Kedden az orosz bíróság bűnösnek mondta ki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a perben, melyben azzal vádolták meg, hogy több millió dollárt sikkasztott el a szervezeteinek juttatott adományokból. Az ügyészség korábban 13 évet kért rá csalás miatt, és azt akarták, hogy ezt egy büntetőtelepen töltse el.

A vádakat korábban Navalnij környezetében koncepciós eljárásnak minősítették.

Tizenhárom év szibériai büntetőtáborba küldenék Putyin kihívóját

Fotó: Dmitry Aleshkovskiy/ Wikipedia CC BY-SA 2.0

Az ítélet nyomán Navalnij az orosz büntetés-végrehajtási világ legszigorúbb kategóriájába tartozó büntetőtelepre kerülhet át. Navalnij jelenleg 2,5 éves büntetését töltötte egy Moszkva közeli börtönben a szabadlábra helyezési szabályok megsértésének ügyében hozott, szintén koncepciós eljárásnak tekintett ügyben.

"Nem dughatnak mindenkit börtönbe. Még akkor sem, ha 113 év börtönre ítél, nem ijeszt meg engem és az olyanokat, mint én."

- mondta még a múlt heti tárgyalásán a fekete börtönuniformisba öltözött Navalnij. A tárgyaláson a sajtó nem lehetett jelen, videóközvetítésen nézhették az eseményeket, ami viszont beszámolók szerint meg-meg szakadt Navalnij beszéde közben.

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@csak úgy...: És mondvacsinált okokkal lebombáz egy országot, mert megfájdult rá a foga. Halomra gyilkol ártatlan embereket, és a gyerekek sem számítanak. Reménykedjünk, hogy ellene fordulnak a sajátjai, mert különben addig fog tombolni, míg valahogy meg nem döglik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@jesz: a fekete delfin kutya fasza ahhoz képest ahová majd berakják ezt a szerencsétlent! Maradt volna Európában, most 13 év az sok idő, annyit nem fog kibírni még egy normális börtönben is kemény, de ha munkatáborba küldik ,akkor hamar elmegy a kedve az élettől!!!@csak úgy...: miért kell mindig Orbánozni te ostoba öregember!!!Nem csak Oroszországban hanem rengeteg helyen így intézik el a kihívókat!Maradt volna csendben, akkor nem kerül ilyen helyzetbe!
kormanyos63
@rokker33: Én örülök hogy nem maradt csendben Navalnij, és felemelte a szavát putyin mocskos, hitvány népnyuzó rezsimje ellen, és annak külön örülök, hogy nem futamodott meg, mint egy gyáva patkány, hanem vállalta azt, hogy le fogják tartóztatni hahazatér a novicsokos aljas merénylet után(pedig maradhatott volna Németországban), és hosszú börtönévekre fogják itélni!
Minden tiszteletem, és megbecsülésem Navalnij úré, egy valódi hősnek, és igaz embernek tartom!
Én putyint, és pincsikutyáját, a csuti pszichopata lótolvaj szörnydiktátort gyülölöm, és megvetem tiszta szívből!
Nélkülük SOKKAL JOBB lenne ez a világ!
Mindketten a történelem szemétdombján fogják végezni!
bence
@csak úgy...: ! Emberek ? Gyáva szarok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.