Valós veszélyként számol Szergej Levrov azzal, hogy az ukrajnai háború atomháborúvá fajul, és a harmadik világháború kitörése is komoly esélyt lát. 

A BBC írta meg, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter úgy látja, valós a veszélyes annak, hogy az ukrajnai háború atomháborúvá válik, és a harmadik világháború kitörésére is komoly esélyt lát – olvasható a hvg.hu cikkében.

Az orosz külügyminiszter szerint van esély az atomháborúra

Szergej Lavrov 2014-ben a szlovéniai Mariborban

Fotó: wikipedia CC BY 3.0/Borut Podgoršek, MORS

Lavrov az orosz Első Csatornának (Pervij Kanal) beszélt arról, hogy Moszkva el akarja kerülni ezeket a konfliktusokat, viszont Dmitro Kuleba ukrán külügyminsizter úgy látja, az orosz politikus csak azért beszél a harmadik világháborúról és az atomháborúról, mert Moszkva érzi, hogy vereséget fog szenvedni Ukrajnában.

„Oroszország az utolsó reményét is elvesztette, hogy el tudja riasztani a világot Ukrajna támogatásától”

– írta a Twitter-oldalán Kuleba.

Lavrov a cikk szerint arról beszélt a műsorban, hogy ugyan "nem szeretném az atomháború kitörésének esélyét mesterségesen megemelni, de egy ilyen helyzetre kell készülnünk, a kockázat jelentős".

Az orosz külügyér mindeközben azzal vádolta meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy csak úgy tesz, mintha tárgyalna, és "jó színésznek" nevezte az ukrán államfőt. Hozzátette, szerinte Zelenszkij nyilatkozatai tele vannak ellentmondásokkal. 

A hvg.hu emlékeztet rá, hogy Szergej Lavrov korábban azt is kijelentette, hogy a nyugati fegyverek Ukrajnába történő szállítása azt jelenti, hogy a NATO "lényegében háborút folytat Oroszországgal". 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, a "nyugati haladás" feszegeti is...!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Verje meg az Isten, hiába ment húsvétkor Kirill pátriárka áldásáért, aki elkezdte az egész háborút, mondva csinált indokkal.
Sámannus
Ebből a háborúból kimaradunk, csak szoppancsok is kapnak belőle. Itt tartunk.
kereső
Na, akkor az lesz. Ha, az orosz külügyminiszter ezt mondja- ezeknek semmi sem drága. Ez a cél- de akkor ti is pusztultok mindahányan, és a következő háborút majmok vivják majd fakardokkal. Ezt a felelőtlen diktátumot-és orbán ezekkel van. Nem hiába épült a hatvan-pusztai bunker.
Qqberci
Egyszerűbb és olcsóbb lenne Putylert lelőni...
kereső
@KisTehen: Baxh@tjuk. Hol a francba tanultál az atomfelhőről, meg a hatósugarakról- meg az egyebekről? Mintha Mo-határainál meg lehetne állitani a közvetlen, és közvetett hatásokat. Ennyire nagy marha még te sem lehetsz. Komolyan, ez az érv!!!, az atomfegyver mellett? Elment az a maradék is, sétál-és nem talál vissza?
rokker33
@KisTehen: Igen ez q mocskos usa ez miatt fogunk atomot kapni mi is! Ha Putyin elveszti a háborút, annak súlyos következményei lesznek és nem az usanak, hanem nekünk európai lakosoknak! Az lenne a legtisztességesebb ha az usa befogná a pofáját és Putyin abba hagyná a további értelmetlen mészárlást! Persze erre szinte 0 % esélyt látok!
kereső
@KisTehen: Lex@rom tabletta- rátok. Nem érdemeltek egyetlen normális emberi szót. Úgyhogy húzz a jó büdüs 3,14-csába ,és ne próbáld nekem relativizálni a mostani helyzetet, és mentegetni a terrorista agresszort.
kereső
@KisTehen: Igen tudom- és azt is el tudom képzelni, hogy akkor 1945-ben, a te /ti őseid annak tapsoltak.
ómió
Hát, a "nyugati haladás" feszegeti is...!
kormanyos63
@KisTehen: De tehénke már bocsáss meg, abban a helyzetben az USA-nak nem volt más választása!
Ha nem dobja le Hirosimára(aug-6), és Nagaszakira(aug-9) az atombombát az USA akkor még nagyon sokáig elhúzódhatott volna a Csendes-Óceániai hadszintéren a háború, amiben több százezer Amerikai, és Japán katona halhatott volna meg!
Természetesen én sajnálom a rengeteg civil áldozatot, akik vagy közvetlen, vagy közvetetten(később sugárfertőzésben) vesztették el az életüket a két Japán nagyvárosban!
Amikor ledobták a 2.-atombombát, Japán nem sokkal később aláírta a feltétel nélküli kapitulációt, és szeptember 2.-án véget ért a második világháború, amiben 70-millió(!!!) ember halt meg!
Az a probléma, hogy kurva sok atomfegyver van felhalmozva a világon(az Oroszoknak 7000-db, az Amcsiknak 6800-db atomrakétája van) és még rajtuk kivűl 7-ország rendelkezik atomfegyverrel, de ők nagyságrendekkel kevesebb tömegpusztító eszközzel rendelkeznek!
Ami pedig Lavrovot illeti, szerintem blöfföl, nem hiszem hogy Oroszország megkockáztatna egy atomháborút, ami kvázi már a 3.-világháborúnak lenne tekínthető, amiben akár a föld lakosságának a 90%-a is kipusztulhatna!
Gauntlet
mondja az állam amely hadüzenet nélkül támadt
kereső
És ennek támogatója orbán viktor, Magyarország trottyos "gatyás békegalambja".
kereső
Lavrov orosz külügyminiszternek személyes jó barátja, a magyar külügyminiszter. Büszkén viseli a tőle kapott "druzsba" kitüntetést, amely a legmagasabb rangú orosz kitüntetés, amelyet külföldi kaphat. Én meg köpök egy nagyot.
kormanyos63
@KisTehen: Akkor ez nem számított annak, mivel a Japánok voltak a rosszfiúk!
Egyébként meg amit a Japán katonák műveltek a civil lakosság ellen Kínában, Szingapurban, a Fülöp-Szigeteken, Burmában, Thaiföldön, na az tényleg kimerítette az emberiesség elleni, és a háborús bűnök fogalmát!
Én láttam ezekről az atrocitásokról dokumentumfílmet, hát az hátborzongató volt, példáúl a Japán katonák Sanghajban terhes asszonyokat szúrtak agyon a bajonettükkel, és rengeteg civil Kínai idős embert, és gyereket löttek halomra!
Lepényleső
...gáláns módon miután Ukrajna leszerelte az atomfegyvereit,
- cserébe Oroszország által biztosított területi sérthetetlenségének elismeréséért?
(Korrektek az oroszok,- lehetnek különbek a nekik barátok?)
jesz
@kormanyos63: az amcsik a mai napig nem hozzták nyílvánosságra azt a katonai dokumentumfilmet, amit a szingapúri hadifogoly-tábor felszabadításakor forgattak.(csak amerikai hadifoglyok voltak bezárva)...
Erről készült fehérkönyvet olvasván megdöbbentő a japók kegyetlenkedése...
jesz
qurvanagy a baj..
ha ez a Lavrov ilyent mond, akkor lehet, hogy meg is teszik? Mert ha igen, a Föld légkörét(esőfelhőkkel együtt) rendesen hazavágják..sajnos nem lehet elrejtőzni sehová..
Már csak az a kérdés, hogy ezt az atomfegyveres megtorlást miért hagyják ?(azok, akik tehetnének ellene)
libellle
Természetesen, beledugja a hátsólyába az atomrakétát összefogja unokáit és családját és kilöveti magat. Ez a fenyegetés megy már évek ota.
libellle
@jesz: na ja már mondják évek ota. Most naponta ismetlik. Mert mit gondol ez a felnotas, hogy ö és szemét családja megussza?? Ö is megdöglik és a családja is. Mert a bolygo azt követöen már nem létezik a világürben.
Csizmás Kond
Arra mindig is volt...csak valaki el kell kezdje...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.