Észak-Korea tartja vissza, Japánt meg a józanész!
Rizikó
Az oroszok komoly atomfegyver arzenállal rendelkeznek. Ők nem szoktak az ilyen villongásokból rosszul kijönni. Minden attól függ, hogy a bankár, spekuláns kaszt Amerikában milyen messzire mer elmenni!
Nessy
@Rizikó: A gond az, hogy ma már az atom fegyver nem ritkaság! Ha mindenki csak egyet, vagy kettőt lő, beteljesedik Nosrtradamus jövendölése, és 2035-re sikeres kiirtjuk saját magunkat. Ugyan a katasztrófa elindítója, és pár ezer politikus, milliomos a szuper bunkerekben túléli az első nagy pusztulást, de sok örömük nem lesz a végeredményben!
Rizikó
@Nessy: Nem kéne provokálni az oroszokat!
csipetke
@Bástya Béla Elvtárs: 10:03 Japán, Dél-Korea,és Tajvan is részt vállal a ruszkik elleni szankciókból.
Nessy
@Rizikó: Bölcs! Nyugodtan foglalják el amelyik államot akarják, nem szabad szólni nekik! Ez a Krim esetében megtörtént! Eredmény? Ma Ukrajna, holnap mások!
csipetke
@Rizikó: 10:28 Ki provokálja a ruszkikat?Itt csupán arról van szó,hogy putyin vissza akarja állítani a Szovjetuniót,de észrevehetné,hogy az a vonat már elment. Ő akar lenni a világ ura,bármi áron.Hát ebben igencsak akadályoztatva van. Fenyegeti Finn,és Svédországot,ha belépnek a NATO-ba, lépéseket fog tenni ellenük?Mégis mit képzel magáról ez a seggfej?A világ ura cím helyett kiharcolta magának a pszichopata háborús-bűnös,és tömeggyilkos címet. 70 éves,ahelyett,hogy méltósággal viselné az öregedést,botoxsszal van pufira fújva a feje. Lehet hogy a sok botox ment az agyára,de nagy a baj putyinnál vállon felül.Nemtom van-e unokája,de az ő korában már otthon kéne molyolni az unokákkal,ehelyett ő más unokáit-gyerekeit öli meg,vagy teszi földönfutóvá. A sors igazságos,ő is nyomorultul fog elpusztulni,mint a diktátorok általában.
Nyírfa
@Manhattan: Sármosra akarja venni a figurát, de ahhoz újra kéne születnie Brad Pittes külsővel. Némely képen úgy néz ki mint egy torzó.
Gazella
@Rizikó: juj hanem jól segget nyalni puzinnak, hogy aztán a föld mindenegyes szegletében orosz szavakat hallj.. te nagyon kretén...
Nyírfa
@csipetke: 10.41

Béla elvtárs lemaradt egy brosúrával! :))
Rizikó
@csipetke: Mit képzel Putyin? Védi a hazáját, azt képzeli. Nem fogja eltűrni, hogy a vele szomszédos államok amerikai atomrakétákat telepítsenek, mint Nato tagok.
A Kubai rakétaválság idejében az igazságos volt, hogy az amik nem engedtek orosz rakétákat telepíteni Kubába. Amikor az oroszok lépnek fel, akkor jönnek a magadfajta szakértők és elmondják, hogy ezt nem szabad engedni. Vagy úgy mint demokráciát vinni Irakba és legyilkolni, akit érnek!

Putyin Oroszországot védi az agresszíven nyomuló Natotól és persze Amerikától, akit a bankár, spekuláns kaszt tart a a markában. Ha háború lesz, annak ők az okozói!
Rizikó
@Nessy: A Krím Oroszországhoz akar csatlakozni. Volt népszavazás. Amerika mikor tart ilyet?
Rizikó
@Gazella: Kérlek, ha te tudod, melyik segget kell nyalni, tedd, azt. Én csak a véleményem írom le és a seggnyalókkal nem foglalkozom!
Bástya Béla Elvtárs
@csipetke: Aha! És?! Hátba támadja őket Japán Vlagyivosztoknál? Belenko 1976-ban észrevétlenül landolt a Hakodate Repülőtéren!!! Pedig nem támadó céllal indult...
Manhattan
@Nyírfa: A 168 centijével örökös kisebbségi traumája van. Az alacsony férfiak a vertikális hiányt dominanciával, erőszakos viselkedéssel, hatalomvággyal kompenzálják.
Németh István
A dél-korea nagyon be van szarva az usa esetleges kivonulásától, mert a tesók menten meg is látogatnák! Így nyalniuk kell az usa agresszoroknak! @csipetke: te nagyon hülye nem a a Szovjet hatalom visszaállításáról van szó >> legyen már eszed seggfej! Az ukránok a saját területüket nem képesek irányítani, a vezetők lopni, nyerészkedni akarnak, szertenének dollármilliókat lenyelni és potenciális támadási felületet hagynának kialakítani az OROSZ FÖLDTEKE ELLEN! amire megsúgom nekik is fája foguk! UKRÁNOK sosem voltak akkora nemzet mint, amelyet a seggfej Gorbacsov kialakított részükre! Ezt sem tudták kezelni! lefeküdtek az usa uszításnak, az eu-német-francia érdekeltségű agresszoroknak! Nem kis pénzért! Mégpedig a klicsó szemetek által megkóstolgatott dollár ízéért! A tyimosenkó és bandája lenyúlta a nemzeti vagyonukat! Miről tetszenek beszélni! Putyin nem szereti, ha megcsapolják az olaj és gázvezetékeket - amiért különben fizet! Hogyan tetszenek gondolkozni???
te eszetlen nyanya>@csipetke: a fin, svéd, litván, stb. terület nem határos az Orosz földdel? ha a szomszédodba tetves, koszos cigányok költöznek akkor te nem nyivákolsz? // faszkalapok; arra egyik sem hajlandó, hogy szerződésbe foglalt feltételekkel telepítheti a nato-t! Miről rinyálsz bolond-gomba!??? Majd kitárja Putyin az ajtót a tolvaj, rabló banda előtt, hogy gyertek csak szaporán, aztán vigyétek ami jólesik, közbe lázítsátok az orosz népet! Ez az álmom, mondja imákat rebegve! ha van unokád > NA AZOKKAL FOGLALKOZZ kiszáradt csipetke!
Nyírfa
@Manhattan: 11.18

Sajnos, nem tudok ellenpéldát. Einsteinről miért nem az jut az eszembe, hogy mekkorára nőtt meg?
Mert az ész, az értelem toronymagas, míg ezt a politikusok nem mondhatják el magukról? Milyen abszurd, hogy mégis az ő kezük van az atomrakéták indítógombján.
Nessy
@Rizikó: Ukrajna két fél megyéjén kívül a többiek is Oroszországhoz akartak tartozni? Volt népszavazás? Nem! Akkor ez bizony egy független állam megtámadása.
Dr. Proktor
@Németh István: Sötétség - Németh István a neved...
tomsawyer - régről
Leírom még egyszer, hátha legalább néhány ember lehiggad és elgondolkodik:
NEM akarja elfoglalni Ukrajnát Putyin.
NEM akar ott maradni egy perccel se tovább, mint amennyire szükségesnek tartja.
NEM az a célja, hogy új Szovjetúniót, vagy birodalmat építsen.
Egyszerűen a régi iskola híve - amit lehet nyugodtan bírálni liberális szempontból, mivel elvileg ez közel áll hozzám, én sem értek vele egyet - a régi iskola pedig a háborút a politikai meggyőzés legvégső eszközének tartja.
NEM szeretné, hogy a NATO a kertjében ráirányítsa a bombákat. Mivel a NATO-t a hidegháború alatt az oroszok (szovjetek) ellen hozták létre, érthető módon nem akarja, hogy gyűrűben körbevegye a NATO a szomszédainál és mind rászegezze a fegyvert. Amikor a NATO-t létrehozták, ez nem is fordulhatott elő, mivel a mostani szomszédainak egy jelentős része szovjet terület volt. Jelenleg ezek önálló államok és ha mindegyik NATO-tag lesz, akkor olyan rakétákat fogadhat be, amelyekkel rohadt gyorsan elérik Moszkvát. És ha egyszerre 4-5 irányból támadnak rá (rakétával és a NATO-csapataival, mivel azok mind állomásozhatnak NATO-tagállam területén) nem tud védekezni. Egyszerűen a saját biztonsága miatt, és mert senki se hallgatta meg, folyamodott ehhez az eszközhöz. Meggyőzésnek szánja, meg akar egyezni.
Clausewitz elveit követi. Eddig egy értelmes elemzést olvastam, amivel egyetértettem nagyjából, ez Robert C. Castel írta. Mindenki, aki szerint Európát veszélyezteti és másokat is meg akar támadni: tévedésben van. Vagy pedig direkt informálja félre a közvéleményt.
Castellel ellentétben szerintem valamelyest elszámította magát, mégpedig abban, hogy azt hitte, hogy az első fázissal megoldja a politikai meggyőzést. Mára látja szerintem, hogy ebből semmi se lesz, ezért a kettes fázisra készül. Ez az oka, hogy felszólította a kijevieket, hogy vonuljon el a civil lakosság.
Amit pedig tegnap írtam, az mára beigazolódott: legújabban azonnali EU-tagságot akar a ripacs. Viccnek is rossz.Nem felel meg az EU elveknek.
Namely
Milyen érdekes: amikor a jenkik a britekkel megtámadták Irakot, Afganisztánt, vagy a britek, franciák Líbiát, Szíriát, akkor nem voltak tömegtüntetések a békéért, nem voltak szankciók, és persze gyertyagyújtás a civil áldozatokért.

Sem akkor, amikor a szaúdiak gyilkoltak Jemenben.

@tomsawyer - régről: wow, egy értelmes, gondolkodó ember :)
pacsi.
Dr. Proktor
@tomsawyer - régről: Gyorsan menj az ATM-hez mert holnap lehet hogy már nem veheted fel a fizut a Sberbankbl..
Dr. Proktor
Aki kétségbe vonja egy ország szuveneritását és ez ellen tesz is - az agresszor!
tomsawyer - régről
@Dr. Proktor: Nem vagyok a Sberbank ügyfele és sem Putyint, sem pedig a Zelenszkijt, sem Bident, sem pedig Lukasenkát, sem Orbánt, sem pedig Gyurcsányt, sem Fekete-Győrt, sem pedig Semjént nem kedvelem. (Nem sorolom tovább, de aki kimaradt és politikus, azt sem.) Egészen pontosan: semmit sem érzek irántuk. Se nem utálom, se nem kedvelem őket.
Sajnálom, hogy kiábrándítottalak, de nincsenek érzéseim, csak a látottak alapján levonom a következtetést, összerakom a mozaikokat és a fejével gondolkodom a résztvevőknek, felhasználva azt, amit eddig tanultam, tapasztaltam + a megérzéseimet, és az emberismeretemet.
Egyértelmű és világos a szándék, és nem tudom eldönteni, hogy annyira hidrokefál az EU vezetése, hogy ezt nem látja, (és egy elemzője sincs, aki elmagyarázná neki) vagy annyira gazember, hogy látja, de szándékosan informál félre és közöl hajmeresztő dolgokat.
Az utóbbi a valószínűbb. Elemezhetném, hogy miért, de hát nyilvánvalóan minek.
tomsawyer - régről
Nem az agresszorság - pontosabban a nemzetközi jog megsértésének ténye, hogy precízebben fogalmazzunk - a kérdés.
Az a kérdés, hogy hasonló szituációban hasonlóan járna-e el más szuperhatalom is vagy sem.
Meg az a kérdés, hogy kit-mi mozgat. Az a kérdés, hogy miért teszi, amit tesz.
Az a kérdés, hogy a nemzetközi jog vonatkozik-e másokra is, pontosabban: az a jogelv, hogy a jog előtt mindenki egyenlő, igaz-e vagy sem.
Vannak vagy nincsenek egyenlőbbek. Ez a kérdés.
Ezen kívül az érdekel, hogy mely narratíva tarolja a médiát, miért történik ez, minek köszönhető, ebből milyen következtetés vonható le.
Az érdekel még, hogy kinek-mi a rövid és hosszútávú szándéka (leginkább a rejtett mozgatórugója, az a szándéka, mert más az, amit kommunikál és más az, ami mögötte van), mely sakklépés lesz a következő. Három-négy lépésben legalább előre gondolkodva, és a lehetséges opciókat is figyelembe véve.
(Magyarul, ha ezt lépi, erre ez a válasz, arra ő ezt fogja lépni és ez történik. De ha ezzel nyit, akkor erre ez a válasz, és akkor amazt fogja ő lépni és a következmény eltérő.)
Ez érdekel.
Indulatok nem érdekelnek.
lampa laz
@Manhattan: (11:18) pont ilyen a mi kis csuti gnómunk is.
tomsawyer - régről
Nagyon sajnálom, hogy nem állok be a sorba, de eddig is kívül álltam, és ennek az okát vagyok oly' fáradhatatlan és leírom mindennap a "február 14-ei horoszkóp" alatt. Mára remekül megszoktam ezt, és már csak szembesíteni óhajtom azt, és azokat, akik abban benne voltak.
Egyébként viszont remekül érzem magamat kint.
Itt nem fullasztó a levegő, nem kell senkinek sem megfelelnem, senki elvárásai nem érdekelnek.
Innen kintről elmondom, ha kedvem van, ha viszont nincs, akkor nem mondom el, hogy szerintem mi mozgatja a résztvevőket és azt, hogy át kéne látni a felszínen, a mutatott képen, a színfalak mögé, a valós szándékot vizsgálni, nem kéne elhinni mindent, amit mutatnak, meg azt, hogy a propaganda - érdekes módon, szörprájz! - nem csak orosz vagy kormánypárti lehet. Van a másik részről is propaganda. És a propaganda - mindegy, milyen színe és meze van - a természetét nem változtatja meg. Ugyanúgy propaganda marad.
A célja a befolyásolás, a szimpátia keltés, az agymosás.
Elmondom - mert ahhoz van kedvem -, hogy soha ne dőljetek be.
Ti meg nem hallgatjátok meg, mert nektek ahhoz van kedvetek, és ez engem nem sért, nem befolyásol és nem bánt. Ugyanis ez a liberalizmus egyik alapelve. Nyugodtan gondoljatok mást, tegyetek mást, mondjatok mást.
Nem akarok senkit sem mindenáron meggyőzni. Felhívom a figyelmet a dolgokra, de elfogadom, ha szeretnétek az éppen uralkodó narratíva csöndes, langyos állóvizében fürdeni továbbra is.
A narratívák azért vannak, hogy abban sokan "elmerüljenek" és ezzel a tömegek véleménye - azon belül az egyes ember - irányítva, befolyásolva legyen, így a narratíva kitalálóinak és vezetőinek az érdeke szerint hajoljanak, mozduljanak, lépjenek, cselekedjenek.
Engem meg ezek a narratívák nem érdekelnek. Az érdekel, aki kitalálja, meg az érdekel, hogy miért.
csipetke
@Németh István: 11:20 Háát,azért orvosnak mutasd meg magad, mert nagy a baj...Te tényleg ilyen nyomi vagy?Gondolod,magamtól írtam,hogy putyin vissza akarja állítani a Szovjetuniót?Külpolitikai szakértő mondta egy műsorban. De amennyi f@szságot összeirkálsz,simán felléphetnél a showder klubban. Bár oda csak normális embereket engednek be.
Tényleg,miért nem a mandineren,vagy a hasonló "színvonalas" helyeken irkálsz a hozzád hasonlóknak?
Németh István
@tomsawyer - régről:TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN! és ezt nem udvariasságól mondom, hanem annak sok tökfejnek küldöm akik nem képesek felfogni, hogy egy mocskos usa-nató (nem ENSZ)-aztán az Eu.(német-francia-brit tengely) agresszióról van szó!
A Putyin HONVÉDŐ tevékenysége nyilvánvaló, ugyanakkor a pénzéhes területbitorlói szándék is az agresszorok részéről!!! amelyik sajnos a nagyon buta és következetlenül gondolkodók félrevezetésével HIHETETLEN erkölcsi és anyagi károkat okoznak minden nemzetnek >> MÁR most ELŐLEGKÉNT!
@Nessy: nagy tévedésben vagy >> a Krim nem ukrán terület, miként Ukrajna nem is létezett, egy néhány ezer négyzet-kilométeres tartományi részként csatolták az orosz cári birodalomhoz! Ezzel szemben a Gorbacsovi területkialakítás az UKRÁN "gyűjtőnév" alatt rendezte a Szovjet hatalmi terület megosztását! >ÉS MOST FIGYELJ! az ukránok első lépése volta nemzeti vagyon lenyúlása a tyimosenkó galeri által ! A belső ellentétek fokozódtak így a magukat echte, orosznak valló nemzetiségűek leválási szándékai az un. szakadároké nyilvánvalóvá vált! Ezt érvényesí-tették is! Ebben a pillanatban a honvédelem kiterjesztése helytálló! A függetlenség elismerését a a Tramp nem véletlenül minősítette zseniális lépésnek! Az usa megszívta a hosszú cicit, az ukránokkal együtt, mert az esetleges beavatkozás világháborús tényezővé válhat! Ez pedig csak annyiból igaz, hogy megcsinálják a nagy un. felszabadító hazug mozgalmat a nemzetek félrevezetésével és aljas hazug felbujtásaikkal! >> ezzel kicsikarva, hogy legálisnak látszóan vonuljanak be ukrán területre tönkretenni az országot! NA EZT AKARJA PUTYIN MEGAKADÁ-LYOZNI - de a szemét aljas usa-nato-Eu.,politikai félrevezető hazudozásai és propagandája könnyen hozhat VILÁGÉGÉST IS! Az agresszoroknak ez nem számít - nem emberben hanem pénzben gondolkoznak! Az ember, emberség látszatának égisze alatt! Aljas gazemberek!
csipetke
@Rizikó: 11:07 Ugyanmár! Ha én a kertben felállítok valami fegyvernek látszó izééét,az nem jelenti azt,hogy meg akarom támadni a szomszédot. Aki itt idiótán viselkedik, és Istent játszik,de legalábbis mindenkinél többnek képzeli magát,az putyin.
Ha Zelenszkíj hajbókolva csontig nyalna neki,mint ahogy a magyar vezetés teszi, az megfelelt volna putyinnak. Neki az a lételeme,hogy mindenki behódoljon neki,Ukrajna nem tette ezt,itt az eredménye.
ómió
A "nagy tezsvírt" nekik is le kell utánozniuk!
Nessy
@Namely: Azért az oroszok sem maradtak ki akkoriban a buliból! Sőt, akkor sem,gyertya, hanem máglyagyújtás volt amikor a szent inkvizíció gyilkolt pár száz éve.
Nyírfa
Részlet a putyini tervből:

" Az új világrend tehát egyre lendületesebben épül – a publicista így látja –, a több központú világ a realitás. Oroszország ellen már csak a Nyugat lép fel, Kína, India, Latin-Amerika, Afrika, az iszlám térség és Délkelet-Ázsia sem gondolja, hogy a világrendet a Nyugatnak kell formálnia, és még kevésbé, hogy a szabályrendszert is ott alakíthatják ki. Oroszország nem pusztán kihívást intézett a Nyugathoz, hanem megmutatta, hogy a Nyugat globális uralmának teljesen és véglegesen annyi. "

Igen, látjuk a globális összefogást Oroszország ellen.
Na de mire számíthat Ukrajna a medve ölelésében?

" Oroszország először is visszaállítja saját egységét – írja Akopov –, eltörölve az 1991-es tragédia elfogadhatatlan eredményeit. Nagy árat kell fizetni ezért, polgár- és testvérháború zajlik, de Ukrajna mint ellen-Oroszország nem létezik többé. Oroszországnak hála újra együtt lesznek a „nagyoroszok”, „fehéroroszok”, „kisoroszok”. "

Akinek van kedve. az egész cikket érdemes elolvasni. Putyin 2007. óta készül visszaállítani az orosz birodalmat. És ettől az " új világrendtől " szédült meg Orbán. Remélem, kéz a kézben mennek a süllyesztőbe.

444.hu/2022/02/28/uj-vilag-szuletik-a-szemunk-elott-ukrajna-mint-ellen-oroszorszag-nem-letezik-tobbe
Namely
@Nessy: :)
azért ne keverjük az 1990 utáni dolgokat az inkvizícióval :D
"Azért az oroszok sem maradtak ki akkoriban a buliból! "
Viszont az oroszokat szankcionálják csak. Ez benne a vicces. És az is, hogy miközben az a média, amelyik istenítette a nyugati hadsereget minden egyes meggyilkolt iraki, líbiai, szír, tálib után, az oroszok esetében már azonnal "népirtás, agresszor, stb" kizárják őket mindenhonnan (még a fifából is :D ).
Kettős mérce.
De nagyon durván.
Nessy
@Namely: Itt és most, területszerző háborút inditott Oroszország, egy szuverén állam ellen! Bejelentve, hogy részéről a Minszki egyezményt a maga részéről semmisnek tekinti! Ha nincs is rendbe, de "jogszerű" ( de ismerős szöveg) hogy az általa elismert két szakadár terület önálló köztársaságnak kiáltotta ki magát, és védelmet kért az oroszoktól! De így ők már nem tartoznak Ukrajnához!
simmering73
Ez még egy régi kép a tébolyultról. Ma már nincs kedve kacsingatni.
Namely
@Nessy: terület-stabilizáló, szerintem nem tartja meg ezeket, vagy ha igen, akkor sem ezért a 2 területért tette, hanem azért, hogy Ukrajna ne legyen NATO-tag.
Egy szuverén állam ellen? Igen. Mint az általam írt nyugatiak.
Persze, színjáték az egész a két keleti megyével (nekem a Pécs-Baranyai Népköztársaság jutott az eszembe erről :D a pontos neve most nem ugrik be, nem keresem ki, 1920).
Amúgy a közelmúltban ilyen hol volt?
Hát Koszovóban! És milyen érdekes, ott elismerték a koszovói nép jogát, hogy elszakadhasson Szerbiától :D mennyire érdekes.
Akkor nem "szakadár terület" volt, és az értük bombázó jenkik sem "agresszorok".
Rizikó
@csipetke: Rendben. Akkor költözz cigány utcába. Ez nem jelenti azt, hogy ki is rabolnak.
Rizikó
@Nessy: Volt népszavazàs, hogy oroszokat gyilkoljanak Luhanszkban?
Nessy
@Rizikó: Most láttam a felvételeket, a "a dicső orosz hadsereg" lakótelepeket bombáz, civileket gyilkol! Verje meg őket a Teremtő! Ezeknek nincs családjuk, gyerekük? Gyilkosok! Luhanszk maga döntött, hogy harcol, orosz támogatással!
csagyi
@Németh István: AMIT LEÍRSZ ABBAN CSAK EGY SZÉGYELNI VALÓ VAN! AZ PEDIG,HOGY MAGYARUL ÍROD AHOGYAN A TÖBBI SZEMÉT BESZÓLÁSAIDAT IS.Van neked családod?
Rizikó
@Nessy: Ez még a visszafogott, úri hadviselés. Azt ne érjük meg, hogy a tüzérséget bevessék tömegesen. Akkor Kijev rommező lesz.
kereső
Miért is szent és sérthetetlen az orosz állam többségi tulajdonában álló bank? Mert 2019-ben a magyar kormány javaslatára a 133 bátor azzá tette.

"A fideszes kétharmad 2019-ben szavazta meg az IIB magyarországi jogállásáról szóló törvényt. Néhány paragrafus a jogszabályból:

„A magyar hatóságok vagy egy közhatalmat gyakorló személy a Bank beleegyezése és a Bank által jóváhagyott feltételek nélkül nem léphet be az Ingatlanba abból a célból, hogy hivatali kötelességét teljesítse vagy végrehajtson bármely jogi eljárást vagy bármilyen melléktevékenységet végezzen, mint például magántulajdon lefoglalása.”
„Az Ingatlan sérthetetlen, és a Bank kizárólagos ellenőrzése és fennhatósága alatt áll, mely bármilyen szabályt kialakíthat, ami ahhoz szükséges, hogy az Ingatlanban a tevékenységét gyakorolja.”
„A Bank tulajdona és eszközei, bárhol is helyezkednek el és bárkinek a tulajdonában vannak, mentességet élveznek a lefoglalás, a házkutatás, a hatósági igénybevétel, az elkobzás, a kisajátítás minden formájával szemben, akár végrehajtó hatalom útján, bírósági vagy törvényi úton bármely más módon elvennék, lefoglalnák vagy elvonnák azokat.”
csagyi
@Rizikó: Azt sem kívánjad amikor majd a fagyi vissza nyal. Az sem lesz kacagtató esemény..Amúgy:mire van ez a hozzáálásod? Talán egykor a II.VH után mi magyarok,a csehek,a lengyelek és "ma" a többi náció megakartuk támadni az oroszokat? Csak azért kérdezem mert itt-ott (is) elpusztították az embereket és az élő helyeinket. "Persze,azok is jogosak voltak"? Hányszor fogják még az orosz embereket belekényszeríteni értelmetlen háborúkba? Az orosz EMBER is nyugalomban és jól szeretne már végre élni! Vagy:még mindig ki kell szolgálniuk a diktátorokat.
Mindig félelemben tartjuk szegény orosz nagyhatalmat? Valami értelmesebbet kellene hozzá fűzni az eseményekhez.
Rizikó
@csagyi: Azért ez a véleményem, mert a tényeket összerakva ez jön ki. A Nato nem ad garanciàt az oroszoknak, hogy Ukrajna nem lép be. A románok, lettek, litvánok már belêptek és oda az amerikaiak atomot visznek.
Putyin, ha kapott volna garanciàt, hogy Ukrajna nem lesz Natobtag, most nem lenne háború.
Ez a Nato, de főleg az USA bűne. Na ezért ez a vêleményem. Tudod, gondolkodom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.